Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Ο τρόπος που (ΔΕΝ) διαπραγματεύθηκε ο κ. Αναστασιάδης προδιαθέτει για δυσάρεστες εξελίξεις.

Αναστασιάδης-Κύπρος
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Η Κύπρος εισέρχεται πλέον στον …αστερισμό του Μνημονίου, πληρώνοντας το βρώμικο παιγνίδι αλληλοκάλυψης των τραπεζιτών και των πολιτικών της, που συνεργάστηκαν αρμονικά για να λεηλατήσουν το νησί. 

Η κατάρρευση της οικονομίας και του τραπεζικού τομέα είναι έργο των τραπεζιτών και των πολιτικών, και πρέπει ....

Προσφυγή Πειραιώς στο ΣτΕ για την ακύρωση δημιουργίας Τεμένους.


Την ακύρωση της κυβερνητικής απόφασης για τη δημιουργία Ισλαμικού Τεμένους (τζαμιού) στον Ελαιώνα Αττικής  ζήτησε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.


Όπως ισχυρίζεται ο Μητροπολίτης παραβιάζεται

Κωνσταντοπούλου: Οι εκφράσεις του Βενιζέλου ήταν φασιστικές, σεξιστικές και χυδαίες. [2 βίντεο]

Κωνσταντοπούλου: Οι εκφράσεις του Βενιζέλου ήταν φασιστικές, σεξιστικές και χυδαίες [βίντεο]
Στον ΣΚΑΪ μίλησε για το επεισόδιο στην προανακριτική η Ζωή Κωνσταντοπούλου και εξαπέλυσε πυρά κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Ο Βενιζέλος προκάλεσε το επεισόδιο με τον Κασιδιάρη», τόνισε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενη στα χθεσινά θλιβερά γεγονότα στην Προανακριτική και πρόσθεσε: «Διαχειρίστηκε με τέτοιο τρόπο την ένταση ώστε να προκαλέσει το προβλέψιμο ξέσπασμα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Ο Βενιζέλος πρέπει να ελεχθεί για ποινικές ευθύνες.

ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ.!!!.

Σε μια εποχή που η τυπογραφία άνηκε ακόμη στο μακρινό μέλλον, τα χειρόγραφα αποτελούσαν το μοναδικό τρόπο για να διασωθούν οι αρχαίες γνώσεις στο διηνεκές.

Στο Μεσαίωνα, μια εποχή σκοταδισμού και θρησκευτικού φανατισμού, ορισμένα μοναστήρια λειτούργησαν –σε πείσμα της... κατεστημένης θεοκρατικής αντίληψης– και ως «κιβωτοί γνώσεων» διαφυλάσσοντας τα αρχαία κείμενα με τη μορφή χειρογράφων.

Η βρωμιά τοῦ Συριακοῦ Συμμοριτοπολέμου,

Ἕνα ἔξοχο ρεπορτάζ Ρωσικοῦ καναλιοῦ μέ (δυστυχῶς μόνο) Ἀγγλικούς ὑποτίτλους, παρουσιάζει τήν βρωμιά τοῦ Συριακοῦ Συμμοριτοπολέμου, τῆς τρομοκρατικῆς κουστωδίας δολοφόνων πού αὐτοαποκαλεῖται Ἀπελευθερωτικός Στρατός τῆς Συρίας (FSA) καί τοῦ ἀκόμα πιό βρώμικου ρόλου τῆς Μεγίστης Σύμμορίας τῶν Δυτικῶν καί τοῦ ζοφεροῦ ΟΗΕ, σέ μία χώρα πού

Προειδοποίηση Μόσχας σε Αθήνα: “Αποχωρούμε αν αναβάλλετε πάλι ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ”.

DEPALarge

Σαφή προειδοποίηση δια της διπλωματικής οδού απευθύνει πλέον η Μόσχα στην κυβέρνηση όσον αφορά με τις συνεχείς αναβολές στην ημερομηνία κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για τις ΔΕΠΑ ΔΕΣΦΑ.

