Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Albrecht Ritschl, στο Spiegel...«Αν η Ελλάδα διεκδικήσει τις Γερμανικές Αποζημιώσεις θα...»

Σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη του Γερμανού καθηγητή Ιστορίας και Οικονομίας, Albrecht Ritschl, στο Spiegel, αναδύεται στην επιφάνεια η σοβαρότητα του θέματος των Ελληνικών αξιώσεων επί της Γερμανίας σε ό,τι αφορά τις πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο.
Αυτό το οποίο πολλοί φοβούνται να ξεστομίσουν, ο Γερμανός καθηγητής το λέει ευθαρσώς. «Αν η Γερμανία αναγκαστεί να πληρώσει, θα.....μας πάρουν ακόμη και τα σώβρακα».
Η συνέντευξη έχει ως εξής:
Spiegel: Κύριε Ritschl η Γερμανία συζητάει αυτό τον καιρό για περαιτέρω οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα σαν υπεράνω όλων ηθικολόγος. Η κυβέρνηση ενεργεί με ακαμψία σύμφωνα με .....

Έλληνάρα μου..."Γνωρίζεις τα πάντα" αλλά δεν έχεις καταλάβει τίποτα.

Ξέρεις ότι ζεις στην Ελλάδα του 2016 όταν:
  • Διπλοπαρκάρεις, περνάς με κόκκινο, κλείνεις τις ράμπες των αναπήρων, κορνάρεις με την πρώτη ευκαιρία, δε δίνεις ποτέ προτεραιότητα, νομίζεις ότι οι δρόμοι σου ανήκουν αλλά κατηγορείς και όλους τους άλλους που πράττουν το ίδιο.
  • Γράφεις Greeklish, δεν ξέρεις ορθογραφία, δεν έχεις διαβάσει στη ζωή σου πάνω από 5 βιβλία, «επιχειρηματολογείς» με ύψωμα της φωνής και με ύβρεις, κατηγορείς τους δασκάλους – καθηγητές – σύστημα παιδείας, μιλάς χωρίς να ακούς και ..υπογράφεις petition για τη διάσωση της ελληνικής γλώσσας.
  • Βλέπεις....