Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Ρευστό γιοκ!

Παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι η Ελλάδα αλλάζει και ότι μπήκαμε σε τροχιά ανάπτυξης, μετά τα στραπάτσα των προηγούμενων ετών (βλέπε PSI κλπ) ο κόσμος δεν τους εμπιστεύεται και κατά συνέπεια οι όποιες καταθέσεις υπάρχουν δεν φαίνεται να επιστρέφουν στις τράπεζες.

Είναι προφανές ότι οι Έλληνες ακόμη φοβούνται το ενδεχόμενο κουρέματος των καταθέσεων και για τον λόγο αυτό τα χρήματα που βγήκαν από τις τράπεζες κατά την διετία 2010 - 2012 δεν φαίνεται να επιστρέφουν με τίποτα. 

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να ταλανίζεται ακόμα το χρηματοπιστωτικό σύστημα προσπαθώντας να βρει ρευστό και καταθέσεις προκειμένου να αυξήσει τα αποθεματικά του.

Όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς αυτό είναι και ένα ....

Να σηκώσει, επιτέλους, η Ελλάδα κεφάλι...

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Η έκθεση του ΔΝΤ διά χειρός του κ. Πολ Τόμσεν και οι δηλώ­σεις του που ακολού­θησαν τη δημοσιοποίησή της προκαλούν δικαιολογημένη ανησυχία. 
Δεν είναι ότι αναμέναμε κάτι καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο, αλλά η επανάληψη της αυστηρής κριτικής, εν μέσω χλιαρών ευσήμων, απογοητεύει.

Μετά την Ιρλανδία, εξήλθε του προγράμματός της και η Πορτογαλία, ενώ η Ισπανία, που το 2011 είχε καταδικαστεί σε «οικονομικό θάνατο», αντέχει και η κατάστασή της βελτιώνεται. 


Η Ελλάδα εισήλθε στο πέμπτο μνημονιακό έτος σκληρής.....

ΒΟΜΒΑ από το ραντεβού Σόιμπλε-Στουρνάρα. Γιάννη, πρέπει να προετοιμάσουμε σωστά την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή...

Tα σημάδια της δραχμής πυκνώνουν, η κυβέρνηση ωσάν στρουθοκάμηλος εθελοτυφλεί. Και δεν είναι απλά σημάδια.


Οι πρωταγωνιστές της διάσωσης της χώρας μας το λένε ανοιχτά:

Μόλις χθες στο Εθνος, ο Πολ Τόμσεν έκανε λόγο για νέες οδυνηρές περικοπές, εάν δεν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις!

-Μόνο με την επίτευξη προόδου στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και την ενίσχυση του φορολογικού μηχανισμού θα «είναι δυνατόν να αποφευχθούν περαιτέρω οδυνηρές περικοπές δαπανών» στην Ελλάδα, διαμηνύει ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα.

Ο κ. Τόμσεν τονίζει πως ....

To ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές κατά της αποκρατικοποίησης.... οκτώ Δημόσιων φορέων. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ...ΤΑΓΟΙ !!



Η Ολομέλεια του  Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με 11 αποφάσεις της (2179-2189/2014) απάντησε αρνητικά στις προσφυγές οκτώ Δημόσιων φορέων (Ανωνύμων Εταιρειών) που ζητούσαν να ακυρωθούν οι αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων με τις οποίες το Ελληνικό Δημόσιο μεταβίβασε, χωρίς αντάλλαγμα, στο ΤΑΙΠΕΔ μετοχές των εν λόγω φορέων.
Το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές των....

Καμιά εμπιστοσύνη του ΔΝΤ στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα....

Δύσκολη η κατάσταση των τραπεζών της χώρας μας, καθώς έχουν χορηγήσει δάνεια 215 δισ. ευρώ, ενώ οι καταθέσεις είναι μόνο 160 δισ. ευρώ.

Διαφωνεί ριζικά στην έκθεσή του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με τα συμπεράσματα των τεστ αντοχής που διενήργησε η Τράπεζα της Ελλάδος στις τέσσερις συστημικές ελληνικές τράπεζες (Πειραιώς, Εθνική, Αλφα, Γιούρομπανκ). 


Η ΤτΕ απεφάνθη ότι στην περίπτωση δυσμενών εξελίξεων, οι κεφαλαιακές ανάγκες που θα χρειαστούν κάλυψη για την επιβίωση των προαναφερθεισών τραπεζών θα ...

Ο μεσαίωνας του Βησιγότθου....οικονομικου δολοφόνου...

    
 Ο  σύγχρονος κατακτητής, ο Βησιγότθος κύριος Τόμσεν, μίλησε:
     ''Η πλήρης κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Ελλάδα θεωρείται ως μια από τις αναγκαίες προϋποθέσειςγια να μην ληφθούν άλλα επώδυνα μέτρα''!

      Απαιτεί δηλαδή ο υπο-υπάλληλος της τρόϊκας,πλην αφεντικό και ''καπέλο'' της συγκυβέρνησης του αίσχουςνα μετατραπεί η χώρα μας σε έναν πλήρη εργασιακό μεσαίωνα,

Ο πλανήτης εκτός ελέγχου...

     του Μελέτη Η. Μελετόπουλου* 
Πέντε μείζονες γεωπολιτικές κρίσεις εκτυλίσσονται ταυτόχρονα στον πολυτάραχο πλανήτη μας. 

Η πιο επικίνδυνη είναι ασφαλώς η κατάληψη του βορειοανατολικού Ιράκ από τους ακραίους ισλαμιστές.

Αυτοί ήδη προωθούνται προς την Βαγδάτη, με σκοπό την αναβίωση του μεσαιωνικού χαλιφάτου. 

Που σημαίνει όχι απλώς την μετατροπή του Ιράκ σε σουννιτική θεοκρατία αλλά την επιχείρηση αναδόμησης ολόκληρης της Εγγύς και της Μέσης Ανατολής σε ενιαία πολιτικοθρησκευτική επικράτεια, με κύριο αντίπαλο τον Δυτικό Πολιτισμό. 

Ήδη έχουν ....