Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Ομολογία ΣΟΚ: το μέλλον της Ελλάδος προδιαγεγραμμένο ανεξαρτήτων εκλογών! Στα νύχια της παγκοσμιοποίησης η Ελλάδα..


“Οι εκλογές δεν παίζουν πια σχεδόν κανένα ρόλο.”
Ομολογία ΣΟΚ: το μέλλον της Ελλάδος προδιαγεγραμμένο ανεξαρτήτων εκλογών! Στα νύχια της παγκοσμιοποίησης η Ελλάδα..
Με θέμα το μέλλον της δημοκρατίας και κομβικά σημεία τις αγκυλώσεις της στην Ευρώπη της κρίσης αλλά και στις ΗΠΑ, μίλησε ο Νόαμ Τσόμσκι σε ειδική εκδήλωση του Global Media Forum της DW στη Βόννη.
“Χάραξη πορείας προς ένα δίκαιο κόσμο-Ανανοηματοδοτώντας τη δημοκρατία”.
Αυτός ήταν ο τίτλος της πολυεπίπεδης διάλεξης του Αμερικανούς πολιτικού φιλοσόφου και ομότιμου καθηγητή Γλωσσολογίας στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) Νόαμ Τσόμσκι στο ....

ΟΤΕ: Συρρίκνωση και αποεπένδυση έφερε η «καλή ιδιωτικοποίηση».


του Λεωνίδα Βατικιώτη

Η πώληση του ΟΤΕ στον γερμανικό κολοσσό της Ντόιτσε Τέλεκομ το 2008, μαζί με τη μοναδική στο είδος της πώληση μέσω μεσάζοντα, του Ανδρέα Βγενόπουλου, συνοδεύτηκε από μια σειρά υποσχέσεων για το μέλλον του οργανισμού, που ως σημείο αφετηρίας τους είχαν τις ελπίδες που δημιουργούσαν τα αδιαμφισβήτητα μεγέθη της Ντόιτσε Τέλεκομ. 

Έτσι οι υποσχέσεις για ισχυροποίηση, επέκταση και εκσυγχρονισμό του ΟΤΕ, μείωση των τιμολογίων και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αντέκρουαν κάθε κριτική. 

Στο στρατόπεδο μάλιστα των διαφωνούντων δεν περιλαμβάνονταν μόνο οι συνήθεις ύποπτοι, αλλά κι η κυβερνητική παράταξη ΔΑΚΕ, ο τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς, κ.α. Πέντε χρόνια μετά, είναι αρκετός χρόνος για να γίνει μια αποτίμηση των φιλοδοξιών που καλλιεργήθηκαν. Η αξιολόγηση επιβάλλεται για έναν επιπλέον λόγο: επειδή, η πώληση του ΟΤΕ όλο και συχνότερα εμφανίζεται ως παράδειγμα καλής ιδιωτικοποίησης.

Ωστόσο, στον αντίποδα των υπερφίαλων υποσχέσεων, μια σύντομη επισκόπηση στα έργα και...

Αν σας περισσεύει χρόνος μη βλέπετε τουρκοσηριαλ και talk shows στα "μεγάλα" βοθροκαναλα. Δέστε αυτα‏ ! ΒΙΝΤΕΟ.

Προτάσεις αφύπνισης από το φίλο μας το Δημήτρη !

Αρκετό υλικό για να "περάσετε" την επόμενη εβδομάδα και τέτοιο που όπως θαλεγαν οι αμερικανοτραφεις " amusing yet instructive"

Ποιοι αγόρασαν τα ασφάλιστρα κινδύνου του ΤΤ που σήμερα αξίζουν 27 δισ. δολάρια;

Με αφορμή τις εξελίξεις με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, θα θέλαμε να προσθέσουμε στο δημόσιο διάλογο αναρτώντας το ρεπορτάζ του UNFOLLOW για το ζήτημα των ασφαλίστρων κινδύνου του εν λόγω τραπεζικού ιδρύματος, που δημοσιεύσαμε στο περιοδικό τον Αύγουστο 2013.

Όσοι αγόρασαν τα ασφάλιστρα κινδύνου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μπορεί να κερδίσουν δισεκατομμύρια ευρώ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τεράστια πακέτα με ευρώ, μέσα σε λίγες βδομάδες άλλαξαν χέρια με κερδισμένα κάποια επενδυτικά funds και τους μετόχους τους. Στην ελληνική Βουλή τουλάχιστον πέντε φορές έχει κατατεθεί ερώτηση από βουλευτές διαφορετικών κομμάτων για το ποιοι απέκτησαν τα ασφάλιστρα κινδύνου. Απάντηση ....

