Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Αν διώξουν την Ελλάδα, ετοιμαστείτε για τα χειρότερα στην Ευρώπη.

Με ένα πύρινο άρθρο, που όμως στηρίζεται σε ιστορικά δεδομένα και όχι σε αυθαίρετες εκτιμήσεις, ο φημισμένος καθηγητής Ιστορίας του Columbia και συγγραφέας, Μαρκ Μαζάουερ γράφει στους Financial Times για τους κινδύνους που υπάρχουν για ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, σε περίπτωση που οι ηγέτες της Ευρωζώνης αποφασίσουν να εκπαραθυρώσουν την Ελλάδα.
pro708_0
Γράφει ο κ. Μαζάουερ: «Μέχρι και την περασμένη εβδομάδα οι Ευρωπαίοι ηγέτες πίστευαν ότι ο χειρότερος εφιάλτης τους ήταν ένας θρίαμβος του ΣΥΡΙΖΑ στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές. Τώρα που το ακροαριστερό λαϊκιστικό κόμμα είναι στην κυβέρνηση, ανησυχούν για το τι θα συμβεί αν αποτύχει.
Κατατροπωμένα από την πολιτική λιτότητας, τα δύο κόμματα που κυριάρχησαν μετά την μετάβαση της Ελλάδας στη δημοκρατία το 1974, βλέπουν τους ψηφοφόρους τους να φυλορροούν προς τα αριστερά και τα δεξιά. 
Αν η τάση αυτή εξαπλωθεί, μπορεί να ......

Πού θα καταλήξει το μπρα ντε φερ Τσίπρα – δανειστών; ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΝΑΛΥΣΗ.

Πού το πάει ο Τσίπρας

«Στο κόκκινο» όσο δεν πάει οι σχέσεις με ΕΕ-ΔΝΤ – Ρήξη και δημοψήφισμα ή βασανιστική προσέγγιση – Διεθνές σοκ από το ορθό-κοφτό «όχι» της Αθήνας – Αμόκ Βερολίνου, απειλές για «μέτρα Κύπρου», αλλά και υποσχέσεις-ανταλλάγματα.

Αν κάτι ξεκαθάρισαν οι επαφές των Μάρτιν Σουλτς και Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα είναι πως η αναμενόμενη από πολλούς μετεκλογική κωλοτούμπα του Αλέξη Τσίπρα βρισκόταν περισσότερο στη σφαίρα των δικών τους ευσεβών πόθων παρά στηριζόταν στην πολιτική πραγματικότητα. 
Μάλιστα, η κοινή συνέντευξη του Ελληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη με τον επικεφαλής του Eurogroup δεν άφησε καμία αμφιβολία για το χάσμα που χωρίζει την ελληνική πλευρά από τα γεράκια του ευρωιερατείου.
Η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. επέτρεψε στον πρωθυπουργό να στηρίζεται σε μια στέρεη αντιμνημονιακή πλειοψηφία στη Βουλή. Με άλλα λόγια, του επιτρέπει να διαπραγματεύεται χωρίς.....

«Χρωστάτε 1,5 τρις στους Έλληνες».

μέρκελ-σοιμπλε--Χρέος-προς-την-Ελλάδα

Εκτενή αναφορά στις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, κυρίως από το αναγκαστικό δάνειο αλλά και από τις πολεμικές αποζημιώσεις, για την επί 3,5 χρόνια γερμανοναζιστική κατοχή, κάνει η αυστριακή εφημερίδα «Der Standard» στη χριστουγεννιάτικη έκδοσή της.
Αφορμή για το δημοσίευμα αποτέλεσε η επικείμενη κατάθεση της σχετικής εμπιστευτικής έκθεσης, από την ειδική ομάδα εργασίας στον υπουργό Οικονομικών.
«Οι Γερμανοί στρατιώτες ήταν στην Ελλάδα από τον Απρίλιο του 1941 έως το Σεπτέμβριο του 1944 και πίσω τους δεν άφησαν τίποτε άλλο παρά καμένη γη και την μνήμη σε πείνα, σαδιστικές σφαγές και εκτοπίσεις.
Η προγιαγιά του σημερινού πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η συγγραφέας Πηνελόπη Δέλτα, αυτοκτόνησε την ημέρα κατά την οποία εισέβαλε στην Αθήνα η «Βέρμαχτ»», σημειώνεται στο ....