Η ημερομηνία κατάθεσης τελικών προσφορών αναβλήθηκε για τρίτη φορά για τις 29 Απριλίου και στη Μόσχα θεωρούν ότι η κυβέρνηση ακολουθεί μια παρελκυστική πολιτική λόγω των πιέσεων που δέχεται από την πλευρά της Ουάσιγκτον.

“Η φοροδιαφυγή από τις offshore ισοδυναμεί με το 40% του ελληνικού χρέους”.

local-dbe154

Ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας, Γιώργος Σούρλας έφθασε σε ένα εντυπωσιακό συμπέρασμα, καθώς αναφέρει ότι η απώλεια εσόδων για το ελληνικό κράτος από τη δράση των εγχώριων offshore εταιρειών ισοδυναμεί με ποσοστό της τάξης του 40% και παραπάνω

Περικοπές 88 Εκ. Το 2014 Στους Στρατιωτικούς! Τι Δείχνει Η Σύνθεση Της Επιτροπής Μισθολογίου.

Δευτέρα πρωί συνεδριάζει η επιτροπή που θα επεξεργαστεί το νέο ειδικό μισθολόγιο που όπως δείχνει η σύνθεσή της θα αφορά μόνο τους στρατιωτικούς. 

Κι αυτό γιατί στην 15 μελή σύνθεσή της δεν υπάρχει ούτε ένας εκπρόσωπος των Σωμάτων Ασφαλείας! 

Που σημαίνει ότι οι περικοπές των 88

Η Πιονγκγιάνγκ Καλεί Όλες Τις Χώρες Να Απομακρύνουν Τις Πρεσβείες Τους !!!!!!

Η Βόρεια Κορέα κάλεσε όλες τις ξένες πρεσβείες στην Πιονγκγιάνγκ να εξετάσουν το ενδεχόμενο να απομακρύνουν το προσωπικό τους σε περίπτωση που υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο, όπως μετέδωσε το

Ο Κόσμος Θα Κατέβει Στους Δρόμους Με Τα Ρόπαλα!!.

Σε νέα πολιτική του παρέμβαση, ο ηγέτης του κόμματος των 5 Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο εκτίμησε ότι «αν η κεντροδεξιά και η κεντροαριστερά τα βρουν, ο κόσμος θα κατέβει στους δρόμους με τα ρόπαλα». 

Τις δηλώσεις αυτές φέρεται να έκανε σύμφωνα με δημοσιεύματα κατά την

Η Ευρώπη Θα Πέσει Όπως Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία Και Ίσως Χυθεί Πολύ Αίμα.

Η Ευρώπη Θα Πέσει Όπως Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία Και Ίσως Χυθεί Πολύ .

Αίμα Business Insider: «Αν δεν φύγουν από την Ε.Ε. οι χώρες του νότου θα χυθεί αίμα που θα λερώσει όλο τον κόσμο» Βλέποντας τις αποδόσεις των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων να σημειώνουν πτώση τις τελευταίες ημέρες, είναι αδύνατον να μη διερωτηθεί κανείς τι......

Αντισυνταγματική Η Απόφαση Για Την Ανέγερση Τζαμιού Στο Βοτανικό!


Διαβάστε για ποιους λόγους θεωρείται αντισυνταγματικός ο νόμος για την ίδρυση, ανέγερση και λειτουργία του τζαμιού στο Βοτανικό! 

Το άρθρο 3 παρ. 5 του Ν. 3512/2006 (όπως ισχύει μετά την τροποποίησή του με το άρθρο 29 παρ.5 ii του Ν.4014/2011), κατ΄εξουσιοδότηση του οποίου εκδόθηκε η προσβαλλομένη διοικητική πράξη, θα πρέπει να κριθεί ως προς τη συνταγματικότητά του, δεδομένου ότι αποτελεί τμήμα ενός νόμου, ο οποίος με τη σειρά του αμφισβητείται ως προς τη συνταγματικότητά του. 

Ο ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ - Ο ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ - Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟ ΞΥΝΕΙ.....


Κι ενώ το θεριό δείχνει να γιγαντώνεται ανεξέλεγκτα, οι αυτοπροσδιοριζόμενοι αντίπαλοί του, συνεχίζουν να κοπροσκυλιάζουν ανέμελα στη λαγνεία των αφορισμών και των επικίνδυνων ιδεολογημάτων τους.