Φτιάξτε φυλακές για 10.000 λαμόγια. Έρχεται η σειρά της συμμορίας των δημάρχων!

Από τον ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΕΝΑ ΕΡΓΟ. ΜΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ 10.000 ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!».

Αυτές τις ημέρες με όλες αυτές τις συλλήψεις, τις μίζες, τους Καντάδες, τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κ.λπ. μου ήρθε στο μυαλό αυτό που δήλωσε προφητικά πριν από λίγες μήνες ο εισαγγελέας κ. Βασίλης Φλωρίδης: «Πρέπει να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ένα έργο. 


Μια φυλακή για 10.000 αξιωματούχους. Θα είναι μια καλή αρχή!».

Δηλαδή, όπως μου εξήγησε, θα πρέπει να διατεθούν κοινοτικά κονδύλια ώστε να δημιουργηθεί μια νέα φυλακή (και μάλιστα υψίστης ασφαλείας) ώστε να «κλειστούν μέσα όλα τα λαμόγια». 


Τώρα, θα πείτε, τα «λαμόγια» είναι ....

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ: 575 δισ. δολ. μας χρωστά η Γερμανία !

575 δισ. δολάρια µας χρωστάνε οι Γερµανοί (χωρίς τους τόκους)! 

Πρόκειται για ρεαλιστική εκτίµηση ξένων οικονοµολόγων το 2011. 

Και πρόκειται για ποσά που έχουν επιδικασθεί τελεσίδικα στην Ελλάδα από τη διασυµµαχική διάσκεψη των Παρισίων.

Αρα, αν τα διεκδικήσουµε, θα τα πάρουµε.

Τα 575 δισ. δολάρια είναι 421 δισ. ευρώ! 


Ολο το χρέος της Ελλάδας σήµερα είναι 322 δισ. ευρώ. 

Ξεχρεώνουµε και ....

Πρωτοφανής καταγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιάννη Πενταγιώτη, που μιλά για κατοχή της χώρας από τραπεζίτες και κυβερνήσεις δοσίλογων!

eisaggeleas  Δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο στα Ελληνικά χρονικά! 

Διαβάστε την  Πρωτοφανή  καταγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών:

Κινητοποιήσεις δικαστών και εισαγγελέων
Συνάδελφοι δικαστές και εισαγγελείς σαν απάντηση στους ελάχιστους συναδέλφους που αντιδρούν στις κινητοποιήσεις μας αλλά και στις αμφιβολίες και στις αντιρρήσεις που ήδη εγείρονται για την κλιμάκωση του αγώνα, τις οποίες σέβομαι, αλλά δεν υιοθετώ αναφέρω τα κάτωθι:...

Αγωνιζόμαστε ως κλάδος, ως ανεξάρτητη εξουσία ενάντια στην προκλητική παραβίαση του Συντάγματος από την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, ενάντια στην κατεδάφιση όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων, ενάντια στην ισοπέδωση της παιδείας και της υγείας του λαού μας, ενάντια στη γενοκτονία που επιχειρείται εις βάρος όλων μας με την ....

Η λέσχη της απάτης....

kolegioΓράφει το Παρατηρητήριο
 του Lykavitos.gr

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχουν μεγαλύτεροι κλεφταράδες από διάφορους αποφοίτους του Κολεγίου Αθηνών.
Αυτό είναι το κοινό στίγμα μεταξύ...
Φιλιππίδη, Βαρωτσή και Κλέωνα Παπαδόπουλου.
Εκλεκτοί του Καραμανλέϊκου οι πρώτοι. Εκλεκτός των Παπαχελάδων, των Παπανδρέου, και ενός Παπακωνσταντίνου ο τρίτος.

Η ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ Αθήνα, ΥΠΟ.δέχθηκε, τον Περιούσιο .υπουργό εξωτερικών της… «Γερμανίας»

Frank-Walter Steinmeier -- Berlin Jews celebrate new Chabad center 1

  — Εδώ εγώ δεν κατασκευάζω θεωρίες συνωμοσίας...

“Έσπασε” ο Φιλιππίδης: Ο Αντρίκος μου γνώρισε τον Γριβέα! Εθνική προδοσία εάν τα CDS έπεσαν σε χέρια κερδοσκόπων!

ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ -ΓΡΙΒΕΑΣ -ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΛ -ΣΑΚΕΛΑΡΙΟΥ -ΤΤ  — “Θα τα πω όλα”! “Τα CDS πουλήθηκαν γυμνά! 

Εάν έπεσαν σε χέρια κερδοσκόπων, είναι έσχατη προδοσία”!

  — “Να ανοίξουν οι ελβετικοί λογαριασμοί της I4Cense (Παπανδρέου) και του Γριβέα!”

  — Στροφή 180 μοιρών έκανε πριν από λίγο ο τ. πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου  Άγγελος Φιλιππίδης, μιλώντας στην εκπομπή του Κώστα Βαξεβάνη, παρουσία του Πάνου Καμμένου. 

Αυτά που ακούστηκαν δίνουν νέα στοιχεία στην δικαιοσύνη αφού....

ΘΑΥΜΑ: 4 ευρώ χρέος στην εφορία γίνονται ...39.000 ευρώ σε 12 μήνες.

ΘΑΥΜΑ: 4 ευρώ χρέος στην εφορία γίνονται ...39.000  ευρώ σε 12 μήνεςΣε σχιζοφρενικές καταστάσεις οδηγεί ο Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών που έχει αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου γεγονός που δείχνει ότι οι διατάξεις ετοιμάστηκαν στο πόδι και χωρίς να ληφθούν υπό όψιν πραγματικά δεδομένα....

Ποια τράπεζα και ποια ασφαλιστική αγοράζει η Goldman στην Ελλάδα.

 Ποια τράπεζα και ποια ασφαλιστική αγοράζει η Goldman στην ΕλλάδαΔυναμική εμφάνιση είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει η Goldman Sachs στην Ελλάδα και μάλιστα όχι με τον τρόπο που συνήθιζε αλλά λειτουργώντας καθαρά επενδυτικά και με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.Ήδη σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές την τρέχουσα περίοδο ολοκληρώνει τη διαδικασία due diligence στην Γενική Τράπεζα και συζητά το ενδεχόμενο απόκτησης του ελέγχου της ασφαλιστικής εταιρίας ING Ελλάδος.
Σε ότι αφορά στη Γενική Τράπεζα ο έλεγχος των...

Το έθνος παράγει πολιτισμό. Παράγει διαφορετικότητα. Και ο εθνικός πολιτισμός είναι πρώτα από όλα ένας λαϊκός πολιτισμός.

Το έθνος παράγει πολιτισμό. Παράγει διαφορετικότητα.
Αυτή η διαφορετικότητα στα πολιτισμικά στοιχεία, και επιπλέον η ιστορική συγγένεια της καταγωγής των μελών (το μεγάλο σόϊ), είναι το περιεχόμενο της εθνικής ταυτότητας.
Ο εθνικός πολιτισμός είναι πρώτα από όλα ένας λαϊκός πολιτισμός.
Από τα τραγούδια, τις διηγήσεις και τις παροιμίες, μέχρι την αρχιτεκτονική σπιτιών, ναών, καραβιών και γεφυριών.
Και από τα ζώα που εκτρέφει, τα δέντρα και τα φυτά που καλλιεργεί, μέχρι τα υλικά, -όπως η πέτρα, ο ασβέστης, ο πηλός, το ....

ΟΙ ΥΑΙΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ, ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΥΝ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ....Economist: Έπεσε η προσωπίδα της τουρκικής οικονομίας

Έπεσε οριστικά η προσωπίδα της τουρκικής οικονομίας, επισημαίνει το βρετανικό περιοδικό ‘Economist’.

Στο τελευταίο τεύχος του, το βρετανικό περιοδικό αξιολογεί ότι η εμφάνιση της τουρκικής οικονομίας άρχισε να αλλάζει το Δεκέμβριο του περασμένου έτους, λόγω της δημοσιοποίησης της διαφθοράς και της δωροδοκίας  και εκφράζει την άποψη ότι «στην Τουρκία τα πράγματα αρχίζουν να βαίνουν εκτός ελέγχου».

Αναζήτηση εναλλακτικών οδών

Εξαιτίας των οικονομικών  δεικτών που παρέχουν ενδείξεις εσκεμμένης διακοπής στην αύξηση των επιτοκίων, η Κεντρική Τράπεζα αναζητά εναλλακτικές οδούς για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Το συμπέρασμα είναι ότι η οικονομία μπορεί να μπει σε τροχιά ανάκαμψης,  μόνο με ενέργειες ενός πρωθυπουργού, ο οποίος ‘έχει μάθει το μάθημά του’ , αντί της υπάρχουσας  προσέγγισης του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πλασματική ανάπτυξη

Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια, η τουρκική οικονομία αναπτύχθηκε όχι λόγω των βιομηχανικών επενδύσεων, αλλά ως αποτέλεσμα της κατανάλωσης που βασίζεται στο χρέος και στις ....

