Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ...

Στο σφυρί από τη Hochtief το Ελ. Βενιζέλος
ΣΧΟΛΙΟ : TA 500 EKAT. ΦΠΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ  ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΣΠΡΑΧΘΗΚΑΝ ;;

















Στο σφυρί βγάζει τη θυγατρική της που διαχειρίζεται  αεροδρόμια,συμπεριλαμβανομένου
του Ελ. Βενιζέλος στην Αθήνα, ο γερμανικός κατασκευαστικός όμιλος Hochtief.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg, πιθανοί επενδυτές ήδη έχουν ρίξει στο τραπέζι τις προσφορές τους. Η προθεσμία για τις καταθέσεις των προσφορών λήγει στις 31 Μαρτίου. 
Να σημειωθεί πως ο όμιλος συνεργάζεται με την Deutsche Bank για την πώληση. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Deutsche Bank δεν δέχθηκε να προβεί σε σχόλια για το δημοσίευμα του Bloomberg. Το ίδιο έκανε και ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού ομίλου Bernd Puetter, ο οποίος μάλιστα δήλωσε πως «γνωρίζει τις εικασίες στην αγορά». 

Ο αγοραστής θα διαχειρίζεται έξι μεγάλα αεροδρόμια. Κάποια από αυτά θα είναι αυτό της Αθήνας, του Αμβούργου, του Σίδνεϊ και της Βουδαπέστης.

πηγή

ΠΕΡΑΣΤΕ ΕΞΩ ΚΥΡΙΕ ....

Πήραν και το αμάξι του υπουργού!! Σκηνές από το μέλλον της Ελλάδας;; 
Δανειστές κατέσχεσαν στην Κύπρο το υπουργείο Εμπορίου!!


Αγγλικό δίκαιο σε πλήρη εφαρμογή στην Κύπρο, αναδεικνύει τους κινδύνους που έχει αναλάβει η χώρα με την υπογραφή του Μνημονίου ΙΙΙ τον περασμένο Φεβρουάριο και την αποδοχή του από... 

την ελληνική κυβέρνηση: Δικαστικοί κλητήρες κατέβασαν τον υπουργό Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλή Συλικιώτη από το αυτοκίνητό του και το κατέσχεσαν, ενώ μπούκαραν και στο υπουργείο για να κατάσχουν την κινητή περιουσία μέχρι ύψους 15 εκατ. ευρώ!

Όλα αυτά γιατί στην Κύπρο, ισχύει από της ιδρύσεως του κράτους το αγγλικό δίκαιο που δεν αφήνει κανένα περιθώριο στους χρεώστες να δυαφύγουν χωρίς να κατασκεχθεί η περιουσία τους, ακόμα και αν είναι το ίδιο το κράτος!

Οι δικαστικοί επιδότες εμφανίστηκαν λοιπόν το πρωί στο Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να προχωρήσουν σε κατάσχεση κρατικής κινητής περιουσίας ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ!

Έφτασαν μάλιστα μαζί με φορτηγά προκειμένου να φορτωθούν έπιπλα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλος εξοπλισμός, ενώ ζήτησαν τα κλειδιά για τα αυτοκίνητα. Εκείνη την στιγμή έφτασε ο Νεοκλής Συλικιώτης και τον κατέβασαν βίαια από το αυτοκίνητο αρπάζοντας τα κλειδιά του.

Η κινητή περιουσία θα εκποιηθεί προκειμένου να πληρωθούν τα χρέη του κράτους σε ιδιώτες. Ο γενικός Διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών δεν επέτρεψε στους επιδότες να προχωρήσουν στην κατάσχεση και κλήθηκε η ... αστυνομία για να βοηθήσει στην εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων.

Τα παραπάνω δεν είναι τίποτα περισσότερο από σκηνές του μέλλοντός μας, αφου τον περασμένο Φεβρουάριο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δέχθηκαν με την ψήφος τους να θέσουν τον δανεισμό της χώρας υπό το αγγλικό δίκαιο με ότι αυτό συνεπάγεται. Και είδαμε στην Κύπρο, που δεν έχει καν υπογράψει Μνημόνιο, αλλά εφαρμόζεται ο εσωτερικός νόμος που είναι ήδη προσαρμοσμένος στο αγγλικό δίκαιο, πως εφαρμόζεται...

Τι σημαίνει "αγγλικό δίκαιο": Σημαίνει ότι πλέον αρμόδια για την επιδίκαση αποφάσεων σε ότι αφορά την περαιτέρω αθέτηση και της νέας ρύθμισης, αρμόδιο για να βγάλει "εντολή πληρωμής" σε βάρος της Ελλάδας, θα είναι ένα αγγλικό δικαστήριο, το οποίο θα μας δικάσει βάσεις του αγγλικού νόμου.

Σε ότι αφορά την εκτέλεση της απόφασης (π.χ. κατάσχεση ελληνικών περιουσιακών στοιχείων) μπορεί να έχουν δυσκολίες σε ότι αφορά την εκτέλεση εντός Ελλάδας, αλλά θα μπορούν να κατασχέσουν κάθε εθνική περιουσία που βρίσκεται εκτός Ελλάδας από την στιγμή που το δίκαιο της χώρας στην οποία θα γίνει η κατάσχεση, το επιτρέπει.

Στα "πέτρινα χρόνια" της Ρωσίας την δεκαετία του 1990, υπήρχαν πολλές κατασχέσεις ρωσικών κρατικών περιουσιακών στοιχείων (μέχρι και αεροσκαφών της Αεροφλότ!) λόγω μη πληρωμής των χρεών... Σε ότι αφορά την Ελλάδα, υπάρχουν πρεσβείες, προξενεία, μαχητικά ή πλοία που θα βρίσκονται εκτός Ελλάδος (ευτυχώς οι νέες FREMM δεν θα κινδυνεύουν με κατάσχεση από θα είναι με χρονομίσθωση!) κλπ που θα μπορούν να κατασχεθούν.

Και επειδή όλοι γνωρίζουν ότι θα υπάρξει και νέο "κούρεμα" για να κυμανθεί τελικά περί το 80-100% των χρεών προς ιδιώτες που ανέρχονται περίπου σε 200 δισ. ευρώ (μέσα φυσικά και οι ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία που θα ισοπεδωθούν) εύκολα γίνεται αντιληπτό το τι σημαίνει "αγγλικό δίκαιο", μόλις δεν πληρωθούν τα νυν συμφωνημένα. Όλα αυτά, βέβαια, πέραν του αδιαμφισβήτητα τραγικού "πιστωτικού γεγονότος".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΚΟΝΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟ ΕΛΑΤΤΩΜΑ ΤΩΝ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΩΝ ...

O Μητσοτάκης, η κυβέρνησή του και το μαζικό Αλτσχάϊμερ


To βασικό πρόβλημα αυτής της χώρας είναι η «κοντή» μνήμη. Ξεχνά γρήγορα πρόσωπα, καταστάσεις, σκάνδαλα, λαμόγια υπαίτιους εθνικών καταστροφών.

Μόλις περάσουν ένα – δύο χρόνια από ένα γεγονός και μόλις έρθει κάποιος να τα κάνει πιο… θάλασσα από τον πρώτο, ο κόσμος ξεχνά την προτεραία κατάσταση. Και σκεφτείτε, δε χρειάζεται παρά λίγος χρόνος για να πάθει συλλογική «αμνησία» ο ελληνικός λαός. Αλλά θα μου πείτε, κι αλλού δε γίνονται αυτά; Δείτε στην Ιταλία που έχουν τον κλόουν Μπερλουσκόνι, τον έδιωξαν κακήν κακώς και πάλι θα τον ξαναψηφίσουν. Όμως, στην Ελλάδα το κακό έχει παραγίνει. Αν δε έχουν περάσει 10-20 ή 30 χρόνια από ένα γεγονός ή μια κατάσταση, τότε όχι μόνο εξασθενημένη είναι η μνήμη αλλά μιλάμε για μαζικό Αλτσχάϊμερ.

Μέχρι και οι φασίστες νεοναζί έχουν ξεμυτίσει για τα καλά σε μια χώρα που έχει εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και τεράστιες καταστροφές από το ναζισμό.

