Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Η ομάδα Τσίπρα, Δραγρασάκη, Βαρουφάκη έχει ενδώσει. Εμείς;

Τελειωμένη θεωρούν την όλη υπόθεση με την Ελλάδα οι δανειστές της. 
Έτσι διοχετεύουν στα μέσα μαζικής εξαπάτησης, που θεωρούν βεβαία τη συμφωνία αύριο στην ευρωομάδα. 
Το κυρίως ζητούμενο αύριο Δευτέρα στη σύνολδο είναι να διαμορφωθεί ένα κοινό ανακοινωθέν, που να μπορέσει η ελληνική πλευρά να το "πουλήσει" στον ελληνικό λαό σαν επιτυχία.
Οι δανειστές ζητούν να υπάρχει ξεκάθαρη δέσμευση της ελληνικής πλευράς ως προς την εξυπηρέτηση των δανείων, αλλά και τους όρους τους. 
Αυτό σημαίνει ότι καμιά αμφισβήτηση δεν πρόκειται να ανεχθούν της δανειακής σύμβασης. 
Πρωτίστως αφορούν την άνευ όρων και αμετάκλητη απεμπολίση όλων των ασυλιών της περιουσίας, υφιστάμενης και μελλοντικής, των ελλήνων πολιτών, καθώς και της εθνικής κυριαρχίας με την προσφυγή στα δικαστήρια του Λουξεμβούργου και το αγγλικό δίκαιο.
Το δεύτερο απαιτούμενο από τους δανειστές είναι ότι τίποτε δεν θα γίνει στην Ελλάδα, τόσο δημοσιονομικά, όσο και στο επίπεδο μεταρρυθμίσεων χωρίς την σύμφωνη γνώμη των Ευρωπαίων και των οργάνων της ευρωζώνης. Και τους δυό αυτούς όρους, τους δέχθηκε η ομάδα Τσίπρα.
Από την άλλη, προκειμένου να διευκολύνουν την ελληνική πλευρά να εμφανίσει δήθεν έναν "έντιμο συμβιβασμό" για τον οποίο μιλά ο κ. Τσίπρας, αλλά και ο κ. Βαρουφάκης. 
Το επίδικο ζήτημα είναι καθαρά επικοινωνιακό, καθαρά τεχνικό. Οι "κόκκινες γραμμές" της ελληνικής πλευράς, είναι να μην εμφανίζεται πουθενά η λέξη "μνημόνιο" και η λέξη "τρόικα". Τίποτε άλλο.
Από κει και πέρα η ελληνική πλευρά έχει.....

Η προσέγγιση της θεωρίας Παιγνίων....

Η προσέγγιση της θεωρίας Παιγνίων είναι μαθηματική κι όχι οικονομική.
 
O John Nash μπορεί να πήρε το βραβείο Nobel οικονομίας το 1994 για το έργο του στη θεωρία Παιγνίων, αλλά είναι μαθηματικός.
 
Και ως μαθηματικός μελέτησε τη θεωρία αριθμών, τις διοφαντικές εξισώσεις, την κβαντομηχανική και τη θεωρία της Σχετικότητας.
 
Και η επινόηση της μεθόδου που θα ονομαστεί Nash–Moser, για να λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα της διαφορικής γεωμετρίας περί πολλαπλότητας του Riemann δεν έχει .......

ΑΝΕΛ: "Η ΕΕ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ" Στις Βρυξέλλες τους ... ενοχλούν οι εκλογές - Ζ.Κ.Γιούνκερ: "Θα αλλάζουμε τους κανόνες στην ΕΕ κάθε φορά που γίνονται εκλογές;"

Ωμή παραδοχή έκανε με δηλώσεις του ο Ζ.Κ.Γιούνκερ οτι στην ΕΕ αδιαφορούν για τις εκλογές μέχρι σημείου ... ενοχλήσεως και την εκπεφρασμένη θέληση των λαών και δεν πρόκειται να αλλάξουν πολιτική και να τερματιστεί ο απόλυτος έλεγχος των Βρυξελλών επάνω στις ζωές τους...
 
«Αν σήμερα κάναμε ό,τι ζητάει η ελληνική κυβέρνηση [...] τότε θα κάναμε ότι θέλουν και ο οι Φινλανδοί που ψηφίζουν σε λίγο καιρό και οι Ισπανοί που ψηφίζουν το φθινόπωρο...»
 