ΟΤΑΝ ΑΛΛΗΛΟΣΠΑΡΑΣΣΟΝΤΑΙ ΟΙ «ΚΥΝΕΣ»

 Έχει παρατηρηθεί ότι σε περιόδους μεγάλης ενδείας και λιμού τα σκυλιά συχνά στρέφονται το ένα εναντίον του άλλου και φτάνουν στο σημείο κανιβαλισμού, δηλαδή προσπαθώντας να επιβιώσουν αλληλοφαγώνονται μεταξύ τους. 

Κάπως έτσι έχει αρχίσει να διαμορφώνεται η κατάσταση στο πολιτικό σύστημα αυτής της δύσμοιρης χώρας, της χώρας που προδόθηκε από τους ηγέτες της και σύρθηκε σιδηροδέσμια στον γκρεμό.

Πολλοί έχουν την ελπίδα να δώσει ο ίδιος ο λαός την πρέπουσα τιμωρία σε όλους αυτούς τους «σωτήρες» του  που κατέστρεψαν τα πάντα. 


Η εντύπωση όμως είναι ότι αυτό ο λαός καταπονημένος και εξουθενωμένος, αυτός ο λαός που δεν έχει καμιά ηγεσία, καθώς όλοι αυτοί που θα μπορούσαν να τον καθοδηγήσουν στην απελευθέρωση από την μνημονιακή κατοχή του κάνουν τον «έξυπνο» και...

ΒΙΝΤΕΟ-Καμμένος: "Τους επόμενους μήνες τίποτα δεν θα είναι ίδιο..."

«Οι Έλληνες δικαστές απέδειξαν ότι δεν λαμβάνουν εντολές από την εκτελεστική εξουσία αλλά λειτουργούν κατά συνείδηση», ανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος σχολιάζοντας την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την πεποίθηση, μιλώντας στο κανάλι Ε, ότι «η υπόθεση αυτή θα λειτουργήσει ως κορυφή ενός παγόβουνου που θα φτάσει, όχι μόνο στη διερεύνηση του τι έγινε στο Τ.Τ., αλλά θα δείξει για ποιο λόγο η Ελλάδα μπήκε στον μηχανισμό στήριξης και για ποιο λόγο υπεγράφησαν τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις»
«Αν προχωρήσει η έρευνα θα αποδειχθεί ότι ....

ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΕΣ.....‏

Ήρθε η ωρα να κάτσουν στο σκαμνί τραπεζίτες και πολιτικοί που εμπλέκονται σε μία συνεχή υφαρπαγή του πλούτου που… τους εμπιστεύονται οι πολίτες. Να αποδοθει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Δικαιοσύνη…

Μας τα παρουσιάζουν όλα τόσο περίπλοκα στο να τα κατανοήσουμε, τόσο σύνθετα στο να τα αντιμετωπίσουν επαρκώς και προς το κοινό όφελος οι ειδικοί οικονομολόγοι… 


Είναι όμως άραγε έτσι; Ή μήπως τα πράγματα είναι πολύ απλά και οδηγούν στο σκαμνί τραπεζίτες και πολιτικούς που εμπλέκονται σε μία συνεχή υφαρπαγή του πλούτου που…τους εμπιστεύονται οι πολίτες;

Ας προσεγγίσουμε το όλο θέμα με πολύ απλά λόγια…

Απομόνωσε πολιτικά τον Σαμαρά σύσσωμη η αντιπολίτευση..

Ούτε έναν (!) από τους αρχηγούς των κομμάτων που δεν συμμετέχουν στην κυβέρνησή του δεν μπόρεσε ο πρωθυπουργός να προσελκύσει στη φιέστα για την ΕΕ

Ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Καμμένος, ούτε ο Κουβέλης, ούτε ο Κουτσούμπας! 


Κανένας πολιτικός αρχηγός κόμματος της αντιπολίτευσης δεν παραβρέθηκε στις τελετές της επίσημης ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλά­δα! 

Έχουμε την εντύπωση ότι ποτέ και πουθενά στην ιστορία της ΕΟΚ και της ΕΕ δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο πράγμα! 