Μέχρι και οι Χουντικοί της περιόδου 1967-1974 έχουν γίνει ήρωες ή για να πάμε στο άλλο άκρο, μέχρι και οι Σταλινικοί έχουν γίνει σήμερα οι ήρωες της Αριστεράς.

Στη σύγχρονη πολιτική και οικονομική ιστορία του τόπου θα βρούμε άπειρα παραδείγματα συλλογικής αμνησίας. Από τον Ανδρέα Παπανδρέου που κατέστρεψε τη χώρα το 1984-1989 και μετά γύρισε καβάλα στο άλογο αν κι έπρεπε να είναι φυλακή. Μέχρι τον Κ. Σημίτη και την καταστροφική δεύτερη τετραετία του, αλλά σήμερα είναι τιμητής των πάντων. Για να μην πούμε και για τις καταστροφικές επιλογές των κυβερνήσεων Καραμανλή ή τη διετία του Παπανδρέου που πολλοί ξεχνούν και μάλιστα αποθεώνουν. Λες και δε φταίνε οι δύο τελευταίοι πρωθυπουργοί και οι κυβερνήσεις τους για τα όσα ζει ο τόπος σήμερα. Λες κι όλα έγιναν με παρθενογένεση.

Αυτός ο πρόλογος έγινε για να μιλήσουμε για το ομαδικό Αλτσχάϊμερ που παθαίνουμε σε σχέση με την Αγία Οικογένεια Μητσοτάκη, με αφορμή το βιβλίου του πατριάρχη Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που θα παρουσιαστεί την επόμενη Δευτέρα. Μπροστά από την εποχή του ο Επίτιμος, επικροτεί τα γραφόμενα του υπουργού του Γ. Παλαιοκρασσά, για την περίοδο 1990-1993. Παραθέτει πίνακες και στοιχεία για να μας πείσει ότι αν τον είχαν αφήσει να κυβερνήσει τότε δε θα είχε φτάσει η οικονομία στη σημερινή της κατάσταση. Και υπονοεί, χωρίς να θέλει να δώσει σαφή πολιτική διάσταση στο πόνημά του, ότι αυτοί που τον έριξαν δεν προσέφεραν στον τόπο καλές υπηρεσίες.

Προφανώς δε θέλει να πει ξεκάθαρα ό,τι έλεγε για τον Αντώνη Σαμαρά, άλλωστε τώρα δεν τον παίρνει να το κάνει. Ωστόσο, είναι φανερή η προσπάθεια να δημιουργήσει πολιτικό θέμα, «αλεπού» ο Επίτιμος στην ίντριγκα.

Όπως έκανε πάντα στην μακρά πολιτική ιστορία του ο Κ. Μητσοτάκης, έτσι και τώρα, αποφεύγει τα «καυτά» θέματα. Εκείνα δηλαδή που είναι αμφισβητούμενα, τα εγκληματικά του λάθη, το πολιτικό παρασκήνιο που έστησε επί χρόνια. Ίσως είναι και ο βασικός λόγος της βιολογικής του επιβίωσης: Ότι δηλαδή δεν πολυσκοτίζεται για όσα του προσάπτουν, αντιθέτως υπερπροβάλλει τα καλά που έκανε ο ίδιος και η οικογένειά του. Διότι σαφώς και θα βρει κανείς την περίοδο διακυβέρνησής του καλές αποφάσεις που ίσως είχαν αλλάξει τον ρου της ιστορίας. Το ίδιο, όμως, ισχύει και για όλους τους υπόλοιπους. Αν ο Παπανδρέου δε μοίραζε λεφτά αφειδώς δε θα είχε εκτιναχθεί το έλλειμμα και το χρέος στα ύψη. Αν ο Σημίτης δε άφηνε τα λαμόγια να κάνουν κουμάντο και δεν έκανε τους Ολυμπιακούς Αγώνες της χλιδής, δε θα είχε καταρρεύσει η οικονομία. Αν ο Κ. Καραμανλής δεν διόριζε χιλιάδες εργαζόμενους κι έπαιρνε μέτρα τη σωστή στιγμή δε θα παρέδιδε ένα κατεστραμμένο σκάφος που το πήρε ο ΓΑΠ και το βούλιαξε με τα «λεφτά υπάρχουν». Από μετά Χριστόν προφήτες έχουμε πήξει στην χώρα αυτή. Όταν κυβερνούν μόνο δε βλέπουν τι πρέπει να κάνουν σωστά.

Έτσι κι ο Μητσοτάκης ή ο Παλαιοκρασσάς κάνουν κριτική μετά από 20 χρόνια και βγάζουν το συμπέρασμα ότι αν είχαν ακουστεί οι ίδιοι δε θα χρεοκοπούσε η οικονομία. Προφητείες κατά πώς του συμφέρει.

Κουβέντα για τα σκάνδαλα της εποχής, για το «βόλεμα» των ημετέρων, για τις ιδιωτικοποιήσεις προς όφελος των «κολλητών», για τη διαπλοκή με τους επιχειρηματίες της εποχής και για τη δημιουργία μιας νέας τάξης «νταβατζήδων» κι εθνικών προμηθευτών που ακόμη τους «τρώμε στα μούτρα». Κουβέντα επίσης και για τα εθνικά θέματα. Αλλά είπαμε: Η επιλεκτική μνήμη είναι αυτή που διέσωσε τόσα χρόνια τον Επίτιμο. Γιατί να ξεχάσει τώρα το κόλπο στο τέλος του βίου του. Ο λύκος κι αν εγέρασε…



Πηγή: http://www.parakato.gr/2013/02/o_21.html#ixzz2LYhLwXdS

OI ΑΤΖΑΜΗΔΕΣ ΤΩΝ ...ΑΓΟΡΩΝ;;

Η... κελεμπία του Μηταράκη και το παρασκήνιο με τους “άθλους” του
Πλημμυρίδα επαίνων χθες στο διαδίκτυο για τη σημαντικότατη επιστροφή του Κατάρ στον διαγωνισμό για το Ελληνικό, αλλά και πλημμυρίδα λαθών για τον (υποτιθέμενο) πρωταγωνιστικό ρόλο του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη.
Τι για «μυστικές αποστολές» διαβάσαμε, τι για ειδικό ορισμό του (από τον πρωθυπουργό) ως «εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης για τις συνομιλίες με το Κατάρ» ακούσαμε, τι φήμες
για «ειδικά κανάλια» του Νότη με τον εμίρη Αλ-Θάνι κυκλοφόρησαν! Τι δείχνουν όλα αυτά; Μάλλον μόνο το άγχος κάποιων συμπαθούντων τον κ. Μηταράκη να αποδείξουν στον κ. Αντ. Σαμαρά και στους ψηφοφόρους της Α’ Αθηνών ότι βρίσκεται κοντά στους επενδυτές με τις κελεμπίες.Σύμφωνα με ασφαλέστατες διπλωματικές πηγές, ο κ. Μηταράκης όντως ταξίδεψε στο Κατάρ προ μηνός, αλλά το ταξίδι του μόνο «μυστικό» δεν ήταν. 
Γιατί το υπουργείο Εξωτερικών και η εκεί πρεσβεία μας ξεσήκωσαν τον τόπο, τρέχοντας να του εξασφαλίσουν εισιτήριο όχι μόνο για την Ντόχα, αλλά και δεύτερο για την εσπευσμένη (και πολύ ακριβή, πανάκριβη) μετάβαση και παραμονή του στο Νταβός για το γνωστό οικονομολογικό συνέδριο. 
Επίσης, κάποιοι Ελληνες τουρίστες έβλεπαν τον κ. Μηταράκη να βρίσκεται επί ώρες (…πολύ μυστικά) στο λόμπι πεντάστερου ξενοδοχείου στην Ντόχα, αναμένοντας μήπως και του κλείσουν κάποιο ραντεβού. Και, πέραν αυτών, ένας υφυπουργός είναι, ούτως ή άλλως, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, οπότε δεν χρειαζόταν κάποια ειδική διαδικασία.
Κατά τις ίδιες πηγές, πράγματι υπήρχε επίσημο έγγραφο που όριζε έναν «ειδικό απεσταλμένο» της κυβέρνησης, αλλά αυτός δεν ήταν ο κ. Μηταράκης! Πρόκειται για αξιωματούχο του υπουργείου Εξωτερικών με άριστες προσβάσεις στο Κατάρ, ο οποίος (σωστά και σεμνά) ούτε το άφησε να διαρρεύσει ούτε και καυχήθηκε για τις επιτυχείς του προσπάθειες.
Βέβαια, όσοι υπερδιαφημίζουν τον (νέο στην πολιτική και αγχωμένο για προβολή) κ. Μηταράκη κάνουν ένα κεφαλαιώδες λάθος: όταν σε έναν κρίσιμο διαγωνισμό υπάρχουν τέσσερις υποψήφιοι, δεν πρέπει να δίδεται η εικόνα ότι ο όποιος υφυπουργός έχει προνομιακούς δεσμούς μόνο με τον έναν (όταν μάλιστα δεν έχει καν τέτοιους δεσμούς)! 
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΗΜΙΚΑ ,ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ !!!


