Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΟ: Αυτά είναι τα στοιχεία που αποδεικνύουν τις υποχρεώσεις της Γερμανίας προς την Ελλάδα!

Το βιβλίο τού 1954 του ΣΩΤ. ΚΟΤΖΑΜΑΝΗ κατοχικού Υπουργού Συντονισμού – Οικονομικών.

Εδώ είναι τα στοιχεία που αποδεικνύουν τις υποχρεώσεις της Γερμανίας προς την Ελλάδα!


Μπορεί να μας προξενεί απέχθεια το να ακούμε...
τι λέει ένας κατοχικός υπουργός, αλλά αυτός είχε τότε τα στοιχεία και αν πραγματικά αναζητούμε στοιχεία, εδώ είναι πολλά από τα στοιχεία που

Κολοσσιαίο σκάνδαλο αποκάλυψε ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος: «Πλαστογράφησαν την υπογραφή του Δ.Αβραμόπουλου για να αρπάξουν προμήθεια εκατομμυρίων!!!

Eνα σκάνδαλο "πέραν φάσης φαντασίας" στο οποίο πλαστογραφήθηκε η υπογραφή του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας και νυν Επιτρόπου Εσωτερικής Ασφάλειας της ΕΕ, Δημήτρη Αβραμόπουλου, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Πρόκειται για...

ΙΔΟΥ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ.. ΟΛΟΚΛΗΡΗ!

To πλήρες κείμενο στα Ελληνικά και τα Αγγλικά..

ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ....

Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τα όσα γράφονται παρακάτω. 

Δεν είμαι ειδικός στην εξόρυξη πετρελαίου. Ούτε γνωρίζω πως γίνονται αυτές οι δουλειές.

Ομως, κάποιος μας λέει ψέμματα. Είτε ο πρωθυπουργός, είτε όλοι οι επιστήμονες εδαφοτεχνικοί του ΙΓΜΕ και των Ελληνικών πανεπιστημίων. 


Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν ζητά τη δίωξη όλων αυτών (δεν είναι δυνατόν αυτός να ζητά από τον Ελληνικό λαό να κάνει τέτοιες θυσίες και να βγαίνει ο καθένας να λέει......

Ερμηνεύσατε λάθος τα μηνύματα που σας έστειλαν οι πλατείες.

plateiaΟφείλω να δώσω συγχαρητήρια στην κυβέρνηση!!

Ως φιλοευρωπαϊκό κόμμα,κατάφερε να μείνει στην Ευρωζώνη και στο ευρώ!

Ως πολέμιο κόμμα του «ρατσισμού»άδειασε την Αμυγδαλέζα!

Ως φιλικότατο κόμμα των Σκοπίων,άφησε όλες τις πόρτες ανοιχτές,για την ονομασία του.

Δεν στήριξα ποτέ αυτές τις απόψεις, δεν σας ψήφισα,ούτε εσάς ούτε τίποτα άλλο και παρ’όλες τις αντιθέσεις μου,θέλησα να σας αποδεχτώ και να πάρω λίγη ελπίδα.


Κατέβηκα στην πλατεία με πολλούς άλλους......

Ετοιμαστείτε σιγά σιγά για αρκετά ακόμα «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ».

του Σταύρου Κατσούλη

Επειδή πολλοί θεωρούν την ψήφο του ΠτΔ ανούσιο ζήτημα και επειδή οι πράξεις μιλούν πολύ πιο δυνατά από τα λόγια, καλό είναι γνωρίζουμε όλοι τα εξής:


Α) Νομιμοποίησαν τις αντισυνταγματικές και προδοτικές πράξεις των προηγούμενων κυβερνήσεων.

1) Ο ΠτΔ, συμφωνεί κανείς ή όχι με το εάν πρέπει να έχουμε καν ΠτΔ, έχει μια σημαντική εξουσία που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να ανακόψει καταστάσεις: Μπορεί να αρνηθεί να υπογράψει νόμους.