Οι δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν στη γαλλική τηλεόραση, με το βλέμμα στην εξελισσόμενη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους δανειστές της ήταν αυτό που λέμε "ωμές" .
 
Μεταξύ άλλων, ο κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ υποστήριξε ότι .....

ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΣΚΙΤΣΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ "ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ" Οι Βρετανοί προειδοποιούν - Guardian: "Μην αφήσετε την Ελλάδα να γίνει Lehman Brothers - Θα καταστραφούμε όλοι"

Αγωνία διακατέχει ολόκληρη την Ευρώπη για το αυριανό Eurogroup της Δευτέρας. Η κυβέρνηση πάντως είναι αποφασισμένη να μείνει πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι στον ελληνικό λαό ενώ οι Βρετανοί ανησυχούν σφόδρα για την τύχη της ευρωζώνης και της παγκόσμιας οικονομίας.
"Μπορεί η Ελλάδα να είναι ένας μικρός κρίκος της ευρωπαϊκής αλυσίδας, αλλά μην ξεχνάμε ότι το ίδιο ήταν και η Lehman Brothers για την αμερικανική οικονομία", επισημαίνει σε άρθρο του ο Guardian.
Ανήσυχοι οι Βρετανοί ότι τα παιχνίδια των Γερμανών μπορέι να ρίξουν ολόκληρη την Ευρώπη στα "Τάρταρα".
Πριν μερικές μέρες η ίδια εφημερίδα είχε ρωτήσει τον Γ.Βαρουφάκη για το τι θα κάνει εάν οι Γερμανοί επιμείνουν να είναι "αυτιστικοί".
Τι θα γίνει στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία τον ρώτησε η Helen Smith, ανταποκρίτρια  της Guardian στην Ελλάδα "έχετε plan B”;
Ο Γ. Βαρουφάκης είναι απόλυτος: «Συνεχώς ακούμε πως αν δεν υπογράψουμε θα έρθει ο Αρμαγεδδώνας. Η απάντησή μου είναι "ας έρθει". Δεν υπάρχει plan B. Αυτό είναι το plan B».
Και αν ω μη γένοιτο έρθει ......

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ… ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ…ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ…

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ… ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ…ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ…Γράφει ο Ιωάννης ΛαμπρόπουλοςΓνωρίζω πως σε αυτήν την χώρα, υπάρχουν τεράστια αποθέματα λογικής σκέψης, ήθους, αλλά και σοβαρότητας. 

Η επιθυμία όλων λοιπόν, είναι να δούμε και τους πολιτικούς μας κάποια στιγμή, να επιδεικνύουν πολιτικό ήθος, πολιτική σοβαρότητα και λογική σκέψη.
H απουσία βέβαια αυτών των στοιχείων μας οδήγησε με τις προηγούμενες κυβερνήσεις σε καχυποψία, για να μην αναφέρω κάτι βαρύτερο. 
Αλλά δυστυχώς αυτό το μεγάλο έλλειμμα σοβαρότητας και λογικής που παρουσιάζει και η νέα κυβέρνηση απο πολύ νωρίς, μας οδηγεί στην ίδια καχυποψία, για να μην πω κάτι βαρύτερο. Και θα το εξηγήσουμε.
ΤΑ “ΣΗΜΑΔΙΑ” ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Το έργο της κάθε κυβέρνησης δεν μπορεί να κριθεί μέσα σε ένα μήνα, μόνο από τις εξαγγελίες, τα πολλά ΘΑ και τους θεατρικούς “παληκαρισμούς”. Και οι προηγούμενες κυβερνήσεις καλές ήταν τον πρώτο μήνα και μοίραζαν και λεφτά. 
Στην συνέχεια βέβαια .....

Γερμανικές αποζημιώσεις: Πώς «κουρέψαμε» κατά 43 δις. ευρώ το κατοχικό δάνειο.

