Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΚΟΝΤΡΑ ΗΠΑ - ΡΩΣΙΑΣ


Με αρένα την Ελλάδα, σε νέα φάση ο πόλεμος Ρωσίας-Αμερικής;

Στις 29.6.2007,την ίδια εκείνη μέρα που καιγόταν η Πάρνηθα, «ΤΟ ΒΗΜΑ», σηματοδοτούσε με το πρωτοσέλιδό του, την αμερικάνικη «δυσφορία» και «απειλή», για το ρωσικό αγωγό αερίου: 
ΒΗΜΑ – 29.6.07 = Πρώτη σελίδα,κάτω δεξιά

ΠΡΟΣΟΧΗ 
Το παιχνίδι είναι μεγάλο και η χώρα μας μικρή. 
Η βιασύνη του Πούτιν και οι αντιδράσεις των 
Αμερικανών, δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει 
εμπλακεί σε μια σκληρή αναμέτρηση. Αυτονόητο 
είναι ότι χρειάζονται προσεκτικές αποφάσεις και ευέλικτες κινήσεις. 
Η Ελλάδα πρέπει να βγει κερδισμένη και να μη γίνει στόχος εκδικητικής μανίας. 
Διότι όλοι γνωρίζουμε πλέον πώς αντιδρούν οι μεγάλες δυνάμεις. 

ΤΟ ΒΗΜΑ 

Σήμερα ΟΛΟΙ γνωρίζουμε: Η μεθοδευμένη πτώση και εξόντωση του Καραμανλή οφείλεται σε αυτές τις συμφωνίες με τον Πούτιν. Μετά το ταξίδι τού τότε Πρωθυπουργού στη Μόσχα, άρχισαν να κτυπούν όλα τα όργανα της τρομοκρατικής αμερικάνικης ορχήστρας… 

Είχαμε αναλύσει σε πολλά κείμενά μας, ΤΟΤΕ, τα γεγονότα. Παραπέμπουμε μόνο σε ένα άρθρο μας, γραμμένο το Δεκέμβριο του 2007, με τίτλο: «ΟΛΟΙ «εναντίον του Καραμανλή. Σε νέα φάση ο πόλεμος Ρωσίας-Αμερικής». 
ΕΔΩ: 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=1989 

Τον Απρίλιο του 2008, ο Νίκος Καρατουλιώτης, στο άρθρο του, «Ο ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΕΘΑΝΕ……..ΖΗΤΩ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ, επισημαίνει: 

«Τον Μάιο του 1997 ανακοινώνεται το νέο «γεωπολιτικό μανιφέστο» των ΗΠΑ, με το οποίο χαράσσεται η νέα Εθνική Στρατηγική προκειμένου η Αμερική να διατηρήσει την παγκόσμια κυριαρχία της μέσα στο νέο μεταψυχροπολεμικό Διεθνές Σύστημα όπου μέσα από ιστορικές συγκυρίες ανεδείχθη σε ηγεμονική δύναμη παγκόσμιας κλίμακας. 
Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της πολιτικής είναι: 
α. αποδυνάμωση της Ρωσίας στον ιστορικό της χώρο 
β. αποτροπή «οιασδήποτε μορφής συμμαχίας» Ρωσίας –Ευρώπης 
γ. αποτροπή μετεξέλιξης της ΕΕ σε ανεξάρτητη δύναμη 
Βασικό εργαλείο για την επίτευξη των στόχων της Αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής το ΝΑΤΟ, το οποίο από αμυντικός οργανισμός αντί να καταργηθεί μιας και δεν υπήρχε λόγος ύπαρξης του (δημιουργήθηκε για την ανάσχεση του Συμφώνου της Βαρσοβίας), μεταλλάσσεται σε επιθετικό εργαλείο. 
Το ΝΑΤΟ, είναι το εργαλείο εκείνο που επιτρέπει στους Αμερικανούς να κρατούν τη Γερμανία «κάτω», τη Ρωσία «έξω», και τους εαυτούς τους «μέσα « στην Ευρώπη». 
Ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ: 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2316 

Σήμερα διαβάζουμε: 


Φρένο για ΔΕΠΑ και ΑΟΖ από ΗΠΑ 

«Σε άτυπη ενεργειακή ομηρία με σοβαρές γεωπολιτικές προεκτάσεις οδηγείται η Ελλάδα εφόσον πωληθεί η ΔΕΠΑ στη Gazprom» διαμήνυσε η Ουάσιγκτον μέσω υψηλόβαθμου στελέχους του Στέητ Ντιπάρτμεντ που επισκέφθηκε ατύπως την Αθήνα… 
…Το γεγονός ότι η αμερικανική πλευρά, σε αντίθεση με το Βερολίνο, δε θα έβλεπε με καλό μάτι την απόκτηση της ελληνικής εταιρείας από το ρωσικό γίγαντα του αερίου, δεν αποτελεί είδηση. Ωστόσο, κατά τις επαφές που είχε στην Αθήνα, το υψηλόβαθμο στέλεχος του Στέητ Ντιπάρτμεντ, ανέλυσε μια σειρά από λόγους ευρύτερου γεωπολιτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος, που καθιστούν ανεπιθύμητη μια τέτοια εξέλιξη…». 
Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ ΕΔΩ: 

Προειδοποίηση ΗΠΑ προς Ελλάδα για την ΔΕΠΑ

Μπαίνουμε, λοιπόν, σε μία νέα φάση της σύγκρουσης Ρωσίας-Αμερικής; 

Σε νέες τρομοκρατικές πολιτικές καταιγίδες (των μυστικών υπηρεσιών του ΗΠΑ), σε νέες πολιτικές πτώσεις και ανατροπές, σε νέες ταπεινώσεις; 

Βεβαίως, σήμερα ο πόλεμος αυτός ΤΕΜΝΕΤΑΙ και από τη σύγκρουση Αμερικής-Γερμανίας, καθόσον η Γερμανία, όπως λέει το ρεπορτάζ, μάλλον ευνοεί την «κάθοδο» του Πούτιν… 

Το σκηνικό, συνεπώς, γίνεται πιο περίπλοκο μια και η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ΑΠΟΙΚΙΑ των Γερμανών…

ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΩΧΥΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ?

102 ΤΟΝΟΙ ΧΡΥΣΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΛΚΟ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΑ 12 ΔΙΣ ΕΥΡΩ .. ΤΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΝ ΔΕ ΣΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΕΝΑΝΤΙ 11 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ . ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΩΧΥΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ? ΤΗΝ ΚΛΕΒΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΑΔΕΛΦΙΑ !!!

ΙΔΟΥ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΥ ΔΙΕΘΝΩΣ Γ. ΑΥΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ..