Ξεπουλάνε 200 στρέμματα στο αεροδρόμιο της Λάρισας για να βάλουν φωτοβολταικά.


Ο υφυπουργός Άμυνας κ. Ελευσινιώτης έκανε λόγο για τα μεγάλα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη της περιβαλλοντικής αναβάθμισης των στρατιωτικών υποδομών.  
Στο πλαίσιο προβλέπεται ότι: 

Το στρατόπεδο Τριανταφυλλίδη στην Ξάνθη, η 110 Πτέρυγα μάχης στη Λάρισα και ο ναύσταθμος στη Σούδα Χανίων είναι οι τρεις πρώτες υποδομές των ενόπλων δυνάμεων που αναβαθμίζονται περιβαλλοντικά και ενεργειακά. 

Παράλληλα, θα υλοποιηθούν αντίστοιχες δράσεις σε στρατιωτικά νοσοκομεία για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας μέσω εγκατάστασης συστημάτων ανανεώσιμης ενέργειας, με αφετηρία το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Επίσης σχεδιάζεται η δημιουργία 2 φωτοβολταϊκών πάρκων, 15 μεγαβάτ (MW) σε στρατόπεδο στη Λάρισα και 20 MW στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου, καθώς και η εγκατάσταση μονάδων αφαλάτωσης σε Μικρονήσι, Φαρμακονήσι και Καλόλιμνο, που θα λειτουργούν με ενέργεια από φωτοβολταϊκά και αιολικά, παρέχοντας επάρκεια σε νερό.

Θυμίζουμε για την ιστορία ότι, το μνημόνιο για τα "πράσινα" στρατόπεδα υπεγράφη το Σεπτέμβριο του 2010 μεταξύ της τότε υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη και του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, με στόχο την εφαρμογή πράσινων τεχνολογιών στις υποδομές των ένοπλων δυνάμεων ώστε να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και τα λειτουργικά τους κόστη.

Y.Γ
Σας θυμίζω τι είχα δηλώσει στις 4/5/2012 για το θέμα σε συνέντευξή μου στο larissanet.gr
"Κάποιοι βλέπουν βέβαια σαν ανάπτυξη την εγκατάσταση στο αεροδρόμιο φωτοβολταϊκών, παραχωρώντας, σχεδόν ξεπουλώντας 200 στρέμματα αντί πινακίου φακής."  

Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΟΖ

Του Θεόδωρου Κ. Καρυώτη*
Κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα παρουσιάζεται από ορισμένους μια συστηματική προσπάθεια…
Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΟΖ
να μειωθεί η αξία της ΑΟΖ επιδιώκοντας μάλιστα να μας πείσουν ότι δεν αποτελεί παρά ΜΟΔΑ. Παραλείπουν βέβαια με σκοπιμότητα να αναφέρουν, ότι εδώ για πολλά χρόνια κανένα κράτος δεν έχει προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ζητώντας μόνο την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας αλλά ζητώντας ταυτόχρονα και την οριοθέτηση της ΑΟΖ. Έτσι έχει ξεκινήσει μια έντονη συζήτηση για το θέμα της ΑΟΖ και ξαφνικά έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και φανατικοί εχθροί της,  αυτόκλητοι εμπειρογνώμονες του κρίσιμου αυτού εθνικού θέματος, οι οποίοι συζητούν με μεγάλη ευχέρεια ένα επιστημονικό θέμα χωρίς βεβαίως να έχουν καν μελετήσει τα απαραίτητα κείμενα. Είναι οι ίδιοι που όχι μόνο αγνοούν την αξία της ΑΟΖ αλλά προσπαθούν να μας πείσουν ότι το Ισραήλ και η Κύπρος κακώς έκαναν οριοθέτηση της ΑΟΖ και έχουν απεμπολήσει τα εθνικά τους συμφέροντα μια και αγνόησαν την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι η οριοθέτηση της ΑΟΖ ανάμεσα στην Κύπρο και το Ισραήλ αποτελεί όχι μόνο μία σημαντική οριοθέτηση αλλά ταυτόχρονα τα κράτη αυτά έχουν προχωρήσει σε θαλάσσιες έρευνες για την εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου και δεν σχεδιάζουν να οριοθετήσουν ποτέ την υφαλοκρηπίδα τους, διότι η έννοια αυτή έχει ξεπεραστεί από το 1982 από την έννοια της ΑΟΖ. Όμως υπάρχουν αρκετοί  Έλληνες που επιμένουν να δίνουν μαθήματα στους Κύπριους και στους Ισραηλίτες τονίζοντας ότι «Η ΑΟΖ δεν έχει καμία σχέση με το θέμα του ορυκτού πλούτου. Με την υφαλοκρηπίδα σχετίζεται.” Υπάρχουν σήμερα 134 παράκτια κράτη που διαθέτουν ΑΟΖ. Είναι εμφανές ότι οι Έλληνες επικριτές της ΑΟΖ πιστεύουν ότι αυτά τα κράτη κακώς οριοθέτησαν ΑΟΖ.  Έτσι θα χρειαστεί εδώ να εξηγήσουμε για μια άλλη φορά τι ακριβώς είναι η ΑΟΖ.