Την ώρα που η νέα ελληνική Κυβέρνηση διαπραγματεύεται το κούρεμα του ελληνικού χρέους, προκύπτει ότι η προηγούμενη κατόρθωσε να κουρέψει το ύψος της διεκδικούμενης αποζημίωσης για το λεγόμενο κατοχικό δάνειο από τα 54 δις. ευρώ που ήταν αρχικά, στα 11 δις. ευρώ!
Του Μπάμπη Πολυχρονιάδη
Ιδού πώς έχει η ιστορία: Στις 8 Μαρτίου 2013 από το γραφείο του τότε αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα ανακοινώθηκε ότι εμπειρογνώμονες από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους παρέδωσαν «απόρρητο» πόρισμα 80 σελίδων σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις.
Το «Βήμα της Κυριακής» στις 7 Απριλίου 2013 παρουσίαζε  αναλυτικά το θέμα, επισημαίνοντας ότι ο χαρακτηρισμός «απόρρητο» προκαλούσε «απορίες και ερωτηματικά για τον λόγο της διαβάθμισης και ότι.....

Αποκάλυψη : "Αυτό που ζητά η Τρόικα από την Ελλάδα μοιάζει με τις αποζημιώσεις ,που προσπάθησαν να πάρουν οι Σύμμαχοι από τη Γερμανία μετά από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο", γράφει ο Πολ Κρούγκμαν, σε μία εντυπωσιακή ανάλυση.



    Ο Πολ Κρούγκμαν  προσεγγίζει ρεαλιστικά  την εικόνα,
 που διαμορφώνεται  από την  άθλια  Τρόϊκα,  δηλαδή  τη Γερμανία  σε  βάρος  της  οικονομικά Κατεχόμενης ΕΛΛΑΔΑΣ.

      Δίνει τη  διάσταση  που  έχει , και την οποία  πουλημένα ελληνικά  ΜΜΕ  κάνουν πως  ΔΕΝ  βλέπουν!....

     Τονίζει ,ότι  αυτό που ζητά η Τρόικα από την Ελλάδα μοιάζει με τις αποζημιώσεις που προσπάθησαν να αποσπάσουν οι Σύμμαχοι από τη Γερμανία μετά από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο!!!

     Η ηττημένη (τότε ) Γερμανία, και οι Σύμμαχοι  επάνω  της ....

     Σήμερα η Γερμανία της  Μέρκελ και του  Σόϊμπλε  κάνουν αυτό ακριβώς!

    Δεν διδάχθηκαν  το παραμικρό...

   Παραμένουν  ...απάνθρωποι και σταλινικοί του  κερατά.

Ανα-δημιοσιεύουμε  από το iefimerida.gr το άρθρο της   Ρούλας Βλασσοπούλου:

"Αυτό που ζητά η Τρόικα από την Ελλάδα μοιάζει με.....

Η κυβέρνηση δεν περιμένει συμφωνία αύριο στο Eurogroup , αν και τα Τεχνικά Κλιμάκια ήταν "βελούδινα"....Δεν αποκλείεται ν΄αποχωρήσει!

Image result for κρανία σε οστεοφυλακιο

Ο Γιώργος Παππούς  
στο iefimerida.gr
Πολύ χαμηλά κρατάνε στο οικονομικό επιτελείο τον πήχη των προσδοκιών για συμφωνία ή πλαίσιο συμφωνίας τη Δευτέρα, καθώς παρά τοκαλό κλίμα στις τεχνικές συζητήσεις των τελευταίων 48 ωρών, το εισηγητικό κείμενο των τεχνοκρατών της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ εκτιμάται ότι θα είναι αρνητικό.

Αυτό που αναμένει η ελληνική πλευρά είναι ότι στο Eurogroup θα ασκηθούν από την πρώτη στιγμή ασφυκτικές πιέσεις, προκειμένου η ελληνική κυβέρνηση να υπαναχωρήσει και να στοιχηθεί πίσω από τη γραμμή που υπαγορεύει το Βερολίνο. 

Σε μια τέτοια περίπτωση, αν διαπιστωθεί δηλαδή ότι ......

H "Μαύρη Βίβλος"

Τώρα τα ανακαλύπτουν οι Συριζαίοι......;;;;;  
"Η μεγάλη μπάζα του μνημονίου" θα μπορούσε να τιτλοφορείται η "Μαύρη Βίβλος" για τα χρόνια της σύγχρονης γερμανικής κατοχής της Ελλάδος. 
Το ΄41-΄45 οι χιτλερικοί μας τα πήραν με το κατοχικό δάνειο. 
Το 2010-2015 οι μερκελιστές μας τα πήραν με τον Ράιχενμπαχ. 
Αυτή την δουλειά έκανε ο... φιλέλληνας, συνεννοήσιμος και μειλίχιος χερ Ράιχενμπαχ. 
Άλοιφε με λάδι τον.......