Με κομμένη την ανάσα, ολόκληρη η χώρα παρακολουθεί ένα ξέσπασμα βίας στις Σκουριές Χαλκιδικής, το οποίο έχει μόλις ανοίξει. 

Κουκουλοφόροι να καίνε με μολότοφ τις εγκαταστάσεις και τους εργαζομένους της επιχείρησης Ελληνικός Χρυσός, να απειλούν ότι θα χυθεί αίμα. 

Και είναι αναμενόμενο ότι θα χυθεί αίμα. Γιατί όμως; 

Ένα ρεπορτάζ της iTabloid και ένα ντοκιμαντέρ του πολυβραβευμένου διεθνώς δημοσιογράφου Γ. Αυγερόπουλου (Εξάντας), θα σας δώσει την απάντηση…

Υ.Γ ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ..''ΑΤΥΠΗ Ε.Ο.Ζ ...ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ?

Δείτε εδώ το ντοκιμαντέρ του Εξάντα, του Γ. Αυγερόπουλου..
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=W64D5MuVFlg#!

ΜΑΥΡΗ ΕΙΝ΄ Η ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ....


Η ομοσπονδιοποιημένη οικονομική μηχανή θα χρειαστεί καύσιμα. Φτηνά εργατικά χέρια. Αυτή η ομοσπονδιοποιημένη γαλέρα θα χρειαστεί κωπηλάτες που θα παίρνουν ένα κομμάτι ψωμί.

Ορθώς το ενδιαφέρον της συνέντευξης που έδωσε στον Real fm ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, επικεντρώθηκε γύρω από την «ομολογία» του ότι η Ελλάδα στο άμεσο μέλλον θα είναι μέρος μιας ομοσπονδιοποιημένης Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όμως, ποιος χρειαζόταν αυτή την ομολογία; Είναι γνωστό ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κατέχει σήμερα θέση αντίστοιχη ενός πρωθυπουργού κρατιδίου της Γερμανίας και αύριο του περιφερειάρχη μιας περιφέρειας κάπου στα νότια της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Άλλωστε, ο κ. Κεφαλογιάννης το προχώρησε ακόμη περισσότερο στην ίδια συνέντευξη ψελλίζοντας περί «παγκοσμίων χωριών» και οραμάτων, πράγματα που πριν 10 χρόνια αποδίδονταν κι αυτά στη σφαίρα των «γραφικών συνωμοσιολόγων». Ας μην ξεχνάμε ότι οι τόσο «αναπτυξιακές» Ειδικές Οικονομικές Ζώνες που ετοιμάζονται, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η σφραγίδα μιας παγκοσμιοποιημένης οικονομίας.

Η συνέντευξη του Μανώλη Κεφαλογιάννη, είχε όμως κι άλλα σημεία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τον ακούσαμε, για παράδειγμα να λέει, σχετικά με το γνωστό πλέον «λάθος του ΔΝΤ» ότι εντάξει, να το χρησιμοποιήσουμε κι αυτό με τη λογική όμως του «πνιγμένου που πιάνεται από τα μαλλιά του».
Είναι ωραίο να το ακούς αυτό από τον Γραμματέα της Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος. Είμαστε οι πνιγμένοι που πιάνονται από τα μαλλιά τους. Σε αυτό το σημείο είμαστε, είναι γνωστό. Είναι η πραγματικότητα. Ένα χάλι μαύρο είμαστε. Αν αυτό τον χαρακτηρισμό, όμως, τον έδινε κάποιος που αντιπολιτεύεται την τρικομματική κυβέρνηση, ο Σίμος Κεδίκογλου θα είχε βγει σαν τρελή καμπαρετζού στα μπαλκόνια να τον καταγγείλει για «προδοσία», «καταστροφολογία» και «δημιουργία κλίματος ηττοπάθειας». Τώρα, σιωπή. Συμφωνεί!

Θα τη συναντήσουμε και στη συνέχεια την «ηττοπάθεια», αλλά πρώτα ας σταθούμε σε ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο της συνέντευξης του Μανώλη Κεφαλογιάννη. Ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., περιέγραψε το τί θα συμβεί στην Ευρώπη μετά τις γερμανικές εκλογές. Όπως μπορείτε να τον ακούσετε στο σχετικό απόσπασμα, περιγράφει την ταύτιση της τύχης της Ελλάδας με το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών.

Λέει εν ολίγοις ο Κεφαλογιάννης ότι μετά τις γερμανικές εκλογές, όλο το οικονομικό πρόβλημα της Ευρώπης θα μετατεθεί για 50 χρόνια αργότερα και το βάρος του θα μοιραστεί σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορεί πλέον να «κόβει» όσο νόμισμα θέλει.

Ωραία όλα αυτά. Δημιουργείται, όμως, αυτομάτως μια απορία. Αν όλα αυτά συμβούν μετά τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, για ποιο λόγο συνεχίζεται το πρόγραμμα λιτότητας, ύφεσης και ανεργίας στην Ελλάδα; Εφόσον η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μετατραπεί σε έναν ομοσπονδιακό παράδεισο με ενιαία οικονομική πολιτική, κοινό υπουργείο οικονομικών και ίδιο όραμα ανάπτυξης, για ποιο λόγο διαμορφώνεται στην Ελλάδα αυτή η κατάσταση φτωχοποίησης; Γιατί εξαθλιώνονται οι πολίτες; Γιατί καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας; Γιατί κατρακυλούν οι μισθοί;

Ο κ. Κεφαλογιάννης, είτε μέσα στην πολιτική του άγνοια, είτε επειδή τον ξύπνησε νωρίς ο Χατζηνικολάου και δεν είχε πιει ακόμη καφέ, μας έδωσε την εικόνα του κοντινού μέλλοντος. Του αύριο. Η ομοσπονδιοποιημένη οικονομική μηχανή θα χρειαστεί καύσιμα. Φτηνά εργατικά χέρια. Αυτή η ομοσπονδιοποιημένη γαλέρα θα χρειαστεί κωπηλάτες που θα παίρνουν ένα κομμάτι ψωμί. Όντως θα είμαστε μέρος της ομοσπονδιοποιημένης Ε.Ε. όπως κι ένα τασάκι είναι μέρος ενός αυτοκινήτου κι όποτε γεμίζει το αδειάζεις στα σκουπίδια. Όπως κάθε μηχανή θέλει τα αναλώσιμά της, έτσι και η μηχανή της ομοσπονδιοποιημένης ευρωπαϊκής οικονομίας των τραπεζιτών και πολυεθνικών θέλει τα δικά της. Κι αυτά τα αναλώσιμα θα είμαστε οι Έλληνες, οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι… Και στη δική μας περίπτωση, η κυβέρνηση στρώνει όσο καλύτερα μπορεί το δρόμο γι’ αυτή την εξέλιξη.

