Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Ο εμίρης και ο κακομοίρης.


Ο εμίρης του Κατάρ άλλαξε γνώμη και αγόρασε τελικά τη νησίδα Οξιά στο Ιόνιο πέλαγος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εμίρης του Κατάρ θα αγοράσει άλλα πέντε νησιά του Ιονίου αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού εμείς ξέρουμε μόνο τα Επτάνησα, οπότε τα υπόλοιπα μπορούμε να τα πουλήσουμε.
Ο εμίρης του Κατάρ άλλαξε γνώμη μετά την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Κατάρ.

Η αποχώρηση των Πέντε από τον ΛΑ.Ο.Σ


Όπως πάντα η τελευταία σταγόνα είναι που ξεχειλίζει το ποτήρι. Και αυτό έγινε με τη δήλωση του προέδρου του ΛΑΟΣ υπέρ του δεξιού προδότη ΑΝΑΝ-στασιάδη στη Κύπρο. Μετά από αυτό οι «Πέντε» Γιώργος Κανελλόπουλος, πρώην πρόεδρος Πολιτικού Συμβουλίου του ΛΑ.Ο.Σ, Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη , πρώην βουλευτής , Δημήτρης, Σαρατσιώτης, πρώην πρόεδρος Ιδρύματος Ίων Δραγούμης,Αστέριος Ροντούλης, Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής και πρώην βουλευτής και ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, πρώην βουλευτής προέβησαν σε ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ, σήμερα

Να τα πουν στο Ισραήλ αυτά


Οι «αυτόχθονες» Εβραίοι, τυφλωμένοι από την επιτυχία της Εβραιοκρατίας εγκατέλειψαν κάθε αυτοπεριορισμό και αυτοσυγκράτηση και και δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο χωρίς αναστολές. 


Η Εβραία βουλευτής Κάλερ με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Χριστοφιλοπούλου» που στο Λονδίνο σαν φοιτήτρια ήταν Δεξιά και τώρα είναι ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωσή της χαρακτήρισε την τροπολογία για το γένος «κακόξενη και φοβική, μικρόψυχη και άδικη».

Η Ευρώπη εποικίζεται και εμείς ασχολούμαστε με τρίχες


Η ανακοίνωση του Λιμενικού, ήταν μια ακόμα από τις ΧΙΛΙΑΔΕΣ ανάλογες που έχουμε διαβάσει τα τελευταία χρόνια. Ανακοινώσεις, που αποτελούν τους προάγγελους του θανάτου της Ευρώπης, δηλαδή της μετατροπής της σε Ευραβία. Για να ζήσουμε και πάλι επιθέσεις όπως αυτές στους 
Δίδυμους Πύργους, αλλά και στα μετρό της Μαδρίτης και του Λονδίνου, με τους χιλιάδες, συνολικά, νεκρούς.

EKTAKTO - ΔΕΙΤΕ, Θέλουν χρυσό κι απ` τις Σέρρες...


Στα 70 εκ. ευρώ, υπολογίζεται περίπου η αξία των κοιτασμάτων χρυσού στο  Άγκιστρο, στη Νιγρίτα και στο Λαγκάδι, σύμφωνα με μελέτη του....
Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), που αποκαλύπτει σήμερα το infoserres.gr.

Στην έκθεση, αναφέρεται πως η εκτιμούμενη αξία των κοιτασμάτων χρυσού, με βάση πρόσφατες τιμές του μετάλλου στις διεθνείς αγορές (1.065 ευρώ η ουγγιά), αγγίζει τα13.742.000 ευρώ για το κοίτασμα του Αγκίστρου, τα 54.261.000 για τη Νιγρίτα και το1.840.000 για το κοίτασμα στο χωριό Λαγκάδι.

Ποια ανταλλάγματα ζητά η Τρόικα : Απολύσεις, άρση απαγόρευσης πλειστηριασμών, νέα φορολόγηση ακινήτων και πλήρη έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ.


Ακριβά παζαρεύει η τρόικα το αίτημα της κυβέρνησης για τη μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο και του Φ.Π.Α στην εστίαση.
Για να δώσει τη συγκατάθεσή της, ζητά συγκεκριμένα ανταλλάγματα, βάζοντας σε ακόμα πιο 
δύσκολη θέση την κυβέρνηση.
Η συγκατάθεση του Βερολίνου, στα δύο αιτήματα της Ελληνικής κυβέρνησης,εξαρτώνται από την ικανοποίηση των απαιτήσεων του.

