Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Το χαρτί της "λαϊκής δεξιάς" του Καραμανλη παίζει ο Μεϊμαράκης απέναντι στον "ακρονεοφιλελεύθερο" Μητσοτάκη.

Σχεδόν δύο εβδομάδες πριν το δεύτερο γύρο της εκλογής στη Νέα Δημοκρατία, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σήκωσε τους τόνους στην πρώτη του μετεκλογική συνέντευξη. Εμμέσως κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για οικογενειοκρατία ενώ έπαιξε και το χαρτί της "λαϊκής δεξιάς", λέγοντας ότι διαφωνούσε με την απόλυση των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε τη στήριξη που παρέχουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη οι Γεωργιάδης και Τζιτζικώστας: «Δε με ανησυχεί αυτό το γεγονός καθώς αυτή είναι η θέση τους και αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως οι ψηφοφόροι είναι πρόβατα. 
Επίσης να γνωρίζετε πως ακόμη κι αν δεν εκλεγώ και πάλι φίλοι θα είμαστε. Δεν κάνω συναλλαγές ή άλλου τύπου συζητήσεις. Εγώ δεν έχω το χρόνο να βρίσκομαι όπως οι κύριοι Γεωργιάδης και Μητσοτάκης 5 φορές την ημέρα στα κανάλια».
Για το εάν θεωρεί τον εαυτό του προσβεβλημένο από τα όσα έχουν ακουστεί από την πλευρά Μητσοτάκη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανέφερε: «Θεωρώ προσβλητικό το γεγονός πως ακούγεται από την πλευρά Μητσοτάκη πως ο κύριος Μεϊμαράκης δεν έχει πρόταση. Πρόταση υπάρχει και την έχω αναλύσει από τη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το δεύτερο είναι πως...

Με ένα... χρησμό οι δικηγορικοί σύλλογοι εναντιώνονται στη χρήση των "λιστών Λαγκάρντ" που αποκτήθηκαν παράνομα

Αυτό που καταλαβαίνει κάποιος διαβάζοντας τη σημερινή ανακοίνωση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος είναι ότι εκφράζει σοβαρές ενστάσεις για την τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση μαζί με το νόμο για το σύμφωνο συμβίωσης και καθιστά νόμιμη τη χρήση "παρανόμως αποκτηθέντων αποδεικτικών μέσων σε υποθέσεις που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος ή του Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς"
Το "γιατί" οι εκπρόσωποι των δικηγόρων της χώρας δηλώνουν αντίθετοι στη χρήση υλικού όπως η λίστα Λαγκάρντ παραμένει ακατανόητο, αφού....

Επικίνδυνες κινήσεις στην Μέση Ανατολή (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)

H Σαουδική Αραβία σκοπεύει να πολεμήσει κατά της διεθνούς τρομοκρατίας

Gevorg Mirzaani
H Σαουδική Αραβία και η Τουρκία έχουν αποφασίσει  να συμμετάσχουν στη σύγκρουση της Συρίας. Οι  Ενέργειές τους θα μπορούσαν  να καταστρέψουν  τον συμβιβασμό των ΗΠΑ με την Ρωσία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία σταδιακά ακολουθούν ένα πλαίσιο όσον αφορά τη Συρία με συγκεκριμένες συμφωνίες. Στα μέσα  Δεκεμβρίου στη Μόσχα ήρθε η υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, και στη συνέχεια  της επίσκεψης οι δυο  πλευρές  τελικά συμφώνησαν με το  σχέδιο ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας των ηνωμένων ΕΘΝΏΝ για την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (που υιοθετήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου). 


Επιπλέον, προφανώς, η Μόσχα και η Ουάσιγκτον συζήτησαν  μορφές για το  περαιτέρω   πολιτικό μέλλον. Προφανώς και εδώ προέκυψε ένας  συγκεκριμένος κίνδυνος. "Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι εταίροι μας δεν επιθυμούν σε αλλαγή του καθεστώτος στην Συρία. Είπαμε, ότι δεν πιστεύουμε ότι ο Άσαντ θα μπορούσε να είναι ο ηγέτης της Συρίας στο μέλλον", — δήλωσε ο Κέρι.