Δυστυχώς γι αυτούς, αλλά πρωτίστως για την κοινωνία ολόκληρη, όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου και θα συνειδητοποιήσουν πως με αυτή τους την επιλογή εξασφαλίζουν το πλέον πολύτιμολίπασμα στο σαρκοβόρο τέρας του νεοναζισμού, το παιχνίδι εν πολλοίς θα είναι χαμένο.

Τις ελάχιστες φορές που ξυπνούν από το λήθαργο και τολμούν να βγάλουν το κεφάλι έξω από τον πολιτικό τους μικρόκοσμο, 

ΑΦΑΝΤΟΣ! ΟΜΕΡΤΑ ΓΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΜΕΙΝΑΝ ΤΟΣΟ Σ ΕΝΑΝ ΗΛΙΘΙΟ ΕΝΩ ΕΙΧΑΝ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ???


Ποιος είναι ο ρόλος της Μοσάντ; Τον προστατεύει ή τον απειλεί; Ποιοι του εξασφάλισαν "καριέρα" στο Χάρβαρντ; Ποιο είναι το μυστικό του γραφείου του στην οδό Πειραιώς;...

Σε παλαιότερο κείμενό μας θεωρήσαμε ως δεδομένο πως η Μοσάντ ήταν αυτή, η οποία είχε αναλάβει την ασφάλεια του Γιωργάκη. Αυτό το συμπέρασμα δεν ήταν κάτι, το οποίο προέκυπτε από κάποιες μυστικές πληροφορίες, που είχαμε στη διάθεσή μας ...Ήταν μια βεβαιότητα, η οποία προέκυπτε από την απλή λογική.

ΔΙΠΛΗ ΚΑΤΟΧΗ - ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΚΕΣΤΑΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

Το Ισλάμ μόλις άρχισε, μετά πάσης επισημότητας, την εδραίωσή του στην ιστορική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Ακολουθούν η επέκταση και η κυριαρχία... 

Η Αθήνα, η πόλη που αγωνίστηκε, μάτωσε και θυσίασε τα πιο εκλεκτά, γενναία και ενάρετα παιδιά της

Μιχάλης Ιγνατίου: Σχόλιο-παρέμβαση για την Τρόικα.


Όσοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να τερματιστεί αυτό το «πηγαινέλα» των επικεφαλής της τρόικας από υπουργείο σε υπουργείο, δικαιώθηκαν για ακόμη μία φορά. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι επιβάλλεται ο ορισμός «εθνικού διαπραγματευτή», ο οποίος θα ασχολείται

Κυπριακό: Επιστολή Νταβούτογλου στον Κέρι τα λέει όλα…


Με επιστολή του προς τον Αμερικανό υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, ο Αχμέτ Νταβούτογλου προσπαθεί να βάλει το Κυπριακό στον «αχταρμά» των τουρκικών στοχεύσεων και διεκδικήσεων στην περιοχή και να κεφαλαιοποιήσει τις βλακώδεις επιλογές Ελλήνων πολιτικών στο παρελθόν…

Πάνω από 10 «τεράστια κοιτάσματα» ανακάλυψε η νορβηγική PGS.


Μεγάλο αριθμό «στόχων» φέρεται να έχει εντοπίσει η PGS στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου και νότιας Κρήτης σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία όπως αυτά μπορούν να εξαχθούν από τη διαδικασία «fast truck», δηλαδή με τη πρώτη «πρόχειρη ματιά», εάν μπορούμε να το θέσουμε έτσι, πάνω στα δεδομένα τα οποία έχουν εξαχθεί από τις έρευνες σε μία περιοχή η οποία κάλυψε περί τις 12.500 χιλιόμετρα ερευνητικές γραμμές.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «defence-point.gr» μετά την ολοκλήρωση των ερευνών ο αριθμός των περιοχών οι οποίες χρήζουν περεταίρω μελέτης «είναι πάνω από δέκα (10)». Τα στοιχεία δε των περιοχών αυτών εκτιμάται πως καταδεικνύουν «και την παρουσία φυσικού αερίου», η ποσότητα η οποία μπορεί να υπάρχει σε κάθε ένα από αυτά είναι «τεράστια».
Με άλλα λόγια, με τη πρώτη ματιά και επιβεβαιώνοντας τις δηλώσεις του

Όταν η δημοκρατία δε λειτουργεί η δικαιοσύνη και οι πολίτες έχουν υποχρέωση να την αποκαταστήσουν.