2) Η ψήφος του ΠτΔ από την φερόμενη ως κυβέρνηση και τους Βουλευτές του κόμματος της Νέας Δικτατορίας, κατάφερε ένα πράγμα: Ψήφισαν έναν άνθρωπο ο οποίος έχει δημόσια παραδεχθεί την κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και που έχει ψηφίσει ΟΛΟΥΣ τους εφαρμοστικούς νόμους των Μνημονίων/Δανειακών συμβάσεων. 


Ως εκ τούτου......

ΜΟΣΧΑ: “ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ” ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟ MOODY’S. ΕΙΔΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΙ ΑΝΟΧΗΣ...;;;

moodys
Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moodys υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ρωσίας σε Ba1 από Baa3, επικαλούμενος τις επιπτώσεις από την κρίση στην Ουκρανία καθώς και την απότομη πτώση των τιμών του πετρελαίου και της ισοτιμίας του ρουβλίου.

Σε «παράγοντες πολιτικού χαρακτήρα», βασίστηκε αυτή η υποβάθμιση δήλωσε ο ρώσος υπουργός Οικονομικών Άντον Σιλουάνοφ αντιδρώντας στην απόφαση του διεθνούς οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης .

Ο ρώσος υπουργός Οικονομικών δήλωσε επίσης ότι.....

WSJ: 5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ DEAL

eurogroup550_334_394494
Έπειτα από εβδομάδες τεταμένων διαπραγματεύσεων, η Ελλάδα κατέληξε σε μια αδύναμη συμφωνία με την υπόλοιπη ευρωζώνη για την παράταση του προγράμματος διάσωσης μέχρι το τέλος Ιουνίου. 

Το δύσκολο κομμάτι, τώρα, θα είναι η εφαρμογή της συμφωνίας, όπως απαιτείται από την ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με την Wall Street Journal, η οποία παραθέτει τα πέντε πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζουμε......

SPIEGEL ΓΙΑ EUROGROUP: ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.

Spiegel-660_0
“Είναι πολύ νωρίς για πανηγύρια”, εκτιμά στην ηλεκτρονική του σελίδα το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel μετά την καταρχήν συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup αναφορικά με την Ελλάδα. 

Για τον λόγο αυτό, όπως σημειώνει, τόσο ο Γερούν Ντάιζελμπλουμ όσο και ο Γιάνης Βαρουφάκης, αλλά και οι περισσότεροι άλλοι πρωταγωνιστές των διαπραγματεύσεων, τήρησαν χαμηλούς τόνους και ......

ΒΙΝΤΕΟ. ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.

Σε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό προέβη στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρωθυπουργός, στον απόηχο της χθεσινής συμφωνίας του Eurogroup και λίγο πριν από τη συνεδρίαση (στις 5 το απόγευμα) του κυβερνητικού συμβουλίου.
Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού
«Η Ελλάδα χθες πέτυχε μια σημαντική διαπραγματευτική επιτυχία στην Ευρώπη.
Σε μια σκληρή και δύσκολη, ίσως για ...

ΙΡΛΑΝΔΟΣ ΥΠ.ΟΙΚ: ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΑΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΚΑΤΕΡΡΕΑΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ.

nounan
Η Ελλάδα ήταν αυτή που έκανε υποχωρήσεις, υπό τον φόβο της κατάρρευσης των τραπεζών μέσα σε λίγες ημέρες, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας. 

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα είχε καταρρεύσει μέσα σε λίγες ημέρες αν η Αθήνα δεν έκανε σημαντικούς συμβιβασμούς και κατέληγε σε συμφωνία χρηματοδότησης με τους υπουργούς της ευρωζώνης, δήλωσε στο RTE ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Michael Noonan.

«Η μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα ήταν.......

Το ΔΝΤ θα αξιολογήσει το σχέδιο των Ελληνικών μεταρρυθμίσεων και θα δώσει την έκθεση του στη Ευρωζώνη.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, 21 Δεκεμβρίου. 

Η  Πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ θεωρεί την συνάντηση του  Eurogroup για το πρόγραμμα δανεισμού της Ελλάδας ως «δύσκολη, αλλά εποικοδομητική».