Μειώνουν κατά 75% την σύνταξη των απόστρατων ιπτάμενων;


Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας επεσήμανε ότι χωρίς ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορείς να κάνεις επιτυχημένη εξωτερική πολιτική! Πρόσφατα επίσης ιδρύθηκε από το ΓΕΕΘΑ Μονάδα «ειδικών δυνάμεων» για την προάσπιση των Εθνικών 
συμφερόντων, επιπλέον της ήδη υπάρχουσας Δομής Δυνάμεων.

Καθημερινά οι ιπτάμενοι της ΠΑ αντιμετωπίζουν στους αιθέρες του Αιγαίου κάθε παράβαση ή παραβίαση του Εθνικού Εναέριου Χώρου, προσφέροντας θυσίες όχι μόνο σε κόπο και ιδρώτα άλλα και σε αίμα πολλές φορές, βρισκόμενοι σε μία Αεροπορία σε πόλεμο από τον καιρό της ειρήνης… 

Η ΤΡΟΪΚΑ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗ ΛΗΨΗ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 4 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ



«Εμείς δεν θέλουμε πόλεμο με την τρόικα. Αυτοί τη δουλειά τους και εμείς τη δική μας. Οφείλουν όμως να λάβουν υπόψη τους τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες στη χώρα. Εμείς εξακολουθούμε να διαπραγματευόμαστε ό,τι δεν δουλεύει».

"Οι Πορτογάλοι στρατιωτικοί αντέδρασαν. Εμείς"; Άρθρο απόστρατου αξιωματικού

Γράφει ο 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΔΗΣ
Αντιπλοίαρχος (ε) Π.Ν. (ε.α.)

Προς τους Αποστράτους, Αρχηγούς, Διοικητές και Κυβερνήτες του Π.Ν. και τους αντίστοιχους του Στρατού και Αεροπορίας.

Αγαπημένοι μου Ηγήτορες,

με την επιστολή μου αυτή θα ήθελα ν`απευθυνθώ σε όλους εσάς που υπήρξατε Αρχηγοί, Διοικητές και Κυβερνήτες. Είναι η αγωνία ενός υφισταμένου σας που είχε την τιμή να υπηρετήσει υπό τας διαταγάς σας 34 χρόνια στο Π.Ν.

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΙΡΑΝ ΤΟ ΠΕΔΙΟ Η. Kissinger: «Ακούστε τα τύμπανα του πολέμου»

Χένρι Κίσινγκερ: «Έλλην Προοδευτικός» - Φωτογραφία 1

Μια αξιοσημείωτη ομολογία του πρώην Γενικού Γραμματέα του κράτους, της εποχής Νίξον, Henry Kissinger, αποκαλύπτει το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον κόσμο και ιδίως στη Μέση Ανατολή.

Μιλώντας από το πολυτελές διαμέρισμά του στο Μανχάταν, ο ηλικιωμένος πολιτικός, ο οποίος θα είναι 89 χρονών τον Μάιο, είναι πολύ μπροστά με τις αναλύσεις του για την τρέχουσα κατάσταση των παγκόσμιων γεγονότων Γεωπολιτικής και οικονομικών.

ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΑΟΖ.”Δεν υπάρχει ταύτιση απόψεων με την Τουρκία”


PANAGIOTOPOULOSXL

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος στη ΝΕΤ μιλώντας για όλα τα καυτά θέματα που απασχολούν την ελληνική αμυντική και ενεργειακή πολιτική της χώρας. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε μεταξύ άλλων τόσο για τις σχέσεις με τν Τουρκία, την ΑΟΖ αλλά και τη συνεργασία με η Γαλλία. Διαβάστε το αναλυτικό κείμενο της συνέντευξης:

Φ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Καλημέρα σας, κύριε Παναγιωτόπουλε.

Το “καζάν-καζάν” του Ερντογάν και το ελληνικό πλεονέκτημα που απειλούν επιπόλαιοι!


