Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η ελληνική οικονομία λόγω capital controls και κρίσης

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η ελληνική οικονομία η οποία φαίνεται να δέχεται ισχυρές πιέσεις τόσο λόγω των capital controls όσο και εξαιτίας της κρίσης που έχει ξεσπάσει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι πιέσεις που ασκούνται στο οικονομικό κλίμα αποτυπώνονται εδώ και καιρό στις ανακοινώσεις από την ΕΛΣΤΑΤ, τον ΙΟΒΕ και άλλες πηγές τα οποία για τους αναλυτές αποτελούν προάγγελο για τα στοιχεία του ΑΕΠ το β” τρίμηνο του 2016 που αναμένονται σήμερα να δημοσιοποιηθούν από την ΕΛΣΤΑΤ.

Ο τομέας των εξαγωγών είναι από τους πρώτους που έχει πληγεί. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία του υπουργείου Εξωτερικών, έχει χαθεί το 8,5% των εξαγωγών στο πεντάμηνο του 2016 σε ...

«Πεσκέσι» από την Γερμανία 3.000 πρόσφυγες στην Κρήτη.

«Πεσκέσι» από την Γερμανία 3.000 πρόσφυγες στην Κρήτη
Στην Κρήτη αναμένεται να μεταφερθούν το επόμενο διάστημα περισσότεροι από 3.000 μετανάστες. 

Στο πλαίσιο του κανονισμού Δουβλίνο 3, κάθε κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει το δικαίωμα να στείλει σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσους πρόσφυγες κρίνει ως υπεράριθμους στο έδαφός του.

Η Γερμανία, κάνοντας χρήση του κανονισμού αυτού, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «www.ekriti.gr», αποφάσισε να στείλει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη πάνω από 3.000 πρόσφυγες (σε πρώτη φάση), που...

Ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΞΑΝΑΓΕΜΙΣΕ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΝΤΡΕΑ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΚΛΕΨΕΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJQiSd8_2Uq7jRbPNSpH7ASeCuNZTJdPtKQ-wfK4WCHDsU30G6u6owo8Rou9HsKKYxb0i0r4k2-a8tPRxzZXvhW1jZz52mhliUgP3R8rs1hXxjGIIe41OZjsMkV0zIw-tjGuyfct2-9XVK/s640/235b5b863e41d54a3133d079c7fdb3fa+%25281%2529.jpg
Σε σταθερή τροχιά κοινωνικής προσφοράς, η ελληνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης έσπευσε να συνδράμει ξανά στο πρόβλημα της διατροφής των παιδιών με ειδικές ανάγκες που φιλοξενούνται στην Ε΄ Παιδική Εξοχή Αγίου Ανδρέα.

Τον κύριο Γεράσιμο Σκλαβενίτη ευχαρίστησε ο ...

Δέσμευση περιουσίας Γιάννη Αλαφούζου.

Φέρεται να εμπλέκεται στη λίστα των 65 CDs. Δεσμεύθηκε κινητή και ακίνητη περιουσία με απόφαση του ΚΕΦΟΜΕΠ ύστερα από εντολή του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου. 

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γιάννης Αλαφούζος

Η εμπλοκή του στη λίστα των 65 cds με στοιχεία των τραπεζών, φαίνεται πως οδήγησε στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης...

Ο Υπουργός Άμυνας της Κίνας παραδέχτηκε δημόσια ότι η Κίνα προετοιμάζεται για τον 3ο Παγ. Πόλεμο.


Μετά από απόφαση του διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης ότι οι δραστηριότητες της Κίνας στα νησιά της Θάλασσα, της Νότιας Κίνας παράνομες, ο Κινέζος Υπουργός Άμυνας, Chang Wanquan, έχει  προειδοποιήσει τους πολίτες  να προετοιμαστούν...

ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΥΡΙΟΙ...

ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑΜΕΙΟ. ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΒΙΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ;

ΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΕΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ.......

Αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ προαναγγέλλει ο Αλεξιάδης

Αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ προαναγγέλλει ο Αλεξιάδης
Την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από έναν νέο φόρο που θα έχει αφορολόγητο όριο και θα μεταφέρει θα βάρη στη μεγάλη ακίνητη περιουσία προαναγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

«Ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι στο ιδεολογικό μας πλαίσιο. Μία αναγκαιότητα είναι και πρέπει να αντικατασταθεί από έναν φόρο που θα φορολογεί το σύνολο της περιουσίας, με αφορολόγητο και σίγουρα χωρίς υπερβολές και γραφικότητες», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο «Έθνος» της Κυριακής και προσθέτει:
Στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, πρέπει να έχουμε έναν φόρο περιουσίας που θα .....

4.000€ H EIΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2015. ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΥΡΕΜΑ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ Η ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ 2015 ΣΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΤΑΜΕΙΟ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 4.000€.

ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΟΤΑΝ ....

Merkel σε επιχειρηματίες: Προσλάβετε πρόσφυγες που ερχονται....

Merkel σε επιχειρηματίες: Προσλάβετε πρόσφυγες - Κεντρική Εικόνα/Video
Να καλέσει τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της Γερμανίας να πάρουν πρόσφυγες στις δουλειές τους, σκοπεύει η Γερμανίδα καγκελάριος σύμφωνα με την εφημερίδα Bild.
Όπως αναφέρει τη δημοσίευμα, η Angela Merkel έχει προσκαλέσει τους...

Και τα «σεντούκια» μπαίνουν στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο

Και τα «σεντούκια» μπαίνουν στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο - Κεντρική Εικόνα/Video
Περισσότεροι από 8.500.000 φορολογούμενοι θα κληθούν να συμπληρώσουν τον Φεβρουάριο του 2017 το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, δηλώνοντας ακόμη και τα μετρητά που έχουν..... στα σεντούκια τους.
Όπως δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, για πρώτη φορά θα δηλωθούν τα μετρητά που έχουν στην κατοχή τους οι πολίτες -για ποσά και κάτω των 100 ευρώ- και η εν λόγω δήλωση θα υποβάλλεται μόνο όταν υπάρχουν αλλαγές. 
Ως και παλιά όπλα και τιμαλφή θα πρέπει να δηλωθούν στο περιουσιολόγιο, αλλά ...

-Παιδί μου φύγε όσο είναι καιρός...Αυτό που έρχεται δεν θα το αντέξεις...

Η φωνή στην άλλη άκρη του ακουστικού ακούγονταν ιδιαίτερα προστατευτική για τον Αλέξη Τσίπρα. Η συμβολή θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν από καρδιάς.
Ο συνομιλητής του πρωθυπουργού επέλεξε να απομακρύνει την οικογένειά του από την Ελλάδα παρότι διατηρεί πολύ καλή προσωπική σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα.
Κι αυτό που έρχεται δεν θά χει προηγούμενο στην .....