Τελειώνοντας, ας επιστρέψουμε στη διαρκώς καταγγελλόμενη από τον Σίμο Κεδίκογλου «προσπάθεια δημιουργίας κλίματος ηττοπάθειας». Λέει ο Κεφαλογιάννης ξεκάθαρα στη συνέντευξή του ότι δε μπορούμε να πιέσουμε τη Μέρκελ εκμεταλλευόμενοι την ευαίσθητη προεκλογική της περίοδο, διότι σε αυτόν τον πόλεμο «είμαστε από την πλευρά των ηττημένων». Είμαστε οι ηττημένοι, λοιπόν. Με επίσημη δήλωση του Γραμματέα της Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος. Για ποια ηττοπάθεια μιλάμε, λοιπόν;

Κι εφόσον χάσαμε τον πόλεμο, εφόσον είμαστε ηττημένοι, εφόσον ο Κεφαλογιάννης εκπροσωπώντας το κυβερνών κόμμα δηλώνει ότι δεν προσπαθούμε να διαχειριστούμε την ήττα μας αυτή, αλλά εξυπηρετούμε το όραμα των νικητών, γιατί τους πειράζει τόσο πολύ όταν τους αποκαλούν κυβέρνηση Τσολάκογλου;


πηγή

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Δεν βλέπει «κανένα λόγο» να αλλάξει το ελληνικό πρόγραμμα ο Μ.Ντράγκι



«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει η αξιολόγηση των πραγμάτων την οποία κάναμε για την κατάσταση της Ελλάδας», τόνισε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μ.Ντράγκι, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την παραδοχή του ΔΝΤ για λανθασμένες προβλέψεις, που υπέβαλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής. 

«Η κυβέρνηση θα πρέπει πλήρως να συμμορφωθεί με το πρόγραμμα» υπογράμμισε ο Ντράγκι, προσθέτοντας -στην γραμμή Ρεν- ότι για τη βαθιά ύφεση ευθύνεται το μέγεθος του ελληνικού προβλήματος, αλλά και οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση του προγράμματος. Άλλωστε, τονίζει, με την επικαιροποίηση του προγράμματος τον Ιανουάριο, αυτό ανταποκρίνεται.

Ειδικότερα, ο κ. Χουντής ζήτησε την τοποθέτηση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μ.Ντράγκι για το θέμα των πολλαπλασιαστών, σε συζήτηση που έγινε την Δευτέρα στο πλαίσιο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Έλληνας ευρωβουλευτής στην παρέμβασή του απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΕΚΤ, αφού τόνισε ότι «ασφαλώς παρακολουθείτε κ. Πρόεδρε την συζήτηση που άνοιξε μετά από δηλώσεις κορυφαίων οικονομολόγων του ΔΝΤ, ότι το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα, ήταν λάθος, γιατί βασίστηκε σε λανθασμένους υπολογισμούς, στον λεγόμενο πολλαπλασιαστή» και ότι «προχθές ο κ. Ρεν κοινοποίησε στους Υπουργούς οικονομικών της Ευρωζώνης, και σε σας, επιστολή όπου λέει ότι αυτή η υπόθεση με τους πολλαπλασιαστές έχει περιορισμένη επίπτωση και συνεπώς η συζήτηση πρέπει να σταματήσει» πρόσθεσε ότι «φυσικά τα αποτελέσματα μιας τέτοιας «λάθος» επιλογής πολλαπλασιαστών δεν θα τα απαριθμήσω τα γνωρίζετε».

«Με δεδομένο ότι η ΕΚΤ είναι το μοναδικό μέλος της Τρόικα, το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει με σαφήνεια τοποθετηθεί στη συζήτηση για τους πολλαπλασιαστές, διαθέτει η ΕΚΤ, την τεχνογνωσία, ή την έχετε εκχωρήσει στο ΔΝΤ, να απαντήσετε αν αυτές οι μελέτες για τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές είναι σωστές ή λάθος;» ρώτησε ο κ. Χουντής τον Μ.Ντράγκι.

Η απάντηση Ντράγκι

Ο κ. Ντράγκι απάντησε τα εξής:

«Συμφωνώ απόλυτα με τον Όλι Ρεν και την Κριστίν Λαγκάρντ στα όσα είπαν. Πολλές συζητήσεις έγιναν για κάτι το οποίο δεν θα μπορούσε να είχε αξιολογηθεί με απόλυτη βεβαιότητα, εκ προοιμίου.» 

» Και θα ήθελα να σας αναγνώσω το εξής παράθεμα, όσον αφορά τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές πρέπει να γνωρίζει κανείς ότι οι κυριότεροι λόγοι για την μεγαλύτερη ύφεση δεν βρίσκονται στους πολλαπλασιαστές, αλλά στην φύση αυτού του προγράμματος και σε κάποιες καθυστερήσεις υλοποίησης του προγράμματος που περιόρισαν την αποτελεσματικότητα, και σε σχέση με το 15% του ΑΕΠ το 2009, υπήρξε απώλεια της αγοράς και υπήρξε μεγάλη ανάγκη δημοσιονομικών προσαρμογών.» 

» Σαν συνέπεια όλων αυτών μειώθηκε το πλαίσιο δημοσιονομικής προσαρμογής και παρατάθηκε το χρονικό πλαίσιο κατά δύο έτη.» 

»Οι πιστωτές διευκόλυναν την Ελλάδα, παρέχοντας αυτή τη διευκόλυνση.» 

» Πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν ότι το αναθεωρημένο πρόγραμμα ανταποκρίνεται με την επικαιροποίηση της οποίας έτυχε, ήδη τον Ιανουάριο. Νομίζω ότι αυτό απαντά πλήρως το ερώτημά σας.» 

» Δεν βλέπουμε κανένα λόγο να τα αναθεωρήσουμε όλα αυτά ακόμα και το πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής.» 

» Το κλειδί για την επίλυση της κρίσης εξακολουθεί να βρίσκεται στα χέρια της Ελλάδας και προσβλέπουμε στο ότι η κυβέρνηση θα πρέπει πλήρως να συμμορφωθεί με το πρόγραμμα στην υλοποίησή του. Αυτό νομίζω εξαντλεί το θέμα των δημοσιονομικών πολλαπλασιαστών.»

«Υπήρξε μια έντονη και γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και μεταξύ των οικονομολόγων και των στελεχών και στο ΔΝΤ και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕΚΤ για να εξεταστεί πλήρως και εξαντλητικά το θέμα των πολλαπλασιαστών και να υπάρξει μια τελική συμφωνία. Γι’ αυτό το θέμα τώρα, σε αυτή την συζήτηση δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει η αξιολόγηση των πραγμάτων την οποία κάναμε για την κατάσταση της Ελλάδας» κατέληξε ο Ντράγκι.


