Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Το τοπίο, όπως διαμορφώνεται, μετά και την συνάντηση Σόιμπλε – Βαρουφάκη.
Γράφει ο Βασίλης Κοψαχείλης
Με την συνάντηση Σόιμπλε – Βαρουφάκη σήμερα το πρωί στο Βερολίνο, και μετά τα χθεσινά «μαζικά πυρά σε οριακό στόχο» που εξαπέλυσε η ΕΚΤ εναντίων της Ελλάδας, διαμορφώνονται τέσσερα σενάρια για την χώρα μας.
Πριν περάσουμε στα σενάρια, ας δούμε συνοπτικά την θέση που έχουν οι βασικοί παίκτες σε αυτό το παιχνίδι ισχύος, για γερά νεύρα, που παίζεται την τελευταία εβδομάδα.
Οι ΗΠΑ, στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία δεν θέλουν περιπέτειες. Έχουν ήδη τεράστια οικονομικά προβλήματα, και στις διεθνείς σχέσεις η κατάσταση είναι εκρηκτική στην Μέση Ανατολή και επικίνδυνη στην Ανατολική Ευρώπη. Χρήματα να στηρίξουν την Ελλάδα δεν έχουν. 
Έχουν όμως ισχυρούς μηχανισμούς σε όλα τα επίπεδα που ......

Πολεμικές αποζημιώσεις 3-4 τρις ευρώ θα απαιτήσει η Μόσχα από τη Γερμανία

Πολεμικές αποζημιώσεις 3-4 τρις ευρώ θα απαιτήσει η Μόσχα από τη Γερμανία
Η Κάτω Βουλή του ρωσικού Κοινοβουλίου θα συστήσει ομάδα εργασίας, η οποία θα κάνει νέο υπολογισμό για τις καταστροφές που προκάλεσε η Γερμανία στην ΕΣΣΔ στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. 
Προηγουμένως στον ρωσικό Τύπο είχε εμφανιστεί η πληροφορία ότι η Ρωσία θα απαιτήσει από τη Γερμανία αποζημιώσεις, οι οποίες μπορεί να φτάσουν περίπου τα 3-4 τρις. ευρώ.
Ωστόσο, όπως ανέφερε .......

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ "ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΑΛΛΟ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ"... Αλλαγή κλίματος μετά την σκληρή στάση της Αθήνας: Η ΕΚΤ δίνει 60 δισ. ευρώ μέσω ELA "εδώ και τώρα"

Μετά την χθεσινή νυχτερινή απόφαση του Μ.Ντράγκι κατ'εντολή του Βερολίνου και την σκληρή απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης ότι "Η ελληνική κυβέρνηση δεν εκβιάζεται" σήμερα ανέκρουσε πρύμνα και "φόρτωσε" τον δεύτερο πυλώνα χρηματοδότησης του ελληνικού τραπεζικού συστηματος, τον ELA  με 60 δισ. ευρώ.
 
Ετσι η ΕΚΤ επιτρέπει στην Τράπεζα της Ελλάδος  να χρηματοδοτήσει μέχρι και με 60 δισ. ευρώ τις ελληνικές τράπεζες
 
Σύμφωνα με το Reuters η κίνηση της ΕΚΤ σημαίνει ότι η Τράπεζα της Ελλάδας θα πρέπει να προμηθεύσει τις ελληνικές τράπεζες με δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ τις επόμενες εβδομάδες.

Tο βράδυ της Τετάρτης η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι.....

ΑΝΗΣΥΧΙΑ STRATFOR MHΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΠΡΟΣ ΡΩΣΙΑ Το εξώφυλλο της δεκαετίας από το The Week: «Η επανάσταση της Ελλάδας»

Εντυπωσιακό δημοσίευμα του αμερικανικού The Week που κάνει λόγο για την επανάσταση της Ελλάδας και απεικονίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό Α.Τσίπρα σαν τον Προμηθέα που σπάει τις αλυσίδες του ντυμένο με την ελληνική Σημαία. 

Αν μη τι άλλο προκαλεί αίσθηση η αποδοχή από τους Αμερικανούς της ελληνικής "επανάστασης".