"Όσο για το ΔΝΤ, πιστεύουμε ότι πρόκειται για μια σειρά από ορόσημα και ημερομηνίες για την επίτευξη των στόχων που πρέπει να γίνουν”, δήλωσε η Λαγκάρντ εκφράζοντας την άποψη του Ταμείου κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

  •  "Εννοείται ότι πριν από το τέλος  της Δευτέρας οι Ελληνικές αρχές πρέπει να......

Θα δίνατε το πορτοφόλι σας σε έναν τρίτο για 4 χρόνια;

ψηφος_εξουσιοδοτηση
Και αναρωτιέστε τώρα ....

Είναι μεγάλη τύχη για τους ηγέτες που οι λαοί δεν σκέπτονται!

Είναι μεγάλη τύχη για τους ηγέτες που οι λαοί δεν σκέπτονται! Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός




Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός

Με δύσκολα αποφθέγματα αρχίσαμε σήμερα… «Είναι μεγάλη τύχη για τους ηγέτες που οι λαοί δεν σκέπτονται»… Πόσο αλήθεια είναι αυτό θα σκέπτεται ο κύριος Σόιμπλε, η κυρία Μέρκελ και οι συν αυτώ… 

Και ανάθεμα την ώρα για τους συγκεκριμένους αυτούς πολιτικούς που βρέθηκε και πάλι μπροστά τους αυτό το μικρό Γαλατικό χωριό, η Ελλάδα, και οι κάτοικοι του που ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές τον «Αστερίξ» για να αναλάβει τις τύχες της χώρας και να αντισταθεί στις ορέξεις της Γερμανίας! 

Και κάτι σημαντικό πριν προχωρήσουμε στα υπόλοιπα θέματα που θα αναλύσουμε… Το περίφημο αυτό απόφθεγμα είναι του Αδόλφου Χίτλερ…Και προχωρώντας προς την ανάλυση μας πρέπει να διασαφηνίσουμε κάτι. 

Η κατάσταση αυτή που ζούμε σήμερα με την προσπάθεια της κυβέρνησης για αλλαγή της πορείας της χώρας, την στιγμή αυτή δεν έχει να κάνει τίποτα με την πολιτική… 

Δεν έχουν σημασία τα πολιτικά πιστεύω του καθενός! Το θέμα είναι εθνικό. Και δυστυχώς πολλοί ..........

ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΡΑ ΤΟ ΡΑΙΧ ΤΑΠΕΙΝΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΟΥ???

Ήταν μοιραίο αυτό το αποτέλεσμα??? Κατά τη γνώμη μας όχι. Μοιραίο κατέστη από τη στιγμή που η Ελληνική κυβέρνηση πήρε τη μοιραία απόφαση να πάρει μια κόλλα χαρτί - το γνωστό προκυνόχαρτο - και να ζητήσει ταπεινωμένη το «χρίσμα» από τη μαφία των εκβιαστών... 

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Από αυτή τη στιγμή και μετά, οι προσδοκίες εξαργυρώθηκαν για να θριαμβεύσει ακόμη ένας ταπεινωτικός συμβιβασμός

Το σόου λοιπόν έλαβε τέλος. Η αλήθεια όμως είναι αμείλικτη. Όταν μια διαπραγμάτευση ολοκληρώνεται και πανηγυρίζουν για το αποτέλεσμά της και οι δυο, τότε κατά κανόνα χαμένος είναι αυτός που επαιτεί, αυτός που ζητιανεύει, αυτός που σε τελευταία ανάλυση αισθάνεται πεισμένος πως .....

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ ΕΧΕΤΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ.

Να εμφανιστείτε τη Δευτέρα στη συμμορία, με προτάσεις απόλυτα εναρμονισμένες με τη δίψα του λαού για πραγματική αξιοπρέπεια, και με μια αποφασιστικότητα ασυμβίβαστη...


Τέτοια που θα ακυρώσει στην πράξη τις προηγούμενες υπογραφές της ντροπής. Όχι άλλοι συμβιβασμοί... Όχι αλλη βρωμιά και πισώπλατα χτυπήματα... Και κυρίως, μη διαννοηθείτε να...

Η Ευρώπη των τραπεζιτών προκαλεί την απέχθεια των Ελλήνων.