AOZLYG-630x520

Το “καζάν-καζάν” του Ερντογάν για το θέμα της ΑΟΖ ,μόνο ευχάριστα δεν ακούστηκε στ΄ αυτιά του πρωθυπουργού, αλλά και σ΄ όσους εδώ στην Αθήνα ,τους τελευταίους ειδικά μήνες με μία επίδειξη απίστευτης πολιτικής αφέλειας και με περίσσειο “κουτσαβακισμό”, διαλαλούσαν ότι θα προχωρήσουμε στο θέμα της ΑΟΖ. Και πρόσθεταν ότι “η Τουρκία δεν θα αντιδράσει γιατί έχει άλλα μεγαλύτερα προβλήματα”!

Για καλό και για κακό βέβαια δεν είδαν με κακό μάτι την προοπτική να πάρουμε δυο φρεγάτες με άγνωστο ακόμη το κόστος…

Κωσταράκος: “Απαγορεύεται αυστηρά η στολή στη διαδήλωση”. Διαβάστε το σήμα του


KOSTARAKOSFANTAROS-630x408

Η “κόντρα” του Α/ΓΕΕΘΑ με τους στρατιωτικούς του ΣΥΣΜΕΔ κορυφώνεται εν΄ όψει της συγκέντρωσης του Σαββάτου. Με σήμα του ο Α/ΓΕΕΘΑ κάνει σαφές ότι η παρουσία στρατιωτικών με στολή στην συγκέντρωση απαγορεύεται αυστηρά.

Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΟΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Του Λουκιανού ΚάλλιμπανΑγωνία έχει καταλάβει τον πρώην υπουργό κ. Γιάννο Παπαντωνίουύστερα από την αυστηρότατη απόφαση που εξέδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για τις ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες» του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το στέλεχος που είχε την ευθύνη για την πορεία των Οικονομικών από το 1994 έως το 2001 και διαδέχθηκε τον κ. Άκη Τσοχατζόπουλο στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης από το 2001 ως το 2004 εμφανίζεται ...νευρικό και εκνευρισμένο το τελευταίο διάστημα.


“ Θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε εργασιακό κάτεργο ”

 

Οι εκπρόσωποι 11 πολυεθνικών εταιρειών που συναντήθηκαν με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη (Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ) και ζήτησαν μείωση του μισθού στα επίπεδα των 250-300 ευρώ για τους νέους ώστε να βελτιωθεί, όπως είπαν, η ανταγωνιστικότητα.

Έτσι θα παρακολουθούνται οι τραπεζικοί λογαριασμοί

Τον Απρίλιο κατατίθεται στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη διασύνδεση των ελεγκτικών υπηρεσιών με το τραπεζικό σύστημα. Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει την αποστολή στοιχείων από τις τράπεζες καθημερινά στον Τειρεσία. 

Η Μαύρη Τρύπα θα τους καταπιεί!


Γκρεμίστηκε το Χρηματιστήριο σήμερα!

Aποχαιρέτισε τις 1.000 μονάδες που με τόσο κόπο έπιασε μετά από μία αγωνιώδη πορεία και προσπάθεια μηνών. Χειρότερα και τα δημοσιονομικά στοιχεία του Ιανουαρίου 2013, συγκρινόμενα με τα δημοσιονομικά στοιχεία 2012.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Κλήση Παπανδρέου στην εξεταστική!


Μειοψήφισε ο Βαρβιτσιώτης, υπερψήφισε ο Άδωνις!


Το κατώφλι της εξεταστικής θα περάσει ο τ. πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ώστε να καταθέσει “αυτά που γνωρίζει” για την απόκρυψη – χάλκευση της λίστας Λαγκάρντ.


Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να ανατρέπει την μακαριότητα του πολυταξιδεμένου που νόμιζε ότι... καθάρισε μία και καλή γι΄αυτή την υπόθεση. 

Πλάκα μας κάνεις;


Τα πάντα για τις επενδύσεις. Να δώσουμε ότι θέλουν οι επενδυτές. Ανοίξαμε και σας περιμένουμε. Ζήτω η επένδυση! Και άλλα τέτοια.
Όπου φυσικά «επένδυση» εννοούν  την αύξηση του λογαριασμού στο εξωτερικό, ορισμένων καθαρμάτων και την «αξιοποίηση» δηλαδή καταστροφικό ξεπούλημα ακτών, βουνών, νησιών κι ότι έχει τέλος πάντων αυτός ο πολύπαθος τόπος.

