Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

"Ωμός" εκβιασμός από Μ.Ντράγκι: "Ή θα βγάλετε τα σπίτια στο σφυρί ή δεν θα γίνει ανακεφαλαιοποίηση και άρση των capital controls"!

Ωμός εκβιασμός από ΕΚΤ: 
"Η επίλυση του προβλήματος των κόκκινων δανείων είναι άμεσης προτεραιότητας για την επιτυχία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αργότερα της..άρσης των capital controls και εν τέλει της σταθεροποίησης και ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας", υποστήριξε από το βήμα της αρμόδιας Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.
Το σοκ όμως συνεχίστηκε και με την δήλωση του Γ.Ντάισενμπλου περι αδυναμίας μειώσεως του ΦΠΑ στον τουρισμό λόγω.....

"ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΕ" Το ΔΝΤ βλέπει «εφιαλτικό σενάριο διάλυσης» ευρωζώνης και ΕΕ - Πρώτη φορά εκφράζονται τέτοιοι φόβοι από το Ταμείο.

Λίγους μήνες μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Μορίς Ομπστφελν δεν κρύβει την αγωνία του για πιθανή διάλυση όχι μόνο της ευρωζώνης, αλλά και της ΕΕ! Και είναι η πρώτη φορά που το ΔΝΤ εκφράζει τέτοιες απόψεις...
Η προσφυγική κρίση αλλά και η απειλή της Βρετανίας να αποχωρήσει τη στιγμή που η οικονομία της περιοχής είναι εύθραυστη, είναι μόνο μερικές "σκανδάλες" που μπορεί να πυροδοτήσουν την διάλυση του νυν δυτικοευρωπαϊκού οικοδομήματος της ΕΕ που περιστοιχίζεται από κάποιες βαλκανικές και ανατολικές χώρες.
Σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Ομπστφελντ, πρώην οικονομικός σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα, μίλησε για.....

"40 από τα καλύτερα γνωμικά του Πλάτωνος, μια σοφία αιώνων"

 
Ο Πλάτων ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος από την Αθήνα, ο πιο γνωστός μαθητής του Σωκράτη και δάσκαλος του Αριστοτέλη.

Το έργο του με τη μορφή φιλοσοφικών διαλόγων έχει σωθεί ολόκληρο και άσκησε τεράστια επιρροή στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία και γενικότερα στη δυτική φιλοσοφική παράδοση μέχρι τις ημέρες μας.

Ο Πλάτων, μεταξύ άλλων, έγραψε την Απολογία του Σωκράτους, το Συμπόσιο όπου μιλά για την φύση του έρωτα, ενώ σε δύο μακρούς διαλόγους, την Πολιτεία και τους Νόμους, περιέγραψε την ιδανική πολιτεία.

Τα έργα του Πλάτωνα είναι 36 και όλα, εκτός από την Απολογία, διαλογικά. Μεταξύ των άλλων υπήρξε και ....

"Η μουσουλμανική εισβολή στην Ευρώπη: Το βίντεο που κάνει θραύση στο διαδίκτυο".

Όλη η αλήθεια για το υποκινούμενο από τα γνωστά κέντρα σε Ευρώπη και Περσικό Κόλπο της λαίλαπας της μουσουλμανική εισβολής στην Ευρώπη.

Δείτε την πραγματική διάσταση των γεγονότων και τι κίνδυνοι περιμένουν τα κράτη από την ισοπέδωση που επιχειρείται μέσω της ανάμιξης πληθυσμών και της πανθρησκείας.

60 λεπτά σε αυτό το ποδήλατο ηλεκτροδοτούν δωρεάν ένα σπίτι για 24 ώρες (φωτο – βίντεο).

img42862_642e5ac882e279c33ed9287f07498784_650_332
enallaktikos.gr
Αν παραπονιέστε για τον “φουσκωμένο” λογαριασμό της ΔΕΗ και ταυτόχρονα δεν έχετε χρόνο για φυσική άσκηση.....

Πώς περιγράφανε οι αρχαίοι Έλληνες (7Σοφοί) την ιδανική πολιτεία!


Ενας επίκαιρος όσο και διδακτικός μύθος του Αισώπου, που αξίζει να λάβουμε σοβαρά υπόψιν.



Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένας  αγρότης  που είχε τρία αγόρια.Τα παιδιά όμως μεγαλώνοντας, άρχισαν να έχουν μεταξύ τους γκρίνιες και τσακωμούς.
Καθημερινά  μάρτυρας των καυγάδων ήταν ο πατέρας, που ένοιωθε ότι το τέλος του κοντεύει.Φοβόταν και ανησυχούσε πολύ  γιατί μετά το θάνατο του, αυτοί όπως πήγαιναν  θα γινόντουσαν εχθροί.
Σκέφτηκε λοιπόν και μια μέρα ζήτησε .....

Η Ελλάδα του 21ου Αιώνα ως Γερμανικό Προτεκτοράτο στην άκρη της Ευρώπης.

Ο τίτλος του κειμένου συνοψίζει την απεικόνιση της ελληνικής πραγματικότητας και τις προοπτικές της χώρας στη διάρκεια του αιώνα από ομογενή στις ΗΠΑ . Αυτό που το καθιστά  ιδιαίτερα ενδιαφέρον  για το κοινό στην Ελλάδα είναι το γεγονός ότι αποκαλύπτει την εικόνα που σήμερα προσλαμβάνουν για την παλαιά πατρίδα τους οι καταξιωμένοι γόνοι της στο εξωτερικό.
 Παρουσιάζει έτσι χαρακτηριστικά της πραγματικότητας, των οποίων η ωμή σαφήνεια συγκαλύπτεται εδώ στην Ελλάδα από τον εθισμό της ρουτίνας, τον μιθριδατισμό του πληθυσμού και την πλύση εγκεφάλων, με γλωσσικά απορρυπαντικά. Επενεργεί έτσι σαν εγχείρηση καταρράκτη.
Γράφτηκε από ομογενή της Καλιφόρνιας , με δίπλωμα PhD στα Οικονομικά και απευθύνεται στον Όμιλο Ομογενών Καθηγητών Πανεπιστημίων  και διπλωματούχωνPhD στις ΗΠΑ. Και αυτό αποτελεί πρόσθετο.....

Ο τριπλός εφιάλτης και το οριστικό ξεκοίλιασμα της εθνικής κυριαρχίας.

Οι τρεις αυτές συμφωνίες (TTIP, TPP & TiSA), σταθεροποιούν το υφέρπον εταιρικό πραξικόπημα για το ξεκοίλιασμα της εθνικής κυριαρχίας... 

Οι πολίτες θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τον έλεγχο της μοίρας τους και θα τους αφαιρεθεί η δυνατότητα να προστατεύσουν τον εαυτό τους από......

«Το φλερτ Ελλάδας με Μόσχα τελείωσε- κλειστές θύρες για το ρωσικό ναυτικό.

Στις αρχές του έτους 2015- γράφει το ρωσικό πρακτορείο Ρέγκνουμ- λίγο μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι Ρώσοι και οι Έλληνες διπλωμάτες προέβησαν σε μια γενικευμένη συζήτηση για οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά ζητήματα...

Αργότερα, όταν η κρίση της Συρίας μεταπήδησε σε οξεία φάση, η Μόσχα αιτήθηκε στην Αθήνα να της δοθεί άδεια για ανάπτυξη των πλοίων του Ρωσικού Ναυτικού, που βρίσκονται στη......