Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

47 τροικανοί “κατέλαβαν” τα υπουργεία – Tι ψάχνουν τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα...

Το πρώτο «κύμα» από τουλάχιστον 47 εκπροσώπους της τρόικας ξεκίνησε χθες την… κατάληψη στα ελληνικά υπουργεία και φορείς για να δει αν η Ελλάδα είναι «έτοιμη». 

Οι πολυπληθείς αποστολές έχουν προγραμματίσει τον έλεγχο της ελληνικής προόδου με δεκάδες διαδοχικά «ραντεβού» χωρισμένες, σύμφωνα με πληροφορίες, σε 5 βασικές ομάδες: δημοσιονομική, χρέους, μακροοικονομική, μεταρρυθμίσεων και άλλων θεμάτων.

Προς το παρόν έχει φτάσει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ένα μέρος της αποστολής. 

Η «κάθοδος» θα συνεχιστεί την προσεχή εβδομάδα και στις 22 Σεπτεμβρίου έχει προαναγγελθεί η έλευση των επικεφαλής κ.κ. Ματίας Μόρς (ΕΕ), Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) και Πόλ Τόμσεν (ΔΝΤ).

Η πλέον πολυπληθής ομάδα είναι –όπως ήταν αναμενόμενο– αυτή της ΕΕ.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη δραπέτευση από την αιχμαλωσία μας (μήπως ξεκίνησε;)

undefined
Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης

Κάθε σχολειό και έπαλξη,
κάθε γονιός στο μετερίζι,

για να πάρουμε πίσω, όπως η ιστορία ορίζει,τη Λευτεριά από τους δυνάστες μας και τη Δημοκρατία, από την Ολιγαρχία
που μας κυβερνά προδοτικά και μας αφανίζει.
______________________________________

Τα πρώτα ελπιδοφόρα μηνύματα έχουν, ήδη, φθάσει:


• Η πρώτη επί της ουσίας λειτουργική κατάληψη στο χώρο της εκπαίδευσης
ανακοινώθηκε πριν από λίγο από τη συντονιστική ομάδα που συγκροτήθηκε με βάση το ΣΎΛΛΟΓΟ ΓΟΝΈΩΝ ΚΑΙ κΗΔΕΜΌΝΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΎ ΣΥΓΚΡΟΤΉΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ ΠΑΛΛΉΝΗΣ, που με ανακοίνωση που εξέδωσαν, καλούν γονείς, συλλόγους και γενικότερα την τοπική κοινωνία της Αν. Αττικής να τους συμπαρασταθούν και ταυτόχρονα να ξεκινήσουν το δικό τους αγώνα “ενάντια στα καταστρεπτικά σχέδια των επικυρίαρχων κατακτητών σε βάρος του μέλλοντος της χώρας μας… “

• Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΓΕΛ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ είναι ο δεύτερος που κινείται στην ίδια κατεύθυνση. Παραθέτω ένα μέρος της Διακήρυξής τους.


“Είμαστε όλοι αντιμέτωποι καθημερινά με την ανασφάλεια και την απόλυση, την ανεργία, τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, με τα χαράτσια και τους φόρους, με την δημόσια δωρεάν Υγεία που μας την καταργούν ,με το κλείσιμο νοσοκομείων ,με τις αυτοχειρίες συμπολιτών μας που δεν άντεξαν.

Όλοι το καταλαβαίνουμε πια!

Οι αχρηστοι.... θα μας κάνουν να ξεχάσουμε τα αυτονόητα.

Επενδύσεις για το καλό της χώρας που θα φέρουν ανάπτυξη σημαίνει:

 1. παραγωγικές εγκαταστάσεις, βιομηχανία (ακόμα και βαριά -κάποτε είχαμε: χαλυβουργία, ναυπηγεία, διυλιστήρια πετρελαίου, αλλά...

και βιομηχανίες ηλεκτρικών συσκευών), μεταποίηση, όπως ξυλεία/βιομηχανία επίπλων, τρόφιμα-ποτά και καπνός (οι νομοί Αχαΐας, Ημαθίας Μαγνησίας αλλά και η περιοχή της Θράκης έχουν πληγεί σοβαρά από την αποβιομηχάνιση), βαμβακουργία, κλωστοϋφαντουργικές επιχειρήσεις, τσιμέντα, χαρτοβιομηχανίες, βιομηχανίες ζυμαρικών, καλτσοβιομηχανίες, οινοποιία κλπ.

Καθώς επίσης και 2. οι επενδύσεις αυτές να γίνονται από ΕΛΛΗΝΕΣ.