Αμέσως μετά την συνάντηση Γ.Βαρουφάκη και Β.Σόιμπλε εμφανίστηκε και το γνωστό Strattfor το οποίο μιλώντας εκ μέρους των ΗΠΑ είπε ότι «η Ελλάδα και η Γερμανία είναι δεμένες στο ίδιο σχοινί» τραβώντας το "αυτί" στους Γερμανούς που επιμένουν στο "χαρτί" της απόλυτης υποταγής, αν και γνωρίζουν ότι θα πυροβολήσουν και τα δικά τους πόδια εάν επιμείνουν και οδηγήσουν την χώρα εκτός ευρώ.

Η ανησυχία των Αμερικανών έγκειται στο γεγονός ότι......

"Το Γερμανικό σχέδιο γίνεται κομμάτια"

Ουσιαστικά η εφημερίδα παραδέχεται τα ηγεμονικά σχέδια της Γερμανίας  και προτρέπει στην παραδειγματική τιμωρία της Ελλάδας.

Εξαιρετικά βαρυσήμαντο το άρθρο χιλιάδων λέξεων που δημοσιεύθηκε στη σκληρή δεξιά γερμανική εφημερίδα «Ντι Βελτ». Από τον υπότιτλο συνειδητοποιεί αμέσως κανείς τη σοβαρότητά του: 

«Ο θρίαμβος του Αλέξη Τσίπρα στην Ελλάδα αλλάζει την ΕΕ»! 


Εντυπωσιακή ομολογία για γερμανικό μέσο ενημέρωσης - και μάλιστα δεξιό.«Ενα φάντασμα πλανιέται στην Ευρώπη. Το φάντασμα ονομάζεται Αλέξης Τσίπρας» γράφει στην αρχή του άρθρου της η «Βελτ», αντιγράφοντας ....

Die Welt:"Το πικρό τέλος των γερμανικών σχεδίων για την Ευρώπη" από τα "στρατεύματα Τσίπρα"


Image

To “μπρα-ντε-φερ” της Ελλάδας με την Γερμανία απασχολεί πολύ σοβαρά όλα τα ΜΜΕ της Ευρώπης και όχι μόνο. 

Μπορεί το πρακτορείο Reuters να κάνει λόγο για ακόμη πιο σκληρή στάση του Βερολίνου έναντι της νέας ελληνικής κυβέρνησης -διαβάστε στο Newsit το σχετικό δημοσίευμα- η συντηρητική και μεγάλη γερμανική εφημερίδα Die Welt όμως κυκλοφορεί με κύριο άρθρο που λέει: «Το πικρό τέλος των γερμανικών σχεδίων για την Ευρώπη » 

Η Die Welt γράφει ότι “η Μέρκελ εμφανίστηκε σαν μια εστεμμένη βασίλισσα της Ευρώπης που το ΟΧΙ της ήταν ΟΧΙ για όλους χωρίς αντιρρήσεις .. Μέχρι που τα "στρατεύματα" του Αλέξη Τσίπρα εισέβαλαν στην Ευρώπη”!
Αυτή είναι η περιγραφή της για τις επαφές Τσίπρα και Βαρουφάκη στην Ευρώπη.

Το συμπέρασμά της είναι ότι.....

ΕΛΛΑΔΑ – ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ.

Tου ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ
Συνάντηση με την Πρέσβη του Ισραήλ είχε χθες ο υπουργός Εθνικής ΆμυναςΠ. Καμμένος,ύστερα από την οποία δήλωσε ότι η συνεργασία της Ελλάδος με το Ισραήλ θα συνεχιστεί και σε πολιτικό επίπεδο αλλά και σε στρατιωτικό επίπεδο.
Η συνάντηση και η  δήλωση, μαζί με την επίσκεψη του υπουργού στη θάλασσα των Ιμίων, σε μια κίνηση με συμβολικό χαρακτήρα αλλά και υπόγεια πολιτικά μηνύματα, τροφοδοτούν το ερώτημα εάν .....