Η Ευρώπη των τραπεζιτών προκαλεί την απέχθεια των Ελλήνων
Ένα από τα χαρακτηριστικά τόσο της προεκλογικής περιόδου, όσο και των ημερών που διανύουμε είναι, ότι η πεποίθηση του απόλυτα ανυποχώρητου απέναντι στις απαιτήσεις των δανειστών συσπειρώνει επιδοκιμαστικά την μεγαλύτερη πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, ανεξαρτήτως της οποιασδήποτε κομματικής ταυτότητας. 

Και ο λόγος είναι αυτός ακριβώς, που διέλαθε πλήρως όσων έσπευσαν να αυτοχαρακτηριστούν ως «ευρωπαϊκά» κόμματα. Πόνταραν, δηλαδή, στην Ευρώπη, όχι ως μια υπαρκτή οντότητα ιστορικού, ιδεολογικού, πολιτιστικού και γεωγραφικού περιεχομένου, αλλά ως μια νεφελώδη οικονομική επένδυση.

Γι’ αυτό, άλλωστε, και .......

Μπήκαν οι υπογραφές, έγιναν οι ανακοινώσεις: Έχουμε και πάλι Μνημόνιο!

Μπήκαν οι υπογραφές, έγιναν οι ανακοινώσεις: Έχουμε και πάλι Μνημόνιο!
Τελικά, o Τσίπρας αντί να σκίσει το μνημόνιο, έσκισε το προεκλογικό του πρόγραμμα και ο Καμμένος αντί για "Κούγκι" έβαλε την υπογραφή του σε ένα επαίσχυντο Μνημόνιο με τους τροϊκανούς.

O Τσίπρας με τον Καμμένο κατάφεραν να αποκτήσουν το δικό τους «Καστελόριζο». Όπως ο Τζέφρυ Παπανδρέου εκείνη την αποφράδα ημέρα για τον Ελληνισμό ανακοίνωσε την είσοδο της Ελλάδος στην δικαιοδοσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έτσι και σήμερα ο Βαρουφάκης ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται υπό καθεστώς εποπτείας από την τρόικα, μόνο που πλέον θα την αποκαλεί «θεσμικά όργανα».

 Επιπλέον ανακοίνωσε ότι ......

Γιώργος Κασιμάτης: Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού της κόκκινης γραμμής. ΒΙΝΤΕΟ.

Καταπέλτης ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου Γιώργος Κασιμάτης μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη, λέγοντας πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει δεκτή τη δανειακή σύμβαση – μνημόνιο με τους όρους που επιπλέον πιέζει να μπουν ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε τότε η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη σε όλο τον κόσμο για τα όσα .......

Ανοιχτή πληγή οι γερμανικές αποζημιώσεις – Οικονομικό ζήτημα για τη ναζιστική λαίλαπα έθεσε και η Ρωσία.

Ανοιχτή πληγή οι γερμανικές αποζημιώσεις
«Reparationen? Nein και πάλι nein!». Αυτή είναι η κοφτή γερμανική απάντηση σε κάθε αίτημα για πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα, στη Ρωσία και σε όποιον άλλον θέσει ζήτημα χρηματικής επανόρθωσης για τις απέραντες καταστροφές που άφησαν πίσω τους οι ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Γιατί τα 162 δισ. ευρώ για τα οποία μιλάει η Αθήνα είναι ψίχουλα μπροστά στα 3-4 τρισ. ευρώ στα οποία υπολογίζουν ρώσοι βουλευτές τις αξιώσεις της χώρας για όσα υπέστη στον «Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο».

 Με πρωτοβουλία ενός.....

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΓΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΔΕΙΑΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ. ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ, ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ. ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗ – ΤΣΙΠΡΑ, ΜΕ ΑΝΑΞΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.


Αποδέχθηκε τους όρους Σόιμπλε και των δανειστών η ελληνική πλευρά.