Ποτέ καμία κυβέρνηση οποιασδήποτε χώρας που συμμετέχει στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση δεν έχει εμφανιστεί τόσο απομονωμένη πολιτικά ώστε να είναι ανίκανη να εξασφαλίσει την έστω τυπική, για λόγους πολιτικής αβρότητας ή ακόμη και για λόγους πρωτοκόλλου, πα­ρουσία ....

Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΔΩΣΗΣ....

Ξεκινώντας με τη λαϊκή ρήση '' Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΔΩΣΗΣ'' το παρακάτω βιντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου, υπενθυμίζοντας γεγονότα και καταστάσεις για όσους από μας έχουμε “κοντή μνήμη”


Δείτε το βίντεο

ΚΑΖΑΚΗΣ - ''Έρχεται ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΟΠΛΗ ΚΑΤΟΧΗ για τη χώρα μας...''

Ο οικονομολόγος-αναλυτής και γ.γ. του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.) Δημήτρης Καζάκης στον Maximum FM 93.6 και την εκπομπή του δημοσιογράφου Δημήτρη Κολιού ''Ξυπνήστε γιατί χανόμαστε'' στις 10 Ιανουαρίου 2014.

ΕΛΛΑΣ! ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ! Η ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!

Η ιδέα έχει δοθεί εδώ και 6 μήνες από την "Εταιρεία Δημοσιογραφικών Μελετών": Η ΕΛΛΑΣ ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΕΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ. 

Να τύχει απολύτου προστασίας όπως είναι η Ελβετία κι ακόμη περισσότερο 
δεδομένου ότι η ιστορία και ο πολιτισμός της Ελλάδος είναι ανυπέρβλητα στοιχεία. Η ιδέα έχει κατατεθεί και στη Βουλή. 


Ουδείς όμως ασχολείται με το θέμα. Εκτός από τον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη.

Η Λεπέν ζητάει τη διάλυση της ΕΕ και καλεί τους Γάλλους να βοηθήσουν..

Την ευχή να «διαλυθεί» η Ευρωπαϊκή Ενωση έδωσε σήμερα η πρόεδρος του ακροδεξιού γαλλικού κόμματος Εθνικό Μέτωπο (FN) Μαρίν Λεπέν, η οποία μάλιστα κάλεσε τους Γάλλους να «συμμετάσχουν σε αυτό, αν είναι δυνατό».

Μιλώντας σε αγγλοσάξονες δημοσιογράφους δήλωσε πως για να βελτιωθεί η ΕΕ πρέπει αρχικά να καταστραφεί.

«Πιστεύω ότι στην παρούσα κατάσταση δεν μπορεί...

Χιλιάδες ἀφορμές γιά νά μᾶς ληστέψουν ξανά οἱ τοκογλύφοι...

 Μερικές συλλήψεις για τα μάτια του κόσμου ...έτσι για να δημιουργηθεί η εντύπωση ύπαρξης κράτους δικαίου ... και πάρε από πίσω και στα μουλωχτά ένα ακόμα άθλιο χαράτσι δήθεν για τα σκουπίδια. 
Ακόμα 100 ευρώ μείον από τις τσέπες των ανέργων και κατεστραμμένων πολιτών .....

Κύκλωμα τουρκικής παρα-οικονομίας και τοκογλυφίας διαλύει την Θράκη.

Γράφει ο Κωνσταντίνος 

Τεράστια ποσά δαπανά κάθε χρόνο το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντα και να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της Τουρκίας στην Ελληνική Θράκη. 

Ο ετήσιος προϋπολογισμός λειτουργίας του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής ξεπερνάει τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Την χρονιά που πέρασε, με προσωπική απόφαση και εντολή του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το γραφείο του πρωθυπουργού της Τουρκίας διέθεσε στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής το εξωφρενικό ποσό των 250 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία διατέθηκαν «καταλλήλως» από τον τούρκο πρόξενο και τα φερέφωνά του στην Ελληνική Θράκη, είτε μέσω της αύξησης «επιδότησης μαντήλας», είτε μέσω των χρηματικών ενισχύσεων για «παιδαγωγικές ανάγκες» (τουρκικά νηπιαγωγεία, ιδιωτικά μειονοτικά σχολεία), είτε μέσω της στήριξης «τουρκικών» πολιτικών συλλόγων (με σχεδόν μηδενική δραστηριότητα) που ξεπηδούν σαν ...

Ξυπνήστε! Η Θράκη χάνεται - Οι φωτογραφίες του Ζεϊμπέκ και η ανικανότητα των κομμάτων...