Η ελληνική “δικτατορία των ελίτ”


Του Θάνου Δημάδη*
Ένα από τα μείζονα σφάλματα που συχνά κάνουν οι διεθνείς και οι Ευρωπαίοι αναλυτές όσον αφορά την Ελλάδα, είναι πως προσηλώνονται στο πρόβλημα και όχι στις αιτίες του. Και τα αίτια αυτά είναι πολύ περισσότερο πολιτικής φύσεως, παρά οικονομικής. Παραδείγματος χάριν, έχουμε ακούσει πολλές φορές πόσο απαραίτητο είναι να προχωρήσει η Ελλάδα στις διαρθρωτικές αλλαγές, να τακτοποιήσει τα φορολογικά της και να διορθώσει τις εξόφθαλμες δυσλειτουργίες της οικονομίας της.

Στίγκλιτς: Τι θέλουν να πουν οι Ιταλοί


«Το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών θα έπρεπε να έχει στείλει ένα σαφές μήνυμα στους ηγέτες της Ευρώπης: οι ψηφοφόροι απορρίπτουν την πολιτική της λιτότητας που τους έχουν επιβάλει», λέει σε άρθρο του ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς.
«Το πρόγραμμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, όσο ιδεαλιστικό και αν ήταν, διευθυνόταν πάντοτε από την κορυφή προς την βάση. Αλλά είναι εντελώς άλλο πράγμα να ενθαρρύνεις τεχνοκράτες να κυβερνούν χώρες, παρακάμπτοντας κατά τα φαινόμενα τις δημοκρατικές διαδικασίες, και άλλο να επιβάλεις πολιτικές που οδηγούν σε γενικευμένη φτώχεια», γράφει ο Στίγκλιτς

Βαρουφάκης: “Η Ε.Ε. φαντάζει σήμερα ως ο Μέγας Ηλίθιος της Οικουμένης”


Βιώνουμε καταστάσεις που, αν δεν ήταν τόσο σοβαρές, θα προκαλούσαν γέλιο.
  • Μια Ευρωπαϊκή Επιτροπή της οποίας ο αντιπρόεδρος δηλώνει, χωρίς να κοκκινίζει, ότι η επιστημονική διόρθωση υπολογιστικών λαθών ολκής, που αφορούν άμεσα την εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική, δεν βοηθά επειδή, λέει, κλονίζει την εμπιστοσύνη του κόσμου στο αλάθητο της Επιτροπής του.

Τρομάζει Βρυξέλλες και Μέρκελ το φαινόμενο Μπέπε Γκρίλο


Ξέρετε την παροιμία «ρώτα τον μπάρμπα μου, τον ψεύτη»; Ε, αυτή η παροιμία ταιριάζει γάντι πρώτα και κύρια στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλο. 
Αν θες, λοιπόν, να μάθεις σε τι κατάσταση βρίσκεται η ελληνική οικονομία ρώτα τον μπάρμπα μου, δηλαδή τον διοικητή της ΤτΕ κ. Προβόπουλο που είναι κατ’ επάγγελμα και καθ’ έξιν ψεύτης, για να μάθεις. Αυτό μας λένε κατ’ ουσία κυβέρνηση και παπαγαλάκια. Κι ο κ. Προβόπουλος δεν τους άφησε παραπονεμένους. Εξέδωσε μια κατά παραγγελία Έκθεση του Διοικητή, όπως κάνει κάθε χρόνο. 

ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΜΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ

BerluskMerkelL 0

Τρεις σοβαρές γερμανικές εφημερίδες θέτουν για πρώτη φορά ζήτημα διάλυσης τη τρόϊκα (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ) και βγάζουν ουσιαστικά στην επιφάνεια ένα θέμα που συζητείται εδώ και τέσσερις μήνες στο παρασκήνιο των Βρυξελλών και του Βερολίνου.
Την διάλυση του σχήματος που συντονίζει τα προγράμματα διάσωσης της ευρωζώνης, την έχει θέσει κατά κύριο λόγο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με αποψινά δημοσιεύματα στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των γερμανικών εφημερίδων Suddeutsche Zeitung, Der Handelsblatt και Die Welt.