Παρένθεση: Για να προλάβω τους απανταχού ανθρωπιστές/διεθνιστές.. 

Δεν γίνεται να μην συμφέρει τον Έλληνα πολίτη να επενδύσει στη χώρα του και να συμφέρει τον Γερμανό, τον Άραβα, και τον Κινέζο!! 

ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ.....Απίστευτη απάντηση φοιτητή στην Χημεία - Πήρε το μοναδικό 10!


Το κείμενο που ακολουθεί κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες...

Σύμφωνα πάντα με τους χρήστες αποτελεί μια απάντηση που δόθηκε σε ενδιάμεσες εξετάσεις/ προόδους στη χημεία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.


Η ερώτηση είχε ως εξής και βαθμολογούταν με έξτρα βαθμούς:


Η Κόλαση είναι εξώθερμη ή εσώθερμη; (στη χημεία ή εξώθερμη δίνει θερμότητα ενώ η άλλη απορροφά)...


Οι περισσότεροι φοιτητές έδωσαν απαντήσεις παρέχοντας αποδείξεις βασισμένες στο Νόμο του Boyle (ένα αέριο ψύχεται όταν μεγαλώνει ο όγκος και θερμαίνεται όταν συμπιέζεται) ή κάτι παρόμοιο.


Ωστόσο, ένας έγραψε τα εξής:


Πρώτον πρέπει να γνωρίζουμε αν ο όγκος της κόλασης αυξάνεται προς το χρόνο. 


Επομένως χρειάζεται να ξέρουμε το ρυθμό με τον οποίο οι ψυχές εισρέουν στην κόλαση και το ρυθμό με τον οποίο διαφεύγουν.

ΟΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ...

undefined
Είναι εκπληκτικό αυτό που συμβαίνει γύρω μας. 

Ζούμε σε μια κοινωνία που τα συναισθήματά της σέρνονται πίσω από κουβέντες και υπονοούμενα των Μπάμπηδων και των Γιώργηδων. 

Μια πολιτεία που έχει ανάγει τα επικοινωνιακά τρυκ και το παιχνίδι χειραγώγησης των μαζών σε διατριβή. 

Οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης δουλεύουν τέτοιες υπερωρίες που για να τους προλάβει κανείς θα έπρεπε να μπει σε μόνιμη αγρυπνία. 

Ετσι και κάνεις πως κοιμάσαι,  ξυπνάς τίγκα από τα τσιμπήματα !  Το που θα γύρει η ελληνικη κοινωνία είναι ο καλύτερος τζόγος αυτή τη στιγμή. 

Ποιο δόλωμα θα αρπάξει.

Η κοκκινοσκουφίτσα που κοιτάζει παραξενεμένη τη γιαγιούλα.

Γιατί έχεις τόσο μεγάλο στόμα γιαγιούλα? Για να σε φάω καλύτερα της λέει και ψάχνει τρομοκρατημένη το κυνηγό που θα τη σώσει. 

Μαζικές αγωγές δανειοληπτών μετά την αποκάλυψη για την κομπίνα των τραπεζών!


undefined

Αλυσιδωτές αντιδράσεις πρόκειται να προκαλέσουν οι αποκαλύψεις - φωτιά του οικονομολόγου και πρώην στελέχους της Εμπορικής Τράπεζας Στέφανου Τσίπα για την τοκογλυφική και ληστρική τακτική των τραπεζών, οι οποίες ακονίζουν τα νύχια τους για να αρπάξουν την πρώτη κατοικία του Έλληνα.

Την ώρα που δανειστές και κυβέρνηση προσπαθούν να πείσουν το λαό κι όλο τον πλανήτη, οτι οι Έλληνες είναι διεφθαρμένοι και μπαταχτζήδες και κάλα παθαίνουν ότι παθαίνουν, μια αποκάλυψη έρχεται να ταράξει τα νερά των τραπεζιτών και όσων νομίζουν οτι θα ξεφεύγουν από τον έλεγχο.

Για οικονομικά εγκλήματα σε βάρος των Ελλήνων δανειοληπτών οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο κατηγόρησε τους κορυφαίους τραπεζίτες της χώρας αλλά και τους προϊσταμένους αυτών (Γ. Στουρνάρα και Α. Σαμαρά) ο Στέφανος Τσίπας ο οποίος ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής του radio1d.gr.