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ

Ο Τσίπρας λίγο πριν τη σύνοδο δήλωνε στο Reuters: «Είμαι βέβαιος ότι το αίτημα για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης με τους όρους που την συνοδεύουν θα γίνει αποδεκτή» http://www.reuters.com/article/2015/02/20/us-eurozone-greece-idUSKBN0LO0O620150220

Η ελληνική πλευρά ολοκλήρωσε την κατά κράτος υποχώρησή της μπροστά στις απαιτήσεις των δανειστών, αποδεχόμενη και το συνοδευτικό πρόγραμμα διάσωσης μαζί με την παράταση της δανειακής σύμβασης για 4 μήνες.
Η ελληνική κυβέρνηση υποχρεούται .....

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΕ; Bloomberg: "Τι κέρδισε η κάθε πλευρά από τη χθεσινή συμφωνία" - Το Βερολίνο επιμένει στην απαξίωση των εκλογών και των ψηφοφόρων.

Αν αναλογιστούμε ότι η Ελλάδα ουσιαστικά ήταν μόνη της απέναντι στους δεκαοκτώ του Eurogroup τότε αυτά που κερδίθηκαν δεν είναι και λίγα, μαξιμαλιστικά βέβαια όπως θα ήθελαν "σκληροπυρηνικοί" ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των ΑΝΕΛ δεν είναι αρεκτά.
 
Είναι όμως μια μικρή νίκη σε έναν μακρύ πόλεμο,που θα έχει άμεσα νεό επεισόδιο τη Δευτέρα και μετά θα συνεχστεί τον Ιούνιο. Οι δεκαοχτώ γνώριζαν οτι θα αντιμετώπιζαν σοβαρά εσωτερικά προβλήματα εάν......

Ο εχθρός εντός των τειχών..

Δεν μπήκε.

    Ήταν μέσα! Εδώ ήταν τα τελυταία 25 χρόνια.
     Εδώ θέριεψε και έγινε ακλόνητος με την δική μας ανοχή και απροσεξία.

     Όχι, ο εχθρός δεν είναι έξω. Δεν είναι τελικά η τάχα Ενωμένη Ευρώπη, ούτε τα πρώην κυβερνητικά της φερέφωνα.

     Όλοι αυτοί μαζί δεν είναι παρά τα όργανα, τα εργαλεία του πραγματικού εχθρού που είναι εσωτερικός, έχει ονόματα και επώνυμα ελληνικά, ζει και κινείται εδώ.

     Πρόκειται για τους τρείς-τέσσερεις, με το ζόρι πέντε επιχειρηματίες,άλλος εφοπλιστής, άλλος πετρελαιάς, άλλος εργολάβος, και άλλος ''λάτρης'' των τεχνών και του αθλητισμού (!),
     ..που όλοι όμως έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό:...

Το τέλος της «λούφας και παραλλαγής»








Τάραξε τα ως τώρα ήρεμα νερά της καλοπέρασης στον στρατό η απόφαση του Π. Καμμένου να στείλει όλους τους κληρωτούς (κάπου 1.400 φαντάρους) σε συνοριακές μονάδες. 

Οπως μου έλεγε ανώτατος στρατιωτικός, τις τελευταίες ημέρες έγιναν χιλιάδες (χωρίς υπερβολή) τηλεφωνήματα από βουλευτές, υπουργούς, διοικητές οργανισμών και από διαφόρους άλλους (τους οποίους ας ονοματίσουμε«παράγοντες της δημόσιας ζωής») ώστε να εξαιρεθούν τα δικά τους παιδιά από τη θητεία στα σύνορα. 

Να σκεφθείτε ότι την Τετάρτη το βράδυ στο....

Reuters: Η Μεγάλη Απάτη Με Το Ελληνικό Χρέος – Έδωσαν Δάνεια Για Να Εισπράττουν Τόκους!

Το πρακτορείο Reuters αποκαλύπτει μέσα από τέσσερις αλήθειες ή ψέματα όπως τις ονομάζει τη μεγάλη απάτη με το ελληνικό χρέος και πώς οι Ευρωπαίοι «έδεσαν» την Ελλάδα με τα μνημόνια δανείζοντας τη με χρήματα τα οποία παίρνουν πίσω ως τόκους.

Λίγες ώρες πριν το Reuters είχε αποκαλύψει γερμανικό έγγραφο σύμφωνα με το οποίο το Βερολίνο παραδέχεται πώς με την αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα διαμορφώνεται...μία νέα κατάσταση στη χώρα.