Στη δημοκρατία οι κατέχοντες δημόσια αξιώματα δεν τα κατέχουν μάταια, αλλά αποδίδουν πολύ περισσότερα από αυτά που παρέλαβαν επ΄ ωφελεία του λαού. Αν χρησιμοποιούν μάταια τα αξιώματα λογοδοτούν όταν έρθει ο καιρός και υποχρεούνται να αποζημιώσουν αυτούς που έβλαψαν. 

Στο δημοκρατικό πολίτευμα όλες οι εξουσίες πηγάζουν απ΄το λαό. Όλες οι νομοθετικές, δικαστικές και διοικητικές πράξεις λαμβάνονται, εκδίδονται και εκτελούνται από τα αντίστοιχα όργανα της πολιτείας, εις το όνομα του λαού, ο οποίος αποτελεί το συντεταγμένο σύνολο όλων των πολιτών, πλην εκείνων

Αλήτες πολυτελείας.

Δημοκρατία
 Ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά της Δημοκρατίας είναι και η χρηστή διακυβέρνηση.

Σεβασμός των αρχόντων προς τους πολίτες και τις αρχές του κράτους.

Στην μνημονιακή Ελλάδα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Σκοπός των κυβερνώντων σήμερα, είναι, η με οιονδήποτε τρόπο παράκαμψη του Συντάγματος και της χρηστής διοίκησης στην λειτουργία του κράτους, ειδικά σε ότι αφορά τα δικαιώματα των πολιτών.

Καζάκης: οι Κύπριοι θα δουλεύουν στα κατεχόμενα! Το ευρώ θα καταρρεύσει κάνοντας πάταγο!.

kazakis
Μια ακόμη αίσθηση προκαλεί η άποψη του Δημήτρη Καζάκη σχετικά με τα γεγονότα της Κύπρου όσο και της Ευρωζώνης. Ο γνωστός οικονομολόγος αναλύοντας τα όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο διάστημα υποστηρίζει πως:

> “οι κύπριοι έχουν χάσει το νησί τους χώρις να το έχουν καταλάβει καν”

Τα σκοτεινά σχέδια για Ελλάδα – Κύπρο!.

Το κουβάρι των γεωπολιτικών αντιθέσεων έχει αρχίσει να ξετυλίγεται. Αργά, αλλά σταθερά, οι νέες συμμαχίες, οι κόντρες και τα συμφέροντα έρχονται στο φως αλλάζοντας σε επικίνδυνο βαθμό τις ισορροπίες.
Το κέντρο βάρους των εξελίξεων, βεβαίως, παραμένει στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά οι αποφάσεις λαμβάνονται πολύ μακριά από την περιοχή μας, εκεί όπου σχεδιάζεται ο νέος

Γιατι η κρίση της Β. Κορέας απαξιώνεται απο τα ελληνικά ΜΜΕ! Τι κρύβεται πίσω απ την απαξίωση;

Στα ψιλά της ειδησεογραφίας έχει περάσει ένα τεράστιο θέμα που άλλοτε θα ξεσήκωνε θύελλα ποικίλλων αντιδράσεων. Ο νεοδιορισθείς (νεοεκλεγέντα, δεν τον λες!) ηγέτης της Βορείου Κορέας οπλίζει τα πυρηνικά όπλα και σημαδεύει τις ΗΠΑ! Και όχι μόνο το κάνει, αλλά το φωνάζει κιόλας με καμάρι! Ελπίζουμε στον σύντροφο Κιμ. Να πατήσει το κουμπί, να πάμε στο διάολο όλοι μας!
Για κάποιον ακατανόητο λόγο το θέμα παρουσιάζεται στα ελληνικά ΜΜΕ σχεδόν ως… καλτ!
Αλλά πόσο καλτ μπορεί να θεωρηθεί ο κίνδυνος έναρξης ενός πυρηνικού πολέμου;

Και τελοσπάντων τι διάολο θέλει αυτός ο Κιμ Γιονγκ Ουν και… ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη;
Αυτά που συμβαίνουν εκεί στην Κορέα δεν εξηγούνται λογικά.