Ιστορική αναδρομή
Ένα από τα πιο σημαντικά έργα της Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας ήταν η δημιουργία και η κωδικοποίηση του θεσμού της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Έτσι, δόθηκε τέλος στην χαώδη κατάσταση που επικρατούσε μέχρι τότε στο Διεθνές Δίκαιο Αλιείας. Με βάση τα άρθρα 55, 56, 57 της νέας Σύμβασης (1982), ως Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη ορίζεται η πέραν και παρακείμενη της αιγιαλίτιδας ζώνης περιοχή, το πλάτος της οποίας μπορεί να φθάσει μέχρι τα 200 ν.μ. από τις γραμμές βάσης από τις οποίες μετράται το πλάτος της αιγιαλίτιδας ζώνηςΕντός της ΑΟΖ το παράκτιο κράτος ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα σε θέματα που έχουν σχέση με την εξερεύνηση, την εκμετάλλευση, την διατήρηση και διαχείριση των φυσικών πηγών ζώντων ή μη των υδάτων, του βυθού και υπεδάφους της θάλασσας, καθώς και κυριαρχικά δικαιώματα, που αναφέρονται στην εξερεύνηση και οικονομική εκμετάλλευση των ρευμάτων και των υπερκείμενων της θάλασσας ανέμων. Είναι ξεκάθαρα από τις παραπάνω γραμμές γιατί η ΑΟΖ υπερτερεί της υφαλοκρηπίδας η οποία περιορίζεται μόνο στο βυθό.
Υπάρχουν τέσσερις βασικές θέσεις που δεν αμφισβητεί κανείς σε σχέση με την ΑΟΖ:
1. Η ΑΟΖ αποτελεί πλέον, χωρίς καμία αμφιβολία, μέρος του γραπτού και εθιμικού διεθνούς δικαίου, ιδιαίτερα τώρα που η Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας έχει τεθεί σε ισχύ.
2. Η ΑΟΖ, σε αντίθεση με την υφαλοκρηπίδα, δεν ανήκει στο παράκτιο κράτος ipsojure, αλλά πρέπει σαφώς να ανακηρυχθεί από το παράκτιο κράτος.  Εάν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, ΑΟΖ απλώς δεν υφίσταται.  Η θαλάσσια περιοχή (η επιφάνεια και τα υπερκείμενα ύδατα) που δεν θα ανακηρυχθεί ως ΑΟΖ, παραμένει νομικώς (ως) μέρος της ανοικτής θάλασσας.
3. Το νομικό περιεχόμενο αυτού του νέου θεσμού του διεθνούς δικαίου ορίζεται από το  5ο Μέρος της Σύμβασης.  Τα παράκτια κράτη δεν μπορούν να υπερβαίνουν τους          περιορισμούς που τους έχουν επιβληθεί από το 5ο Μέρος της Σύμβασης σχετικά με τα     δικαιώματά τους, τις δικαιοδοσίες τους και τις υποχρεώσεις τους. Έτσι, “άλλα” κράτη  έχουν δικαιώματα στην ΑΟΖ ενός παράκτιου κράτους και το παράκτιο κράτος δεν μπορεί να δημιουργήσει ΑΟΖ που να υπερβαίνει τα 200 ν.μ.
4. Κανένα κράτος ή ομάδα κρατών δεν έχει το δικαίωμα να ισχυρισθεί ότι κάποιο            παράκτιο κράτος δεν μπορεί να ανακηρύξει την δική του ΑΟΖ.  Αν και πότε ένα   παράκτιο κράτος ανακηρύξει την ΑΟΖ του εξαρτάται εντελώς από τη δική του δικαιοδοσία και βούληση.
Η Τουρκία γνωρίζει ότι η θέση της όσον αφορά στην ΑΟΖ είναι πολύ αδύναμη γι’ αυτό και δεν εκστομίζει ποτέ αυτές τις τρεις λέξεις στις συνομιλίες της με όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις από το 1982 μέχρι σήμερα. Το μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι γιατί και η Ελλάδα αποφεύγει να αναφερθεί και να θέσει η ίδια, στο τραπέζι των συνομιλιών, τις τρεις αυτές λέξεις (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) που ανησυχούν τόσο πολύ τη Τουρκία. Ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου φαίνεται να είχε απαγορεύσει στον Έλληνα πρέσβη  κ. Αποστολίδη, που συζητάει με τους Τούρκους, να αναφερθεί στο θέμα της ΑΟΖ. Θα ήταν ενδιαφέρον να γνωρίζαμε εάν ο σημερινός Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς έχει δώσει τις ίδιες οδηγίες στο κύριο Αποστολίδη που παραμένει στη ίδια θέση. Επομένως, δεν είναι άξιον απορίας που κάποιοι Έλληνες φέρνουν  μόνο το θέμα της υφαλοκρηπίδας για συζήτηση με την Τουρκία, τη στιγμή που γνωρίζουν ότι η υφαλοκρηπίδα είναι το αγαπημένο θέμα της Τουρκίας;
Ορυκτός πλούτος
Τελευταίες έγκυρες μελέτες που έχουν γίνει στην Ανατολική Μεσόγειο καθιστούν πολύ πιθανή την  ύπαρξη μεγάλης ποσότητας φυσικού αερίου και πετρελαίου. Αυτό εξηγεί την έντονη κινητικότητα στο Αιγαίο και ιδίως στην Ανατολική Μεσόγειο και επιβάλλει στην Ελλάδα να προβεί τώρα σε κινήσεις αναγκαίες για την προάσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων που έχουν μεγάλη γεωστρατηγική και γεωοικονομική σημασία. Οι αμερικανοί γνωρίζουν για 40 χρόνια τώρα τον ενεργειακό πλούτο της Ανατολικής Μεσογείου αλλά δεν ήθελαν να ταράξουν τα νερά και σιωπούσαν όλα αυτά τα χρόνια, αλλά η ΑΟΖ του Τάσσου Παπαδόπουλου τους χάλασε τα σχέδια.
Ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με αυτό το θέμα για δεκαετίες , ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνης Φώσκολος, αμφισβητεί αυτά τα αμερικανικά στοιχεία αναφέροντας ότι σοβαρές μελέτες δείχνουν ότι τα στοιχεία για μόνο την περιοχή της Κρήτης είναι σαφώς μεγαλύτερα από τις αμερικανικές μελέτες. Σύμφωνα με τον Φώσκολο τα κοιτάσματα στη νότια πλευρά της Κρήτης είναι της τάξης των 20 με 22 δις. βαρέλια πετρελαίου και σ’ αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται περίπου 20 δις. βαρέλια πετρελαίου που βρίσκονται στη ζώνη του Ηροδότου η οποία βρίσκεται περίπου 175 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας. Τα κοιτάσματα νότια της Κρήτης -είπε ο καθηγητής- είναι τρεις φορές μεγαλύτερα από τα κοιτάσματα της Νορβηγίας, μια από τις χώρες που παράγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες φυσικού αερίου σε ολόκληρο τον κόσμο. Σύμφωνα με τον κ. Φώσκολο, 60 υποθαλάσσια ηφαίστεια έχουν εντοπιστεί και αποτυπωθεί σε ελληνικά νερά, τη στιγμή που η Κύπρος «έβγαλε» 3 τρις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου με 4 ηφαίστεια και η Αίγυπτος 8 τρις κυβικά μέτρα με 8 ηφαίστεια. Η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων αυτών, εκτιμά ο ίδιος, μπορεί να «σώσει» την οικονομία της Κρήτης, αλλά και ολόκληρης της χώρας, ενισχύοντάς την με δεκάδες  δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Βέβαια, αν ο καθηγητής Φώσκολος είναι σωστός στους υπολογισμούς του πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν πρόκειται ξαφνικά να γίνουμε μια πλούσια χώρα και εύκολα να ξεπεράσουμε την σημερινή μας τραγική οικονομική κατάσταση. Οι γεωλόγοι, πολύ σωστά μας λένε ότι εάν δεν υπάρξει και δεύτερο τρυπάνι σε κάποιο κοίτασμα, ποτέ δεν μπορούμε να γνωρίσουμε τι κρύβει μια συγκεκριμένη περιοχή του βυθού. Θα χρειαστούν, τουλάχιστον 8 με 10 χρόνια για να δούμε κάποια οφέλη από αυτά τα κοιτάσματα. Εκείνο όμως που όλοι πρέπει να αντιληφτούν είναι ότι προϋπόθεση για την εξερεύνηση του θαλάσσιου ορυκτού πλούτου της Ελλάδας είναι η οριοθέτηση της ΑΟΖ γιατί καμία ξένη εταιρεία δεν θα ενδιαφερθεί για εξερεύνηση στην Ελλάδα εάν προηγουμένως δεν έχει οριοθετηθεί η ελληνική ΑΟΖ, όπως έκαναν και με την Κύπρο.
Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι η Τουρκία, για να οριοθετήσει την ΑΟΖ της Μαύρης Θάλασσας  το 1986 έπρεπε πρώτα να ανακηρύξει ΑΟΖ διαφορετικά δεν θα μπορούσε να την οριοθετήσει. Έτσι έκανε μια παγκόσμια πρωτοτυπία ανακηρύσσοντας μια τμηματικήΑΟΖ μόνο για τη Μαύρη Θάλασσα. Πώς μπορεί η Τουρκία να αρνείται την οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Ελλάδα όταν ήδη υπάρχει το προηγούμενο της Μαύρης Θάλασσας;
