Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Το Σχέδιο Ευρώπη… ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ.

Το ερώτημα που τίθεται συχνά τελευταία είναι τι σκοπό έχουν τα μεγάλα ευρωπαϊκά κεφάλια να κάνουν για την συνέχιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διότι πρέπει να είναι κάποιος πολύ αφελής αν πιστεύει ότι η Κρίση στην οποία περιήλθε η Ένωση ήταν απρογραμμάτιστη.
Πηγαίνοντας προς τα πίσω αρχίζεις να ξετυλίγεις το κουβάρι αυτού του εκτρώματος που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση που με τρόπο ειρηνικό κατάφερε να εξοντώσει τα έθνη της Ευρώπης εφόσον έγινε κατανοητό και με το Α’ και τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο ότι οι σφαίρες και το αίμα δεν έχουν τα αποτελέσματα σκλαβιάς που μπορεί να έχουν.....

Ο Μηλιός ξεσπάθωσε: «Η κυβέρνηση της Αριστεράς τείνει να μετατραπεί σε φιλολαϊκό διαχειριστή του κεφαλαίου»

 (ICON PRESS/ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΛΗΜΕΡΗΣ)
Με ένα μακροσκελές άρθρο του ο πρόσφατα παραιτηθείς από την θέση του υπεύθυνου Οικονομικού Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός ασκεί δριμύτατη κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
«Η κυβέρνηση της Αριστεράς και των συμμάχων της μοιάζει να τείνει να μετατραπεί σε φιλολαϊκό διαχειριστή του υπάρχοντος κεφαλαίου στην παγιωμένη νεοφιλελεύθερη μορφή της» είναι η κατακλείδα του editorial του περιοδικού «Θέσεις» υπό τον τίτλο ««Ο Γοργοπόταμος στην Αλαμάνα».
Διαβάστε το άρθρο-φωτιά του Γιάννη Μηλιού
«Ο Γοργοπόταμος στην Αλαμάνα
1. Η συνέχεια του υπάρχοντος;
Στους δύο πρώτους μήνες δράσης, η κυβέρνηση της Αριστεράς και των συμμάχων της μοιάζει να τείνει να μετατραπεί σε φιλολαϊκό διαχειριστή του υπάρχοντος, δηλαδή της κυριαρχίας του κεφαλαίου στην παγιωμένη νεοφιλελεύθερη μορφή της. 
Κυβερνητικοί παράγοντες και λαϊκές φωνές εκνευρίζονται με αυτή την επισήμανση. Συνιστούν υπομονή και αναμονή, πίστωση χρόνου και χρημάτων, που διανθίζονται με μεταφορές όπως «ανάσα» και «γέφυρα».
Το ζήτημα δεν είναι όμως .....

ΑΣΥΛΙΑ ΤΕΛΟΣ… ΑΡΧΙΣΕ Η ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ.

Ασυλία τέλος... Αρχισε η μετωπική σύγκρουση της κυβέρνησης με τους καναλάρχες

  • ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΣΟΙ «ΘΗΣΑΥΡΙΖΑΝ» ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ «ΜΑΤΩΝΕ» ΥΠΟ ΤΟ ΖΥΓΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
Ακάθεκτη προχωρά η ελληνική κυβέρνηση στην τήρηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων για την αδειοδότηση των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών της χώρας, ενώ δεν κάνει ούτε βήμα πίσω, στην είσπραξη του 20% φόρου επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων.
Η απόφαση της κυβέρνησης να «σπάσει» το κατεστημένο και να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό χάος που ....

Δ.Καζάκης : Ειναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση προέβει σε swaps 49,4 δις τους πρώτους δυο μήνες;

Νίκαια 5/4: Χρέος και Εθνικό Νόμισμα

Η κυβέρνηση Τσίπρα αναγκάστηκε να προβεί σε 49,4 δις σε swaps από τη Γενική Κυβέρνηση τους πρώτους δυο μήνες για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. 

Αυτό δήλωσε ο Πέτρος Μηλιαράκης, νομικός σύμβουλος της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην εκπομπή Αντι-Θέσεις του Γιώργου Σαχίνη στο Κρήτη TV (www.youtube.com/embed/6NNT51Ogm3o).

Δεν γνωρίζω αν αυτή η δήλωση ευσταθεί, δηλαδή αν όντως έκανε κάτι τέτοιο η κυβέρνηση. 

Αν όμως αληθεύει μιλάμε ....

Γιατί η Ελλάδα στρέφεται τώρα στη Ρωσία -Ολο το παρασκήνιο – ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΕΣΑ.

Φωτογραφία: intimenews.gr/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Επισπεύστηκε το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και αντί της 9ης Μαΐου, που ήταν αρχικώς προγραμματισμένο, θα γίνει τελικά έναν μήνα νωρίτερα, στις 8 Απριλίου.
Στη Ρωσία για δάνειο;
Η εξέλιξη αυτή πιθανότατα συνδέεται με το κλίμα οικονομικής ασφυξίας που επιβάλλουν στην Ελλάδα οι Ευρωπαίοι εταίροι και η κυβέρνηση φαίνεται πλέον ξεκάθαρα πως αναζητεί εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης. Ένας εξ αυτών είναι η Ρωσία.
Οι δύο ηγέτες επρόκειτο να συναντηθούν στις 9 Μαΐου για τον εορτασμό στη Μόσχα των 70 χρόνων από τη νίκη κατά του Άξονα, όμως η συνάντηση επισπεύσθηκε, καθώς διαμορφώνεται ασφυκτικό οικονομικό κλίμα για την Ελλάδα.
ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπέρ της ρωσικής στροφής
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ποτέ δεν έκρυψε την πρόθεσή της για αναθέρμανση των σχέσεων των δύο χωρών, ενώ .....