πηγή

Η ΠΡΩΤΗ ΑΤΥΠΗ Ε.Ο.Ζ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ


Για ποια επένδυση μιλάμε;;

;Βάλια Μπαζού

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας μετά την επίσκεψή του στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής έκανε μια λιτή δήλωση συνδέοντας το μεταλλείο με την ευημερία της χώρας.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «έχουμε όλοι την υποχρέωση να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα ξένων επενδύσεων στη χώρα. Είναι γνωστό ότι αυτή είναι η μόνη λύση για να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο, το δραματικό πρόβλημα της ανεργίας».
Και αυτή η δήλωση είναι μια καλή ευκαιρία για να ξαναδούμε το θέμα της επένδυσης στο μεταλλείο της Χαλκιδικής. Να δούμε για τι είδους επένδυση μιλάμε και εάν αυτού του είδους οι επενδύσεις θα δώσουν το «φιλί της ζωής» στη χώρα.
Για παράδειγμα:
  • Η χώρα θέλει επενδύσεις όπου το δημόσιο πουλάει ένα μεταλλείο προς 11 εκατομμύρια ευρώ ενώ η αξία του είναι άνω των 2,2 δισεκατομμυρίωνευρώ;
  • Η χώρα θέλει επενδύσεις όπου το δημόσιο δεν θα έχει κανένα έσοδοαπό τις εξορύξεις χαλκού και χρυσού;

Ας δούμε τα στοιχεία αναλυτικά:

1] Το ελληνικό δημόσιο «αγόρασε» τα μεταλλεία από την καναδική εταιρεία TVX στις 12 Δεκεμβρίου του 2003 έναντι 11 εκατομμυρίων ευρώ και μετά από λίγες ώρες τα «πούλησε», χωρίς να διεξαχθεί διαγωνισμός, στην Ελληνικός Χρυσός ΑΕ στην ίδια τιμή!
Όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ έναντι του ποσού των 11 εκατομμυρίων ευρώ παραχωρήθηκαν στην εταιρεία:
-2.500 στρέμματα γης
-40.000 τ.μ βιομηχανικών κτιρίων και γραφείων
-34 οριστικές παραχωρήσεις μεταλλείων έκτασης 317.000 στρεμμάτων (το 1/8 όλου του νομού Χαλκιδικής)
- 11.000 τμ αστικά οικόπεδα
- 310 κατοικίες στο Στρατώνι
-όλος ο εξοπλισμός εξορύξεων
-στοκ 270.000 τόνων συμπυκνώματος αρσενοπυρίτη (με περίπου 250.000 ουγγιές χρυσού)

2] Ένα χρόνο μετά την αγορά των μεταλλείων προς 11 εκατομμύρια ευρώ, η Ελληνικός Χρυσός εξαγοράστηκε σε ποσοστό 65% από την European Goldfields LTD  έναντι 125,3 εκατ. δολαρίων (κυρίως σε μετοχές) και τον Ιούνιο του 2007 εξαγοράστηκε άλλο ένα 30% έναντι 178 εκατ. δολαρίων (με ανταλλαγή περίπου του 20% των μετοχών της European Goldfields).

3] Τον Φεβρουάριο του 2012, η  European Goldfields απορροφήθηκε από την Eldorado Gold με την αξία της να έχει εκτιμηθεί στα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

4]  Το κοιτάσματα χαλκού και χρυσού στις Σκουριές, είναι αξίας άνω των 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

5]  Η Κομισιόν, τον Φεβρουάριο του 2011 έκρινε παράνομη και ασυμβίβαστη με την εσωτερική αγορά την κρατική ενίσχυση ύψους 15,34 εκατ. ευρώ, η οποία χορηγήθηκε στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός ΑΕ, με την πώληση περιουσιακών στοιχείων και γης του δημοσίου σε τιμή κατώτερη της αξίας της και με απαλλαγή της υποχρέωσης καταβολής φόρων. Η χώρα για αυτό το λόγο θα λογοδοτήσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
6] Το ελληνικό δημόσιο δεν θα εισπράξει ούτε ένα ευρώ από τα δικαιώματα εξόρυξης
7] Από την αποκατάσταση του τέλματος Ολυμπιάδας το γκρουπ Εldorado Gold/AKTΩΡ θα έχει αφορολόγητο κέρδος 145 εκατομμύρια ευρώ αφού από τους 339.810 τόνους συμπυκνώματος  θα ανακτηθούν τελικά 226.000 ουγγιές χρυσού και 1.427.000 ουγγιές αργύρου. Και θα είναι αφορολόγητο γιατί σύμφωνα με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  «Το προϊόν της συμπύκνωσης θα πωλείται σε μεταλλουργία του εξωτερικού».
8] Σύμφωνα με την εγκεκριμένη ΜΠΕ της εταιρείας, στην πλήρη ανάπτυξη του Επενδυτικού Σχεδίου, σε βάθος δεκαετίας οι εργαζόμενοι θα είναι συνολικά 1.300

Και μια ερώτηση για κλείσιμο:

Το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων έχει καταγγείλει ότι έγιναν 500 προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ και του προγράμματος κατάρτισης ανέργων και συγκεκριμένα :

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΕΘΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ



ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΗΡΕΘΕΙ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !

«Αρχηγέ» του Τροικανού ΓΕΕΘΑ (ως μονοπρόσωπο εκφραστή του συνόλου των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας), με ποίο τίμημα και ψυχή ελληνική υπηρετείς και υπακούεις και τιμάς (με χαιρετισμούς τιμής) έναν «υπουργό» αμύνης που έχει υπογράψει την παράδοση της Εθνικής Κυριαρχίας της Χώρας στις ξένες κατακτητικές δυνάμεις της Τρόικας με επίσημες υπογραφές του ελληνικού κράτους στα πλαίσια δύο Διεθνών Συμβάσεων? (τις Δανειακές Συμβάσεις του 2010 και 2012).
Η πράξη αυτή προδοσίας, είναι βαρύτερη της αντίστοιχης Συνθήκης Παράδοσης της χώρας την 23 Απριλίου 1941 από τον Τσολάκογλου στους Γερμανούς, διότι η τελευταία έγινε, τουλάχιστον, μετά από μια ένδοξη πολεμική ήττα και σε κατάσταση πολέμου. 
ΠΟΤΕ και ΚΑΝΕΝΑ κράτος στην παγκόσμια ιστορία, εκτός της σημερινής Ελλάδος, δεν έχει υπογράψει παράδοση της Εθνικής του Κυριαρχίας σε καιρό Ειρήνης και ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΝΤΙΜΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ δεν το έχει αυτό προδοτικά ανεχθεί!
Και σε ερωτώ: Εφόσον η αποκλειστική αποστολή και καθήκον τον Στρατού και των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι η προστασία των συνόρων, η αποτροπή εισβολής εξωτερικών εχθρικών δυνάμεων και η προστασία της ακεραιότητας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας της Ελλάδος, ποίος ο σκοπός της ύπαρξή σας, όταν όλα τα παραπάνω έχουν παραδοθεί αμαχητί στον εχθρό? 
Δεν αντιλαμβάνεστε ότι με τις παραπάνω προυποθέσεις, ο λόγος ύπαρξής σας εξυπηρετεί μόνο την προστασία του εχθρού που είναι πλέον εντός των συνόρων της χώρας? 
Δεν αντιλαμβάνεστε ότι είστε πλέον ένας προδοτικός στρατός προστασίας των ξένων κατακτητών της Τρόικας και των ημεδαπών Προδοτών της χώρας? 
Δεν αντιλαμβάνεστε ότι λειτουργείτε ως Στρατός Προδοσίας και Κατοχής εναντίον του ίδιου του Ελληνικού Λαού, του οποίου-υποτίθεται-έχετε ορκιστεί ενώπιον του Θεού, να του προστατεύετε το Σύνταγμα Ελευθερίας και Εθνικής του Ανεξαρτησίας, την τιμή και την Ελευθερία του?
Με ποίο δικαίωμα και δικαίωση φοράτε τα παράσημα της ντροπής και προδοσίας στον στήθος σας? Με ποίο δικαίωμα αμαυρώνετε και προσβάλετε την ένδοξη θυσιαστική ιστορία του ενδόξου Στρατού της Ελλάδος, η ιστορία του οποίου ταυτίζεται και πραγματώνεται με αυτή του Ελληνικού Έθνους?

Κι ερωτώ: Εάν οι κληθέντες προς κατάταξη νεοσύλλεκτοι σε όλη την Ελλάδα, αρνηθούν συλλογικά να καταταγούν, για τους παραπάνω λόγους, θα βρεθεί Στρατοδικείο να τους καταδικάσει? Δεν νομίζω…και δεν το προτείνω, ούτε το συνιστώ βέβαια…Και, θα σας θυμίσω τούτο: 

Σύμφωνα με το άρθρο 120 Συντ., προδοσία διαπράττει όχι μόνο αυτός που ενεργά διαπράττει προδοσία κατά της χώρας, αλλά κι αυτός που δεν κάνει ότι μπορεί, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ, να την αποτρέψει…και στην κατηγορία αυτή ανήκετε ΕΣΕΙΣ (ο στρατός).
Και σας πληροφορώ, ότι σας έχω συμπεριλάβει στην μήνυσή μου για συνέργια στην Εσχάτη Προδοσία κατά της Πατρίδος.
Αρχηγέ, Ντροπή σας, να σιωπάτε ενοχικά και προδοτικά για τον αφανισμό και θάνατο της Ελλάδος, ως ιστορικής ύπαρξης και αξίας και να διαδηλώνετε ανήθικα στην Αθήνα και να εκφράζετε την έννοια σας ΜΟΝΟ για την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ της ΣΚΛΑΒΙΑΣ και ΚΑΤΟΧΗΣ την δική σας και της χώρας κι όχι για την ΑΠΟΤΙΝΑΞΗ ΤΗΣ Αρχηγέ

Κι εσύ ΜΑΝΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ θα στείλεις το μονάκριβο γυιό σου, σαν πρόβατο σε σαγή σε έναν άοπλο στρατό εναντίον του σκλαβωμένου ελληνικού λαού?

ΖΗΤΩ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.. ΖΗΤΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120 Συντάγματος





 Dimitrios Vogias.


ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ !!!

Ο Νίκος Καββαδίας..

«...κι έτσι του δόθηκε καιρός του Χάρου και σε πήρε» (video)

«Μα ο ήλιος αβασίλεψε κι ο αητός απεκοιμήθη και το βοριά το δροσερό τον πήραν τα καράβια. Κι έτσι του δόθηκε καιρός του Χάρου και σε πήρε»


Τον Φεβρουαρίου 1975 πεθαίνει στην Αθήνα ο ποιητής των θαλασσών, Νίκος Καββαδίας από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Νίκος Καββαδίας ανήκει σχηματικά στη γενιά του τριάντα, στο χώρο της οποίας όμως κατέχει μια ιδιότυπη θέση.

Ο ποιητικός του λόγος εξέφρασε την ανάγκη απόδρασης από τη σύγχρονη του ποιητή ελληνική πραγματικότητα κυρίως μέσα από τα στοιχεία του κοσμοπολιτισμού και του εξωτισμού.

Η γραφή του υπήρξε κυρίως βιωματική και ακολούθησε μια εξελικτική πορεία προς την αφαίρεση και τα όρια του υπερρεαλισμού, πάντα όμως μέσα στα πλαίσια της παραδοσιακής στιχουργικής φόρμας και ρυθμικής τεχνικής.

ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ;;;

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΟΝΟΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ...

Ποιων παιδί είμαι εγώ; του Ρήγα Βελεστινλή, του Κολοκοτρώνη και του Ελευθέριου Βενιζέλο ή των Τοκογλύφων;;;

Ερωτά το Σύνταγμα: προβλέπεται η ελληνική κυβέρνηση να έχει ξένους ελεγκτές;

Ρωτάει το Σύνταγμα: προβλέπεται εξωχώριο Διευθυντήριο, στο οποίον να λογοδοτεί η Ελληνική κυβέρνηση και ο Έλληνας Πρωθυπουργός;

Προβλέπεται για αυτήν τη χώρα Ύπατη Αρμοστεία άλλων χωρών ή άλλης χώρας;

Προβλέπεται να τελεί το Ελληνικό κράτος υπό Καθεστώς Εντολής άλλου κράτους ή ομάδας κρατών;

Ρωτά το Ελληνικό Σύνταγμα: προβλέπεται Επίτροπος, Ανθύπατος, Γκαουλάιτερ ή κάποια συμμορία ανθυποϋπαλλήλων κάποιας Τρόικας ή όποιου άλλου σχήματος να με παραβιάζουν;

Ρωτάει το Σύνταγμα: προβλέπεται ο Προϋπολογισμός του κράτους να συντάσσεται καθ’ υπαγόρευση ξένων δυνάμεων;

Προβλέπεται η εκχώρηση ή η παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας εις όσα αφορούν την οικονομική και δημοσιονομική πολιτική;

Ερωτά το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας: περιέχω άρθρο που να προβλέπει ότι η χώρα μπορεί να είναι ή να γίνει Φόρου Υποτελής σε άλλη Δύναμη ή άλλες Δυνάμεις;

Προβλέπει ή δεν προβλέπει το Σύνταγμα – ρωτάει το Σύνταγμα – την υποχρέωση και το καθήκον της εκάστοτε ελληνικής κυβέρνησης να προασπίζεται και να λαμβάνει πρόνοια για την ευζωία εν ευνομία των Ελλήνων πολιτών και την προστασία της περιουσίας τους απέναντι σε κάθε επιβολή τρίτων; ναι ή όχι;

Η ελευθερία και η υπεράσπιση του επιπέδου ζωής των πολιτών, διαπερνούν ή όχι το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος.