Συνέντευξη με τον Michel Santi: «Το όπλο της Ελλάδας είναι ότι αν βγει από το ευρώ, αυτό θα είναι η καταστροφή για τις γερμανικές τράπεζες»

MICHELSANTI
Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.Τις τελευταίες ημέρες και μετά την αλλαγή κυβέρνησης έχει αναζωπυρωθεί η συζήτηση γύρω από το μέλλον της Ελλάδας.
Ο Αλέξης Τσίπρας έχοντας νωπή εντολή διεμήνυσε στον Μάρτιν Σουλτς και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, οι οποίοι τον επισκέφτηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή αντίστοιχα, ότι η κυβέρνησή του θα προσφέρει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, μικρό πλεόνασμα και απαιτεί το τέλος των Μνημονίων και Τρόικας.
Την ίδια στιγμή, «ταφόπλακα» στην τρόικα έβαλε και ο Γιάνης Βαρουφάκης, ξεκαθαρίζοντας ενώπιον του κ. Ντάισελμπλουμ ότι δε θα συνεργαστεί με την τρόικα, την οποία και αποκάλεσε «σαθρή επιτροπή», γεγονός που προκάλεσε μάλλον αμηχανία στον επικεφαλής του Eurogroup.
Λίγες ώρες αργότερα, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι θα κάνει όσα έλεγε προεκλογικά. «Σκέφτομαι να πρωτοτυπήσω και να μείνω συνεπής στις δεσμεύσεις μου» είπε ο πρωθυπουργός προς τους υπουργούς του σε μια έκτακτη σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου, προκειμένου να γίνει αποτίμηση αποτίμηση των επισκέψεων των Ευρωπαίων αξιωματούχων στην Αθήνα.
Άμεση ήταν η αντίδραση των ....

Φ. Κρανιδιώτης: "Η ΝΔ θα πρέπει να απολογηθεί αν πετύχει ο Τσίπρας" (εικόνα)

Έξω από την κομματική γραμμή φαίνεται πως βρίσκεται ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο οποίος, αφήνει ένα «εάν», μη αποκλείοντας την πιθανότητα να πετύχουν οι διαπραγματεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε αυτή την περίπτωση μάλιστα, το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας που θεωρείται οπαδός της «πατριωτικής δεξιάς», με ανάρτησή του στο facebook, σημειώνει ότι .....

Α.Τσίπρας για ΑΟΖ: «Δε θα κάνουμε βήματα στον αέρα» - Τι είπε για οικονομικές εξελίξεις και σχέσεις με Τουρκία.

Το Κυπριακό αποτελεί τη Λυδία λίθο τόσο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όσο και για την εδραίωση της σταθερότητας στην περιοχή, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, μετά τη συνάντησή τους στη Λευκωσία η οποία διήρκησε σχεδόν μία ώρα. «Είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε σκέψεις και από κοινού να συνομολογήσουμε ότι θα εργαστούμε σκληρά και θα υποστηρίξουμε δίκαιη και βιώσιμη λύση για μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας σε πλήρη ταύτιση απόψεων με τον κ. Αναστασιάδη, αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο συνεργασίας και συντονισμού της ελληνικής και της κυπριακής κυβέρνησης και τόνισε ότι η οικονομική κρίση έχει επιβαρύνει την Ελλάδα και την Κύπρο, οι οποίες όμως, όπως είπε, παραμένουν δύο σημαντικοί πυλώνες σταθερότητας.
Εξάλλου, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην .......