Όπως πρόσφατα ανέφερε ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου
«Χρησιμοποιήθηκαν βαρύτατοι χαρακτηρισμοί και χαρακτήρισαν ειρωνικά ως «ΑΟΖολογούντες» τους ανθρώπους που ασχολούνται με την ΑΟΖ, αλλά και απατεώνες, και προδότες! Αίφνης πληροφορηθήκαμε ότι «η υφαλοκρηπίδα, και όχι η ΑΟΖ, είναι το θέμα που πρέπει να μας απασχολεί», αν και πρόκειται για ξεκάθαρη τουρκική θέση».
Το κύριο πρόβλημα της Ελλάδας στην ελληνοτουρκική διένεξη είναι ξεκάθαρα η στάση των Ηνωμένων Πολιτειών που δεν έχει αλλάξει καθόλου τα τελευταία 30 χρόνια. Οι Αμερικανοί, από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι τον Αντώνη Σαμαρά, παίζουν το ίδιο τραγούδι στο βιολί τους λέγοντας στις ελληνικές κυβερνήσεις ότι δεν πρέπει να κάνουν μια μονομερή  ανακήρυξη ΑΟΖ χωρίς να τα βρούνε με την Τουρκία, παριστάνοντας ότι δεν γνωρίζουν ότι η ανακήρυξη ΑΟΖ είναι, πάντα, μια μονομερήςπράξη, όπως ακριβώς έκαναν και αυτοί το 1982. Μια από τις πιο σημαντικές δηλώσεις, από αμερικανικής πλευράς, έγινε στις 27 Ιουλίου 2011 από τον βοηθό Υπουργό Εξωτερικών Φίλιπ Γκόρντον που δήλωσε, σε συνάντησή του με δημοσιογράφους στην Αθήνα, ξεκάθαρα τα ακόλουθα: 
«Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να αποφεύγονται μονομερή βήματα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν τα δικαιώματα των χωρών για την ανακήρυξη αποκλειστικών οικονομικών ζωνών, αλλά… δεν νομίζουμε ότι θα ήταν προς το συμφέρον της Ελλάδος να το πράξει χωρίς πλήρη συνεργασία με τους γείτονές της, της Τουρκίας συμπεριλαμβανομένης».
Αυτή την περίοδο έχει ανάψει μια μεγάλη συζήτηση στην Ελλάδα για το αν και πότε η κυβέρνηση Σαμαρά θα ανακηρύξει ΑΟΖ και αν δοθούν γεωγραφικές συντεταγμένες της υφαλοκρηπίδας ή της ΑΟΖ στα Ηνωμένα Έθνη. Το μόνο σίγουρα είναι ότι δεν μπορούν να δοθούν  συντεταγμένες της ΑΟΖ γιατί αυτό προϋποθέτει ότι έχει γίνει η ανακήρυξη της ΑΟΖ. Ταυτόχρονα έχουν αρχίσει και απειλές από την Τουρκία. Λέγεται, ότι οι Τούρκοι σκέπτονται κι αυτοί να ανακηρύξουν ΑΟΖ και να στείλουν γεωγραφικές συντεταγμένες στα Ηνωμένα Έθνη. Κάτι τέτοιο δεν θα είναι πρόβλημα για την Ελλάδα διότι η ανακήρυξη δεν περιλαμβάνει κανέναν απολύτως χάρτη, οι δε συντεταγμένες είναι ανεπίσημες συντεταγμένες εφ’ όσον δεν υπάρχει οριοθέτηση ΑΟΖ ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Είναι γνωστόν, ότι για πολλά χρόνια οι Τούρκοι μας απειλούν με casus belli σε περίπτωση που προβούμε σε επέκταση των χωρικών μας υδάτων από 6 σε 12 ν.μ., αλλά ουδέποτε μέχρι σήμερα έχουν πει ότι θα κάνουν το ίδιο σε περίπτωση ανακήρυξης ΑΟΖ από την Ελλάδα. Πάντως, η Ελλάδα, σήμερα, επηρεάζεται όχι μόνο από την σταθερά μεταβλητή της ισχύος αλλά και από το γεγονός ότι είναι οικονομικά γονατισμένη και πρέπει να προσέχει τις κινήσεις της περισσότερο από ποτέ.
 Η Ιστορία  με τις Συντεταγμένες
Έχει αρχίσει, πρόσφατα, μια μεγάλη κουβέντα για την πρόθεση της κυβέρνησης να στείλει τις γεωγραφικές συντεταγμένες για την υφαλοκρηπίδα στον ΟΗΕ και όλοι βέβαια έχουν κάποια γνώμη και για αυτό το θέμα. Λένε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη, πρόσφατα, δημιουργήσει αυτές τις συντεταγμένες. Αυτό είναι απόλυτα ανακριβές διότι οι συντεταγμένες αυτές έχουν καθοριστεί, δεκαετίες τώρα, από την υδρογραφική υπηρεσία του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και από το Υπουργείο Εξωτερικών. Θα είναι λάθος για την κυβέρνηση να κάνει μια τέτοια ενέργεια που δεν έχει καμία αξία, ιδιαίτερα εάν πρόκειται να δώσει συντεταγμένες, έστω και προσωρινές, για τις θαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας και να αποκλείσει  το Αιγαίο, δείχνοντας ότι φοβάται τις αντιδράσεις της Τουρκίας. Η ενέργεια αυτή δεν έχει καμία αξία γιατί οι συντεταγμένες αυτές χαρακτηρίζονται ανεπίσημες μια και για να δοθούν επισήμως θα πρέπει να υπάρχει οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας ή της ΑΟΖ, κάτι που φυσικά δεν έχει γίνει. Θα αξίζει να γίνει μόνο εάν η Ελλάδα αποφασίσει να δώσει τις συντεταγμένες που θα αναφέρονται και στα 6 κράτη με τα οποία έχει θαλάσσια σύνορα. Έτσι, θα δείξει ότι έχει θαλάσσια σύνορα και με την Κύπρο διότι θα αναγνωρίζει τις συντεταγμένες του Καστελόριζου και της Στρογγύλης. Μια τέτοια κίνηση θα αναγκάσει, βέβαια, την Τουρκία να δημιουργήσει δικές της συντεταγμένες που θα δείχνουν ότι το  50% του Αιγαίου ανήκει σ’ αυτή και σίγουρα οι τουρκικές συντεταγμένες θα αγνοούν το σύμπλεγμα του Καστελόριζου και θα δείχνουν ότι η Τουρκία έχει θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο. Άρα, εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι μια τέτοια κίνηση δεν πρέπει τώρα να γίνει από την πλευρά της Ελλάδας. Η μόνη σωστή κίνηση είναι μόνο η ανακήρυξη της ΑΟΖ που, όπως ήδη αναφέραμε, δεν την υποχρεώνει να δώσει γεωγραφικές συντεταγμένες. Όλα ζητάνε να μάθουν ποιες ήταν οι γεωγραφικές συντεταγμένες όταν το 2004 ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος ανακήρυξε την Κυπριακή ΑΟΖ. Δεν αντιλαμβάνονται ότι η ανακήρυξη μιας ΑΟΖ δεν δίνει τέτοιες γεωγραφικές συντεταγμένες. Το σχέδιο νόμου που πήγε στην κυπριακή Βουλή το 2004 δεν περιελάμβανε κανένα χάρτη.
Η Γαλλία, στις 12 Οκτωβρίου 2012, κήρυξε ΑΟΖ στη Μεσόγειο και προσδιόρισε τις γεωγραφικές συντεταγμένες αλλά ταυτόχρονα ανέφερε ότι αυτά τα γεωγραφικά όρια μπορούν, μελλοντικά, να τροποποιηθούν εάν υπάρξουν οριοθετήσεις με τα γειτονικά της κράτη. Απ’ ότι γνωρίζουμε αυτές οι γεωγραφικές συντεταγμένες έχουν δοθεί στα Ηνωμένα Έθνη βάσει του Άρθρου 72, παράγραφος 2 της Σύμβασης του Δίκαιου της Θάλασσας. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση Σαμαρά ανακάλυψε αυτή την γαλλική απόφαση και θέλει να ακολουθήσει την ίδια τακτική. Αλλά η Ισπανία αντέδρασε σε αυτή την ανακοίνωση της Γαλλίας διότι οι συντεταγμένες της Γαλλίας υπεισέρχονται στην προστατευτική Αλιευτική Ζώνη που έχει δημιουργήσει, αρκετό καιρό τώρα, η Ισπανία. Η Ισπανία, όταν δημιούργησε προστατευτική Αλιευτική Ζώνη στη Μεσόγειο, χρησιμοποίησε σωστά τη μέση γραμμή, ενώ η Γαλλία δημιούργησε την ΑΟΖ της όχι με βάση τη μέση γραμμή και έτσι οι συντεταγμένες της έχουν υπεισέλθει σε ένα μεγάλο κομμάτι της ισπανικής Αλιευτικής Ζώνης, κάτι που δεν αποδέχεται η Ισπανία η οποία επιθυμεί να γίνει οριοθέτηση στη Μεσόγειο βάσει της μέσης γραμμής, μέθοδος που συμπίπτει και με την ελληνική θέση. Σήμερα, αυτές οι γαλλικές συντεταγμένες δεν έχουν καμία αξία διότι δεν είναι προϊόν οριοθέτησης. Αυτοί οι χάρτες της Γαλλίας δεν κατοχυρώνουν τα εξωτερικά όρια της ΑΟΖ της διότι δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά ένα ανεπίσημο περίγραμμα της διεκδίκησής της στη Μεσόγειο.
* Ο Θεόδωρος Κ. Καρυώτης υπήρξε μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας και επιμελήθηκε του βιβλίου “Greece and the LawoftheSea”. Θεωρείται ο πρώτος Έλληνας που ασχολήθηκε με το θέμα της ΑΟΖ και τώρα τελευταία οι ιδέες του έχουν αρχίσει να συζητούνται ευρέως. Δυστυχώς αυτή την περίοδο, που παίρνονται σημαντικές αποφάσεις για την ΑΟΖ, δεν έχει ζητηθεί η γνώμη του από την ελληνική κυβέρνηση.

ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΩΡΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ...


Θα γίνει σεισμός. Οι Γερμανοί μας αποθεώνουν


Προσοχή, θα γίνει μεγάλος σεισμός. Θα γκρεμιστούν φούρνοι. Το Βερολίνο είπε καλά λόγια για την Ελλάδα. Να ήταν ο λόγος η επίσκεψη Ολάντ; Να ήταν ότι δε θέλουν προεκλογικά να χαλάσουν το κλίμα;
Η ουσία είναι ότι ξαφνικά οι Γερμανοί μας ερωτεύτηκαν. Δεν είμαστε οι τεμπέληδες, κλέφτες, ψεύτες, υποκριτές και άλλα τινά.  «Η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους της για το 2012, σύμφωνα με την Τρόικα και αναμένεται να εκταμιευθεί κανονικά η επόμενη δόση», υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών,  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Με βάση το πρακτορείο Dow Jones Newswires και απόρρητο έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, τα τελικά δημοσιονομικά στοιχεία από την Τρόικα θα εμφανίσουν ότι η Αθήνα πέτυχε τους στόχους του προγράμματος διεθνούς βοήθειας και έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για την καταβολή της επόμενης δόσης από τους δανειστές της.
Σύμφωνα με το πρακτορείο το εν λόγω έγγραφο παρουσιάστηκε σήμερα στο γερμανικό Κοινοβούλιο με στόχο την ενημέρωση των βουλευτών σχετικά με τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε κατά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 11 Φεβρουαρίου, όπως και των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την επόμενη ημέρα. Βάσει του πρακτορείου οι εκπρόσωποι της Τρόικας ενημέρωσαν το Eurogroup για την δημοσιονομική πολιτική της Ελλάδας.
«Θεωρείται ότι οι στόχοι του προγράμματος για το 2012 έχουν επιτευχθεί», ανέφερε η Τρόικα στο Eurogroup σύμφωνα με το έγγραφο. «Η Τρόικα θεωρεί ότι η Ελλάδα πορεύεται καλώς στην πορεία για την επίτευξη του στόχου το Φεβρουάριο, για την καταβολή της επόμενης δόσης», πρόσθεσε.
Από τις Βρυξέλλες ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Όλι Ρεν, δήλωσε ότι οι χώρες που θα επιτυγχάνουν τους δημοσιονομικούς τους στόχους θα έχουν και περισσότερο χρόνο στη διάθεση τους, ώστε να εφαρμόσουν το πρόγραμμα. Ουσιαστικά μας έστειλε το μήνυμα πως αν είμαστε εντάξει με το πρόγραμμα θα πάρουμε παράταση ή ακόμη και θα έχουμε κι άλλο κούρεμα, αλλά σε βάθος χρόνου.
Παρά το γεγονός ότι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου καλή, κάτι φαίνεται να αλλάζει, κάποιο φως βγαίνει από το τούνελ και δεν είναι το τρένο που θα μας πατήσει. Ακόμη και οι διεθνείς αναλύσεις δείχνουν ότι το 2014 θα βγούμε από το τέλμα και η οικονομία θα αρχίσει να παίρνει μπροστά.
Ωστόσο, ούτε τα καλά λόγια των Γερμανών ούτε οι προβλέψεις για θετικές εξελίξεις πρέπει να μας καθησυχάζουν. Υπάρχει ακόμη πολύ δρόμος, Γολγοθάς θα λέγαμε κυρίως για τον ελληνικό λαό.

Ν.ΜΑΡΙΑΣ ΤΕΧΝΗΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ - ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ 23 - 9 -11 VIDEO













ΑΝΕΠIΘYΜΗΤΟΣ Ο ΦΟΥΧΤΕΛ (VIDEO)


ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ (VIDEO)

Νότης Μαριάς για το Γερμανικό Χρέος

Δείτε τον τρόπο με τον οποίο είναι δυνατό εμείς να περάσουμε σε πλεονασματικό προϋπολογισμό και να βγούμε από την επιτήρηση, και ταυτόχρονα η Γερμανία να περάσει σε ελλειμματικό προϋπολογισμό και να μπει σε επιτήρηση (από απόσπασμα της εκπομπής Αντιθέσεις στην ΚΡΗΤΗ TV στις 4 Φεβρουαρίου 2011).
Δείτε μια νεότερη εκπομπή με το Νότη Μαριά στις Αντιθέσεις στις 8 Απριλίου 2011 εδώ: http://tinyurl.com/NotisMarias





ΜΑΡΙΑΣ: ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Νο2 (video)

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ (video)

Ο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ





ΕΝΑ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ, ΩΣΤΕ ΜΕΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ (ΔΑΝΕΙΩΝ), ΝΑ ΛΑΦΥΡΑΓΩΓΗΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ! 
ΤΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ, ΤΟ ΙΡΑΚ, ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ, ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ, ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ, ΤΙΣ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ. 
Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ - ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ Η ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΕΩΣ (ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ - ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ). ΤΟ ΑΚΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Α' ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΙΡΑΚ (80-82) -ΝΕΑ ΤΑΞΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.

Ο ΤΖΕΦΡΥ ΚΑΙ Ο ΜΠΕΝΙ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΟΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ!

Ο ΗΓΕΤΗΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ (VIDEOS)


Γ. Κασιμάτης : « Ο λαός θα γεννήσει τη νέα πολιτική ηγεσία που θα πει το μεγάλο ΟΧΙ στην υποδούλωση της χώρας»


Του Δημήτρη Κωνσταντάρα
Μια δήλωση που έκανε από τα Κύθηρα όπου προτιμά να περνά τις πρώτες μέρες της νέας χρονιάς ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ.  Γιώργος Κασιμάτης  εν όψει μιας σειράς από δίκες  για τις « πολιτικές πράξεις αντίστασης» της  γνωστής κίνησης «Δεν πληρώνω», αποτελεί μνημείο  σαφήνειας, αποφασιστικότητας και ουσιαστικής αντίστασης σ΄ αυτή τη σαθρή περίοδο που ζούμε.
Με λίγα λόγια, νομικά αλλά και πολιτικά αποδεικτικά στοιχεία και κυρίως ανθρώπινη λογική, καταφέρνει ένα ισχυρό χτύπημα στην παράλογη και απολυταρχική λογική του καθεστώτος  . Ενός καθεστώτος  που  χωρίς να επιχειρήσει καν να βρει πιο ουσιαστικούς και αποτελεσματικούς τρόπους να πολεμήσει – όπως έχει καθήκον- την τρικυμία που μας ζώνει, διοικεί με τούρκικης έμπνευσης «φετφάδες» και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου αγνοώντας τον παράγοντα «άνθρωπος» και αδιαφορώντας για τις αποφάσεις της Δικαστικής Εξουσίας ή αναγκάζοντάς την να συμπορευθεί ακόμη και σε καραμπινάτες, συνταγματικές αποκλίσεις και παρατυπίες.
Λέει – μεταξύ άλλων – ο σεβαστός καθηγητής που σε πρόσφατη συνέντευξη που μου έδωσε να δίστασε να πεί  ότι «Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται η Ελλάδα είναι ν αποκτήσει κυβέρνηση», ότι « Είμαστε χώρα υπό κατοχή. Δεν υπάρχει αμφιβολία.», ότι « Το χρέος παραμένει μη βιώσιμο. Και είναι επαχθέστατο» αλλά και ότι « Μνημόνια και υποχρεώσεις μπορούν να ανατραπούν» 

Κασσιμάτης, ο άνθρωπος που πρώτος αποκάλυψε την καταστροφή που φέρνει το μνημόνιο





Κέντρα του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος πίσω από τη μνημόνιο





Καταγγελία διεθνών νομικών: Απίστευτη παράνομη διεθνής πλεκτάνη κατά της ύπαρξης της Ελλάδος



Καθηγητής Γιώργος Κασιμάτης: ο πρώτος άνθρωπος που βρήκε ότι πίσω από τη δανειακή σύμβαση υπάρχει το διεθνές οργανωμένο έγκλημα



ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ


ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ....


