Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ. Λάμπουν τα χιόνια στα βουνά (Των Κολοκοτρωναίων)

Καβάλα τρώνε το ψωμί, καβάλα πολεμάνε.
Λάμπουν τα χιόνια στα βουνά κι ο ήλιος στα λαγκάδια,

λάμπουν και τ' αλαφρά σπαθιά των Κολοκοτρωναίων,

που 'χουν τ' ασήμια τα πολλά, τις ασημένιες πάλες,

τις πέντε αράδες τα κουμπιά, τις έξι τα τσαπράζια,
οπού δεν καταδέχονται τη γη να την πατήσουν.


Καβάλα τρώνε το ψωμί, καβάλα πολεμάνε,

καβάλα πάν' στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε,
καβάλα παίρν' αντίδερο απ’ του παπά το χέρι.


Φλουριά ρίχνουν ....

ΜΙΤ: Ο Αριστοτέλης είναι ο διασημότερος άνθρωπος στην ιστορία..

Η διασημότερη προσωπικότητα στην ιστορία της ανθρωπότητας είναι ο Αριστοτέλης, σύμφωνα με την κατάταξη του Tεχνολογικού Iνστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), το οποίο συγκέντρωσε και ανέλυσε δεδομένα σχετικά με την ιστορία.....

Και η Υπερδνειστερία ζήτησε επίσημα να ενταχθεί στην Ρωσική Ομοσπονδία! - Θα αποδεχθεί το αίτημα η Μόσχα;

To ανεξάρτητο κράτος της Υπερδνειστερίας το οποίο δεν αναγνωρίζεται όμως από την Δύση και βρίσκεται μεταξύ της Μολδαβίας και της Ουκρανίας (είναι περίκλειστο, χωρίς έξοδο σε θάλασσα) είναι κατέθεσε πριν λίγο αίτημα ένταξης στη Ρωσία! 

Η Υπερδνειστερία που έχει κηρύξει την ανεξαρτησία της εδώ και 24 χρόνια, αλλά οι δυτικοί επιμένουν να την θεωρούν τμήμα της Μολδαβίας....



Το Ανώτατο Συμβούλιο της Υπερδνειστερίας ζήτησε από την Κρατική Δούμα της Ρωσίας να καταρτίσει σχετικό νομοσχέδιο για πιθανή ενσωμάτωσή της στη Ρωσική Ομοσπονδία. 

Ολα αυτά και ενώ η ΕΕ και το ΝΑΤΟ θέλουν να εντάξουν στις τάξεις τους την Μολδαβία... 

Ό,τι ενοποιείται με βία διαλύεται ατάκτως και δυστυχώς όχι αναίμακτα


Κέρδισε μία μάχη κατά της Νέας Τάξης Πραγμάτων, γνωρίζει οτι έρχεται ο πόλεμος!

Είτε μας αρέσει, είτε όχι, πρέπει να παραδεχθούμε πως ο Πούτιν είναι ηγέτης. Ένας ηγέτης -πέραν των άλλων ικανοτήτων του και της αναμφίβολης αγάπης προς τον λαό του- προλαμβάνει οπωσδήποτε καταστάσεις, προσχεδιάζει κινήσεις και τις υλοποιεί επιτυχώς. 

Με δεδομένο αυτό, ο Πούτιν:

- αποκλείεται να μην ....

Η αναμόρφωση της Ελλάδας είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Αλλά υπό άλλες συνθήκες και πρόσωπα. Έχει ο καιρός γυρίσματα…

Περιστατικό εκπομπής που αποδεικνύει του λόγου το αληθές… 

Και ενώ οι παγκόσμιες εξελίξεις με επίκεντρο την Κριμαία κυριαρχούν στην επικαιρότητα, ρίχνουμε που και που μια ματιά στο ελλαδικό θέατρο του παραλόγου, εκεί όπου οι ιθύνοντες δεν έχουν καταλάβει που οδηγούνται τα πράγματα και συνεχίζουν να αραδιάζουν λόγια δίχως νόημα και προ παντός δίχως όραμα. 