Η διαρροή του εγγράφου προκάλεσε την οργή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αφού.......

Κωνσταντοπούλου: Δρομολογούμε λογιστικό έλεγχο του χρέους....

«Θα τιμήσουμε την ανάγκη του λαού»
      
Μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποίησε το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως «έχουμε δρομολογήσει πρωτοβουλίες για λογιστικό έλεγχο του χρέους».

Η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι το Κοινοβούλιο θα τιμήσει την ανάγκη του ελληνικού λαού...
να μάθει για το χρέος.

Εξέφρασε επίσης τη δέσμευση.......

Bloomberg - Οι νικητές και οι ηττημένοι της διαπραγμάτευσης για την Ελλάδα.

Στους κερδισμένους και χαμένους της διαπραγμάτευσης στο Eurogroup αναφέρεται με δημοσίευμά του το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg. 

Οπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι ο «μεγάλος νικητής» της διαπραγμάτευσης στο Eurogroup, εξέλιξη που μάλλον ήταν αναμενόμενη, αν αναλογιστεί κανείς ότι η Ελλάδα κλήθηκε να αναμετρηθεί με 18 «αντιπάλους».

«Σε μία διαπραγμάτευση στην οποία ήταν 18 εναντίον ενός ήταν αναμενόμενο ότι...
οι ......

Σόιμπλε: «Οι Έλληνες θα δυσκολευτούν να εξηγήσουν τη συμφωνία στους ψηφοφόρους τους»

«Οι Έλληνες θα δυσκολευτούν να εξηγήσουν τη συμφωνία στους ψηφοφόρους τους, Εάν δεν ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρόγραμμα δεν θα υπάρξει εκταμίευση χρημάτων», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκαγκ Σόιμπλε. 

«Όσο η Ελλάδα δεν ολοκληρώνει το υπάρχον πρόγραμμα, δεν θα πάρει καμία νέα χρηματοδότηση. Καμία».

«Η εμπιστοσύνη καταστράφηκε και τώρα...

Το μεγάλο "φινάλε"

Η Ευρώπη, για τρίτη φορά σε λιγότερο από εκατό χρόνια, ισοπεδώνεται από "βομβαρδισμό" χρέους ...από τους Αμερικανούς και τους Γερμανούς.
Μέσω της Ελλάδας οι Αμερικανοί θα βάλουν σε "αιώνιο" Μνημόνιο υποταγής ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Άνθρωπος "κλειδί" των Αμερικανών στον ρόλο "Ζαχαριάδη" ο Τσίπρας;

...Και ξαφνικά, παρενέβη στο θέμα τής Ελλάδας και ο Πλανητάρχης ...Πολύ συγκινηθήκαμε ..."Βουρκώσαμε" σχεδόν στο άκουσμα των επιχειρημάτων του ...Πολύ ενημερωμένος για την υπόθεσή μας ...Ακόμα και στις λεπτομέρειες εκείνες, οι οποίες αφορούν τα ποσοστά τής "κατάντιας" μας ..."Άκουσε" το πρόβλημά μας και έτρεξε να βοηθήσει ..."Πόνεσε" τους Έλληνες και μπήκε "μπροστά", για να μας προστατεύσει ......

΄Ολo το κείμενο της συμφωνίας με τους δανειστές

To τελικό κείμενο που συμφώνησαν στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Οικονομικών, παρουσιάζει στα ελληνικά η «Ημερησία». 

Πρόκειται για την ακριβή μετάφραση από την οποία μπορεί κανείς να καταλάβει σε ποια βάση κινείται η συμφωνία με τους δανειστές, ποια είναι τα γκρίζα σημεία, τι κέρδισε και τι έχασε η Ελλάδα και ποιες είναι οι υποχρεώσεις της.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Το Eurogroup επαναλαμβάνει την εκτίμησή του για την αξιοσημείωτη προσπάθεια προσαρμογής που έχει καταβάλει η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια. 

Κατά τις τελευταίες εβδομάδες, ξεκινήσαμε ....

