Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Σύσσωμη η ελληνική κυβέρνηση υποδέχεται τα στελέχη των αγορών που φθάνουν για το Μεγάλο Πλιάτσικο Ποια είναι η Dagmar Valcárcel_ΤΧΣ



Συσσωμη η ελληνική κυβέρνηση της Αριστεράς υποδέχεται στο (υπό γερμανική διοίκηση) Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος τα στελέχη των Αγορών που θα αναλάβουν την τελευταία πράξη του ελληνικού Δράματος, εκείνη του Μεγάλου Πλιάτσικου.

Εδώ όπου καταλήξαμε μετά από 6 χρόνια μνημόνιο στην διάρκεια των οποίων δεν ....

Το Μεγάλο Πλιάτσικο Γιατί η Ελλάδα είναι μια χαμένη υπόθεση


Σε μια καθημαγμένη χώρα από 6 χρόνια αποτυχημένων μνημονίων τα οποία στο σύνολό τους σχεδόν υπερασπίσθηκαν το πελατειακό κράτος ακούγεται σχεδόν ειρωνική η επανάληψη από τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών η φράση ότι το χρέος πρέπει να γίνει σύντομα βιώσιμο. Βαρεθήκαμε να το ακούμε. 
Στο κάτω-κάτω εάν οι Αμερικανοί δεν μπορούν να πιέσουν την Μέρκελ σ΄αυτή την κατεύθυνση τι νόημα .....

Η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση

                   
Tο σενάριο της εξέλιξης των μισθών μελλοντικά, είναι μάλλον εφιαλτικό για τους εργαζομένους της Δύσης – συνώνυμο με το θάνατο της μεσαίας τάξης, καθώς επίσης με την υποδούλωση των κατώτερων εισοδηματικών στρωμάτων.  
Ο διευθυντής του τμήματος έρευνας της Παγκόσμιας Τράπεζας, σε μία σχετικά πρόσφατη δημοσίευση του με τον τίτλο «Κερδισμένοι της παγκοσμιοποίησης: οι πλούσιοι και η μεσαία τάξη της Κίνας – Χαμένοι: η αμερικανική μεσαία τάξη», προσπάθησε ουσιαστικά να δώσει απάντηση στο ερώτημα: ”πόση παγκοσμιοποίηση μπορεί να αντέξει η Δύση;”
Στην έρευνα του, σύγκρινε ....

Πούλησαν την ΑΤΕ για να καλύψουν σκάνδαλο 5 δισ. ευρώ.



Τα 5 δισ. ευρώ αγγίζει η ζημιά του Δημοσίου από τις παράνομες χορηγήσεις δανείων από την Αγροτική Τράπεζα σε πρόσωπα και φορείς κατά το χρονικό διάστημα από το 2000 μέχρι το 2012. 

Αυτό αναφέρει το πόρισμα - καταπέλτης που διαβιβάστηκε από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες στην Εισαγγελία της Αθήνας. 

Σύμφωνα με ....

Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ....





Άρθρο του Maurizio Blondet.
Μετάφραση: Ιωάννης Αυξεντίου


Θα ακούσατε ίσως με ποιο τρόπο το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο υποδέχθηκε την ομιλία του Nigel Farage –ένα μέλος αυτού του κοινοβουλίου- την επόμενη του Brexit: φωνές, σφυρίγματα, ξεσπάσματα θυμού, συμπεριφορές θυμωμένων γάτων. Λοιπόν, περνούν δύο ημέρες, και το ευρωκοινοβούλιο ακούει με λατρευτική σεβάσμια σιγή, διακοπτόμενη μόνον από χειροκροτήματα θαυμασμού, τον δισεκατομμυριούχο George Soros.

Τώρα, ένας αφελής, θα μπορούσε να αναρωτηθεί: υπό ποιο τίτλο ο Soros μιλά στο ευρωκοινοβούλιο, με πρόσκληση του ίδιου του κοινοβουλίου; Σε μία Ευρώπη που βρίσκεται...