Η Κεντροδεξιά εφαρμόζει σοβιετικού τύπου πολιτικές, η Κεντροαριστερά παρουσιάζεται δήθεν ανανεωμένη και «φρέσκια» με άλλο όνομα αλλά με τα ίδια πρόσωπα και τις ίδιες εμμονές, η Αριστερά προσπαθεί να γίνει Κεντροαριστερά και κάπου εκεί εμφανίστηκε και ένα Ποτάμι, μιλώντας κι αυτό για απόλυτο ευρωπαϊσμό (ευρωπαϊκά όχι εθνικά σύνορα, επόμενο στάδιο: δεν υπάρχουν καν σύνορα) με ένα στυλ πιο «κουλ» για κάποιους.

Τα υπόλοιπα κόμματα καταγγέλλουν....

Ο Ε. Βενιζέλος «κήρυξε πόλεμο» στον Β. Πούτιν και εμπλέκει την Ελλάδα σε περιπέτειες ΒΙΝΤΕΟ.

Θυμάστε όταν η Δύση ήθελε να εισβάλλει στη Συρία και πρώτος και καλύτερος βγήκε και «χαιρέτησε» την εισβολή, που τελικά δεν έγινε ποτέ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος;

Τότε, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και Αντιπρόεδρος της μνημονιακής κυβέρνησης κατάφερε, από τη βιασύνη του να δείξει πόσο «πιστός σύμμαχος» είναι, να χαλάσει μια για πάντα τους ιστορικούς δεσμούς της χώρας μας με τη Συρία, που τόσο είχε κοπιάσει να οικοδομήσει ο Ανδρέας Παπανδρέου με τον πατέρα Άσαντ.

Της Συρίας των Άσαντ που υπήρξε πιστή σύμμαχός μας, σε όλες τις κρίσεις που είχαμε με την Τουρκία και μάλιστα είχε σταθεί και στο πλευρό μας όχι μόνο ηθικά αλλά και στρατιωτικά.

Τώρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος με νέα του δήλωση «τινάζει» αέρα τις σχέσεις μας και με τη Ρωσία, υιοθετώντας πλήρως τη γραμμή Μέρκελ, δίχως καν να υπολογίσει τις διακριτικές αποστάσεις που κρατά ο Μπάρακ Ομπάμα, με τις δήθεν «κυρώσεις» που εξήγγειλε, μην υπολογίζοντας την εξάρτηση της χώρας μας από το ....

Τα αναχώματα της Ειρήνης πέφτουν το ένα μετά το άλλο.

Από Νομικός, έχει φθάσει να το παίζει Στρατηγός
απέναντι στον πολυτάλαντο και πολύ ανώτερο Πούτιν.
Ο Ομπαμα μπορεί να λειτουργήσει μόνο με την βοήθεια
των πολλών επιτελείων του. Αντίθετα ο
Πούτιν από μόνος του είναι ένα Think Tank

Η κλιμάκωση των ενεργειών μεταξύ ΗΠΑ-Δύσης και Ρωσίας επιδεινώνεται με εκατέρωθεν κινήσεις που πολύ δύσκολα θα ανακληθούν χωρίς να γίνει παραδοχή μιας συντριπτικής ήττας. 

Φανταστείτε για παράδειγμα τον Πούτιν να κάνει πίσω. Θα είναι μια απόδειξη της αδυναμίας της .....

Καμμένος: Ποιος λέει ψέματα; Ο Σαμαράς ή ο Όλι Ρεν;

Με αφορμή τις πανηγυρικές δηλώσεις της κυβέρνησης για την διανομή του πλεονάσματος ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων επιτίθεται προσωπικά στον πρωθυπουργό αμφισβητώντας ευθέως το κοινωνικό μέρισμα που υπόσχεται η κυβέρνηση στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Σκληρή κριτική στον Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά το τέλος της διαπραγμάτευσης με τα μέλη της τρόικα, άσκησε ο Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επιτίθεται προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά με ένα αιχμηρό σχόλιο, χαρακτηρίζοντας ...

"ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ;"

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

ΣΤΙΣ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ) ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΠΛΕΟΝ ΚΡΙΜΑΙΑ ...

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΥΤΕΣ;

ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ, Η ΜΕ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΣΥΡΡΑΞΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ;

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΔΗΛΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΕΙ ΠΟΙΟΣ....

Οι ΗΠΑ ζητούν από την Ελλάδα πιο σκληρή στάση κατά της Ρωσίας.

krimaia
Η Ουάσιγκτον προχώρησε σε παρέμβαση και προς την Αθήνα ώστε αυτή με τη σειρά της, ως προεδρεύουσα χώρα του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), να υποστηρίξει την επιβολή σκληρότερων κυρώσεων προς αξιωματούχους από τη Ρωσία και την Κριμαία ενόψει του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων που διεξήχθη τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες υπό τη σκιά του δημοψηφίσματος στην Κριμαία υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήματος», αξιωματούχος του Στέητ Ντιπάρτμεντ, γνωστός στην Ελλάδα από παλαιότερη εμπλοκή του στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και σήμερα ....

Το ΔΝΤ άλλαξε τους κανόνες για να «φουσκώσει» τα δάνεια προς την Ελλάδα!

dnt
Το ελληνικό πρόγραμμα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα λάθη προβλέψεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου! 
Αυτό αναφέρει  έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του ΔΝΤ που δόθηκε στη δημοσιότητα, συγκρίνοντας το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στη χώρα μας με τα «μεγάλα σφάλματα» που έκανε το Ταμείο στις προβλέψεις του για την ασιατική κρίση το 2007 και στην Αργεντινή στις αρχές της δεκαετίας του 2000.
Το Ανεξάρτητο Γραφείου Αξιολόγησης του ΔΝΤ ερευνώντας τις προβλέψεις των στελεχών του Ταμείου σε 103 χώρες για την περίοδο 1990-2011 και ειδικά σε χώρες μεγάλου ενδιαφέροντος στις οποίες έχουν χορηγηθεί σημαντικά ποσά,  διαπιστώνει πως ....

Η Ρωσία προειδοποιεί την ΕΕ...

Η Ρωσία επέκρινε έντονα την Ευρωπαϊκή Ένωση διότι επέβαλε κυρώσεις σε βάρος Ρώσων αξιωματούχων και βουλευτών που συμμετείχαν στις προσπάθειες με σκοπό η Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας της Ουκρανίας να αποσπαστεί από αυτήν και να γίνει τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.


Η Μόσχα προειδοποίησε ότι θα προβεί σε αντίποινα.

Τυχόν «απόπειρες να παραδοθούν μαθήματα....

Η Ρωσία ενώπιον ενός κρίσιμου στρατηγικού λάθους: Να σταματήσει στην Κριμαία...

Ο αγώνας για την περιφέρεια της Ευρασίας δεν είναι σημερινός, ούτε πρόκειται να σταματήσει με την ένωση της Κριμαίας στον εθνικό ρωσικό κορμό. 

Οποιος κατέχει την περιφέρεια της Ευρασίας κατέχει και τα κλειδιά για την παγκόσμια κυριαρχία.

Η "γεωστρατηγική καταστροφή" κατά τον Β.Πούτιν του 1990-1991 όταν διαλύθηκε με τον τρόπο που διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση αποκόπτοντας από την εναπομείνασα Ρωσική Ομοσπονδία τμήματα από τον ίδιο τον ρωσικό εθνικό κορμό ο οποίος είχε παγιωθεί πολύ πριν υπάρξει Σοβιετική Ένωση, αποδείχθηκε καταστροφική πάνω απ'όλα για την περιφερειακή ασφάλεια.