Έφτασε η Ώρα της Μεγάλης Μάχης Ελλάδας-Γερμανίας! Η Ρωσία Δηλώνει Παρών και έτοιμη για Βοήθεια!‏

δίστομο
 Διαταγή Μερκελ προς ΕΕ << Η Συμμορφώστε τους με τους κανόνες της ΕΕ ,η Τελειώστε τους>>

Έφτασε η Μεγάλη ώρα για την Ελλάδα μας, να δώσει την Μεγαλύτερη Μάχη ενάντια στην Γερμανική πολιτική!

Η Γερμανία αφού περίμενε μερικές μέρες να δει τις προθέσεις της Νεοεκλεγεισας Κυβερνησης του Συριζα,αποφάσισε σε άμεση και σκληρή αντεπίθεση, εναντίον των ελληνικών θέσεων,απορρίπτοντας σχεδόν ολες τις Ελληνικές προτάσεις Λέγοντάς......

Τρομερή Αποκάλυψη… Μαρτυρία Βόμβα… Οι Μεγάλες Δυνάμεις, η Ελλάδα και ο Γ” Παγκόσμιος Πόλεμος… Η Χώρα μας «Κλειδί» των εξελίξεων…

Τρομερή Αποκάλυψη… Μαρτυρία Βόμβα… Οι Μεγάλες Δυνάμεις, η Ελλάδα και ο Γ” Παγκόσμιος Πόλεμος… Η Χώρα μας «Κλειδί» των εξελίξεων…Το HELLASFORCE.COM πιστό στις μεγάλες αποκαλύψεις… 

Ένα από τα κορυφαία μυαλά των επιχειρήσεων προειδοποιεί πως η Ελλάδα αποτελεί τον παγκόσμιο πόλο του ενδιαφέροντος για τις Μεγάλες Δυνάμεις του Πλανήτη και τον συνδετικό κρίκο για σημαντικά γεγονότα… 

Και πως οι εξελίξεις στη χώρα μας κάνουν την Ευρώπη να τρέμει για τον Γ” Παγκόσμιο Πόλεμο…

Σήμερα, ένα από τα κορυφαία μυαλά των επιχειρήσεων ανά τον κόσμο, προειδοποίησε μέσω του kingworldnews, πως η Ελλάδα έχει πλέον γίνει το παγκόσμιο κέντρο του ενδιαφέροντος από τις Μεγάλες Δυνάμεις, μεταξύ των οποίων η Ρωσία, η Κίνα, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη… 

Και πως η Ευρωπαϊκή Ένωση τρέμει από .....

Στην Αθήνα το κλιμάκιο συμβούλων του Ομπάμα για επαφές και ...οδηγίες στην ελληνική κυβέρνηση !

Στην Αθήνα βρίσκεται από το πρωί η αμερικανική αποστολή υπό τον υφυπουργό Οικονομικών για επαφές με την ελληνική κυβέρνηση.

Όπως επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,Γαβριήλ Σακελλαρίδης,αναμένεται να έχει επαφές με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, πιθανότατα με....

"Η Ελλάδα είναι το καναρίνι στο ανθρακωρυχείο, που πεθαίνει πρώτο,αλλά δεν ευθύνεται αυτό για τα τοξικά αέρια" .

Καναρίνι Σωτήρας 
Ποιητικότατος και βασικά ...παραστατικότατος  ο Γιάνης  Βαρουφάκης . Σαν νέος  Αίσωπος ..
 Μιλώντας χθες το βράδυ στην κάμερα του πρώτου καναλιού τηςγερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD και στην εκπομπή«tageschau». ο Γιάννης  Βαρουφάκης  τόνισε  : 
  • "Η Ελλάδα είναι σαν το καναρίνι στο ανθρακωρυχείο * , που πεθαίνει πρώτο, καθώς είναι πιο αδύναμο, αλλά δεν ευθύνεται αυτό για τα τοξικά αέρια"!!
Και συνέχισε:

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ... ΜΟΣΧΑ Μετά τον εκβιασμό της ΕΚΤ ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας απαντά με τηλεφώνημα στο Β.Πούτιν με φόντο την προσφορά για τα 10 δισ.δολάρια

Την στιγμή που οι Ευρωπαίοι επιχειρούν να εκβιάσουν την χώρα και τη νέα κυβέρνηση με την διακοπή αποδοχής των ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ μετά τις 11 Φεβρουαρίου με καθαρά εκβιαστικό σκοπό, ο Α.Τσίπρας και ο Β.Πούτιν θα έχουν σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με θέμα τα 10 δισ. δολάρια που προτίθεται η ρωσική πλευρά να προσφέρει ως βοήθεια στον Έλληνα πρωθυπουργό για να ανταπεξέλθει στους εκβιασμούς των Ευρωπαίων και όποιων άλλων κρύβονται από πίσω.
 