Έχει αρχίσει ένας Παγκόσμιος Πόλεμος. Σπάστε τη Σιωπή


Αποτέλεσμα εικόνας για USA GLOBAL WAR

Ο κόσμος βρίσκεται σε επικίνδυνο σταυροδρόμι. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ ξεκίνησαν μια στρατιωτική περιπέτεια που απειλεί το μέλλον της ανθρωπότητας. 

Διεξάγονται σημαντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις και συγκεκαλυμμένες επιχειρήσεις μυστικών υπηρεσιών ταυτόχρονα σε Μέση Ανατολή, Ανατολική Ευρώπη, υπο-Σαχάρια Αφρική, Κεντρική Ασία και Άπω Ανατολή.

 Με τα παραπάνω λόγια άνοιξε την ομιλία του ο καθηγητής Michel Chossudovsky στο National Autonomous University της Νικαράγουα, στις 17 Μαΐου, κατά την ανάδειξή του σε Διδάκτορα από το εν λόγω πανεπιστήμιο.

Πόσοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι έχει αρχίσει ένας παγκόσμιος πόλεμος; Προς το παρόν, είναι πόλεμος προπαγάνδας, ψεμάτων και απόσπασης της προσοχής, αλλά αυτά μπορούν να αλλάξουν ακαριαία με .....

Γιατί δεν πληρώνει φόρους το ΔΝΤ;

Το ΔΝΤ δανείζεται από τις «διεθνείς αγορές» με επιτόκια κάτω από το 1% και μετά μας βοηθάει με δανεικά με επιτόκιο 3.000% υψηλότερο.

Κανονική Τοκογλυφία.

Όμως το ΔΝΤ δεν έχει ΑΦΜ στην Ελλάδα, δεν ...

Οι τέσσερις αδελφές....

 Από την Αθήνα έως το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη τα ΜΜΕ αναφέρονται πολύ συχνά στα ίδια θέματα, χρησιμοποιώντας παρόμοιο ύφος – γεγονός που θυμίζει ελεγχόμενη ενημέρωση από απολυταρχικά κράτη, με απώτερο στόχο την προπαγάνδα και τη χειραγώγηση των «λαϊκών μαζών», προς όφελος μίας συνεχώς μικρότερης ελίτ
«Η δημοσιογραφία είναι μία κόλαση – μία άβυσσος της αδικίας, των ψεμάτων και της προδοσίας» (Balzac, στο «Χαμένες Ουτοπίες»).

Άποψη


Οι ειδήσεις δεν είναι ο τομέας μας, ούτε θέλαμε ποτέ να είναι – επειδή αποτελούν μέρος ενός μηχανισμού προπαγάνδας και χειραγώγησης, τον οποίο φυσικά δεν επιθυμούμε να....

Η Ελλάδα θα επιστρέψει στη δραχμή ούτως ή άλλως.

Η Ελλάδα θα επιστρέψει στη δραχμή ούτως ή άλλως. Με χρέος που πλησιάζει τα 400 δισ. και θα τα ξεπεράσει, με ύφεση που λειτουργεί πια σαν διαστημική μαύρη τρύπα με την Ελλάδα παγιδευμένη στη βαρύτητά της και με ένα ΑΕΠ που καταγράφει απώλειες κάθε χρόνο, σωτηρία εντός του ευρώ δεν υπάρχει. 
Όσο και να φορολογήσεις τους πολίτες κύριε Χάροντα υπουργέ των Οικονομικών, φτάνει κάποτε η στιγμή του «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»…Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι το πότε θα επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα αλλά το πώς θα γίνει αυτό. Τα σενάρια....

Γερμανία: Ραγδαία επιδείνωση του οικονομικού κλίματος τον Ιούλιο.

Ενδεικτικά των συνεπειών που είχε για τη γερμανική οικονομία το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου είναι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ινστιτούτο ZEW για το οικονομικό κλίμα στη χώρα τον Ιούλιο.

Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης...

Η Standard and Poor's υποβάθμισε την τουρκική οικονομία.

Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's Global Ratings ανακοίνωσε σήμερα ότι μείωσε κατά μία βαθμίδα το κρατικό αξιόχρεο της Τουρκίας σε ....

Η Αγκυρα μελετά αντίποινα για τις ΗΠΑ.

Σε περίπτωση που οι ΗΠΑ δεν ανταποκριθούν θετικά στο αίτημα της τουρκικής πλευράς σχετικά με την άμεση έκδοση του "αρχιτρομοκράτη" Φετχουλλάχ Γκιουλέν, οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις θα δεχθούν ένα μεγάλο πλήγμα. Σε αυτή την περίπτωση η Τουρκία δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να εστιάσει σε μια σειρά "μέτρων".

Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η....

Τέλος στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις αν η Τουρκία μετατραπεί σε ισλαμικό κράτος.

Ο Γερμανός χριστιανοδημοκράτης επέκρινε τις ενέργειες του Τούρκου προέδρου Ερντογάν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ενωση να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα την Αγκυρα. 

Το κύρος του Ερντογάν βασίζεται στην οικονομική πρόοδο της χώρας και αυτή εξαρτάται ουσιωδώς από
την Ε.Ε. η οποία πρέπει να θέσει την εξάρτηση αυτή σε πρώτο πλάνο. 

Ο Ερντογάν τραυματίζει με ..

Σωσίβιο από Πούτιν σε Ερντογάν - Συνάντηση μέσα στον Αύγουστο των δυο ηγετών.

Συνάντηση με τον Βλάντιμιρ Πούτιν θα έχει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις αρχές Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. Η ακριβής ημερομηνία και ο τόπος δεν έχουν ακόμα οριστεί.

«Η συνάντηση των κ.κ. Πούτιν και Ερντογάν προετοιμάζεται μέσω
διπλωματικών οδών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής Προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν μίλησε τηλεφωνικά με τον Ρετζέ Ταγίπ Ερντογάν στις 17 Ιουλίου, καταδικάζοντας τις «αντισυνταγματικές ενέργειες» των πραξικοπηματιών ως «απαράδεκτες», ενώ ευχήθηκε την επαναφορά της Τουρκίας σε συνθήκες....

Ισχυρισμός: Οι Αμερικανοί ήθελαν να σκοτώσουν τον Ερντογάν, σχεδίασαν το πραξικόπημα.

Ο βασικός αρχισυντάκτης της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak, δημοσιογραφικού οργάνου του ισλαμιστή ηγέτη της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζει στην στήλη του πως οι Ηνωμένες Πολιτείες προκάλεσαν το πραξικόπημα κατά του Τούρκου Προέδρου και ισχυρίζεται πως ήθελαν να τον σκοτώσουν.

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Ιμπραήμ Καραγκιούλ κατηγορεί ευθέως την Ουάσινγκτον διότι παρέχουν άσυλο στον Φετουλάχ Γκιουλέν ο οποίος, κατά αυτόν και τον Ερντογάν, βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα. 

Με αυτή τη δικαιολογία άλλωστε ....

Ευρωπαικό Δικαστήριο: Το κούρεμα των ομολογιούχων προβλέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωτικό.

Η απόφασή που είδε χθες το φως της δημοσιότητας πάνω σε προδικαστικά ερωτήματα του ανώτατου σλοβενικού δικαστηρίου για την υπόθεση διάσωσης πέντε σλοβενικών τραπεζών το 2013 διευρύνει την ερμηνεία των νομοθετικών κειμένων της τραπεζικής ένωσης στην Ευρωζώνη.

Στο εξής λοιπόν για να εγκρίνει η Ε.Ε. την κρατική διάσωση
μιας τράπεζας πρέπει να έχει προηγηθεί ανακεφαλαιοποίηση με ίδια μέσα, και με καταμερισμό επιβαρύνσεων σε μετόχους, ομολογιούχους και ενδεχομένως και μεγάλους καταθέτες. 

Είναι η τρίτη φορά το τελευταίο διάστημα που το Ευρωδικαστήριο παρεμβαίνει....