Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Ηρωίδες στα αζήτητα… της ιστορίας!

Όσες γυναίκες ξεχώρισαν στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 επέβαλαν άτυπα την ισοτιμία των φύλων στα πεδία των μαχών. 

Με το απαράμιλλο θάρρος τους, την...
αξιοθαύμαστη γενναιότητα, τις περιπέτειες και τις θυσίες τους αποτελούν αξεπέραστα σύμβολα δυναμισμού και πατριωτισμού που συνεχίζουν να εμπνέουν σε εθνικά κρίσιμες περιόδους, κάτι που οι ιστορικοί και οι απομνημονευματογράφοι της εποχής δεν κατέγραψαν στην ιστορία της Ελληνικής επανάστασης!

Ίσως δεν μπόρεσαν να εξοικειωθούν με την ιδέα ότι η γυναίκα όσο κι αν ήταν σε υποδεέστερη μοίρα από τον άντρα, είχε το δικαίωμα στην τιμή και την ευγνωμοσύνη της πατρίδας από τη στιγμή που αγωνίστηκε και θυσιάστηκε.

Αποτέλεσμα αυτής της....

Οι εκ του ασφαλούς τζιχαντιστές της Ελλάδας.

Η Δημοκρατική Παράταξη των παλιών και αιωνίων δημοκρατορίσκων που δρουν ως ομάδα τζιχαντιστών εδώ και 70 χρόνια στην Ελλάδα όχι μόνο δεν νιώθουν ίχνος ντροπής για όσες σφαγές έχουν κάνει χρόνια ολόκληρα, ακονίζουν τα μαχαίρια τους εκ νέου σε πολυτελείς γιάφκες με γεύματα και σμόκιν.

Με πρωτοπαλίκαρο τον κατοχικό συγκυβερνήτη, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος...
στην εξαγγελία της «Δημοκρατικής Παράταξης» ως νέο πολιτικό χώρο που θα χωρέσει όλες τις τρομοκρατικές κομματικές ομάδες των «δημοκρατών» πρώην «σοσιαλιστών», απείλησε τους Έλληνες λέγοντας: «Ο Ελληνικός λαός καταψήφισε......

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ (Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ – ΤΕΛΕΙΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ).

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
Γενικά

Η Ελληνική γλώσσα έχει την πιο μακρά ιστορία από τις Ευρωπαϊκές γλώσσες. 

Αυτό καταμαρτυρείται από επιγραφές που έχουν βρεθεί στην Ελληνική γη και που χρονολογούνται από τη δεύτερη χιλιετία π.Χ καθώς και από λογοτεχνικά κείμενα τα οποία είναι 2500 χρόνων. 

Όλες οι τέχνες και...
οι επιστήμες γεννήθηκαν και αναπτύχθηκαν κάνοντας χρήση της γλώσσας αυτής.

Τα πρώτα κείμενα Μαθηματικών, Φυσικής, Αστρονομίας, Νομικής, Ιατρικής, Ιστορίας, Γαστρονομίας κ.α. γράφτηκαν στη γλώσσα αυτή.

Τα πρώτα θεατρικά έργα, κωμωδίες και τραγωδίες, τα έργα του Ομήρου, η Καινή Διαθήκη, καθώς και Βυζαντινά λογοτεχνικά έργα έχουν γραφτεί στην Ελληνική γλώσσα. 

Η πρώτη εγκυκλοπαίδεια γράφτηκε στην Ελληνική γλώσσα.

Το πλέον αξιοσημείωτο γεγονός πάντως ....

Μάταια.......οι 530 από τους 560 μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης είπαν μάταια «ΝΑΙ» στην έπαρση της σημαίας και στην ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου ....

Το… σφάλμα του και η… αταξία του, που του στοίχισε την
τιμωρία του, ενός μαθητή της 1ης τάξης του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης,ήταν η να αξιώσει από τον διευθυντή του σχολείου, να υψώνεται η Ελληνική σημαία μία φορά την εβδομάδα και να ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος, όπως προβλέπεται από τον Νόμο Κ.Δ.Π. 223/97, παρ.33.

(παρ. 33. 


Σε κάθε δημόσιο σχολείο αναρτώνται καθημερινά τόσο ελληνική όσο και η κυπριακή σημαία σε διαφορετικούς ιστούς. 

Μια φορά τη βδομάδα γίνεται επίσημα η έπαρση των σημαιών και ψάλλεται ο Εθνικός Ύμνος σε κοινή συγκέντρωση των παιδιών και με την παρουσία όλου του διδακτικού προσωπικού).