Τηλεφωνική επικοινωνία θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός με τον Ρώσο ηγέτη.

Εκτός από τα πρακτικά του θέματος, και την .....

"ΕΧΕΤΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ;" "Θερμό επεισόδιο" με την Γερμανία για τις σχέσεις με ΝΑΤΟ - Π.Καμμένος: "Εμείς είμασταν σύμμαχοι όταν εσείς ήσασταν εχθροί"

Xαστούκι που ακούστηκε μέχρι τον ... καταφύγιο του Αδόλφου Χίτλερ, έριξε στην Γερμανίδα υπουργό Άμυνας ο Ελληνας υπουργός Εθνικής Αμυνας αναφορικά με τις δηλώσεις της ότι "η Ελλάδα, προσεγγίζοντας τη Ρωσία, θέτει σε κίνδυνο τη θέση της στο ΝΑΤΟ".

"Η Ελλάδα ήταν πάντοτε στο πλευρό των συμμάχων όταν αντέκρουαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής" τονίζει ο κ. Καμμένος και προσθέτει: "Η συμπεριφορά και οι δηλώσεις Γερμανών πολιτικών που αντικαθιστούν θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ είναι όχι μόνο ανεπίτρεπτες αλλά και εκβιαστικές".
Κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση με το Βερολίνο, ο κ. Καμμένος κατηγορεί την κυρία Ούρσουλα Φον Ντερ Λάινεν ότι .....

ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ Reuters: "Η μεγάλη απάτη με το ελληνικό χρέος - Έδωσαν δάνεια για να εισπράττουν τόκους"

Το πρακτορείο Reuters αποκαλύπτει μέσα από τέσσερις αλήθειες ή ψέματα όπως τις ονομάζει τη μεγάλη απάτη με το ελληνικό χρέος και πώς οι Ευρωπαίοι «έδεσαν» την Ελλάδα με τα μνημόνια δανείζοντας τη με χρήματα τα οποία παίρνουν πίσω ως τόκους. 
Λίγες ώρες πριν το Reuters είχε αποκαλύψει γερμανικό έγγραφο σύμφωνα με το οποίο το Βερολίνο παραδέχεται πώς με την αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα διαμορφώνεται μία νέα κατάσταση στη χώρα.
 
Η διαρροή του εγγράφου προκάλεσε ....

"Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" Παρέμβαση της Γαλλίας για ΕΚΤ - Φ.Ολάντ προς Ευρωζώνη: "Βρείτε τα γρήγορα με την Αθήνα γιατί δεν αστειεύονται"!

Ως μέσο πίεσης όχι προς την Ελλάδα αλλά προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να λύσουν το πρόβλημα του ελληνικού χρέους θεωρεί ότι εί αι η χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα ο Γάλλος πρόεδρος Φ.Ολάντ: "Η απόφαση της ΕΚΤ για την Ελλάδα θέτει τα κράτη προ των ευθυνών τους, ωθώντας τις εθνικές κυβερνήσεις να αναλάβουν δράση όσον αφορά στην ελληνική κρίση και την Αθήνα να προχωρήσει στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις".
Και συνέχισε τονίζοντας:
"Η λιτότητα δεν είναι η λύση για την Ελλάδα και την Ευρώπη". 
Ο πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα "να ......

Πάμε ολοταχώς για δημοψήφισμα.

Μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο φανερό ότι η ευρωπαϊκή ελίτ, με όχημα το Βερολίνο, δεν πρόκειται να υποχωρήσει μπροστά στις απαιτήσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης και φυσικά της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που στενάζει κάτω από μια σκληρή οικονομική λιτότητα και επέλεξε έξοδο από το μνημόνιο.