Σακελλαρίδης: Το πρώτο θετικό βήμα έγινε και τη Δευτέρα συζητάμε τα άμεσα μέτρα κατά της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής !

 

Το πρώτο θετικό βήμα έγινε!

Και από  μεθαύριο ,  δηλαδή την Καθαρά Δευτέρα ,που ο  λαός  θα  γιορτάζει  ταΚούλουμα , η κυβέρνηση   συζητά  τα μέτρα  κατά της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής !!!

Αυτό  υποστήριξε σήμερα το πρωί στο MEGA ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, αποτιμώντας το αποτέλεσμα  του χθεσινού Eurogroup.

Επίσης, όπως  είπε η Αθήνα  δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες που......

Η κρυμένη φούσκα της διεθνούς αγοράς ομολόγων.

Του Αντώνη Καρακούση
Το ελληνικό πρόβλημα και όσα το συνοδεύουν - οι δραματικές διαπραγματεύσεις, οι αγωνίες, οι απειλές και οι συγκρούσεις μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης, των υπευθύνων της Ευρωζώνης και της γερμανικής κυβέρνησης ιδιαιτέρως - συνεχίζει να προκαλεί το διεθνές ενδιαφέρον και να
αποδίδεται ως κρίσιμο και μείζον.

Ωστόσο, δεν είμαστε στο 2010, ούτε η έντασή του είναι τέτοια που να δικαιολογεί ρίγη και αναστατώσεις μεγάλες.

Διογκώνεται εξαιτίας της .....

Reuters: Η Μεγάλη Απάτη Με Το Ελληνικό Χρέος – Έδωσαν Δάνεια Για Να Εισπράττουν Τόκους!

Το πρακτορείο Reuters αποκαλύπτει μέσα από τέσσερις αλήθειες ή ψέματα όπως τις ονομάζει τη μεγάλη απάτη με το ελληνικό χρέος και πώς οι Ευρωπαίοι «έδεσαν» την Ελλάδα με τα μνημόνια δανείζοντας τη με χρήματα τα οποία παίρνουν πίσω ως τόκους.

Λίγες ώρες πριν το Reuters είχε αποκαλύψει γερμανικό έγγραφο σύμφωνα με το οποίο
το Βερολίνο παραδέχεται πώς με την αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα διαμορφώνεται μία νέα κατάσταση στη χώρα.

Η διαρροή του εγγράφου προκάλεσε την οργή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αφού ......

Bild: H ελληνική κυβέρνηση έκανε στροφή 180 μοιρών και δεσμεύτηκε ξανά.

Την ελπίδα οι Έλληνες να κρατήσουν περισσότερο διάστημα τις υποσχέσεις τους να προχωρήσουν σε οικονομίες εκφράζει στο πρωτοσέλιδο της η γερμανική εφημερίδα Bild λίγες ώρες μετά τη συμφωνία του Eurorgoup.

H εφημερίδα γράφει ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης υποσχέθηκε ότι η χώρα του θα
παραμείνει συνεπής στην εκπλήρωση των στόχων που τέθηκαν σε αντάλλαγμα για νέα οικονομική βοήθεια.

Κάνει λόγο επίσης για στροφή 180 μοιρών της ελληνικής κυβέρνησης από τη ρητορική του τέλους της λιτότητας στη δέσμευση να μην ανατρέψει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις. 

Σημειώνει, επίσης, την.....

Και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί.

Καλώς όρισαν και οι "αντιμνημονιακοί" ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στο μνημόνιο. 

Όλη η χώρα ένα μνημονιακό τόξο. 

Από σήμερα λοιπόν εφαρμόζουμε το αριστερό μνημόνιο, για την ακρίβεια συνεχίζουμε πιο ασφυκτικά το υπάρχον μνημόνιο και θα μας ελέγχουν οι θεσμοί (ΔΝΤ – ΕΚΤ – ΕΕ), κατά κόσμον τρόϊκα. Το ίδιο σκηνικό πάντα. 

Κάνουμε δήθεν υπερήφανες διαπραγματεύσεις και φτάνουμε στην τελευταία στιγμή όπου επέρχεται η ταπείνωση του λαού ως .....