Τσόμσκι: «Η τρόικα θέλει να σας καταστρέψει»


Τον έχουν χαρακτηρίσει «Αϊνστάιν της γλωσσολογίας», «Δαρβίνο της εποχής μας» και «κορυφαίο διανοούμενο του κόσμου». 

Είναι ένας από τους σημαντικότερους ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάτι που του έδωσε και τον χαρακτηρισμό «ο αντιαμερικανός εξτρεμιστής», τον οποίο χρησιμοποιούν κυρίως οι Αμερικανοί. 

Η θεμελιώδης πλέον «Ιεραρχία Τσόμσκι», την οποία περιέγραψε το 1956, τον έχει καθιερώσει και ως έναν από τους σημαντικότερους γλωσσολόγους όλων των εποχών. 

Η πατρίδα θέλει Ελληνόψυχους πατριώτες.

Οι έννοιες της πατρίδας και του πατριωτισμού που αυτή παράγει ως συναίσθημα στον λαό παραμένουν ζωντανές, παρά τις παραμορφώσεις που έχουν υποστεί από έναν...
χυδαίο κοσμοπολιτισμό και ψευτοδιεθνισμό αλλά και την εθνικοφροσύνη. 

Έχουν υλική υπόσταση (γλώσσα, ιστορική κληρονομιά, συλλογική εθνική συνείδηση, κοινό οικονομικό και κοινωνικό σύστημα).

Der Spiegel: «Ο Α.Σαμαράς μπορεί να έχει την τύχη του Μπορίσοφ: Να καταρρεύσει απότομα»


Der Spiegel: «Ο Α.Σαμαράς μπορεί να έχει την τύχη του Μπορίσοφ: Να καταρρεύσει απότομα»

Τον κίνδυνο απότομης κατάρρευσης της τρικομματικής κυβέρνησης με τον τρόπο που έγινε και η κατάρρευση της βουλγαρικής κυβέρνησης και ο Α.Σαμαράς να έχει την τύχη του Μ.Μπορίσοφ, επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, αναφερόμενο στην επιστροφή του κλιμακίου της τρόικας στην Ελλάδα και στην εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μέσα στην κοινωνία.

Σημειώνει μάλιστα ότι...

"Η Ελληνική οικονομία παραμένει βυθισμένη στην ύφεση. Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία, το 27% των Ελλήνων είναι άνεργοι. Πολλοί φοβούνται ήδη για ένα σύνδρομο Βουλγαρία" λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες, βίαιες, διαδηλώσεις κατά της λιτότητας στη γειτονική χώρα, οι οποίες οδήγησαν σε παραίτηση της κυβέρνησης Μπορίσοφ.

Σε ότι αφορά τα τελευταία "χαρτιά" της κυβέρνησης το γερμανικό περιοδικό επικεντρώνεται στην οικονομία: «Μία καλή καλοκαιρινή σεζόν θα μπορούσε να δώσει μεγάλη ώθηση στην οικονομία. Τα προγνωστικά κάνουν λόγο για ρεκόρ τουριστών φέτος. 

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση μετρά ανυπόμονα τις μέρες μέχρι τις γερμανικές εκλογές. Υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες ότι μία νέα γερμανική κυβέρνηση θα μπορούσε να συμφωνήσει σε ένα κούρεμα χρέους των επίσημων πιστωτών, ώστε να αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα του Eλληνικού χρέους».

Φυσικά, το Der Spiegel ποτέ δεν γράφει πράγματα στην τύχη, αλλά απηχεί τους πραγματικούς φόβους της κυβέρνησης Μέρκελ για κατάρρευση του κυβερνητικού σχήματος.Τον κίνδυνο απότομης κατάρρευσης της τρικομματικής κυβέρνησης με τον τρόπο που έγινε και η κατάρρευση της βουλγαρικής κυβέρνησης και ο Α.Σαμαράς να έχει την τύχη του Μ.Μπορίσοφ, επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, αναφερόμενο στην επιστροφή του κλιμακίου της τρόικας στην Ελλάδα και στην εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μέσα στην κοινωνία.

Σημειώνει μάλιστα ότι...

"Η Ελληνική οικονομία παραμένει βυθισμένη στην ύφεση. Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία, το 27% των Ελλήνων είναι άνεργοι. Πολλοί φοβούνται ήδη για ένα σύνδρομο Βουλγαρία" λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες, βίαιες, διαδηλώσεις κατά της λιτότητας στη γειτονική χώρα, οι οποίες οδήγησαν σε παραίτηση της κυβέρνησης Μπορίσοφ.

