Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Μίκης Θεοδωράκης :Αν μπορούσα να περπατήσω θα έπαιρνα ένα καλάσνικοφ να κατεβώ στις πλατείες γιατί εδώ που φτάσαμε χρειάζεται επανάσταση.

 Αν ο Μίκης Θεοδωράκης μπορούσε σήμερα να περπατήσει, τότε θα έπαιρνε ένα καλάσνικοφ και θα κατέβαινε στις πλατείες γιατί «εδώ που φτάσαμε χρειάζεται επανάσταση».
Τα παραπάνω ανέφερε ο ίδιος ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης, μιλώντας το Σάββατο από την πατρίδα του, τα Χανιά, εκεί όπου ταξίδεψε και τιμήθηκε από τον Δήμο Χανίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης. 

Στην ομιλία που έδωσε....

ΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ;

Οι πολιτικοοικονομικές εξελίξεις στον πλανήτη κινούνται προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση και φυσικά αυτό το βλέπουμε πιο έντονα στη χώρα μας. 

Συγκεκριμένα, η διεθνής οικονομική ολιγαρχία (που αποτελείται από τις οικονομικές ολιγαρχίες των εθνικών κρατών) προχωρά το εγχείρημα της παγκοσμιοποίησης, μέσω
της οποίας ελέγχει τις εθνικές κυβερνήσεις και μέσω αυτών τους αντίστοιχους λαούς, οδηγώντας προς έναν παγκόσμιο ολοκληρωτισμό.

Μπροστά μας ανοίγονται τέσσερις δρόμοι, έναν από τον οποίο θα πρέπει να επιλέξουμε:

Α)
Ο ένας δρόμος είναι να...

Το Eurogroup έφερε το Grexit στο προσκήνιο.

«Οι πιθανότητες ενός Grexit αυξάνονται ξανά» μετά την πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup, τονίζει στην «Κ» ο Ρίτσαρντ Πόρτες, καθηγητής Οικονομικών στο London Business School και ιδρυτής και πρόεδρος του Centre for European Policy Research. 

Οπως παρατηρεί, «οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα δείχνουν αυξημένη δυσφορία των πολιτών απέναντι στο ευρώ», ενώ «η αδυναμία επίτευξης μιας πολιτικά και οικονομικά βιώσιμης συμφωνίας θα αυξήσει την ανοχή των άλλων κρατών-μελών απέναντι στο ενδεχόμενο μιας ελληνικής αποχώρησης, καθώς ο εκνευρισμός που γεννούν οι ατελείωτες διαπραγματεύσεις και αντιπαραθέσεις γύρω από το ελληνικό ζήτημα είναι έντονος».

O Αγγλοαμερικανός καθηγητής και μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας θα βρεθεί στην Αθήνα στις 8 Ιουνίου για να συμμετάσχει σε συνέδριο που διοργανώνουν από κοινού οι σύλλογοι αποφοίτων του London Business School και του Stanford. Ενόψει της ημερίδας, μιλάει στην «Κ» για την Ελλάδα, την Ευρωζώνη και τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής μετά τη μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Η αποτυχία

Ο Πόρτες βλέπει ιδιαίτερα αρνητικά τα όσα συμφωνήθηκαν στο Eurogroup προ δύο εβδομάδων. «Ηταν άλλη μία αποτυχημένη προσπάθεια, μία αναβολή του αναπόφευκτου, με επιβλαβείς βραχυπρόθεσμες συνέπειες», λέει χαρακτηριστικά. «Δεν πρόκειται αυτή η συμφωνία να ανοίξει τον δρόμο προς την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Η ανάλυση βιωσιμότητας του ....

Η Ελλάδα ενώπιον στη «φάση γεωπολιτικής δημιουργικής καταστροφής»

Του Δημήτρη Τσαϊλά*

Την τελευταία εικοσιπενταετία ο κόσμος έχει αλλάξει δραματικά, αφού το γεωπολιτικό πεδίο παρουσιάζει μια καινοφανή μεταβλητότητα, έτσι που η συνολική επανεκτίμηση είναι επιβεβλημένη. 

O κόσμος μας, έχει εισέλθει σε μια φάση που θα τολμούσα να την ονομάσω, “φάση της γεωπολιτικής δημιουργικής καταστροφής”.  Υπ’ αυτό το πρίσμα οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ προετοιμάζονται για τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουλίου στη Βαρσοβία, όπου αναμένεται η συμμαχία να εγκαινιάσει την επόμενη φάση στην εξέλιξη της. 