Εφόσον αυτή η στάση της ευρωπαϊκής ελίτ είναι
πράγματι σοβαρή και δεν παίζεται κάποια μπλόφα, αυτό θα .......

Ο Τόμσεν στον Βαρουφάκη: Το πρόγραμμα δεν αλλάζει.

Κανένα περιθώριο δεν άφησε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν στον Γιάνη Βαρουφάκη για υλοποίηση του σχεδίου του για το χρέος.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής
του MEGA στην......

«Η Ελλάδα ρισκάρει τη θέση της στο ΝΑΤΟ με τη προσέγγιση στη Ρωσία».

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα ρισκάρει τη θέση της στο ΝΑΤΟ με την προσέγγιση προς τη Ρωσία εκφράζει η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και ζητεί από την Ελλάδα σαφήνεια. 

Τονίζει δε ότι «όποιος ζητεί αλληλεγγύη, πρέπει και να φέρεται αλληλέγγυα».

Η Φον Ντερ Λάιεν, σε συνέντευξή της η οποία θα
δημοσιευθεί αύριο στη «Sueddeutsche Zeitung» ενόψει της συνάντησης των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι.....

Τι πραγματικά ζητά ο Πρόεδρος Ομπάμα από τους δανειστές και την Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΟ: Τι πραγματικά ζητά ο Πρόεδρος Ομπάμα από τους δανειστές και την ΕλλάδαΤου ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Η δήλωση του Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα για την Ελλάδα και την κρίση χρέους, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο CNN, έχει ιστορική σημασία. Και έγινε στην πιο δύσκολη στιγμή για την πατρίδα μας.

Εχει εκλεχθεί μία νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, με συγκρουσιακή μάλιστα διάθεση, η οποία την ίδια στιγμή -έστω και αν δεν το παραδέχεται- γνωρίζει πως τα περιθώρια για τις διαπραγματεύσεις που επιδιώκει με αγωνία είναι στενά και αγγίζουν τα όρια του κινδύνου. 

Επίσης, η παγκόσμια κοινότητα αντιλαμβάνεται ευτυχώς, έστω και αργά, πως τα όρια μας, τα όρια των πολιτών έφτασαν στο κόκκινο. Ετσι απλά το λέω: δεν μπορούμε άλλο.

Ο Αμερικανός ηγέτης έκανε σήμερα επιλογή, η οποία δεν έχει τόσο σχέση με την Ελλάδα και το πρόβλημα της αυτό καθ’ αυτό, αλλά με τη Γερμανία. Εξηγώντας, ……

Το άρθρο που πρέπει να διαβάσει κάθε Έλληνας.

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ
Ελληνίδες- Έλληνες,
Η Πατρίδα μας ευρίσκεται ένα βήμα πριν τη καταστροφή.
Ευτυχώς εκλέξαμε τους κατάλληλους ανθρώπους, στις κατάλληλες θέσεις.
Ο Λαός τόλμησε, και φαίνεται να δικαιώνεται.
Η νέα κυβέρνηση φαίνεται αρκετά δυνατή και αποφασισμένη, για να απορρίψει και ακυρώσει τις προδοτικές συμφωνίες (Μνημόνια, κλπ.)που υπέγραψαν οι προηγούμενες δειλές, φοβισμένες, άτολμες, και εφιαλτικές κυβερνήσεις.
Μέσα σε μια εβδομάδα επανήλθε η ελπίδα στους Έλληνες.
Αποκτήσαμε πάλιν Εθνική υπερηφάνεια.Τα άλλα κράτη αρχίζουν δειλά-δειλά να μας υποστηρίζουν, έναντι των διεθνών Σιωνιστών δανειστών αρπακτικών και τρωκτικών.
Ένα ΟΧΙ είπαμε και ήλθαν τα πάνω-κάτω. Μπλέχτηκαν Αμερική-Ευρώπη-Ρωσία-Κίνα.
Οι Αμερικάνοι & Ευρωπαίοι δεν ενδιαφέρονται για εμάς επειδή μας αγάπησαν, το κάνουν επειδή …….

Ξεβρακώνει Σαμαρά-Βενιζέλο το non paper του Βερολίνου. Είχαν συμφωνήσει 150.000 απολύσεις από το Δημόσιο!