130 υπάλληλοι στο Υπ. Οικονομικών έστελναν λεφτά στην Ελβετία.


130 υπάλληλοι στο Υπ. Οικονομικών έστελναν λεφτά στην Ελβετία.

Σφίγγει ο κλοιός για 130 υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς σύμφωνα με ελέγχους που έχουν διεξαχθεί, φαίνεται ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι έβγαλαν σημαντικά χρηματικά ποσά σε τράπεζες της Ελβετίας κατά την περίοδο 2010 έως 2012.

Η τρόικα απαιτεί τον εξονυχιστικό έλεγχο για τους υπαλλήλους και το καθήκον έχει αναλάβει ο Γιάννης Θεοχάρης, Γενικός Γραμματέας Εσόδων.

Τα στελέχη της Τρόικα τονίζουν επί λέξει στην έκθεση για την κατάσταση της Φορολογικής Διοίκησης, ότι «ο νέος Γενικός Γραμματέας ζήτησε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων (ΔΕΥ) να διενεργήσει, με τη βοήθεια της Οικονομικής Επιθεώρησης, ελέγχους όλων των δηλώσεων πόθεν έσχες όλων των διευθυντών αρχίζοντας από τις μεγάλες ΔΟΥ (ΜΕΦΟ, ΦΠΜΠ, ΔΕΚ και τις μεγαλύτερες Δ.Ο.Υ)».

Η έκθεση αποκαλύπτει έτσι ότι «η διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων παρέλαβε πρόσφατα στοιχεία 130 υπαλλήλων, οι οποίοι περιλαμβάνονται σε κατάλογο προσώπων τα οποία φαίνεται να έχουν εμβάσει ποσά σε ξένη τράπεζα. Οι έλεγχοι των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των εν λόγω υπαλλήλων έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν πολύ σύντομα. Οι έλεγχοι θα επεκταθούν και θα καλύψουν τόσο τις φορολογικές τους δηλώσεις όσο και τις φορολογικές δηλώσεις των συζύγων τους».

Η τρόικα, σύμφωνα με την έκθεση, απαιτεί την επιβολή αυστηρών κυρώσεων μέχρι και απόλυση σε όσους υπαλλήλους έχουν συμμετέχει σε αυτές τις ενέργειες.Σφίγγει ο κλοιός για 130 υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς σύμφωνα με ελέγχους που έχουν διεξαχθεί, φαίνεται ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι έβγαλαν σημαντικά χρηματικά ποσά σε τράπεζες της Ελβετίας κατά την περίοδο 2010 έως 2012.

Η τρόικα απαιτεί τον εξονυχιστικό έλεγχο για τους υπαλλήλους και το καθήκον έχει αναλάβει ο Γιάννης Θεοχάρης, Γενικός Γραμματέας Εσόδων.

Είμαστε ικανοί να κάνουμε την θηλιά μας λάσο και να παγιδεύσουμε όποιον επιβουλεύεται την υπόστασή μας.

Έχουμε εισέλθει σε μια κρίσιμη φάση, όπου οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις προμηνύουν την κορύφωση ενός νέου ψυχρού πολέμου μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας που δεν αποκλείεται στην εξέλιξή του να καταλήξει σε θερμό.

Τα στρατόπεδα διαμορφώνονται με βάση οικονομικά και πολιτικά κριτήρια. Το παιχνίδι παίζεται κυρίως σε Αρκτική και Ανατολική Μεσόγειο, περιοχές στις οποίες δίνει έμφαση ο ενεργειακός οδηγός βάσει ποσότητας υδρογονανθράκων.
Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται, όπως πάντα η μικρή σήμερα Ελλάδα, η οποία,μολονότι διανύει την...

Ρ.Τ.Ερντογάν: "Πήρε" Θράκη, ΑΟΖ, Κύπρο - Έστειλε και στόλο - Α.Σαμαράς "Ολα καλά"!