Ο λόγος για τον Γιώργο Δεμερτζή, ο οποίος όντας πρόεδρος του 15μελους συμβουλίου και προ της ετσιθελικής άρνησης του διευθυντή του, να κάνει δεκτό το αίτημά του, ζήτησε .....

Είναι οι Ακρίτες που ξέρουν ότι θα είναι οι πρώτοι των Πρώτων...Καμαρώστε τους ! (video)

Υπάρχουν και κάποιοι σε τούτο τον βραχότοπο στην άκρη του Κόσμου που
τιμάνε το ψωμί που τρώνε …


Είναι αυτοί που το Καθήκον και η Τιμή της Πατρίδος είναι πάνω από όλα !


Είναι αυτοί που δεν φτύνουν ποτέ εκεί που το έφαγαν ψωμί και ευχαριστούν τον Θεό που τους αξίωσε να ζήσουν ακόμη μια μέρα !

Είναι τα δικά μας παιδιά που είναι στα παγωμένα νερά των Βραχονησίδων στα αφιλόξενα βουνά ,στις ενέδρες στο Ποτάμι ,στα Φυλάκια !


Είναι οι ......

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ....!! Ναι, ζούμε στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου. Τα λόγια απλά περιττεύουν…ΕΛΛΑΔΑ- Τελεία και παύλα. (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι το βίντεο για τη νέα τουριστική καμπάνια της χώρας.

Μπορεί το πιο … βαρύ brand name στον τουρισμό να είναι το όνομα της Ελλάδας, χρειάζεται όμως και καμπάνια. 

Πρόκειται για μια .....

Βάζουν χοντρό χέρι στην ΑΟΖ μας.....

Το παιχνίδι στην ανατολική Μεσόγειο χοντραίνει επικίνδυνα και η ελληνική κυβέρνηση τρέχει και δεν φτάνει για να «βουλώσει τρύπες» στην ελληνική ΑΟΖ, τις οποίες η ίδια δημιούργησε με την αδράνεια και τις επιλογές της την τελευταία διετία.
Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος ανακοίνωσε από τη Λευκωσία την απόφαση της Αθήνας να στείλει στην περιοχή δύο πολεμικά πλοία (φρεγάτα και υποβρύχιο) σε μια προσπάθεια της χώρας να επιδείξει την αποφασιστικότητα και τις δυνατότητές της να προασπίσει τα δικαιώματά της στην περιοχή.
Η αφορμή γι’ αυτήν την επίδειξη αποφασιστικότητας έχει προσφερθεί στο πιάτο της ελληνικής κυβέρνησης από τις συνεχιζόμενες προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας εις βάρος της Κύπρου.
Όπως είναι γνωστό, το ....

Πέραν της τρόικας, όμως, την κυβέρνηση πιέζει ασφυκτικά και η αγορά ομολόγων. «Κλείδωσαν» οι αποφάσεις για νέο μνημόνιο…

Ειλημμένη είναι πλέον η απόφαση των κυβερνήσεων της ευρωζώνης να σύρουν την Ελλάδα σε νέο μνημόνιο με αυστηρό καθεστώς επιτήρησης.

Η σχετική απόφαση «κλείδωσε», σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρχές της περασμένης εβδομάδας από τους τεχνοκράτες του Euro Working Group στις Βρυξέλλες και πλέον η τρόικα κινείται σαν μηχανισμός επιβολής της, απειλώντας ότι, εάν δεν συμμορφωθεί η κυβέρνηση, ο έλεγχος του Νοεμβρίου θα μετατραπεί σε εφιάλτη, με άνοιγμα ακόμη και του ασφαλιστικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα και την Τρίτη, στις .....

«Οι σχέσεις μας με τους δανειστές μας θα διαρκέσπυν για πάρα πολλά χρόνια μέχρι να αποπληρώσουμε το 75% των χρεών μας».

ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ : “Η ΝΕΑ ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ..ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟΝ ΣΕΞ…ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟ”

Ο Χαρδούβελης άδειασε Άδωνι και Λαζαρίδη σε εθνική μετάδοσηΣυνολική στροφή της κυβερνητικής στρατηγικής μακριά από το δόγμα του Χρύσανθου Λαζαρίδη και την προσπάθεια επιθετικής απεμπλοκής από το Μνημόνιο σημαδότησε χθες η συνέντυξη του Γκίκα Χαρδούβελη στο Mega Channel. 
Ο υπουργός οικονομικών περιέγραψε κατ ουσία τρια βήματα ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα, ενώ παράλληλα αποκάλυψε ότι η Ελλάδα απέχει ακόμα από την κατάσταση της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας που βγήκαν προσφάτως από το Μνημόνιο και θα απαιτηθεί περίοδος προσαρμογής. 
Οι διαπιστώσεις του υπουργού Οικονομικών καθιστούν σαφές ότι η διαπραγμάτευση για την επόμενη ημέρα …