Σε οικονομική τρομοκρατία επιδίδεται εδώ και λίγες ώρες η Γερμανία εναντίον της Ελλάδας, πιέζοντας να μπει σε νέο μνημόνιο για να γλιτώσει την χρεοκοπία. 

Στο απογευματινό non paper, που κυκλοφόρησε το Βερολίνο σε ότι αφορά τις απαιτήσεις που έχει από εμάς, βάση συμφωνηθέντων με την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου απαιτούν, όπως διαβάζουμε..:…

Παίζουν με τα σπίρτα.....

Νάρκη ΕΚΤ-Σόιμπλε δυναμιτίζει τις διαπραγματεύσειςΠαίζοντας το σκληρό χαρτί των οίκων αξιολόγησης και των αγορών μπαίνει στη διαπραγμάτευση η Γερμανία, δυναμιτίζοντας το φαινομενικά καλό κλίμα που είχε δημιουργηθεί μετά τον πρώτο γύρο επαφών των κ. Τσίπρα και Βαρουφάκη στην Ευρώπη και στον απόηχο της παρέμβασης του Μπαράκ Ομπάμα. 
Μετά την αποκάλυψη του εγγράφου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών προς  το Eurogroup  και την επιστροφή του ως απαράδεκτου, εργαλείο ‘άσκησης πιέσεων γίνεται η ΕΚΤ, η οποία αποφάσισε να μη δέχεται  τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο, μετά τις 11 Φεβρουαρίου που λήγει η παρούσα πράξη αναχρηματοδότησης.  Ετσι οι ελληνικές συστημικές τράπεζες θα μπορούν να αντλούν ρευστότητα μόνον από τον ELA, με συγκριτικά υψηλότερο κόστος.
Είναι μιά κίνηση δημιουργίας κλίματος, που θα δυσχεράνει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, χωρίς όμως …

Τσίπρας προς Ντράγκι: «Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται»

Τσίπρας προς Ντράγκι: «Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται»Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης
Την απάντηση πως «Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται» δίνει η Αθήνα στον Μάριο Ντράγκι , μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να άρει την αποδοχή των εγγυήσεων του ελληνικού δημοσίου για τη συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών στις πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές μάλιστα στη συνεδρίαση της ΕΚΤ ασκήθηκαν πιέσεις για τη συγκεκριμένη απόφαση, με στόχο η Αθήνα να οδηγηθεί άμεσα στην αποδοχή ενός προγράμματος.
Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό μόλις αυτός επέστρεψε στην Αθήνα από το Παρίσι και τον ενημέρωσε για την απόφαση της ΕΚΤ. 
Ο Μ. Ντράγκι του δήλωσε ότι η απόφαση αυτή .....

Σοκ στην Γερμανία.Τσίπρας – Έχουμε αποδείξεις ότι η Μέρκελ έκρυψε την κλοπή που έκανε …και θα καταλήξει στην Χάγη.

Συγκλονιστική είδηση. 

Τα ΜΜΕ το κρύβουν. 

Στην Ελλάδα η είδηση έσκασε σαν ατομική βόμβα.

 Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την συνάντηση του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Schultz έστειλε αρκετά μηνύματα για την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μερκελ.

Και όχι μόνο αυτό.

Στην πράξη ζήτησε να επιστραφούν τα χρήματα από όλες της απάτες που έστησαν Έλληνες και......

Βιντεο. Καζάκης: "Ψεύτης, νάρκισσος, ανισόρροπος και εξίσου 'φυτευτός' ο Βαρουφάκης"

Πραγματικός χείμαρρος αποδείχθηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στο radio1d.gr και τις 'Πρωινές κουβέντες' με τους Πάνο Μπουλιώνη και Κατερίνα Στάμου ο γενικός γραμματέας του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης, ο οποίος θεωρείται μία από τις πιο δημοφιλείς αντιμνημονιακές φωνές και ένας από τους πιο γνωστούς υπερασπιστές των λαϊκών συμφερόντων στην Ελλάδα.

"Λέει ψέμματα, όταν λες ψέμματα, όταν είσαι ψεύτης δηλαδή και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό υπάρχει ένα.....

