Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Διεκδικείστε!

Υπάρχουν πολλές ελπίδες για το μέλλον μας, αλλά όχι χωρίς να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας – ενώ η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει, αφού διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις, αλλά όχι όταν οι Πολίτες της έχουν αποχαυνωθεί, περιμένοντας μοιρολατρικά να χάσουν τα πάντα.
«Οι φορολογικοί και λοιποί διωγμοί που υφίστανται ήδη οι Έλληνες θα ενταθούν στο μέλλον – αφού έχουν καταδικασθεί να πληρώσουν για τα χρέη της χώρας τους, παρά το ότι ένα μεγάλο μέρος τους δεν οφείλεται καθόλου στην ίδια, αλλά στην πολιτική που της επιβλήθηκε μετά το 2010 από την Τρόικα (άρθρο).
Με υποκλίσεις και με παρακλήσεις πάντως δεν κερδίζουμε τίποτα, εκτός εάν μας αρκούν τα ψίχουλα της Γερμανίας, έναντι πολλαπλών ανταλλαγμάτων ή/και οι δηλητηριώδεις συνταγές του ΔΝΤ – υπενθυμίζοντας πως η κρίση μας έχει κοστίσει πάνω από 1 τρις €«.

Ανάλυση

Δημοσκόπηση Bloomberg: Προβάδισμα 2 μονάδων για Trump σε πολιτεία - κλειδί.

Προβάδισμα δύο μονάδων δίνει στον Donald Trump δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg στη Φλόριντα.

Η συγκεκριμένη Πολιτεία αποτελεί
έναν από τους αστάθμητους παράγοντες στις..

Ο Ρέντσι απειλεί με βέτο στα κονδύλια της ΕΕ προς χώρες που δεν βοηθούν Ελλάδα και Ιταλία με τους πρόσφυγες.

Ο Ματέο Ρέντσι προειδοποίησε ότι η Ιταλία δεν μπορεί να αντέξει άλλη μία χρονιά με τις ίδιες αφίξεις προσφύγων, καλώντας τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες να κάνουν περισσότερα σε αυτό το ζήτημα.

Σε συνέντευξή του στη RAI, ο Ιταλός πρωθυπουργός επανέλαβε την απειλή να...

Σενάριο τρόμου για μείωση 800 ευρώ σε όλους με αφορολόγητο στις 5.000

Το σενάριο τρόμου που έχει πέσει στο τραπέζι και αφορά στη μείωση του αφορολόγητου ορίου ουσιαστικά θα φέρει αύξηση του φόρου που αντιστοιχεί σε έναν μέσο μισθό για όλους, ενώ για πρώτη φορά θα βρεθούν να πληρώνουν φόρους οι πλέον φτωχοί της ελληνικής κοινωνίας όπως οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ με σύνταξη 360 ευρώ, αλλά και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα με αμοιβή της τάξης των 400 ευρώ.

Η μείωση του αφορολόγητου από τις οκτώμισι χιλιάδες σήμερα στα 5.000 ευρώ όπως είναι η πρόταση της Παγκόσμιας Τράπεζας φέρνει αύξηση της φορολογίας και μέσω της παρακράτησης του φόρου μια άμεση .....

26 Οκτωβρίου 1912: Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και η σύγκρουση Βενιζέλου-Κωνσταντίνου.

Όπως είναι γνωστό, η Ελλάδα, η Σερβία, η Βουλγαρία και το Μαυροβούνιο το καλοκαίρι του 1912 συγκρότησαν συμμαχία με σκοπό την απελευθέρωση των υπόδουλων χριστιανικών λαών της Βαλκανικής Χερσονήσου από την οθωμανική αυτοκρατορία.

Έτσι ζητήθηκε η εισαγωγή ριζικών μεταρρυθμίσεων υπέρ των λαών αυτών (30/9/1912). Η Τουρκία άρχισε να κωλυσιεργεί και προσπάθησε με μυστικές διαπραγματεύσεις να αποσπάσει τη χώρα μας από τη συμμαχία αυτή. Ως αντάλλαγμα για την ουδετερότητα της Ελλάδας, .....

Η Ιρλανδία σπάει τα κοντέρ -Στο 26,3% η ανάπτυξη λόγω χαμηλής φορολογίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Ιρλανδία σπάει τα κοντέρ
Αφωνοι έμειναν δημοσιογράφοι και οικονομικοί αναλυτές κατά την παρουσίαση των στοιχείων για την ανάπτυξη της Ιρλανδίας το 2015, ακούγοντας τον επικεφαλής ότι το ΑΕΠ της αυξήθηκε κατά 26,3%.
Τρελαίνοντας τους αναλυτές, από 7,8% που ήταν η αρχική εκτίμηση για το περυσινό έτος η οικονομία αναπτύχθηκε με τον απίστευτο ρυθμό 26,3% εξαιτίας μιας εκτίναξης στον αριθμό ξένων εταιρειών, κυρίως ...

Ο Γ’ ΠΠ δεν είναι πιο κοντά επειδή το λέει κάποια προφητεία. Ο Γ’ ΠΠ είναι πιο κοντά επειδή η διπλωματία του πολέμου που ακολουθεί η Ουάσινγκτον σπέρνει ανέμους και με μαθηματική ακρίβεια θα φέρει θύελλες που θα πρέπει να θερίσουμε όλοι…

Αποτέλεσμα εικόνας για Γ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Γράφει ο Γιώργος Αϊβαλιώτης
αναλυτής γεωστρατηγικής και γεωπολιτικής ασφάλειας.
Ποιος φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την πρόκληση της ...
αντιπαράθεσης μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας στη Συρία; Πώς αυτές οι δύο μεγάλες πυρηνικές δυνάμεις μετακινούνται όλο και πιο κοντά στα πρόθυρα του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου;
Επί του παρόντος, ένας σαφής τρόπος να επιλυθεί αυτή η αντιπαράθεση είναι η ξεκάθαρη νίκη των ΕΔ της Συρίας επί των Δυνάμεων που επιδιώκουν vα ανατρέψουν την υπάρχουσα Κυβέρνηση. Όσο αιματηρή κι αν είναι, η ήττα των δυνάμεων των ανταρτών θα εκτονώσει το στρατιωτικό κομμάτι της σύγκρουσης μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, τουλάχιστον στο εσωτερικό της Συρίας. Η Μόσχα, η οποία έχει κληθεί από τον Β. AL ASAD να βοηθήσει σε στρατιωτικό επίπεδο, ακολουθεί το συγκεκριμένο μονοπάτι.
O B. OBAMA ακολουθεί με δισταγμό μια .....