Δικαστική απόφαση-σταθμός: Δεν θα πληρώσουν οι λαοί τις τράπεζες!

undefined
Με ικανοποίηση χαιρετίζουμε την απόφαση του δικαστηρίου της ΕΖΕΣ (Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών), η οποία απορρίπτει όλες τις καταγγελίες που...
κατατέθηκαν από τις Κάτω Χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο κατά της Ισλανδίας στην υπόθεση «Icesave» | 1 |, σημειώνει σε άρθρο του ο Ερίκ Τουσέν, της οργάνωσης CADTM, (Επιτροπή για την κατάργηση του χρέους του Τρίτου Κόσμου)

Η απόφαση καθιστά σαφές ότι δεν είναι ευθύνη της χώρας στην οποία μια τραπεζική εταιρεία έχει την έδρα της να καλύπτει τα έξοδα των εγγυήσεων του τραπεζικού της συστήματος, καθώς και ότι ο μηχανισμός του δίχτυ ασφαλείας πρέπει να χρηματοδοτείται από τις ίδιες τις τράπεζες.

Αυτό επιβεβαιώνει εμμέσως ότι η διαδικασία της κανονικής εκκαθάρισης, όπως αυτή εφαρμόστηκε στη περίπτωση της «Landsbanki» (μητρική της Icesave) είναι τελείως ορθή, όταν μια τράπεζα, ακόμα και χαρακτηρισμένη ως «TBTF» (too big to fail, πολύ μεγάλη για να πέσει ), έχει περισσότερα χρέη από τα περιουσιακά στοιχεία της.

Όμοια πρέπει να είναι η περίπτωση των περισσότερων μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών, αν τα τοξικά στοιχεία ενεργητικού στους ισολογισμούς τους καταγράφονταν στην πραγματική τους αξία.

Είναι το αντίθετο από αυτό που έχει καθιερωθεί, από το 2007 και την αρχή των επαναλαμβανόμενων χρηματοπιστωτικών κρίσεων, για να σωθούν οι μεγαλομέτοχοι των τραπεζών με τις πλάτες της κοινότητας.

Οι κυβερνήσεις των βιομηχανικών χωρών έδωσαν την εγγύηση τους προς τις τράπεζες στο χείλος της χρεοκοπίας των χωρών τους, χωρίς αιτιολόγηση, χρησιμοποιώντας δημόσια κονδύλια για τη διευκόλυνση των ταμειακών ροών των τραπεζών.

Την ίδια στιγμή, οι κυβερνώντες άρχισαν να σφυρηλατήσουν την ιδέα ότι το φταίξιμο άνηκε στο πληθυσμό.....

Πάρτε το χαμπάρι Γερμανός (απ αυτούς που μας κουνάνε το δάκτυλο) και καλός δεν γίνεται, πρόκειται για μεγάλα λαμόγια...

Οι Γερμανοί της Bayer μας «πουλούσαν» στα Ασφαλιστικά Ταμεία αντικαρκινικό φάρμακο των 572 ευρώ προς 3.500 με επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων για τουλάχιστον 3.000 ευρώ ανά κυτίο κατάτο Υπουργείο Οικονομικών… 

Αυτό που κάνει εντύπωση δεν είναι ότι μας φόρτωναν τα φάρμακα με υπερτιμολογήσεις ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ...
αλλά πώς τους επιτράπηκε να είναι τροφοδότες του Ελληνικού Δημοσίου όταν η συγκεκριμένη εταιρεία είναι καταδικασμένη για απόπειρα απάτης, χρηματισμούς – δωροδοκίες, υπερτιμολογήσεις και.....

Χάθηκε και η Φέτα ..."πατριώτ Σαμαρά"..άλλο ένα "success story"

Θυελλώδης ήταν η συνεδρίαση του κολεγίου των Επιτρόπων, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (4/9/2013), στις Βρυξέλλες, με θέμα την εμπορική συμφωνία της ΕΕ με τον Καναδά, που έφερε προς συζήτηση ο Βέλγος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα εμπορίου κ. Κάρελ Ντε Χυχτ.

Τελικά αποφασίστηκε ότι στις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου η Κομισιόν....

δεν θα επιμείνει στην απαίτηση να μην επιτρέπεται η παραγωγή προϊόντων με ονομασίες προέλευσης (ΠΟΠ, ΠΓΕ κ.α.), όπως η ελληνική φέτα ή η ιταλική γκοργκοντζόλα από Καναδούς παραγωγούς. 


Έτσι οι Καναδοί κτηνοτρόφοι θα μπορούν να παράγουν τυρί από αγελαδινό γάλα με την ονομασία «φέτα», όπως γίνεται μέχρι σήμερα, το οποίο, μετά την επίτευξη συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου, θα μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα στις ευρωπαϊκές αγορές.
Κατά τη συνεδρίαση, η συμμαχία που δημιουργήθηκε ....