Βαρουφάκης για ιδιωτικοποιήσεις: "Δεν είναι πολύ έξυπνο να πουλήσει κανείς τα οικογενειακά κοσμήματα για ψίχουλα"

Σε τι συνοψίζεται η στρατηγική της νέας ελληνικής κυβέρνησης; Η Αθήνα θέλει «να σταματήσει να μιμείται τον Σίσυφο» λέει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Le Monde.
«Η ορθή στρατηγική για τον Σίσυφο είναι να σταματήσει να σπρώχνει τον βράχο του, όχι να έχει στόχο να τον ανεβάσει στην κορυφή του λόφου» λέει σε μία μεταφορά που παραπέμπει στην αποπληρωμή του ελληνικού δημοσίου χρέους.
«Δέχθηκαν να δανείσουν στην Ελλάδα μεγάλα ποσά για να αποπληρώσει τα χρέη της, ζητώντας της να περιορίσει τα έσοδά της. Αυτή δεν ήταν καλή ιδέα» εξηγεί και επισημαίνει:«Πρέπει να ενεργήσουμε κατά πιο έξυπνο τρόπο βρίσκοντας ένα σχέδιο που λειτουργεί προς όφελος της Ευρώπης, όχι μόνο της Ελλάδας».
«Είμαστε αποφασισμένοι .....

"Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΛΑΟΥΣ" Strattfor: " Η Ελλάδα προσέγγισε τη Ρωσία για να διαπραγματευθεί το χρέος της από θέση ισχύος"

Για να αυξήσει την διαπραγματευτική της ισχύ έναντι της ΕΕ και των Αμερικανών προσεγγίζει η Ελλάδα της κυβέρνησης Α.Τσίπρα τη Ρωσία, αναφέρει σε μακροσκελή ανάλυση το "Stratfor" το αποκαλούμενο και ως "σκιώδης" CIA,καθώς ειναι γνωστή η στελέχωσή του από νυν και πρώην πράκτορες της "Τhe Company".
 
Στις ΗΠΑ προσπαθούν να καταλάβουν τί μεσολάβησε τις τελευταίες ημέρες και μια ελληνική κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να μην είναι "δεδομένη" για τα συμφέροντα της Ουάσιγκτον, όπως ήταν στο παρελθόν οι προηγούμενες και μάλιστα χωρίς ανταλλάγματα.
 
"Η γραμμή που ενώνει την Ελλάδα με τη Ρωσία, έτσι όπως αυτή εμφανίστηκε στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα, επί της ουσίας έχει να κάνει με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τον ρωσικό παράγοντα με σκοπό να ενισχύσει τη διαπραγματευτική της θέση με τους Ευρωπαίους." 
 
"Οι συμβολισμοί της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλοί", κατά το "Stratfor" "και έχουν να κάνουν με τις εξαγγελίες κατά της λιτότητας και με τις κινήσεις που ενοχλούν τη Γερμανία και χαροποιούν τους Ρώσους. 

Το γεγονός ότι την πρώτη ημέρα του ως πρωθυπουργός ο Τσίπρας πήγε στην Καισαριανή να καταθέσει στεφάνι για τους ήρωες που εκτελέστηκαν από τους Ναζί και στη συνέχεια δέχθηκε τον Ρώσο πρόξενο, δεν είναι τυχαία. 

Ούτε είναι τυχαίο ότι ο Πάνος Καμμένος που έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με τη Ρωσία τοποθετήθηκε στο υπουργείο Άμυνας.
 
Γενικώς, αναπτύσσεται .....

Το Colpo Grosso του Γ.Βαρουφάκη με την άρνηση είσπραξης της δόσης των 7 δισ.ευρώ. ΑΞΙΖΕΙ ΜΕΛΕΤΗΣ ....

Για colpo grosso πηγαίνει ο Γιάννης Βαρουφάκης με την άρνησή του να αποδεχθεί η Ελλάδα την τελευταία δόση των επτά δισ. ευρώ του Μνημονίου καθώς πρόκειται για χρήματα που δεν θα τα δει κανείς μας και πηγαίνουν αυτόματα για πληρωμή χρέους.
 