Ποιός είναι ο Πρωθυπουργός Μπόρισοφ της Βουλγαρίας που παραιτήθηκε γιατί η αστυνομία χτυπάει διαδηλωτές




Η κίνηση του Πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ να παραιτηθεί λόγω της βιαιοπραγίας των αστυνομικών στις συνεχείς διαμαρτυρίες των πολιτών για το υψηλό κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος και για την ολοένα αυξανόμενη διαφθορά, είναι σίγουρα μοναδική, ειδικά όταν μιλάμε για έναν πολιτικό ο οποίος έχει κατηγορηθεί μέχρι και για διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα.
To who is who του Βούλγαρου Πρωθυπουργού και η αγάπη του για το καράτε
Ο Μπόρισοφ, δεν είναι νέο πρόσωπο στον δημόσιο βίο της Βουλγαρίας έχοντας στο παρελθόν χρηματίσει σε θέσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων της Βουλγαρίας, ενώ επίσης είχε χρηματίσει και μέλος της Εθνοφρουράς. Το 2006 δημιούργησε το κεντροδεξιό κόμμα GERB κερδίζοντας τον Μάιο του 2007 τις Ευρωεκλογές. Το στυλ του καθημερινού πολιτικού που «λάνσαρε», τον έκανε πολύ δημοφιλή στην κοινή γνώμη των Βουλγάρων πολιτών, με τους αντιπάλους του να τον κατηγορούν πολύ συχνά για λαϊκισμό. Το 2009, το GERB ήλθε πρώτο με ποσοστό 31,79% και στις 27 Ιουλίου ο Μπόρισοφ εκλέχθηκε πρωθυπουργός.
Ο Μπόρισοφ εκτός από την υπόσχεση του στους Βούλγαρους πολίτες να «χτυπήσει» την διαφθορά χτυπάει και στο καράτε, έχοντας εφτά ντάν στη μαύρη ζώνη, ενώ είναι και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καράτε της Βουλγαρίας, έχοντας εκπροσωπήσει την Εθνική ομάδα της χώρας του πολλές φορές ως προπονητής.
Οι φήμες για διαφθορά και η παραίτηση
Ο Μπόρισοφ πάντως, έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές το κοινό με τις συνεχόμενες κατηγορίες εναντίον για διαφθορά, αυταρχισμό καθώς και για «ξέπλυμα» χρήματος, ενώ οι αντίπαλοι του θεωρούν πως έχει και διασυνδέσεις στο οργανωμένο έγκλημα αν και στην προεκλογική του ατζέντα η καταπολέμηση της διαφθοράς φιγούραρε πρώτη. Οι συνεχείς του εμφανίσεις στα ΜΜΕ της Βουλγαρίας, μπορεί να αύξησαν κατά πολύ την δημοτικότητα του, τροφοδότησαν όμως παράλληλα και την θεωρία ότι ασκούσε συγκεντρωτικό έλεγχο στα ΜΜΕ «λαδώνοντας» πολύ συχνά δημοσιογράφους, ενώ οι αντίπαλοι του κατηγορούν τον δεξιό πολιτικό για ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι στους Ρομά και άλλες μειονότητες της Βουλγαρίας.
Τον Φεβρουάριο, οι Βούλγαροι πολίτες άρχισαν να κατεβαίνουν σε μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρόμενοι για την υψηλή τιμή του ρεύματος. Παρά τις συνεχείς υποσχέσεις του Μπόρισοφ για μείωση των τιμών που οδήγησαν και στο «ξήλωμα» του υπουργού Οικονομικών, οι διαδηλώσεις σύντομα πήραν αντί-κυβερνητικό χαρακτήρα με την δημοτικότητα του Πρωθυπουργού να πέφτει πολύ χαμηλά και τους πολίτες της πιο φτωχής χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση να διαμαρτύρονται και για την βαθιά διαφθορά. Ο «σκληρός» Μπόρισοφ εν τέλει δεν άντεξε και στις 20 Φεβρουαρίου παραιτήθηκε με αφορμή τον τραυματισμό 14 πολιτών από την Αστυνομία, δηλώνοντας: «Δεν θα συμμετέχω σε μια κυβέρνηση που επιτρέπει στην αστυνομία να χτυπάει πολίτες». Η δήλωση του αυτή, δεν έπεισε τους Βούλγαρους πολίτες οι οποίοι δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, ενώ οι αντίπαλοι του τον κατηγόρησαν ότι κάνει «ακόμα ένα σόου…»
Ο Μπόρισοφ με στολή καράτε

ΙΔΟΥ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ.....



