Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Ο Αλλάχ κι ο Ρωμιός - του Νίκου Καζαντζάκη


Μια μέρα ο Αλλάχ βρέθηκε μπόσικος, έπιασε φωτιά και κοπριά κι έπλασε το Ρωμιό. Μα ευτύς, ως τον είδε, το μετάνιωσε.

Είχε ένα μάτι ο αφιλότιμος που τρυπούσε ατσάλι. «Τι να γίνει τώρα, μουρμούρισε ο Αλλάχ, την έπαθα.

Ας πιάσω να κάμω τώρα τον Τούρκο, να ...

ΛΑΟΙ...και λαοί

Οι λαοί οι οποίοι δέν μπορούν σέ κρίσιμες ώρες νά ενσαρκώσουν τό βαθύ νόημα της ιστορικής τους ε­πιταγής, δέν δικαιούνται νά ζήσουν· 

Είναι άνίκανοι νά ζωντανέψουν μέσα τους τήν αίγλη κάποιων σελίδων του παρελθόντος, έστω κι αν αυτές τίς έδημιούργησε κάποτε μιά τραγική σύμπτωσις.

"Ενας λαός πού δυσκολεύεται, όταν φθάνη ή στιγμή μιας Εθνικής δοκιμασίας, νά έρμηνεύση μέ πράξεις ανδρείας τό νόημα της υψηλής ιστορικής συνειδήσεως του, είναι ψυχικά ανέτοιμος γιά θυσίες καί έπομένως ανίκανος γιά θριάμβους καί δόξες.

 Τον πρώτο λόγο στή ζωή τόν έχουν....

Το Brexit είναι 10 φορές Grexit.ΕΕ: Mοιραίες κεντρόφυγες δυνάμεις

Η έξοδος της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε. γίνεται ολοένα και πιθανότερη. Το θέμα αφήνει εν τούτοις αδιάφορους τους περισσότερους Ευρωπαίους της ηπειρωτικής Ευρώπης. Πρόκειται όμως για μια εσφαλμένη εκτίμηση, διότι το Brexit θα ήταν πολύ χειρότερο από το Grexit, σύμφωνα με το ιδιωτικό γερμανικό κανάλι n-tv.

Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι δεν ασχολήθηκε σχεδόν κανείς νυχθημερόν τόσο πολύ με
το Brexit όσο με το Grexit, διότι η Βρετανία με 2,5 τρισ. ευρώ έχει το δεύτερο μεγαλύτερο ΑΕΠ στην Ε.Ε. μετά τη Γερμανία. 

Το ελληνικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε μεταξύ 2010 και 2015 από 220 σε 170 δισ. ευρώ και συγκριτικά είναι ένα πανεύκολο θέμα. 

Το βρετανικό ΑΕΠ είναι σήμερα 15 φορές μεγαλύτερο από το ελληνικό, εν τούτοις οι πολίτες της Ε.Ε. αντιδρούν χαλαρά . 

Σύμφωνα με ...

Εσύ νομίζεις ότι γλύτωσες πατριώτη ? Περίμενε τα μελλούμενα . Οι κατασχέσεις ακινήτων θα αρχίσουν ουσιαστικά τους επόμενους 3-4 μήνες και θα είναι κτηνώδεις.

Η πώληση των στεγαστικών δανείων σε funds , «σηματοδοτεί έκρηξη στους αριθμούς των αστέγων στην Ελλάδα, γιατί οι κατασχέσεις θα αρχίσουν τους επόμενους τρεις ή τέσσερις μήνες και θα είναι ταχείες, χυδαίες και κτηνώδεις», δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στη Διεθνή Συνάντηση Περιοδικών Δρόμου.

«Η κυβέρνησή μας παραδόθηκε τον περασμένο Ιούλιο και το αποδέχτηκε. 

Πήρε πολλούς μήνες διαπραγματεύσεων από τον φίλο μου υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, που προσπαθούσε να βάλει ένα τέλος σε αυτό, αλλά τώρα λύγισε και εκείνος», πρόσθεσε.

Ο Βαρουφάκης έκανε λόγο για την ανάγκη να συνασπιστούν οι πολιτικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη και να πιέσουν το πολιτικό σύστημα να δημιουργήσει μια νέα ....

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ – 1941-44 |ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα.

75 χρόνια μετά τη μεγαλύτερη αναδιανομή γης, ακίνητων και εισοδημάτων, από την κατοχή του 1941, η ιστορία επαναλαμβάνεται με τους ίδιους πρωταγωνιστές. 

Φτωχούς και άνεργους, καταχρεωμένους από τη συνεχή φοροληστεία και τα χαράτσια από τη
μία και μαυραγορίτες, τοκογλύφους, τραπεζίτες και το κράτος από την άλλη, στην υπηρεσία των δεύτερων, όπως και τότε, να πρωτοστατούν στη δεύτερη μεγαλύτερη απόπειρα βίαιης αναδιανομής του κόπου και του ιδρώτα εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων των δύο τελευταίων γενεών και με σχεδιασμούς που ξεπερνούν τους σημερινούς χρεοφειλέτες στις τράπεζες και το κράτος που χρησιμοποιούνται ως εμπροσθοφυλακή των σχεδιασμών που στοχεύουν στο σύνολο της λαϊκής ιδιοκτησίας που προορίζεται να αποτελέσει τη μεγάλη πηγή κερδοφορίας του σύγχρονου ολοκληρωτικού καπιταλισμού.

Οι μαυραγορίτες, χίτες και ταγματασφαλίτες της κατοχής, τοκογλύφοι, συνεργάτες των Γερμανών αναδείχτηκαν στη πλειοψηφία τους σε μεγαλονυκοκυραίους, εισοδηματίες , νομοταγείς πολίτες αφού πλούτισαν πατώντας πάνω στα συντρίμμια της ζωής εκατομμυρίων Ελλήνων συμπολιτών. 

Αυτοί αποτέλεσαν την ....

Λαγκάρντ: Ελάφρυνση του χρέους για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη και στις αγορές.

Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, με στόχο την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη και στις αγορές, τάχθηκε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, στο οποίο παρουσίασε την ετήσια έκθεση του ΔΝΤ για την Ευρωζώνη.

Το ΔΝΤ, ανέφερε, θα επαναξιολογήσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την ελάφρυνσή του στη βάση νεότερων προβλέψεων για την ελληνική οικονομία.

Κληθείσα να σχολιάσει τη συμφωνία του Eurogroup του Μαΐου για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ανέφερε, πως είναι .....

ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Κυβέρνηση και κόμματα άνοιξαν τη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος και του εκλογικού νόμου, προκειμένου προφανώς να στρέψουν την προσοχή του λαού μακριά από την εξαθλίωσή του και την αρπαγή των εισοδημάτων και των περιουσιών του.

Πολλές προτάσεις ρίχνονται πάνω στο τραπέζι, από τις πιο
καθεστωτικές μέχρι τις πιο ρηξικέλευθες. 

Όλοι όμως οι καθεστωτικοί, προσπαθούν να ...