Με την κίνησή του αυτή ο Γ.Βαρουφάκης μεταθέτει το..."παλούκι" στους Ευρωπαίους και τους δανειστές, και ταυτόχρονα τους πιέζει να προχωρήσουν σε διαπραγμάτευση με σκοπό μια κοινή συμφωνία ωφέλιμη και για τις δύο πλευρές
 
Το μνημόνιο ήταν η άθλια μεθόδευση μετατροπής ενος απεχθούς και επονείδιστου χρέους σε «νόμιμο», μετακυλίοντας το μεταξύ άλλων και στους λαούς της Ευρώπης.
 
Όπως είναι γνωστό το ΥΠΟΙΚ από το 2009 που ξεκίνησε αυτή η σκοτεινή ιστορία που τόσο έχει στοιχίσει τη χώρα μας, το.....

Ο Τσίπρας πρέπει να βάλει από την αρχή πάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το δημοψήφισμα.

Το αίτημα της διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, μάλλον φαίνεται να εγκαταλείπεται μπροστά στο φόβο απομόνωσης της χώρας και φυσικά άμεσης πτώσης της αριστερής κυβέρνησης. 

Περισσότερο τώρα ψάχνουμε για μια επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και παίζεται η ρήτρα ανάπτυξης. 

Όμως όταν ο αντίπαλος σε καταλάβει ότι άρχισες να υποχωρείς, δεν θα σταματήσει πουθενά μέχρι να σε πατήσει κάτω.

Μετά την αρχική υπερήφανη στάση, που ξεσήκωσε θύελλα ενθουσιασμού ολόκληρου του ελληνισμού, τώρα φαίνεται να γίνεται μια.....

Στην Ουάσιγκτον πιστεύουν ότι η ελληνική κρίση θα εκτροχιάσει την παγκόσμια οικονομία.TOTE BOYΡ..... ΝΑ ΤΗΝ ΛΙΑΝΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΡΑΟΥ...!!!!

Ανησυχία προκαλεί στο Λευκό Οίκο, η επιδείνωση της κατάστασης των σχέσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της νέας ελληνικής κυβέρνησης, η οποία –με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών της περασμένης Κυριακής- πιστεύει ότι έχει εντολή από το λαό να τερματίσει το λεγόμενο «Ελληνικό Πρόγραμμα» και να αναιρέσει τα αβάστακτα μέτρα που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο της υλοποίησής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αμερικανική κυβέρνηση ζητά
να .......

Ν. Κοτζιάς: Δεν μπορούν να συμπεριφέρονται στην Ελλάδα σαν κράτος-παρία, γιατί χρωστάει λεφτά.



«Στο τελευταίο ευρωπαϊκό συμβούλιο, οι συνάδελφοί μου κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να συμπεριφέρονται στην Ελλάδα σαν κράτος-παρία, γιατί χρωστάει λεφτά» τονίζει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συνόδου των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών για το θέμα των κυρώσεων στη Ρωσία. 

«Άλλο χρωστάω λεφτά και άλλο δεν......

ΒΙΝΤΕΟ. ΒΟΜΒΑ από Ομπάμα: Δεν μπορείς να ξεζουμίζεις άλλο τους λαούς με τη λιτότητα.

Ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε στο CNN ότι δεν μπορείς να πιέζεις άλλο τους λαούς με τη λιτότητα. 

Πρέπει να υπάρξει στρατηγική ανάπτυξης, υπογράμμισε ο Αμερικανός ηγέτης.

Βεβαίως, ο Πρόεδρος Ομπάμα πιστεύει ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα, αλλά όχι με συνθήκες λιτότητας, αλλά ανάπτυξης. 

Μίλησε για τη φοροδιαφυγή, και αναφέρθηκε στην αδυναμία συλλογής φόρων.

"Ελπίζω η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αυτή είναι η ελπίδα μου", δήλωσε στο CNN ο κ. Ομπάμα.

Σημείωσε επίσης ότι από την αρχή βοηθήσαμε και ασχοληθήκαμε με την ελληνική κρίση. Και είναι σημαντικό ότι και η Γερμανία αναγνωρίζει ότι πρέπει να μείνει στο ευρώ.

Ολόκληρη η δήλωση Ομπάμα έχει ως εξής:

«Αυτό που είναι αλήθεια είναι ότι......