Χαρακτήρισε "Τούρκους" και "ομοεθνείς" του τους μουσουλμάνους της Δ.Θράκης κατά παράβαση της συνθήκης της Λωζάνης, είπε ότι η περιοχή μεταξύ της Ρόδου και του Καστελόριζου ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα και πάνω απ'όλα έστειλε τον τουρκικό στόλο σε ασκήσεις στο Αιγαίο κατά παράβαση κάθε διπλωματικού "σαβουάρ βιβρ" και όλα αυτά σήμερα, ο Ρ.Τ.Ερντογάν.

Διαπλεκόμενος; (VIDEO)

Βρίζει εδώ και 3 χρόνια το σύστημα διαπλοκής (στο οποίο συμμετείχε) και καλά κάνει, μαζί του είμαστε αλλά τίθενται κάποια ερωτήματα:

Α) Πώς γίνεται να παίρνεις νέα εκπομπή, στο κανάλι του Νταβατζή - μνημονιολάγνου - παπαγάλου του μνημονίου Γ.Αλαφούζου, Κυριακή βράδυ prime time κιόλας! Εκτός ότι..τους χωρίζει μεγάλη απόσταση στα ζητήματα της οικονομίας, τα τελευταία 2 χρόνια βρίζει τον Σκάϊ πρωί βράδυ, και ο Σκάϊ το ίδιο.... άρα;

Ξεπούλημα για τα καλά!Άλλα πέντε νησάκια αγοράζει ο Εμίρης του Κατάρ!


ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ 
Ενας από τους γιους του Εμίρη του Κατάρ, είναι ο νέος ιδιοκτήτης του νησιού της Οξιάς που βρίσκεται στις εκβολές του Αχελώου, απέναντι από τον Αστακό,όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Ιθάκης, ο οποίος ανακοίνωσε την πώλησή του έναντι του ποσού των... 4,9 εκατ. ευρώ.
«Ένας από τους γιους του Εμίρη του Κατάρ. Την Πέμπτη παρέλαβα τα τελευταία απαραίτητα έγγραφα για την μεταβίβαση και προβλέπεται την ερχόμενη εβδομάδα να υπογραφεί το τελικό συμβόλαιο μεταβίβασης. Η τιμή είναι στα 4.900.000, όλα τα χρήματα είχαν κατατεθεί στο όνομα του ιδιοκτήτη», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Ιθάκης, Ιωάννης Κασσιανός.

Εγκλήματα φοροδιαφυγής δισεκατομμυρίων ευρώ αποκαλύπτει το ΣΔΟΕ


Εγκλήματα φοροδιαφυγής δισεκατομμυρίων ευρώ αποκαλύπτει το ΣΔΟΕ
Της Μαρίας Βουργάνα
«Εγκλήματα» φοροδιαφυγής με κλοπή δισεκατομμυρίων ευρώ αποκαλύπτουν στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ. Πλαστά και εικονικά τιμολόγια πλημμυρίζουν την αγορά, φαινόμενο που εντείνεται υπό το βάρος της ύφεσης, ενώ κρυμμένους «θησαυρούς» αποκαλύπτουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί γιατρών, δικηγόρων, μισθωτών, επιχειρηματιών.

Καλά, εσύ, απολύθηκες νωρίς! Ένας στους δύο εργαζόμενους στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ απλήρωτος


■ Oμηροι 1.000.000 εργαζόμενοι, καθώς μόνο μία στις δέκα επιχειρήσεις πληρώνει στην ώρα της

Ο χάρτης και τα δεδομένα του «Nordic Explorer» δείχνουν πλούσιες (!) σε υδρογονάνθρακες περιοχές σε όλο το Ιόνιο και νότια της Κρήτης


Με το νυν πολιτικό προσωπικό ΚΑΙ το «Βρετανικό Δίκαιο» θα μας τα πάρουν τζάμπα. Απαιτείται σύμπνοια και συνασπισμός για ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ. Ας ενεργοποιηθούμε κι ας αφήσουμε στην άκρη το εθνικό μας σπορ, τη διχόνοια, όπως κάνουμε, πάντα, όταν μας επιτίθενται ξένοι κι έχουμε ΠΟΛΕΜΟ…
Κοιτάσματα υδρογονανθράκων κατέγραψε το νορβηγικό σκάφος Nordic Explorer της PGS«σαρώνοντας» μεθοδικά τον θαλάσσιο χώρο του Ιονίου Πελάγους και της νοτίου Κρήτης.