Έχουμε απ’ τη μια τις ΗΠΑ με τον σταθερό σύμμαχό τους, τη Νότιο Κορέα κι απ’ την άλλη την αποκομμένη

Οι Κύπριοι σήκωσαν γι άλλη μια φορά το λάβαρο! Απο την ΕΟΚΑ στην "ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ - ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ".

Με εκτέλεση απειλούν τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, όπως επίσης και τα μέλη των οικογενειών τους, άγνωστοι που αυτοαποκαλούνται «Ομάδα διάσωσης των καταθέσεων, ορκισμένοι μέχρι θανάτου»!!!
Οι απειλές διατυπώνονται σε επιστολή – προκήρυξη που εστάλη στην κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης» που αποκαλύπτει σήμερα ότι πριν λίγες μέρες η σύζυγος και τα παιδιά του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου εγκατέλειψαν την Κύπρο.Μάλιστα τα παιδιά διέκοψαν τα μαθήματα τους στο σχολείο.

Θα πονέσετε...

ΚΑΙ ΕΣΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΣΤΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ .....ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ !!! ΕΡΧΕΤΑΙ '' ΠΑΡΤΙ '' ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ...

20130405-015807.jpg
Δεν συνιστά απιστία, για τον Πρόεδρο, τα μέλη του ΔΣ και τα στελέχη των τραπεζών, η σύναψη δανείων πάσης φύσεως με νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε τροπολογία του ν/σ

ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΤΑΞΗ...... !!!


ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ!

“Θα πονέσετε…”
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πολίτης», η επιστολή – προκήρυξη απευθύνεται «Προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και Διοικητή Κεντρικής Τράπεζας» και φέρει ημερομηνία 20 Μαρτίου 2013.

Μόνο η διεθνής συνεργασία θα λύσει το θέμα των off shore, λέει ο Σόιμπλε.

Μόνο η διεθνής συνεργασία θα λύσει το θέμα των off shore, λέει ο Σόιμπλε
«Χαίρομαι για αυτή την έκθεση που θα εντείνει τις πιέσεις», σχολίασε αναφερόμενος στην έκθεση της Διεθνούς Συνεργασίας Ερευνητικών Δημοσιογράφων ICIJ σε συνεργασία με διεθνή μέσα ενημέρωσης      
«Τρομακτικά επίπονο» εκτιμά ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε ότι είναι το ενδεχόμενο συνεργασίας όλων των χωρών του κόσμου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις που γίνονται για τις off shore εταιρείες και τους λεγόμενους φορολογικούς παραδείσους.

Θέλουν στην Ακρόπολη Τζαμί!


Του Θύμιου Παπανικολάου

Η κυβέρνηση αυτή υλοποιεί και ένα παλιό «συμβόλαιο θανάτου» το οποίο δεν «πρόκαναν» ή δεν τόλμησαν να υλοποιήσουν οι προγενέστεροι: Την ανέγερση Τσαμιού στο Βοτανικό.

Η πρόταση για ανέγερση Τσαμιού στο Μοναστηράκι είχε διατυπωθεί από την Ντόρα Μπακογιάννη, στις αρχές του 2006!

Πέθανε ο Ν.Παππάς που πρωτοστάτησε στην «ανταρσία του Βέλους».ΒΙΝΤΕΟ.

Πέθανε ο Ν.Παππάς που πρωτοστάτησε στην «ανταρσία του Βέλους»
Ο ναύαρχος Νίκος Παππάς, κυβερνήτης του θρυλικού αντιτορπιλικού «Βέλους»    
Απεβίωσε την Παρασκευή τις πρώτες πρωϊνές ώρες ο ναύαρχος εν αποστρατεία Νικόλαος Παππάς.
Ο Νίκος Παππάς, ως κυβερνήτης του θρυλικού αντιτορπιλικού «Βέλος» είχε

Ο Σόρος προειδοποιεί…την Ευρώπη.