Όπως διαφαίνεται θα αναγγελθεί μια ενισχυμένη παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα ταχείας ανάπτυξης των δυνάμεων του, με σκοπό, να αποσταλεί ένα σαφές μήνυμα προς τη Ρωσία.

Βρισκόμαστε στη διαδρομή μιας περιόδου όπου τα έθνη της παγκόσμιας κοινότητας ξεδιπλώνουν την ισχύ τους

Είμαστε αντιμέτωποι με μια ριζική αναθεώρηση, διότι όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες, ήταν ακόμη η μοναδική στρατιωτική υπερδύναμη παγκοσμίως, δεν ακολούθησαν μια συνεκτική και συνετή στρατηγική εξωτερικής πολιτικής, μετά από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, και διαδραμάτισαν ηγεμονικό ρόλο ενεργώντας δαπανηρούς πολέμους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν καθώς και διά αντιπροσώπων στη Συρία, στη Λιβύη, στην Υεμένη και οπουδήποτε αλλού θεωρούσαν χώρο επιρροής τους. 

Αυτή η εμπειρία κάνει την Ουάσινγκτον σήμερα, πιο απρόθυμη να αναλάβει κινδύνους και περισσότερο αντιδραστική από κάθε άλλη φορά από τη δεκαετία του 1930.

Όμως η Ρωσία επανεμφανίζεται στο γεωπολιτικό προσκήνιο, μάλιστα σε μια ιστορική αναγνωρίσιμη μορφή ανάκαμψης που παραπέμπει στη ρωσική αυτοκρατορία, στηριζόμενη σε παραδοσιακές αξίες, όπως η αίσθηση του ιστορικού μεγαλείου, ο πατριωτισμός και η πίστη στην Ορθόδοξη Εκκλησία, συστατικά τα οποία δυστυχώς λείπουν από τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία καθώς ....

Όποιος πιστεύει το αντίθετο, ας συνέλθει γρήγορα, γιατί θα του έρθει απότομα.

 ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΝ ;;;;;
Σχολιο Καπεταν Κεφαλος : Σςςςς αδέλφια μην τυχόν και το ακούσουν και το διαβάσουν οι ταγμένοι ενόρκως να φυλάνε Θερμοπύλες ......και χάσουν τον ύπνο τους  και την διεκδικήσεις τους  για λιγότερες περικοπές... από τις ήδη τρομακτικές ...

Όταν ένα κράτος κατακτά με το στρατό ένα άλλο κράτος, αυτό που συμβαίνει αυτόματα, είναι η κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας του ηττηθέντος κράτους. 

Τι σημαίνει αυτό; 

Ας το δούμε με απλά λόγια που πονάνε για να το καταλάβουμε.

Όλα μας τα δικαιώματα, ζωής, ελευθερίας, ιδιοκτησίας κ.λ.π. αντλούν την ύπαρξή τους από 
την εθνική κυριαρχία του κράτους όπου ανήκει ο καθένας μας. 

Όταν λοιπόν καταλυθεί η εθνική κυριαρχία, καταλύονται και όλα αυτά τα δικαιώματα και ο ηττηθείς λαός είναι έρμαιο στις ορέξεις του νικητή.

Μπορεί αυτό να ακούγεται υπερβολικό, γιατί θα υποθέσει κάποιος ότι υπάρχουν ...

Τέλος η «λύση» των ξένων Τραπεζών για τους Έλληνες από το 2017.

Μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια που αφορά τις κάθε είδους συναλλαγές των Ελλήνων πολιτών με τις Τράπεζες του εξωτερικού θα γνωρίζει πλέον το Υπ.Οικονομικών, μετά την ενεργοποίηση του λεγόμενου Αυτόματου Συστήματος Ανταλλαγής Πληροφοριών το οποίο φιλοδοξεί να ρίξει τα τείχη του τραπεζικού απορρήτου σε τουλάχιστον 100 χώρες του κόσμου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα» πρόκειται για μια πλατφόρμα η οποία,μέχρι στιγμής αφορά τις τραπεζικές συναλλαγές σε 100 συνολικά χώρες και οι οποίες συμφώνησαν σε αυτήν στο πλαίσιο του ΟΟΣΑ.

Με το σύστημα αυτό το οποίο θα ξεκινήσει το 2017 και θα ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 24 μήνες, το Υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας θα έχει ανά πάσα στιγμή και (μάλλον) σε ζωντανό χρόνο, κάθε....