Ερωτά το Σύνταγμα : Η Βουλή των Ελλήνων (η οποία δεν ονομάζεται καν Ελληνικό Κοινοβούλιο) θυμάται ακριβώς αυτό; ότι είναι δηλαδή η Βουλή – η βούληση όλων των Ελλήνων, έτσι όπως κάθε φορά αυτή αποτυπώνεται στις νόμιμες Eθνικές εκλογές – ναι ή όχι;

Ερωτά το Σύνταγμα : Στο Άρθρο 33 παράγραφος δύο (2) Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πριν αναλάβει την άσκηση των καθηκόντων του, δίνει ενώπιον της Βουλής τον ακόλουθο όρκο:

Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Χώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού Λαού... ;;;;;;;;;;;

Αν λοιπόν η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στο πατριωτισμό των Ελλήνων που οφείλουν και υποχρεούνται να με υπερασπίζονται , στη σύνθεση της Βουλής (τους) τι λιγότερο μπορεί να επαφίεται;

Ρωτάει το Σύνταγμα: ποιων παιδί είμαι εγώ; του Ρήγα Βελεστινλή, του Κολοκοτρώνη και του Ελευθέριου Βενιζέλο ή ένας λογαριασμός της Μέρκελ με αλγόριθμο Σόιμπλε για να τα κονομάνε οι Τοκογλύφοι;

Ρωτάει το Σύνταγμα τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, την κυβέρνηση, τη Βουλή και τους Δικαστές: έχει αυτεξούσιο ο ελληνικός λαός ή τον κάνατε πάσα στις οφσόρ και τους τοκογλύφους;

Ερωτά το Σύνταγμα: είναι τα φάρμακα και τα σχολεία κοινωνικά αγαθά για τα οποία εγώ το ίδιο συντάχθηκα και υπάρχω ή υπεράνω του Συντάγματος είναι οι Εταιρείες, η «αγορά» και τα πάσης φύσεως λαμόγια κι αεριτζήδες;

Ερωτά το Σύνταγμα: εγώ υπάρχω ως θεμελιώδης λίθος για να κατοχυρώνω τα θεμελιώδη δικαιώματα του κυρίαρχου λαού (που όλες οι εξουσίες πηγάζουν από αυτόν και επ΄οφελεία αυτού ;; ή για να ουρεί πάνω μου , ο κάθε Ανθύπατος, Γκαουλάιτερ ή κάποια συμμορία κάποιας Τρόικας η άπασα η Διαπλοκή κι ο κάθε «νταβατζής»;

Υπάρχω για να παραβιάζομαι;

Εγώ το Σύνταγμα της Ελλάδος ,καλώ όλους τους Ελληνες να με στηρίξουν ,για να μπορώ τους στηρίξω και εγώ . Σας υπενθυμίζω το ακροτελεύτιο μου άρθρο 120 :

ΑΡΘΡΟ 120: ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

ΑΡΘΡΙΟ 120: ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !!!

O 86XΡΟΝΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ,ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ! (VIDEO)


Είναι δυνατόν ο τόπος που γέννησε τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη να ανεχτεί γερμανικό η οποιοδήποτε άλλο ζυγό;
Λαϊκά δικαστήρια για τους προδότες πολιτικούς, τα ΜΜΕ και όλους τους συνεργάτες των κατακτητών.
Που να πιάσει ο γερμανικός ολοκληρωτισμός στην Πατρίδα αυτού του 86χρονου ήρωα με την καθαρή και δυνατή φωνή;;;;

Η ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ...ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ Χ.Α.Α


Στα ίχνη της συμμορίας του Χρηματιστηρίου βρίσκεται ο Πεπόνης


Σε χρόνο μηδέν οι οικονομικοί εισαγγελείς εντόπισαν τις ύποπτες εταιρείες Οφσορ που φέρονται να συμμετείχαν στο πλιάτσικο του σκανδάλου.

Πρώτο το Newsbomb είχε αποκαλύψει ότι οι ηρωϊκοί εισαγγελείς είχαν εντοπίσει ύποπτες εγγραφές και κινήσεις λογαριασμών στην λίστα Λαγκάρντ, που παραπέμπουν στην βρώμικη εποχή του χρηματιστηρίου. Υπεράκτιες εταιρείες με αδιαφανείς κινήσεις αλλά και δύο τουλάχιστον περίεργες περιπτώσεις εμπλοκής λογαριασμών που παραπέμπουν σε πολιτικά πρόσωπα εκείνης της εποχής.
Οι εξελίξεις μας δικαιώνουν και φαίνεται ότι το δίδυμο Πεπόνη – Μουζακίτη ταυτοποίησε πέντε τουλάχιστον τέτοιες εταιρείες για τις οποίες ζητά τον έλεγχο μέσω τραπεζικών και χρηματιστηριακών λογαριασμών! Τα ποσά που φαίνονται στην λίστα είναι μάλιστα ένα ελάχιστο μέρος από το σύνολο της πρωτοφανους απάτης που αποτέλεσε το πρώτο βήμα προς την χρεοκοπία.
Ο ίδιος ο κύριος Μαγκούφης, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ άλλωστε κατήγγειλε ότι δεκάδες δισεκατομμύρια Ευρώ του χρηματιστηρίου, έκαναν φτερά στο εξωτερικό, καταγγέλοντας ευθέως την κυβέρνηση Σημιτη! Οι ύποπτες κινήσεις φαίνεται ότι έγιναν μέσω χρηματιστηριακών που γνώριζαν πολύ καλά ποιοί κρύβονταν πίσω από τις επίμαχες εταιρείες, αφού είναι αδύνατο να συνηγορούσαν σε κάλυψη παράνομης εξαγωγής κεφαλαίων στο εξωτερικό για κάποιον “άγνωστο”.
Πάλι η HSBC στο κάδρο.
Εδώ υπάρχει και μία πολύ περίεργη συγκυρία. Η τράπεζα που εμπλέκεται σε σειρά σκανδάλων πέραν από το θέμα της λίστας, προέβη τον περασμένο Ιούνιο σε μία ξαφνική κίνηση. Την αποχώρηση της HSBC Χρηματιστηριακής ΑΕΠΕΥ από την Ελλάδα! Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται από αρκετούς παράγοντες ως προσπάθεια αποφυγής ελέγχου των πεπραγμένων που είναι σίγουρο ότι θα ζητήσουν οι οικονομικοί εισαγγελείς. Είναι παράλογο άλλωστε να πιστεύουμε ότι περιπτώσεις εξαγωγής κεφαλαίων μέσω της συγκεκριμένης ΑΠΕΠΕΥ δεν θα κατέληγαν στην HSBC Ελβετίας, από οπου προήλθε και η λίστα.
Εντέλει φαίνεται ότι καλώς έπραξαν αφού κατά την διάρκεια της προηγούμενης κυβέρνησης, η επίμαχη λίστα έκανε βόλτες σε συρτάρια υπουργών, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός συναντήθηκε άνευ πρακτικών με τον ισχυρό άνδρα της τράπεζας στο Νταβός, παρουσία του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Η κυβέρνηση άλλαξε, η μεθόδευση με την λίστα αποκαλύφθηκε, η εταιρεία “συμπτωματικά” αποχώρησε.
Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες. Ελπίζουμε να μην συνοδευθούν από νέες πιέσεις στους οικονομικούς εισαγγελείς.

ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ,ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ


Δύο εισαγγελείς στο πειθαρχικό για υβριστική ανάρτηση στο διαδίκτυο


Οι εισαγγελείς Πρωτοδικών Χανίων Γιάννης Πενταγιώτης και Κεφαλλονιάς Βικτώρια Μαρσιώνη, παραπέμπονται το επταμελές πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου, καθώς ο πρώτος (Πενταγιώτης) φέρεται ότι ανάρτησε στο διαδίκτυο (dikastis.blogspot.gr) επιστολή με την οποία επικρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ η δεύτερη (Μαρσιώνη) φέρεται ότι επικρότησε την επίμαχη επιστολή.
Σε βάρος των δύο εισαγγελικών λειτουργών τον Νοέμβριο του 2012 είχε διατάξει προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες.
Η παραπομπή του Ι. Πενταγιώτη αποφασίστηκε από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Κρήτης Ιωάννη Προβατάρη, για ανάρμοστη προς την ιδιότητα του δικαστικού λειτουργού συμπεριφορά, φρασεολογία ξένη προς τις παραδόσεις του δικαστικού σώματος, του δημοκρατικού πολιτεύματος, της Βουλής, αλλά και των δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Παράλληλα, η παραπομπή της εισαγγελέως Κεφαλονιάς αποφασίστηκε από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Πατρών Γεώργιο Μποροδήμο και αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες (απρεπή συμπεριφορά, εκτός υπηρεσίας κ.λπ.) με τον συνάδελφό της.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τέντες, με έγγραφό του, είχε ενημερώσει τη Βουλή για την πειθαρχική έρευνα που διέταξε, προκειμένου όσοι βουλευτές επιθυμούν, να κινηθούν αυτοτελώς και ποινικά σε βάρος των δύο εισαγγελέων.
Στην επίμαχη επιστολή του ο Ι. Πενταγιώτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι σοφοί του ΣτΕ επικύρωσαν τα Μνημόνια, ενώ έκανε λόγο για «κυβέρνηση δωσίλογων» η οποία «προσφέρει γη και ύδωρ στους δανειστές».
Ακόμη, στο δημοσίευμα ανέφερε ότι «αγωνιζόμαστε ενάντια στο καθεστώς κατοχής που έχουν επιβάλλει η Τρόικα, οι σύμβουλοί τους, οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ. και οι ντόπιοι και ξένοι τραπεζίτες».
Σε άλλο σημείο, ανέφερε ότι «αγωνιζόμαστε ενάντια στη λειτουργία της Βουλής- οπερέτας και της Κυβέρνησης "yes men" που έχουμε, που νομοθετούν πάντα με δημοκρατικό τρόπο ψηφίζοντας όλα τα μέτρα που οδηγούν στην εξόντωση το λαό μας και στη διάλυση του κράτος μας, σε ένα άρθρο, για να μην υπάρξουν αντιδράσεις και διαρροές».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΟΡΚΟ ...Ο ΕΠΙΟΡΚΟΣ!!

Ο όρκος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην τότε ορκωμοσία:

Ορκίζομαι να φυλάττω πίστιν εις τις Τράπεζες.

Υπακοή εις τα CDS ,SWAPS και τους νόμους και τα ομόλογα του κράτους.

Υποταγήν εις τους ανωτέρους μου στις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ

Να εκτελώ προθύμως και άνευ αντιλογίας τας διαταγάς των.

Να υπερασπίζω με πίστην και αφοσίωσιν, μέχρι και της τελευταίας ρανίδος ,το χρέος μας και τας δανειακάς υποχρεώσεις μας.

Και να διάγω εν γένει ως πιστός και καλός βραχυχρόνιος πρωθυπουργός ΅

ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ..Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ,ΕΜΠΡΟΣ ΒΗΜΑ ΤΑΧΥ !!

H ζωή στην αλλοτριωμένη Eλλάδα θα γίνει κόλαση ... Περί των προβλέψεων εξόδου ή όχι απο το Ευρώ
Σχετικά με τις προβλέψεις όλων περί εξόδου ή όχι της χώρας απο το ευρώ που δήθεν δεν βγήκαν αληθινές έχω να σας πώ το εξής.
Απο τη στιγμή που το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο, απο τη στιγμή που δεν γίνεται έλεγχος για το μέγεθός του και πώς προέκυψε, απο τη στιγμή που έλεγχος
στις τράπεζες δεν γίνεται, απο τη στιγμή που η ανεργία αυξάνει και ανάπτυξη δεν γίνεται με σοβαρά βήματα (ο τουρισμός δεν είναι σοβαρό βήμα και στη πράξη σαν μοναδική επιλογή απέτυχε) καλό είναι να προσέχουν όλοι ότι λένε.

Προσωπικά πρόβλεψα την χρεοκοπία της χώρας απο το 2009 (βλέπετε εδώ) και μίλησα πρόσφατα για το τρόπο που θα εξελιχθούν τα πράγματα με ένα αποδεκτό οικονομικό μοντέλο βασισμένο στη Φυσική (βλέπετε εδώ). Πράγματι μερικοί απέτυχαν στις προβλέψεις τους. Εγώ όχι…

Εχω πεί πολλές φορές, ότι οικονομοπολιτικές λύσεις για την Ελλάδα υπάρχουν και μέσα και έξω απο την ΕΕ. Το πρόβλημα είναι ότι καμμία λύση δεν προωθείται και δεν εκτελείται σωστά και οργανωμένα (ακόμη και όταν βασίζεται σε κάτι σωστό). Η χώρα έχει καρκίνο και ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί.