Πόλεμοι επί πολέμων. Οι πόλεμοι των διαδόχων κρατών ...

Η κυβέρνηση κατάσχει σπίτια και υπόσχεται φιλοδωρήματα παραμονές των Ευρωεκλογών - Ποιούς κοροιδεύουν;

Την 1η Απριλίου η κυβέρνηση αναμένει από το Eurogroup το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 10 δις ευρώ προς την Ελλάδα, για την οποία η τρόικα εκβιάζει εδώ και μήνες και ζητώντας νέα μέτρα σε βάρος των πολιτών.

Μέχρι τότε η κυβέρνηση κοιτάζει πώς θα δώσει το πρωτογενές πλεόνασμα έτσι ώστε να ξεγελάσει με 100 και 200 ευρώ αυτούς που θα πάνε στις κάλπες να ψηφίσουν στα τέλη Μαίου. 


Τους πήρε τις ζωές και τις περιουσίες και επιχειρεί με τη βοήθεια των συστημικών μέσων να αναδείξει ....

ΒΙΝΤΕΟ - Χαμός με Ντινόπουλο και Βαρουφάκη: Τον λέω "Μπαρουφάκη"



























Το ξέσπασμα του βουλευτή της ΝΔ, Αργύρη Ντινόπουλου, προκάλεσαν οι τοποθετήσεις του καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας, Γιάννη Βαρουφάκη, σχετικά με τις χθεσινές ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, για τη διανομή των 500 εκατ. ευρώ.

Το σχόλιο που έκανε ο κ. Βαρουφάκης στην πρωινή τηλεπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 ότι η διανομή των 500 εκατ. ευρώ, όσο και η προβλεπόμενη έξοδος στις αγορές, είναι λόγος για να θρηνούμε και όχι για να ζητωκραυγάζουμε είχε ως αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση του κ. Ντινόπουλου, ο οποίος αποκάλεσε με έντονο ύφος τον καθηγητή "Μπαρουφάκη", για να δείξει τη διαφωνία του στα όσα υποστηρίζει.

«Εδώ και έναν χρόνο, βγαίνει και λέει τις απίθανες μπαρούφες με το μανδύα του καθηγητή και υπονομεύει ...

Μήπως τώρα είναι η ώρα της αληθινής απαλλαγής;

Τίποτα από όσα ζούμε δεν αντέχεται πια. 

Κυρίως δεν αντέχεται το τέλμα κι η απραξία που ισοδυναμεί με θάνατο! 

Σαν νεκροζώντανοι αντικρίζουμε την πιο χυδαία εκδοχή του ευρωφασισμού τους και στέκουμε αδρανείς! 

Ναι, δεν υπήρξαμε ποτέ επαναστάτες, αλλά είμαστε λαμπροί « ήρωες» μιας 
καθημερινότητας που μας συνθλίβει, και κάποτε-όταν μας δόθηκε η δυνατότητα- επιτυχημένοι επαγγελματίες. 


Τώρα δεν επιτρέπεται σε αυτή τη χώρα ούτε καν να δουλεύεις, πόσο μάλλον να εργάζεσαι, να δημιουργείς, να είσαι ζωντανός! 

Μόνο να υποτάσσεσαι στο «μη χείρον βέλτιστον» ίσα για να ζεις-αν είναι κι αυτό δυνατόν- και ν’ αποχαιρετάς τα παιδιά σου, για να «διαπρέψουν» στα σκλαβοπάζαρα του κόσμου!

Μας είπανε φιλοτομαριστές, τεμπέληδες κι αχρείους …


Κι εγώ ρωτάω πώς...

Η Κριμαία τελείωσε. Τι θα γίνει με την Ανατολική Ουκρανία;

Του Γιώργου Δελαστίκ

Θέατρο παίζουν οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας με αφορμή την υπόθεση της Κριμαίας. 