Υποθέσεις υπεξαιρέσεων, όπως η συγκεκριμένη, που αφορούν αρκετά δισ. Ευρώ, δεν θα έπρεπε αυτεπαγγέλτως να προηγούνται στο θέμα της ερεύνης από τις αρμόδιες εφορίες και το ΣΔΟΕ;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το υπουργειο οικονομικών και η ΤτΕ καλύπτουν τους απατεωνες που καταληστευσαν ΠΕΝΤΕ τραπεζες!

Ο Στουρναρας που εξαφάνισε το πανίσχυρο Ταχυδρομικό Ταμιευτηριο καλύπτει το πλιάτσικο που πλήρωσε ο Ελληνικος λαος! 
Για “Καταλήστευση τραπεζών εκ των έσω” έκανε λόγο ο προεδρος της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες!
ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΤΕ! Της ελεγκτικής αρχης δηλαδή.
Δειτε την ερωτηση – κόλαφο προς τον Χαρδούβελη, επειδή η απάντηση Στουρναρα ηταν “κοινοβουλευτικά απαράδεκτη” σύμφωνα με τον Β. Πολυδωρα.
ΘΕΜΑ: Πορεία ερευνών για τις πέντε τράπεζες, έπειτα από καταγγελία του Προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.
Στις 10.3.2014 είχα υποβάλει.....

Σοβαρές εμπλοκές στις συμβάσεις παραχώρησης ακινήτων μέσω του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.

TEASER-TAIPED-610x330
Του Φ.Μ
Το τεράστιο εθνικό θέμα της παραχώρησης της έκτασης – φιλέτο στο Ελληνικό “έναντι πινακίου φακής” σε εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο, που μπήκε πραγματικά “από το παράθυρο” στην όλη διαδικασία πώλησης, αφού χρησιμοποίησε σαν όχημα της την Lamda development, ξέφυγε από τα όρια της χώρας μας και έγινε αφιέρωμα σε εφημερίδες του εξωτερικού, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την κατοχική λογική που εμφυσήθηκε στην ελληνική οικονομία.
Παρακολουθώντας τη νομική διαδικασία, …

Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΜΕ “ΕΓΓΡΑΦΟ” ΒΟΜΒΑ ΒΑΖΕΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ !! ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΑΝ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑΣ...

«Κόλαφο» για την κυβέρνηση και την κεντρική διοίκηση αποτελεί έγγραφο «βόμβα» του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Π. Καμμένου με το οποίο έρχονται στο φως 14νομοθετικές ρυθμίσεις που «καλύπτουν  αναδρομικά παραβάσεις ή απαλλάσσουν σε παρόντα και μέλλοντα χρόνο από ευθύνες δημοσίων λειτουργών».
Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Ρακιντζής στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είχε κάνει λόγο για «ιδιότυπη ασυλία των επωνύμων και για εμπόδια στο έργο του, όποτεπροσπαθεί να ελέγξει επωνύμους» καθώς και για «απαλλαγή των ΔΕΚΟ από ευθύνες, γεγονός που υποκρύπτει αμνηστία εξαιτίας νόμου που ψήφισε η Βουλή».
 Τα «εμπόδια» – όπως αναφέρει ο γενικός επιθεωρητής – αφορούν «στη μη σύμπραξη ή αποστολή απαραίτητων για τον έλεγχο στοιχείων, στη μη υλοποίηση πορισμάτων και εκθέσεων ελέγχου, στην αποφυγή ....

Δουλειά σας δεν είναι να λέτε ότι το κράτος είναι ανίκανο. Αλλά να κάνετε το κράτος… ικανό.

Βγαίνουν τα κυβερνητικά παπαγαλάκια και πανηγυρίζουν γιατί… βγαίνουμε από τα μνημόνια και τα βάζει στη θέση τους ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών! Τόσο χαμένα τα έχουν…
Βγήκε στου Πρετεντέρη (που αλλού) ο Γκίκας Χαρδούβελης και είπε τα γνωστά… κλασικά τους: 

πως το 2015 θα είναι έτος ανάπτυξης, είπε πως το χρέος είναι βιώσιμο και πως η νέα σχέση με τους εταίρους μας θα γίνει αντιληπτή από όλους. 

Τα ίδια που λένε συνέχεια δηλαδή. 

Το… έτος αλλάζουν μόνο.

Εντάξει, ο Γκίκας το......