Το οξύμωρο σχήμα μεταξύ Ευρώπης και Ιαπωνίας παρατηρεί ο διάσημος επενδυτής, Τζορτζ Σόρος, υποστηρίζοντας ότι «η Ιαπωνία προσπαθεί να ξεφύγει από 25 χρόνια αργού θανάτου, μια πολιτική που μόλις υιοθέτησε η Ευρώπη».
«Κινούνται προς δύο διαφορετικές κατευθύνσεις: η Ιαπωνία προσπαθεί να ξεφύγει και η Ευρώπη τώρα ξεκινά», δήλωσε ο ιδρυτής

Ετοιμάζουν απολύσεις δασκάλων στα σχολεία.


Με επείγουσα εγκύκλιο του ο Υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου ζήτησε χθες από τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τις επερχόμενες μεταβολές στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Το γεγονός αυτό ερμηνεύεται από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος ως προάγγελος απολύσεων ενώ ο ελάχιστος

ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ Kαι δεύτερο πύραυλο μετέφερε στην ανατολική ακτή.


Τεντώνει το σχοινί η Βόρεια Κορέα, καθώς, καθώς όπως μετέδωσαν νοτιοκορεατικές πηγές, το καθεστώς της Πιονγιανγκ αναπτύσσει και δεύτερο πύραυλο στην ανατολική ακτή της χώρας. Σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο, η εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρειο Κορέα μπορεί να πραγματοποιηθεί σύντομα.
Ο δεύτερος πύραυλος μεσαίου βεληνεκούς που μετέφερε η Β. Κορέα στην ανατολική της ακτή έχει

ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΘΑ ΤΟ ΦΑΝΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ. ΟΣΟ ΠΙΟ ΦΤΩΧΟΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΙ.

ΕΠΩΝΥΜΩΣ
Άκουγα το μεσημέρι της Πέμπτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ του ραδιοφώνου(γιατί οι τηλεοπτικές ειδήσεις του μου προκαλούν αναφυλαξία)σοβαρό και εύστοχο πολιτικό αναλυτή(μου διαφεύγει το όνομα του)ο οποίος αναρωτιόταν γιατί οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί εξακολουθούν να κοροϊδεύουν τον κόσμο και δεν αντιλαμβάνονται ότι ο δρόμος που έχουν χαράξει δεν οδηγεί πουθενά παρά μόνον

Όλο το σχέδιο οικονομικού και γεωπολιτικού ελέγχου της Ελλάδας.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ VS ΤΡΟΪΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


Στο Μέγαρο Μαξίμου, αφυπνίστηκαν μόλις τα τελευταία τρία εικοσιτετράωρα και θορυβημένοι με όσα πληροφορούνται, οχυρώνονται, όσο αυτό είναι εφικτό, για να αντιμετωπίσουν την επίθεση της τρόικα που θέλει να ελέγξει το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.Πίσω από τις «κουρτίνες» της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, διεξάγεται ένας πολύ σκληρός αγώνας για τα τραπεζικά ασημικά της χώρας, αφού οι πιστωτές θέλουν να αποφασίζουν για την τύχη των ελληνικών τραπεζών. 
Η στρατηγική επιλογή τους να προσπαθήσουν να κερδίσουν τμήμα ή ολόκληρη μια μεγάλη ελληνική τράπεζα, όπως π.χ.

Ελληνική Δικαιοσύνη και Αττίλας 3.


Του Κώστα Βαξεβάνη
Την Παρασκευή το πρωί, στην πτήση από Λάρνακα για Αθήνα, μια κυρία κρατούσε στο χέρι της ένα χαρτί με μερικές δεκάδες ονόματα, τα οποία διάβαζε ένα προς ένα στη διπλανή της. 
Απ’ ό,τι της διευκρίνιζε, ήταν τα ονόματα όσων είχαν βγάλει λεφτά από την ....

Business Insider: «Αν δεν φύγουν από την Ε.Ε. οι χώρες του νότου θα χυθεί αίμα που θα λερώσει όλο τον κόσμο».