Ο ΑΝΤΡΑΣ θέλει τώρα κυβέρνηση εθνικής ενότητας … για να μας ξανασώσει !

147833-samaras1
Μεγάλο το θράσος σου αντωνάκη …
Τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας διαγκωνίζεται με τους διεθνείς δανειστές και ταυτοχρόνως προσπαθεί να έρθει σε μια συμφωνία μαζί τους, έτσι ώστε να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση και να κρατήσει την Ελλάδα εντός ευρώ, ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει ανοιχτός στο να προσφέρει πολιτική διάσωση.
Δύο μήνες μετά το πέρας των εκλογών και την απομάκρυνση του από τον πρωθυπουργικό θώκο, ο Αντώνης Σαμαράς παραχώρησε συνέντευξη στο Bloomberg και μέσω αυτής διατρανώνει την προθυμία του να πάρει μέρος σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότηταςαν .....

Spiegel προς Μέρκελ: «Σταμάτα την παράλογη πολιτική που ακολουθείς για την Ελλάδα»

Εκ των έσω πυρά δέχεται η Ανγκελα Μέρκελ, και μάλιστα από το «Spiegel». 

Ο Γιάκομπ Αουγκσταϊν, εγγονός του ιδρυτή του γερμανικού περιοδικού, καλεί την καγκελάριο της Γερμανίας να κάνει βήματα για την ενοποίηση της Ευρώπης και να σταματήσει την παράλογη πολιτική που ακολουθεί για την Ελλάδα.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως η πολιτική του Βερολίνου
τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα έχει προκαλέσει ρήγματα κι έχει υπονομεύσει το .....

Ο συνεργάτης της κυβέρνησης, ο ΟΟΣΑ :Οικονομικός εγκληματίας ο Ελληνικός λαός...

Κοινή γραμμή του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και της ελληνικής κυβέρνησης για το ποιος φταίει που η Ελλάδα έχει καταστραφεί. 

Η αρχή έγινε από...
τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Ανγκέλ Γκουρία, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα "Il Solle 24 ore", ο οποίος ξελάσπωσε την Τρόικα για τις όποιες ευθύνες έχει για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Ο Γκουρία, ο οποίος πλέον έχει τον κύριο χειρισμό για την "επανασυγκρότηση" της χώρας μετά την συμφωνία του στο Παρίσι με τον Τσίπρα, δήλωσε ότι για όλα φταίει η ίδια η Ελλάδα! 

"Δεν ευθύνεται η Τρόικα για τα Ελληνικά προβλήματα και είναι μη παραγωγικό να την κατηγορεί κάποιος"

Τόνισε δε, ότι ......

ΙΔΟΥ ΟΙ «ΕΤΑΙΡΟΙ»: Πήραν και προμήθεια που μας λήστεψαν!!!


Δεν φτάνει που μας πήραν τα δις από το ΤΧΣ, μας χρέωσαν και προμήθεια!!!

Οι εταίροι και... οι εταίρες τους!

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: Αποχώρησε από την επιτροπή για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΙΣΧΟΥΣ!

"Η Πρόεδρος της Βουλής, με τη λογική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» αποφάσισε να προσθέσει κι άλλον έναν τίτλο στο βιογραφικό της: 

Αυτόν της Προέδρου της Επιτροπής της Βουλής για τη...

Ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου κατακεραυνώνει την συμμορία του μνημονίου σε βιβλίο του..! Οι επιλήσμονες του καθήκοντος και οι ταγμένοι να φυλάττουν Θερμοπύλες... ας αναλογισθούν τις ευθύνες των.

Αποσπάσματα από το βιβλίο του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασίλειου Νικόπουλου .

Ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός, καταγγέλλει ότι έχει αυτοκαταλυθεί το κράτος, ενώ είμαστε εδώ και τουλάχιστον 4 χρόνια υποτελείς στους δανειστές.


Ο κ. Νικόπουλος τονίζει ότι.....

Συνθήκες και Πρωτόκολλα για την Ανεξαρτησία της Ελλάδας.





Κατά τη μακρά περίοδο της Τουρκοκρατίας, η οποία άρχισε με την Αλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453, η προοπτική να εξασφαλίσουν οι Ελληνες την ελευθερία τους έμοιαζε μακρινή. 

Μόνο προς τα τέλη του 18ου αιώνα άρχισαν να εκδηλώνονται τα πρώτα σκιρτήματα του εθνικού κινήματος, ενός αιώνα κατά τη διάρκεια του οποίου η Οθωμανική Αυτοκρατορία είχε αρχίσει να αποδυναμώνεται στρατιωτικά, εδαφικά και οικονομικά.

H επιφανής ομάδα των ελλήνων Φαναριωτών αλλά και η εύρωστη τάξη των εμπόρων ελληνικής καταγωγής και παιδείας που έφτασαν να κυριαρχούν στο εμπόριο της αυτοκρατορίας προσέφεραν την απαραίτητη υλική βάση για μια πνευματική αναγέννηση με σκοπό να τονωθεί το αίσθημα του απαράμιλλου εθνικού κληροδοτήματος, ενώ ο άνεμος που φύσηξε με το ξέσπασμα της πρόσφατης Γαλλικής Επανάστασης έπνεε ακόμη.

Κυριότεροι φορείς αυτής της πνευματικής κινητοποίησης ήταν ....