Αποκάλυψη βόμβα από το Reuters: Η Γερμανία ζητάει από τον Τσίπρα να πάρει πίσω όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις του!

- Το Reuters επικαλείται έγγραφο 

της  γερμανικής κυβέρνησης 

- Υποστηρίζει πως η Αθήνα δεν πρέπει να πάρει πίσω ούτε περικοπές ούτε και μεταρρυθμίσεις 

- Η αποκάλυψη έρχεται μια μέρα πριν από τη συνάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο .

- Από την άνοδο στην πτώση του χρηματιστήριο.

- «Θέλω να τον γοητεύσω» είπε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

- «Αν θέλετε στήριξη, να μείνετε στο πρόγραμμα» στέλνει μήνυμα στην Αθήνα ο Σόιμπλε

Οι Γερμανοί δεν είναι από εκείνους που κάνουν πίσω. Και κάνουν τα πάντα για να το θυμίζουν στους....

Το βίντεο του Χάρβαρντ που πρέπει να δει κάθε Έλληνας – «Μαθήματα από την Ελληνική Κρίση»

Το βίντεο του Χάρβαρντ που πρέπει να δει κάθε Έλληνας – «Μαθήματα από την Ελληνική Κρίση»Από την αρχή της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας (2009) και τι δεν ακούσαμε από εχθρούς, φίλους, ακόμα και εκείνους που εκλέξαμε για να μας κυβερνήσουν.

Ότι είμαστε τεμπέληδες, φοροφυγάδες, διεφθαρμένοι, σπάταλοι… 


Ότι δεν έχουμε επιχειρηματικό πνεύμα και το μόνο που κάνουμε είναι να συντηρούμε, με δανεικά, ένα τεράστιο δημόσιο τομέα.

Σαφώς και σε κάθε κατηγορία υπάρχει ένας .....

Φοβάσε ή άρχισες να γνωρίζεις; (Εξαιρετικό)

Το συναίσθημα του φόβου μεταλλάσσεται καθημερινά, αλλάζει μορφή και ονομασία. 

Ο φόβος στις μερες μας ονομάστηκε Ίσις, Ισιλ, ΙΣ, Εμπολα, επιθέσεις σε σχολεία, επίθεση στην καναδική βουλή και σε όλο τον κοσμο πόλεμος. 

Εχεις καταλάβει γιατί οι κατσικογάμηδες του Ισις, με τα κατάμαυρα γένια και την ασορτη στολή έχουν τόσα ονόματα; 

 Τι συμβαίνει με τα εγκεφαλικά σου κύταρρα όταν δώσεις σε ένα τρομοκρατικό κίνημα 3-4 ονόματα και το επαναλαμβάνεις καθημερινά; 

Δεν σκέφτεσαι κάθε φορά όταν ακούς μια άλλη ονομασία, 'πωωωως τους λένε'; Τι συμβαινει τότε με την συνειδησή σου;

 Ο σημαντικότερος λόγος του βομβαρδισμού πληροφορίας απο την μηχανή του κιμά, δεν ειναι για την ........

Κατέστρεψαν οικονομία και υγεία για να πλουτίσουν οι οφσορ των γενοσήμων!


Αντί να εξοικονομήσουν χρήματα, στέρησαν μισό δις Ευρώ απο την πραγματική οικονομία!


Ο κόσμος πέθαινε χωρις φάρμακα και οι ανεύθυνοι μας παραμύθιαζαν ότι κάνουν εξοικονόμηση.


Ίδιο έγκλημα με το πετρέλαιο θέρμανσης και τα τέλη κυκλοφορίας!
Χάθηκαν εργαζόμενοι, φόροι και εισφορές στην πενταετία 2009-2013

«Μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά ένα εκατομμύριο ευρώ μεταφράζεται σε απώλεια .......