Business Insider: «Αν δεν φύγουν από την Ε.Ε. οι χώρες του νότου θα χυθεί αίμα που θα λερώσει όλο τον κόσμο»

«Βλέποντας τις αποδόσεις των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων να σημειώνουν πτώση τις τελευταίες ημέρες, είναι αδύνατον να μη διερωτηθεί κανείς τι είναι αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν και να επιλύσουν οι αγορές», αναφέρει δημοσίευμα του Raul Ilargi Meijer, το οποίο αναδημοσιεύτηκε από τον οικονομικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Business Insider.


Και προσθέτει: «Το ιταλικό σύννεφο θα σκεπάζει για πολλούς μήνες ακόμη

Στο απόσπασμα “στήνει” ο ευρωπαϊκός Τύπος τον Φρ. Ολάντ.

Στο απόσπασμα στήνει ο ευρωπαϊκός Τύπος τον Φρ. Ολάντ
«Πολιτικό τσουνάμι» που πλήττει την εικόνα του προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, χαρακτηρίζει ο ευρωπαϊκός Τύπος το σκάνδαλο που προκλήθηκε από τα ψέματα του πρώην υπουργού προϋπολογισμού Ζερόμ Καΐζάκ, για τον λογαριασμό που διατηρούσε μυστικά στην Ελβετία.
Η εξομολόγηση του πρώην υπουργού

Νέα φορολογική δήλωση με παγίδες…

φορολογικη δηλωση
Αλλάζουν τα έντυπα των φορολογικών δηλώσεων (έντυπο Ε1) που θα κληθούν φέτος οι φορολογούμενοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά μέχρι τις 30 Ιουνίου, κρύβοντας παράλληλα αρκετές παγίδες.
Το τροποποιημένο έντυπο οδηγεί σε περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση των φορολογουμένων, καθώς θα πρέπει να

Λύση εκτός Τρόικα προετοιμάζει ο γιος του Τάσσου Παπαδόπουλου;

Κυπρος

Απεμπλοκή από το Μνημόνιο ψάχνει τώρα η Λευκωσία

Όρο, που θα προβλέπει την άμεση απεμπλοκή της Κύπρου από το Μνημόνιο, εάν βρεθούν τα χρήματα και αποπληρωθεί το ποσό των 11,2 δισ. ευρώ, επιδιώκει να εντάξει στη συμφωνία με την Τρόικα ο πρόεδρος της χώρας, Νίκος Αναστασιάδης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το

ΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΠΑΛΙ ;;; Επίσκεψη Ομπάμα στην Τουρκία;

Recep_Tayyip_Erdogan_
Στις 16 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, υποστηρίζει η εφημερίδα Χουριέτ.
Η συνάντηση, εάν λάβει πράγματι χώρα, θα έχει υποτίθεται ως βασική αφορμή «την αλλαγή στάσης του Ισραήλ σε ό,τι αφορά την αντιπαράθεση με την Τουρκία αλλά και

Η Ευρώπη «αυτοκτονεί», οι τοκογλύφοι περιμένουν…

οι τοκογλυφοι περιμενουν
Η Ευρώπη βρίσκεται προ διάλυσης. Δεν είναι μόνο τα αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα αλλά και η οικονομική πολιτική που επιβάλλεται. 
Ο ευρωπαϊκός Νότος εδώ και καιρό έχει τεθεί εκτός παιχνιδιού. Η Κύπρος αποτέλεσε το καθοριστικό χτύπημα.
Στην Γαλλία προωθείται....

Μια πρώτη αποτίμηση της κρίσης στην Κύπρο.

«Ας μην μαγαρίσουμε μόνοι μας την πόλη»


Χιλιάδες εκκλησίες και μοναστήρια μας στην Ιωνία, στον Πόντο, την Ανατολική Θράκη, την Καππαδοκία, την κατεχόμενη Κύπρο είναι ατιμασμένες. 

Άλλες γίνανε τζαμιά, άλλες στάβλοι κι άλλες κείτονται ερείπια. 