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Οι φωτογραφίες του Χουσείν Ζεϊμπέκ σε τουρκικό σύλλογο της Γερμανίας ,μέσα στον οποίο υπήρχαν σημαίες της “ανεξάρτητης Θράκης” επιβεβαιώνουν την άποψη ότι κάθε μέτρο έχει χαθεί από βουλευτές που τα ελληνικά κόμματα επέλεξαν για να κερδίσουν “λίγα ψηφαλάκια” ακόμη. 

Αυτά των φανατικών που ονειρεύονται μια Θράκη τουρκική με τον ..μανδύα της “ανεξάρτητης Θράκης”.

Η ανευθυνότητα των ελληνικών κομμάτων στη Θράκη δεν είναι ιστορία τωρινή. Δεκαετίες διαπιστώνουμε ότι ...

2014, έτος γεωπολιτικής ρευστότητας...


Η χρονιά που μπορεί  να σηματοδοτήσει την έναρξη γεωπολιτικών διαδικασιών μέσα από τις οποίες η Ελλάδα θα μπορέσει να μεταβληθεί στην παγκόσμια σκακιέρα και από πιόνι να γίνει... παίκτης 
  
Του Δρ. Κωνσταντίνου Γρίβα* 

Η μαύρη τρύπα που δημιούργησε η «αραβική άνοιξη» στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, απειλεί σήμερα να εξελιχθεί σε ένα γεωπολιτικό μέγεθος εχθρικό προς τη Δύση. Την ίδια στιγμή, η ισχύς της Τουρκίας φοβίζει τους Δυτικούς, ενώ οι ΗΠΑ προσανατολίζονται προς τον Ειρηνικό και την Κίνα. 

Σε αυτό το νέο ρευστό και επικίνδυνο κόσμο, ο ρόλος της χώρας μας ενδέχεται να ενισχυθεί σημαντικά. Είναι πρόθυμη η Ελλάδα να αξιοποιήσει μία από τις τελευταίες της ευκαιρίες ή θα αφεθεί στην εξόντωση της οικονομικής «διάσωσης»;

Το τέλος του μονοπολικού κόσμου και η γέννηση ενός πολυπολικού διεθνούς συστήματος.

Ο εγκλεισμός της ελληνικής οικονομίας στο εξοντωτικό πρόγραμμα «διάσωσης» τα τελευταία χρόνια έχει σκεπάσει από τα μάτια μας τις τεράστιας κλίμακας γεωπολιτικές ζυμώσεις, ανακατατάξεις και μεταβολές που έχουν συμβεί το ίδιο αυτό χρονικό διάστημα στην παγκόσμια σκακιέρα.

Η σημαντικότερη από τις εξελίξεις αυτές είναι .....

ΠΑΛΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ!!! ...

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ νομίζει ότι μιλάει σε ιθαγενείς!

Η επίσημη επίσκεψη του Φρανκ- Βάλτερ Σταϊνμάγερ στην Αθήνα αποτελεί ακόμα μία απόδειξη του πώς η Γερμανία θεωρεί την Ελλάδα ένα καθαρά γερμανικό προτεκτοράτο.
Ο κ. Στάϊνμάγερ ήλθε, είδε και πρόκειται να απέλθει από την Ελλάδα έχοντας δώσει στον ελληνικό λαό υποσχέσεις και μόνο υποσχέσεις, που θυμίζουν μάλλον «καθρεφτάκια» προς τους «ιθαγενείς» Έλληνες, παρά σε πολίτες μίας ανεπτυγμένης ευρωπαϊκής κοινωνίας.
Το πιο εξωφρενικό όλων αυτών είναι ότι τέτοιες επισκέψεις δεν έχουν τίποτε επί της ουσίας να προσθέσουν στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα, καθώς ενώ οι Γερμανοί μας επαινούν, την ίδια ώρα δεν διστάζουν να μας τραβήξουν το χαλί κάτω ...

ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ...

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) πρόκειται να προσφύγει την επόμενη εβδομάδα η Χρυσή Αυγή για τις διώξεις που ασκήθηκαν σε στελέχη της...

Το κόμμα γνωστοποίησε αυτή την πρόθεσή του σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής καταγγέλοντας παράλληλα,  δια στόματος του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, ως «παράνομη και αντισυνταγματική» τη διαδικασία με την οποία προφυλακίστηκαν ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Χρήστος Παππάς και ο Γιάννης Λαγός. 

Ο Ηλίας Κασιδιάρης έκανε λόγο για ....