Τσακίστε τους πριν σας τσακίσουν… Μέση λύση δεν υπάρχει.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiT3FiqqUseyP8lg9-H9tHmCJ_to1KaxGc-7xml17x8_dmJIq0NiIw2opV4E531LpsFMSkT4wIsuivpK04O_RDMOB_WC30adm2WrNQrEeAfTn_yqLLtUKl6TyzKnly9gf21pId5n7bM8pE/s1600/revenge.jpgΤο σύνθημα έχει δοθεί. Προετοιμάζονται για μια ρεβάνς αξιοπρέπειας, που οι συμμορίες της Ευρώπης δείχνουν αποφασισμένες να την κερδίσουν με τρόπο ταπεινωτικό σε βάρος των Ελλήνων και προς παραδειγματισμό των λαών ολόκληρης της Ευρώπης...


του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ



Οι εξελίξεις επιταχύνονται και όλα δείχνουν πως το κλίμα βαραίνει επικίνδυνα στην Ευρώπη. 


Τα ΜΜΕ επιχειρούν να συντηρήσουν ως πρώτο θέμα τις αντιπαραθέσεις αναφορικά με τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης και των παραμέτρων της, ενώ το παρασκήνιο και η συνολική πολιτική διαχείριση που οργανώνεται στα πολιτικά επιτελεία της Ευρώπης, αποκαλύπτουν πως ......

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!! Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΣ .

ΑΠΟΚΑΛΗΨΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΑΤΗ ΧΡΕΟΣ ΚΡΙΣΗΤΟ ΒΙΤΝΕΟ ΓΥΡΊΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΟ 2012. ΠΡΟΩΘHΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ…

 ΔΩΣΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ..

Η παγκόσμια ελίτ σε πανικό υπό τον φόβο κοινωνικών αναταραχών: Πώς συνδέεται ο Τζορτζ Σόρος; (βίντεο).

Η παγκόσμια ελίτ σε πανικό υπό τον φόβο κοινωνικών αναταραχών: Πώς συνδέεται ο Τζορτζ Σόρος; (βίντεο)Η οργάνωση, η οποία προειδοποίησε αυτή την εβδομάδα, ότι οι πλούσιοι προετοιμάζονται για πολιτικές αναταραχές αγοράζοντας μυστικά καταφύγια, ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος.

Σε δύο ξεχωριστές συνεντεύξεις, ο οικονομολόγος Ρόμπερτ Τζόνσον αποκάλυψε ότι οι Κροίσοι αγοράζουν γη και διαδρόμους προσγείωσης σε απομακρυσμένες περιοχές, προετοιμαζόμενοι για μια κοινωνική εξέγερση η οποία αναμένεται να ξεσπάσει άμεσα εξαιτίας της αυξανόμενης εισοδηματικής ανισότητας.


«Γνωρίζω διαχειριστές hedge funds σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι αγοράζουν διαδρόμους προσγείωσης και αγροκτήματα σε μέρη όπως η Νέα Ζηλανδία, επειδή πιστεύουν ότι .......

Σταματάει να κάνει αποδεκτά τα ελληνικά ομόλογα η ΕΚΤ.

7712DC57E2F7733A1CB7FA6A301AE7A8Με μια αιφνιδιαστική απόφαση που είναι σίγουρο πως θα προκαλέσει ραγδαίες όσο και αλυσιδωτές αντιδράσεις, αργά τη νύχτα της Τετάρτης, η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι, από τις 11 Φεβρουαρίου και έπειτα δεν θα δέχεται ως ενέχυρα (collateral) ελληνικά ομόλογα!

Η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, μέσω ενεχύρων, θα συνεχιστεί κανονικά, αλλά μέσω του μηχανισμού ELA, δηλαδή από την Τράπεζα της Ελλάδος, με την έγκριση της EKT.

Η απόφαση αυτή της ΕΚΤ σημαίνει πως......

Εάν κάνετε πίσω, αύριο δεν θα υπάρχει Ελλάδα.

Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ, κατόπιν εορτής προφήτες, που τωρα βλέπετε «χρεοκοπία».


Οι φίλοι μας γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι σημερινοί εκβιασμοί ήταν οι απολύτως αναμενόμενοι.


 Δεν πάμε για καλοπέραση, αλλά για πόλεμο.


Και η ιστορία έχει δείξει ότι εαν χρειαστεί, ένα περήφανο Μεσολόγγι είναι προτιμότερο από ένα ταπεινωτικό Ερζερούμ.


Με το Μεσολόγγι, το Έθνος.......