Ο λαός της περιοχής αποφάσισε με ποσοστό 96% και συμμετοχή της τάξης
του 83% να επιστρέψει η Κριμαία στη Ρωσία, όπου ανήκει πάνω από δύο αιώνες - από τότε δηλαδή που ενσωματώθηκε στην τσαρική Ρωσία το 1774. 


Το θέμα Κριμαία τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα, όπως...
είχαμε ήδη γράψει προ μηνών.

Οι κυρώσεις του Ομπάμα είναι μέχρι στιγμής της πλάκας, έτσι για να τηρηθούν τα προσχήματα. Δεν υπάρχει περίπτωση ο Πούτιν να μην εντάξει την Κριμαία στο ρωσικό κράτος, ανεξαρτήτως ενδεχόμενων μορφών και βημάτων που θα επιλέξει για να υλοποιήσει την προ πολλού ειλημμένη απόφαση του Κρεμλίνου. Τελεία και παύλα.

Αλλο όμως είναι το φλέγον ζήτημα. Τι θα γίνει τώρα με τη σχεδόν μισή από πλευράς έκτασης ανατολική περιοχή της Ουκρανίας, η οποία όχι απλώς έχει μεγάλη συγκέντρωση ρωσικού πληθυσμού, αλλά επιπροσθέτως αποτελεί μια από τις ιστορικά σημαντικότερες κοιτίδες του ρωσικού έθνους; 


Θα αφεθούν σχεδόν δέκα εκατομμύρια Ρώσοι στα νύχια των ακροδεξιών πραξικοπηματιών που άρπαξαν παράνομα την εξουσία στο Κίεβο και διοικούνται τυπικά ...

Η ξεφτίλα είναι:.

..να είσαι πρωθυπουργός της χώρας, και να πανηγυρίζεις πάνω στα ερείπια που δημιούργησες..

Η ξεφτίλα είναι να αποτιμάς τις απολύσεις, το μακέλεμα μισθών και συντάξεων, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, τους 2.100.000 άνεργους, τις 6.000 αυτοκτονίες, την κατάργηση όλων των εργασιακών 
δικαιωμάτων, τους 300.000 νέους μετανάστες, τα εκατομμύρια τους νεόπτωχους, όλα αυτά, για μερικές δεκάδες ή ελάχιστες εκατοντάδες ευρώ,
..που υπόσχεσαι ότι θα δώσεις ως αντίδωρο, ως ανακούφιση (ντροπή, σιχαμένε!) στους ανθρώπους που εσύ κατέστρεψες,
..και που ακόμα κι αυτά τα λίγα, λες ψέματα, δεν θα τα δώσεις! 


Θα θέσετε τέτοια κριτήρια και προϋποθέσεις που είναι ζήτημα αν στο τέλος τα εισπράξουν ''ζωντανά'', στο χέρι, λίγες χιλιάδες δικαιούχοι!

Η ξεφτίλα είναι να .....

Δεν ξέρεις ακόμα τι σημαίνει να μην έχεις ταυτότητα, χώρο, αέρα, νερό, πατρίδα, ελευθερία, κομμάτι γης για να ταφείς.

Την ώρα που κοιμόμασταν με τα τσαρούχια και σκίζαμε τα ιμάτιά μας για το ευρωκόμμα και για τον δημοτικό σωτήρα που θα υπερασπιστεί το νερό και την γη του τόπου μας, πέρασε από την πίσω πόρτα ο νόμος που καταργεί τις εθνικές ταυτότητες. 

Δεν είσαι Έλληνας πλέον και με το νόμο. Είσαι Ευρωπαίος ιθαγενής. 

Έτσι σε αποκαλεί το Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο μάς ενημερώνει ότι από τις προσεχείς εκλογές και για τον αιώνα τον άπαντα δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στην χώρα σου δεν το έχεις μόνο εσύ Ελληνάρα μου, αλλά και ο οποιοσδήποτε υπήκοος κάθε κράτους-μέλους της ΕΕ.