Αυτό θα συμβεί στο μέλλον γι αυτό υπάρχει ανάγκη  .....

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΜΕ.

Με διαδοχικά σοκ, η προπαγάνδα του καθεστώτος καλλιεργεί στις συνειδήσεις μας την αίσθηση της ατομικής απαξίας, της ατομικής ταπείνωσης και της κοινωνικής κατωτερότητας.

Καλλιεργεί την κοινωνική ισοπέδωση, την
ανίκανη κοινωνία του καναπέ. 

Μας υποβάλλουν την ιδέα πως ό,τι και να κάνουμε εμείς ως μονάδες, δεν μπορούμε να τα βάλουμε με το πανίσχυρο σύστημα.

Μας έχουν πείσει ότι πρέπει να περιμένουμε τον «ηγέτη» που θα έρθει μέσα από τα κανάλια, στις ειδήσεις των οκτώ. Δηλαδή μας έχουν μάθει ...

Καταδίκη σοκ στη μάνα που έκλεψε μακαρόνια, βούτυρο, μπισκότα για να ταΐσει το παιδί της – Στην φυλακή για τρόφιμα αξίας 30 ευρώ!

Η αυστηρότητα του νόμου εξαντλήθηκε και με το παραπάνω στην περίπτωση μιας φτωχής κι αδύναμης γυναίκας η οποία… έκλεψε για να φάει!
Σύρθηκε στα δικαστήρια και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 μηνών επειδή έκλεψε τρόφιμα αξίας 30 ευρώ. Πρόκειται για ένα απίστευτο γεγονός που έχει σοκάρει όσους το γνωρίζουν ενώ προκάλεσε έντονες συζητήσεις και απορίες στους κόλπους των δικηγόρων αφού τα δικηγορικά πηγαδάκια στο Δικαστικό Μέγαρο βοούν στην κυριολεξία για την περίπτωση της.....

Τα κάλαντα, ένα χριστουγεννιάτικο διήγημα του Λαπαθιώτη.


Τα κάλαντα μας τα είπαν σήμερα τα πιτσιρίκια, σε σπίτια και σε μαγαζιά,  και θα μας τα πουν και την άλλη Πέμπτη.
Τα κάλαντα τα σημερινά είναι διήγημα χριστουγεννιάτικο, γραμμένο τον μεσοπόλεμο, τότε που κάθε έντυπο τέτοιες μέρες έπρεπε απαραιτήτως να έχει ύλη έκτακτη, εορταστική, μια συνήθεια που σιγά-σιγά ξεθύμανε.

Το διήγημα λέγεται «Τα κάλαντα» και δημοσιεύτηκε στο Μπουκέτο, το περιοδικό ποικίλης ύλης που φιλοξένησε μεγάλο μέρος της ποιητικής και της πεζής παραγωγής του Λαπαθιώτη, από το 1924 ίσαμε το τέλος της ζωής τους. Όπως θα περιμένατε, δημοσιεύτηκε σε χριστουγεννιάτικο τεύχος, στο τεύχος της 26ης Δεκεμβρίου 1929. Το παραθέτω εδώ, μονοτονισμένο φυσικά. Η ορθογραφία έτσι κι αλλιώς ήταν σχεδόν η ίδια με τη σημερινή.
Και φυσικά το ιστολόγιο εύχεται σε όλους καλές γιορτές!
Τα κάλαντα
Χριστουγεννιάτικο
Από πολύ πρωί, σχεδόν προτού να βγει ο ήλιος, είχαν πάρει σβάρνα όλη τη γειτονιά, και είχαν πει τα κάλαντα σ’ όλα τα γύρω σπίτια. Δεν είχαν αφήσει πόρτα, μάντρα, μαγαζί, να μη χτυπήσουν…
— Ναν τα πούμε; Ναν τα πούμε;.....