Ενας σημαντικός λόγος, που αμβλύνει τα αποτελέσματα οποιασδήποτε δραστηριότητας εξυγίανσης της κατάστασης είναι και οι παληές σχέσεις διαπλοκής που εκβιάζουν την αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό. Η δικαιοσύνη δεν λειτουργεί. Τα νεύρα είναι κομμένα… Το πιο σημαντικό όμως σε ότι ακολουθήσει είναι, ότι

Η Ελλάδα είτε μέσα είτε έξω απο την ΕΕ πρέπει να παράγει και συνεχίζει να μη παράγει.
Επι τρία χρόνια δεν έχει ληφθεί καμμία πρόνοια για να παράγει.

Αυτό είναι η ουσία του προβλήματος και η βάση κάθε μελλοντικής πρόβλεψης. Θεωρίες πρόβλεψης υπάρχουν σε όλες τις επιστήμες και έχω εξασκήσει πολλές… Οσοι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν θεωρίες πρόβλεψης για οικονομικά μεγέθη είναι άσχετοι ή έχουν άλλο σκοπό. Το παρελθόν και το μέλλον θα τους επιβεβαιώσει. Με ενννοείτε; Kαι εμπάσει περιπτώσει, ισχύει αυτό που λέω εγώ.

Είχα γράψει το 2009 (βλέπετε εδώ), ότι η μετοχοποίηση – ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου και των φυσικών πηγών της χώρας μπορεί να μεγενθύνουν τη διάρκεια του “ταξειδιού” της Ελλάδας πρός τη δραχμή. Αυτή η πρόβλεψη ισχύει, όσο η χώρα δεν παράγει. Κάποια στιγμή αναγκαστικά η χώρα θα επιστρέψει στη δραχμή μόνο που θα είναι μικρότερη. Το πιστεύω, γιατί επί τρία χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα σημαντικό υπέρ της ανάπτυξης. Βλέπω τους πάντες να τρέχουν, τον κόσμο να αυτοκτονεί, όλα ενδείξεις ενός οργανισμού που ψυχομαχάει.

Τα διεθνή συμφέροντα κρατούν ακόμη τους ασήμαντους φελούς στην εξουσία για να μη βγούν τα δικά τους στη φόρα π.χ. οι μίζες, τα εξοπλιστικά, τα αντισταθμιστικά, η ανακεφαλαιοποίηση των “Ελληνικών” τραπεζών με εγγυήσεις των Ελλήνων πολιτών γιατί οι μέτοχοι δεν ήταν φερέγγυοι… και τόσα άλλα.

Στην Ελλάδα η “μίζα” είναι δώρο στον πολιτικό και όχι δωροδοκία, γιατί ο πολιτικός που κατηγορείται πήρε τη μίζα μετά την εκτέλεση της επιθυμίας αυτού που τον μίζωσε, κάτι που δεν αποδεικνύει ότι ο πολιτικός υπεσχέθη να προωθήσει μιά απόφαση κοκ. 

Το κόλπο ολοκληρώνεται απο το γεγονός ότι η δικαιοσύνη δεν κάνει διασταυρώσεις στις σχέσεις όλων των εμπλεκομένων σε μίζες είτε σταματά τις έρευνες λέγοντας, ότι η σύσταση συμμορίας συνιστά πλημμέλημα. Εγώ όμως είμαι από άλλο χωριό…

Η απορρόφηση των χρημάτων του αμαρτωλού ΕΣΠΑ σε μή παραγωγικές επιλογές για να υπάρχξει δήθεν “ρευστότητα” στην αγορά θα μεταθέσει το πρόβλημα αλλά δεν θα το λύσει. 

Η στο μέλλον μετάθεση της αναγκαίας αναβιομηχάνισης της Ελλάδας θα αυξάνει μέχρι τούδε την ανάγκη της χώρας για προσάρτηση σε “αμαξίδια” διαφόρων χρωμάτων και σε ανθελληνικές επιλογές στη γεωστρατηγική σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου και του Περσικού Κόλπου.

Οσα έχουν προηγηθεί και όσα προωθούνται ως λύσεις, ο χαμηλός ρυθμός αναγκαίων αλλαγών και οι επιλογές λάθος προσώπων σε θέσεις – κλειδιά (θαυμάστε επίπεδο βουλευτών), δείχνουν ότι η Ελλάδα θα είναι η τελικά χαμένη, αποτέλεσμα μιάς ιστορίας που εξελίσσεται εδώ και πολλά χρόνια εις βάρος της.

Αν διαβάσατε προσεκτικά (βλέπετε εδώ) το άρθρο της δημοσιογράφου του Bloomberg, που αφορούσε την επίσκεψη-θέατρο του Σαμαρά στο Κατάρ θα διαπιστώσετε, ότι αυτό που φοβούνται οι δανειστές είναι η αλλαγή φρουράς στη κυβέρνηση. Αυτό μας δίνει και την είδηση, ότι οι δανειστές ελέγχουν τα πάντα στην τρικοματική κυβέρνηση αλλά όχι πλήρως κάθε άλλη εν δυνάμει μελλοντική συγκυβέρνηση. Το “μερικώς” ώς “σχεδόν πλήρως” παίζει…

Οι δανειστές χρειάζονται χρόνο για να φάνε τα ασημικά… τα κέρδη απο τους υδρογονάθρακες.
Μετά “ΟΥΣΤ κοπρίτες…”. Αζερμπαιτζάν…

H ζωή στην αλλοτριωμένη Eλλάδα θα γίνει κόλαση

Οι Ελληνες στο μέλλον θα ζούν φτωχοί στη χώρα τους, που στη καλύτερη περίπτωση θα έχουν γίνει επενδύσεις των οποίων τα κέρδη θα εξάγονται στις χώρες των επενδυτών.

Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει λάβει καμμία πρόνοια για το νομικό καθεστώς των επενδυτικών εταρειών, το οποίο θα πρέπει να επιβάλλει την επένδυση όλων των κερδών τους στην Ελλάδα. Η Αμερική πχ. δεν επιτρέπει τα πετροδολλάρια να επενδύονται εκτός ΗΠΑ. Η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να ξεκαθαρίσει κάτι τέτοιο και με νόμο στους εν δυνάμει επενδυτές, Γερμανούς, Αραβες, Τούρκους κλπ;


Πηγή: http://www.zoomblog.org/2013/02/h-e.html#ixzz2LIZfhOVQ