Με το νόμο 4244/2014 και με ημερομηνία ισχύος από την 11η Μαρτίου του 2014 μπορεί να κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος όποιος θέλει αρκεί να είναι Ευρωπαίος. 


Το ίδιο συμβαίνει και για όποιον θέλει να κατέλθει και ως ευρωβουλευτής εκπρόσωπος της Ελλάδας. 

Μετά από την οδηγία του Συμβουλίου της ΕΕ οι πολίτες της Ένωσης που κατοικούν σε κράτος- μέλος της ΕΕ του οποίου δεν είναι υπήκοοι έχουν το θεμελιώδες δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι κατά τις τοπικές εκλογές της Ένωσης. 

Εσένα ως κακό παιδί για την δημοκρατία τους έχουν το δικαίωμα να σού στερήσουν τα πολιτικά δικαιώματά σου, αλλά αν είσαι Άγγλος, Γάλλος, Γερμανός κλπ τότε θα μπορείς να εκπροσωπείς την δική μου χώρα στο Ευρωκοινοβούλιο και το τραγικότερο να μπορείς να διαχειρίζεσαι την δημοτική περιουσία (νερό, οικόπεδα, κτίρια, ιστορία) της δικής μου ιδιαιτέρας πατρίδας. 

Αρκεί να ....

ΠΟΙΗΜΑ Ο Ματρόζος ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ

DUM SPIRO SPERO (ΟΣΟ ΖΩ ΕΛΠΙΖΩ ) KAI OΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΑΡΕΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΒΑΝΕΣ ΒΑΡΕΛΑ ΘΑ ΕΛΘΕΙ Η ''ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ  ΓΕΝΝΑ ''  ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ !


ΑΠΟ : Η Βάνα Βαρελά :

ΠΡΟΣ : Kapetan Kefalo

Κύριε Σπύρο, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που γίνατε αφορμή να γνωρίσω αυτό το υπέροχο ποίημα, σε μια περσινή σας ανάρτηση! 


Με απόλυτη σοβαρότητα και σεβασμό αποφάσισα, ως δασκάλα της Στ τάξης φέτος, να το παρουσιάσουν οι μαθητές μου, στη σχολική γιορτή σε μια συγκινητική απαγγελία και παράλληλη δραματοποίηση. 

Εγώ και οι 18 μαθητές μου σας αφιερώνουμε αυτή την απαγγελία, γιατί από εσάς ως αφετηρία, μέσω εμού, γνώρισαν κι αγάπησαν αυτό το ποίημα και στη σχολική γιορτή θα το γνωρίσουν οι υπόλοιποι δάσκαλοι και γονείς όλου του σχολείου....


....κι όλα ξεκίνησαν από εσάς! Να'στε πάντα καλά, καπετάνιε!!!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΗ ΒΑΝΑ ΒΑΡΕΛΑ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΟΥ ΤΗΣ ΣΤ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ !!!

Παρουσίαση του ποιήματος από τον οιθοποιό 

Γιάννη Σιμωνίδη 

Η Άγκυρα απειλεί την Μόσχα με κλείσιμο των Στενών λόγω Τατάρων και η Μόσχα απαντά με casus belli.

Απείλησε ότι θα κλείσει τα Στενά του Βοσπόρου ο Ρ.Τ.Ερντογάν σε τηλεφωνική συνομιλία του με τον Ρώσο προεδρο Β.Πούτιν εάν εισβάλει στην Ουκρανία, και εάν παραβιαστούν τα δικαιώματα των Τούρκων Τατάρων στην Κριμαία!
 
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Μόσχα ο Τούρκος πρωθυπουργός σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Β.Πούτιν άφησε ...

ΒΙΝΤΕΟ: ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ "ΜΑΚΕΛΕΙΟ"... ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΑΝΑΚΡΙΝΟΜΕΝΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑ... ΓΙΑ... ΓΙΑ...