Δαιδαλώδες πλέγμα από δεκάδες offshore εταιρίες, φυσικά πρόσωπα, «internet users» και διαχειριστές διακρίνει τον περίφημο λογαριασμό των 550.000.000 ευρώ που περιλαμβάνει η λίστα Λαγκάρντ. Όπως έχει γίνει γνωστό, ο συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός ανήκει σε Hedge Fund στην κορυφή του οποίου εμφανίζεται ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιόνι ενώ ως διαχειρίστρια φέρεται η κυρία Μαρία Παντελή.Πρέπει δε να σημειωθεί ότι όπως προκύπτει από την πραγματογνωμοσύνη που έκαναν οι άνδρες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ, ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, φρόντισε να κάνει ιδιαίτερη επισκόπηση στο περιεχόμενο του εν λόγω λογαριασμού.To protothema.gr παρουσιάζει το ακριβές περιεχόμενο του αρχείου με κωδικό όνομα «BUP: 5090154651», την αυθεντική καρτέλα δηλαδή της HSBC όπου καταγράφονται όλες οι τραπεζικές πληροφορίες για τους πραγματικούς δικαιούχους και τους διαχειριστές αυτού του τεράστιου χρηματικού ποσού.
Πιο αναλυτικά, ως δικαιούχοι του λογαριασμού εμφανίζονται οι εξής offshore εταιρίες:
- SUNFLOWERS CORPORATE LTD με καταθέσεις ύψους 27.514.060 δολαρίων.
- BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED 161.802.709 δολάρια
- CMA TECHNOLOGY VENTURE PARTNERS LIMITED 2.158.452 δολάρια
- CMA GLOBAL INVESTMENTS LTD CLASS A (EX TC IN. LTD CL. A GL. EQ UNTIL 4.5.01) 2.424.581 δολάρια
- CMA GLOBAL INVESTMENTS LTD CLASS B (EX. TC INVEST.LTD CLASS B UNTIL 16.5.01) κενός
- CMA MULTI-HEDGE LTD (EX. TC MULTI-HEDGE LTD UNTIL 21.5.2001) 368.996.744 δολάρια
Ως μέτοχοι- διαχειριστές των παραπάνω εταιριών εμφανίζονται οι εξής:
- Copland SA η οποία εμφανίζεται ως διαχειρίστρια της SUNFLOWERS CORPORATE LTD
- Ο κ. Σάμπι Μιώνις (MIONIS SAMPY) που δηλώνει διεύθυνση Αθηνών και εμφανίζεται ως διαχειριστής της εταιρίας SUNFLOWERS CORPORATE LTD
- Ο κ. Άγγελος Μεταξάς επίσης διαχειριστής της SUNFLOWERS CORPORATE LTD
- Η κυρία Μαρίνα Παπαπαναγιώτου – Ηλιάδη η οποία εμφανίζεται ως νομική σύμβουλος της SUNFLOWERS CORPORATE LTD
- Ο κ. Σωτήρης Ηλιάδης που εμφανίζεται ως νομικός σύμβουλος της SUNFLOWERS CORPORATE LTD
- Η εταιρία SUNFLOWERS CORPORATE LTD ως κάτοχος του λογαριασμού
- Η κυρία Valerie Lehane ως internet user της εταιρίας BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED
- Ο κ. Solomon Levis με διεύθυνση Αθηνών εμφανίζεται ως internet user για τις εταιρίς BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED και CMA GLOBAL INVESTMENTS LTD CLASS A
- Ο κ. Eric Perssone internet user της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED
- Ο κ. Lionel Erdley internet user της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED
- Η κυρία Yasmine Reggai internet user της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED
- Ο κ. Makis Levis internet user της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED
- Ο κ. Stenger Jean-Marc internet user της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED
- Custom House Administ & Corp. Services ltd η εταιρία εμφανίζεται ως νομική σύμβουλός και των 6 αρχικών εταιριών
- CM Advisors limited νομική σύμβουλος της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED
- Lyxor Asset management νομική σύμβουλος BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED
- Joanne Moloney internet user της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED
- Doize Pierre επιθεωρητής της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED
- Sandrine Lebozec επιθεωρητής της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED
- Γιάννης Τρίαρχος εμφανίζεται ως επιθεωρητής ή ως internet user των 6 αρχικών εταιριών
- Γιάννης Προκόπης εμφανίζεται ως επιθεωρητής ή ως internet user των 6 αρχικών εταιριών
- Silk Asset management limited διαχειρίστρια της εταιρίας BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED
- Espirito Santo Activos Financeiros asset management δικαιούχος της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED
- Ως κάτοχος του λογαριασμού της BERKLEY GLOBAL FUND LIMITED εμφανίζεται η ίδια η εταιρία
- Ο κ. Zeffertt Lai Wah εμφανίζεται ως δικαιούχος της CMA technology venture
- Ο κ. Φώτης Μπόμπολας (BOBOLAS (BOMPOLAS) FOTIOS) εμφανίζεται ως δικαιούχoς της CMA technology venture
- Η εταιρία Global Multi-Strategies ltd φαίνεται να κατέχει το 12% της CMA technology venture
- Η Glaxton Development corp. κατέχει το 8% της CMA technology venture
- H Patella finance establishment το 8% της της CMA technology venture
- Η εταιρία PEGASUS INTERACTIVE SA με διεύθυνση στην Μεταμόρφωση Χαλανδρίου εμφανίζεται ως κάτοχος του 8% της CMA technology venture
- Η TELESIS investment Bank sa με διεύθυνση στην Αθήνα και κατοχή του 12% της CMA technology venture
- Η Global multi strategies fund 1 12% της CMA technology venture
- Robinson & Company δικαιούχος της CMA GLOBAL INVESTMENTS LTD CLASS A
- Ο κ. Wonk Keri internet user της CMA GLOBAL INVESTMENTS LTD CLASS A
- Pictet & Cie sa δικαιούχος της CMA GLOBAL INVESTMENTS LTD CLASS A και B
- Citco global custody n.v. cash δικαιούχος της CMA GLOBAL INVESTMENTS LTD CLASS A και B με διάφορα ποσοστά
- MURDOCH & CO. δικαιούχος του 5,01% της CMA GLOBAL INVESTMENTS LTD CLASS A
- Nikolaos Vanger με διεύθυνση Αθηνών δικαιούχος του 12,17% της CMA GLOBAL INVESTMENTS LTD CLASS B
- Hansard international ltd δικαιούχος της CMA Multi-Hedge ltd
Σημειώνεται ότι αυτά τα ονόματα περιέχονται στο fund που υπάρχει πίσω από το όνομα Μαρία Παντελή στη λίστα Λαγκάρντ και είναι διαφορετικοί από τους υπόλοιπους τραπεζικούς λογαριασμούς που επίσης περιέχει η λίστα

ΟΙ ΤΥΧΕΣ ΜΑΣ...ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Τα όσα σημαντικά συμβαίνουν γύρω μας είναι αποκαλυπτικά:

1Η Κρίση στην Ευρώπη είναι συστημική
  Την αφορά και συνολικά και την κάθε χώρα χωριστά.
   Δεν γεννήθηκε στην Ελλάδα,ούτε μεταδόθηκε από αυτήν.

2) Οι όποιες προσπάθειες γίνονται για την αντιμετώπισή της, κα-
  θορίζονται/αποφασίζονται/επιβάλονται κυρίως από τη Γερμανία,
  με πιστό (και αδύναμο) συνεργάτη τη Γαλλία.
  Οι ευρωπαϊκοί Θεσμοί (Κομισιόν,κοινοβούλιο κλπ) παραμερίζο-
   νται,υποβαθμίζονται ή πατρονάρονται από τον Αξονα. 
  Στην ουσία καταλύονται.
  Οι κυβερνήσεις των χωρών-μελών της ΕΕ αποδεικνύονται 
ανίσχυρες,υπάκουες και αδύναμες να υπερασπιστούν εθνικά 
κυριαρχικά δικαιώματα. 
  Υποτάσσονται,από πρόθεση ή φόβο ή αδυναμία,στις γενικές 
  νεοφιλελεύθερες επιλογές του Αξονα και του ιερατείου  των
  Βρυξελλών.
 Αρνούνται να συστήσουν μπλοκ κοινών στόχων 
  και συμφερόντων.

  Οι ευρωπαϊκοί Λαοί...παύουν να υπάρχουν!!
  Απογοητευμένοι,φοβισμένοι και παγιδευμένοι...με ανύπαρκτα
  μαζικά κινήματα,με σαφή έλλειψη αξιόμαχων/δημοκρατικών/
  προοδευτικών ηγεσιών...
υπάρχουν μόνο ως...Αποδέκτες Βαρβαρότητας.

3) Τις συνέπειες της Κρίσης καλούνται να πληρώσουν και πάλι
   οι Λαοί,καταδικασμένοι σε διαρκή και άγρια Λιτότητα.
   Το Κεφάλαιο παραμένει αλώβητο,σταθερά προσανατολισμένο 
   στα Κέρδη του,διευκολυνόμενο από τις κυρίαρχες,ευρωπαϊκές 
   και εθνικές,οικονομικές και πολιτικές επιλογές.
   Το συνεχώς συρρικνούμενο Κοινωνικό Κράτος πνέει τα λοίσθια.

4) Οι ευρωπαϊκές συνθήκες τίθενται υπό αίρεση.
   Η αλλαγή/προσαρμογή τους στις γερμανικές επιδιώξεις μοιάζει 
   άμεση,αναπόφευκτη και καταστροφική για τους υπόλοιπους.

5) Η Δημοκρατία αμφισβητείται ευθέως.

6) Τα "προγράμματα διάσωσης" σε Ελλάδα,Ιρλανδία,Πορτογαλία,
   αλλά και τα "μέτρα" που λαμβάνονται στις περισσότερες χώρες,
   αφορούν στην ίδια συνταγή:
  Δραστική μείωση εισοδημάτων. Περικοπή κοινωνικών δαπανών.
  Πλήρη ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων. Κατάργηση 
δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.
  Επείγουσες Ιδιωτικοποιήσεις κρατικών επιχειρήσεων.
  "Αξιοποίηση" δημόσιου Πλούτου. Κλπ...κλπ.
 Στην Ελλάδα,μέσα από την παραπάνω συνταγή και υπό καθε-
   στώς συνεχών απειλών και εκβιασμών, βιώνουμε μία άπιαστη
   σωτηρία.
   
Υπάρχει Διέξοδος;; Λύση;;
 ΑΣΦΑΛΩΣ υπάρχει!!
Αρκεί να  μ η ν  τις αναζητήσουμε σε "ηγέτες" και "σωτήρες".
Πριν την ζητήσουμε από τους ευρωπαϊκούς Λαούς...
Πριν την ζητήσουμε από τους υπόλοιπους Ελληνες...
...Να την απαιτήσουμε από τους Εαυτούς μας...
γιατί...οι τύχες μας είναι στα Χέρια μας.-