Τα ίχνη από...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΣΟΚ ΑΠΟ Γ.ΚΑΜΙΝΗ ...."Πρέπει να κτιστούν μέχρι 14 τζαμιά ακόμα πλην του κεντρικού τεμένους" - Μέκκα η Αθήνα!


Μια Αθήνα-Μέκκα προτείνει να δημιουργηθεί ο δήμαρχός της και πρώην "πουλέν" του Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργος Καμίνης με μία πρόταση-σοκ που θέλει εκτός από το κεντρικό τέμενος να κατασκευαστούν ένα ή δύο μικρότερα τζαμιά σε κάθε διαμέρισμα της Αθήνας! 
"Η δημιουργία κεντρικού μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα ανοίγει το δρόμο για να λειτουργήσουν νομίμως ένα έως δυο χώροι ανά δημοτικό διαμέρισμα",δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης κατά τη....

Επιτροπή συγκάλυψης σκανδάλου Λαγκάρντ - Πως η ΝΔ προστάτεψε τον Ε.Βενιζέλο (πάλι)...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ (ΗΛ.ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ) ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΕΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ - ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ

Την Ελληνική ταινία "της μουρλής" θύμισε (και...) η χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής συγκάλυψης (όπως εξελίσσεται η διαδικασία) του σκανδάλου της λίστας Λαγκάρντ, καθώς η κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και βασικού πολιτικού κατηγορούμενου στην υπόθεση εκφυλίστηκε, με

Business Insider: «Η μόνη συμβουλή προς τις ευρωπαϊκές χώρες του Νότου είναι να οδεύσουν εκτός Ε.Ε.».

«Θα χυθεί αίμα» αν ασκηθούν περισσότερες πιέσεις.

«Βλέποντας τις αποδόσεις των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων να σημειώνουν πτώση τις τελευταίες ημέρες, είναι αδύνατον να μη διερωτηθεί κανείς τι είναι αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν και να επιλύσουν οι αγορές», αναφέρει

Απόρρητο το πόρισμα για τις πολεμικές αποζημιώσεις!!.

Παραδόθηκε στο υπουργείο Οικονομικών

Από τις αρχές Μαρτίου έχει ολοκληρωθεί το έργο της Ομάδας Εργασίας που είχε συσταθεί για την έρευνα των αρχείων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που αφορούν στις περιόδους του Α΄και του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. 

Το πόρισμα ωστόσο...

Γιατί οι σημερινοί πολιτικοί εμμένουν στην ίδια συνταγή…

 Ο Ελληνισμός βρίσκεται στην δεινότερη θέση της ιστορίας του. 

Σε αντιδιαστολή με παλαιότερες εποχές, σήμερα δυστυχώς πολλοί από εμάς απορρίπτουν οικειοθελώς, το μόνο «όπλο» που δύναται να αντιμετωπίσει τον νέο «μεσαίωνα» που βάλλει εναντίον ολόκληρης την ανθρωπότητας· το Ελληνικό πνεύμα!

Στον Ελλαδικό χώρο οι πολιτικοί...

ΟΙ ΝΕΝΕΚΟΙ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ,ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ ΚΑΙ ΟΥΔΕΝ ΜΕΝΕΙ....


ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΚΑΪ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

Αντιπαθής και φιλο-Μνημονιακός ο "κύριος Μπάμπης", όπως πρώτοι τον αποκαλέσαμε και του κολλήσαμε το προσωνύμιο που του έχει μείνει, πρέπει όμως να παραδεχθούμε ότι είναι ο καλύτερος συνδετικός κρίκος με όλο το διατραπεζικό σύστημα του Μνημονίου και... 

Μια μικρή MKO στην καρδιά των αποκαλύψεων για φορολογικούς παραδείσους.

Μια μικρή MKO στην καρδιά των αποκαλύψεων για φορολογικούς παραδείσουςΔυόμισι εκατομμύρια κρυφά αρχεία που αφορούν 48 χώρες: η τεράστια δημοσιογραφική έρευνα που έφερε στο φως μια σειρά οικονομικών σκανδάλων που συνδέονται με φορολογικούς παραδείσους μάλλον δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς τη βοήθεια μιας μικρής