"Ακομμάτιστους" ......υποψήφιους δημάρχους ζητούν οι πολίτες

Περίπου 7 στους 10 υποστηρίζουν πως στις δημοτικές εκλογές θα ψηφίσουν υποψήφιο που δεν έχει σχέση με τα κόμματα και την πολιτική. 
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Kapa Research για το ΒΗΜΑ της Κυριακής το 67,4% των ερωτηθέντων απαντά πως θα στηρίξει τον υποψήφιο που δεν θα έχει σχέση με την πολιτική και τα κόμματα.
Η μέτρηση αυτή έρχεται την στιγμή που η κυβέρνηση και ο υπουργός Εσωτερικών ετοιμάζεται να αλλάξει το σύστημα στις αυτοδιοικητικές εκλογές με δύο ενιαία ψηφοδέλτια με στόχο...

ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΒΟΛΕΨΑΝ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ....!!!!‏

Βρέ μανία μέ τήν Μπιρμπίλη. Πάλι τήν βόλεψαν τά τσιράκια τῶν ξένων τοκογλύφων. Δέν χάνεται μέ τίποτα αυτή. Ἀπό κοντά στήν μάσα καί στήν ἁρπαγή καί τοῦ τελευταίου εἰσοδήματος τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ.

Μινώταυρος

Κανείς τελικά δεν χάνεται! Σίγουρα όχι η Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία θήτευσε ως υπουργός Περιβάλλοντος για ενάμιση χρόνο, με τη γνωριμία της με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να ξεκινά, όπως ακουγόταν τότε, από κάποια αίθουσα γυμναστηρίου.

Κι όχι μόνο δεν χάνεται, αλλά τοποθετείται σε μια αξιοζήλευτη, όσο και υψηλόβαθμη θέση: όπως έγινε γνωστό από δελτίο Τύπου του ΟΗΕ, η κα Μπιρμπίλη επελέγη από τον ίδιο τον Μπαν κι Μουν έπειτα από διεθνείς διαδικασίες επιλογής, να αναλάβει Εκτελεστική Γραμματέας της Σύμβασης της Βιέννης για την προστασία του στρώματος του όζοντος και το Πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ για τις ουσίες που καταστρέφουν τη στοιβάδα του όζοντος.

Υπενθυμίζεται πως μετά τη λήξη θητεία της στο υπουργείο, η θλιμμένη τότε κα Μπιρμπίλη δεν έμεινε θλιμμένη για πολύ, καθώς τοποθετήθηκε από τον “πρωταγωνιστή του Καστελόριζου”  (ΕΧΕΙ ΕΞΩΓΑΜΟ ΑΝΗΨΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ )...

Ή θα δουλεύεις για την τρόϊκα σαν ΔΟΥΛΟΣ ΔΩΡΕΑΝ ή στη φυλακή με τους ΒΑΡΥΠΟΙΝΙΤΕΣ!‏

undefined
Όλοι θυμόμαστε το πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας» που αποσκοπούσε στην αποσυμφόρηση των φυλακών με την μετατροπή μικρών ποινών φυλάκισης σε δωρεάν εργασία.

Ο κόσμος της δικαιοσύνης υποδέχθηκε τη διάταξη με ανακούφιση, αφού πλέον δεν θα πήγαιναν αναγκαστικά στη φυλακή όσοι δεν είχαν την δυνατότητα να εξαγοράσουν την ποινή τους.


Ο νόμος περί μετατροπής ποινών στέρησης ελευθερίας σε κοινωφελή έργασία δεν αφορά εγκληματίες, δεν αφορά λαμόγια. Αφορά το γείτονα σας, τον φίλο σας, τον αδερφό σας. 


Αφορά τους πλέον αδύναμους αυτής της χτυπημένης ...

Η θεομηνία που έρχεται και ο πανικός των ανδρεικέλων.

«Ηλίθιοι δήμιοι! Η "τάξη" σας είναι χτισμένη πάνω στην άμμο. Η επανάσταση αύριο "θα υψώσει τη βροντερή φωνή της ως τους ουρανούς". Τρομαγμένοι θ' ακούσετε το νικητήριό της σάλπισμα:

- Ημουν, είμαι και θα είμαι» (Ρόζα Λούξεμπουργκ).
Τα δωσίλογα κυβερνητικά ανδρείκελα νιώθουν τη βροντερή φωνή της παλλαϊκής ΟΡΓΗΣ και έχουν καταλειφθεί από πανικό…