Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Κωστής Παλαμάς , μία από τις σπουδαιότερες πνευματικές φυσιογνωμίες του νέου Ελληνισμού.


Κωστής Παλαμάς: ποιητής, δοκιμιογράφος, κριτικός λογοτεχνίας, διηγηματογράφος και θεατρικός συγγραφέας, από τις σπουδαιότερες πνευματικές φυσιογνωμίες του νέου Ελληνισμού.

Αποτέλεσε κεντρική μορφή της λογοτεχνικής «γενιάς του 1880» και της αποκαλούμενης«Νέας Αθηναϊκής Σχολής», η οποία συσπείρωνε νέους ποιητές που αντιδρούσαν στις υπερβολές του αθηναϊκού ρομαντισμού και ενδιαφέρονταν για την καθιέρωση της δημοτικής στον ποιητικό λόγο. 

Στο ποιητικό του έργο, που ξεπερνά τις είκοσι συλλογές, κυριαρχεί η Ελλάδα ως ιδανικό και αντικείμενο αγάπης, η πορεία του ελληνικού έθνους μέσα στους αιώνες, η προσπάθεια δημιουργικής αφομοίωσης του αρχαιοελληνικού πνεύματος και της λαϊκής παράδοσης και το πνεύμα της οικουμενικότητας του ελληνικού πολιτισμού.

Ο Κωστής Παλαμάς γεννήθηκε στην Πάτρα στις 13 Ιανουαρίου του 1859 και καταγόταν από παλαιά μεσολογγίτικη οικογένεια, που ......

Handelsblatt: Ο χαρισματικός Αλέξης Τσίπρας.

«Ο χαρισματικός Αλέξης Τσίπρας μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στην ανάκαμψη», υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

«Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε, παρά τον σκεπτικισμό του Βερολίνου να
βοηθήσει τη χώρα του να ανακάμψει», εκτιμά η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt στο κύριο άρθρο της.

«H γερμανική πολιτική θέλει...

Αρκεί μια πολιτική απόφαση της ΕΕ για κούρεμα του χρέους!

Ωμά τίθεται το ερώτημα: 

Μπορεί, ναι ή όχι, να μειωθεί το ελληνικό δημόσιο χρέος μέσω του περιλάλητου πλέον «κουρέματός» του;

Η απάντηση έχει ζωτική σημασία για τους Ελληνες. 

Από οικονομική σκοπιά, είναι σαφέστατη: Βεβαίως και μπορεί να κουρευτεί το ελληνικό δημόσιο χρέος!

 Αρκεί να υπάρχει η ανάλογη πολιτική βούληση των Γερμανών! Γιατί ισχυριζόμαστε κάτι τέτοιο; 

Απλούστατα, επειδή το...

ALCO: Ο ΣΥΡΙΖΑ οριστικά πρώτος με τάση αυτοδυναμίας.

Αυτό περίπου είπε σήμερα το πρωϊ ο κ. Παναγόπουλος της εταιρίας
δημοσκοπήσεων ALCO στον Ρ/Σ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM και στον Ν. Ευαγγελάτο. 

Και όταν κάτι τέτοιο εκφράζεται δημόσια λίγες μέρες πριν τις εκλογές από τον υπεύθυνο μιας πολύ γνωστής και μεγάλης εταιρίας δημοσκοπήσεων, θα πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη.

Συγκεκριμένα είπε πως η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν δείχνει τάση κλεισίματος. 

Αντίθετα δείχνει ότι η διαφορά που βλέπουμε αυτή τη στιγμή, φαίνεται να .....

Για να μην ξεχνάμε την ιστορία μας: Σαν σήμερα, το 1822 η Α” Εθνοσυνέλευση Επιδαύρου καθιερώνει τη γαλανόλευκη (13 Ιανουαρίου 1822) .

http://www.oroskopos.tv/contentfiles/extsources/y6hm6jtzb40cfj2j30hv.jpgΤο 1822, μόλις ένα έτος από την διακήρυξη της ανεξαρτησίας και το ξεκίνημα του αγώνα των Ελλήνων, λαμβάνει χώρα η Α´ Εθνική Συνέλευση στην Επίδαυρο.
Το "Προσωρινόν Πολίτευμα της Ελλάδος" που προέκυψε από αυτή την συνέλευση, είναι ουσιαστικά το πρώτο Ελληνικό σύνταγμα. 

Στις παραγράφους ρδ” και ρε” υπάρχει η πρώτη απόφαση για τη μορφή της Ελληνικής σημαίας. Το Πολίτευμα καθιέρωσε....

Ορυκτοί Πόροι και Εθνική Άμυνα: Μια πρόταση 50 χρόνων…



Το άρθρο 161 του νόμου 4001/2011, προβλέπει τη φορολογία με συντελεστή 20% των αναδόχων (εταιρειών) που πρόκειται να πραγματοποιήσουν τις έρευνες / εκμεταλλεύσεις των κοιτασμάτων των Ελληνικών υδρογονανθράκων. 
Το άρθρο 164 του ίδιου νόμου προβλέπει πως αυτό το ποσοστό χρημάτων θα «κατατίθεται σε ειδικό προς τούτο τραπεζικό λογαριασμό του Πράσινου Ταμείου, που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος.
»Το προϊόν του λογαριασμού διατίθεται για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης που τυχόν προκαλείται από δραστηριότητες έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων καθώς και προστασίας του περιβάλλοντος από δραστηριότητες που έχουν σχέση με κάθε είδους εκμετάλλευση ή χρήση ενεργειακών πηγών ή πόρων…»

Ούτε τσίπα ο ανθέλληνας Βενιζέλος… Το θέμα με τις γερμανικές αποζημιώσεις θα λυθεί δια της διπλωματικής οδού (δηλαδή ποτέ…)

Ούτε τσίπα ο ανθέλληνας Βενιζέλος… Το θέμα με τις γερμανικές αποζημιώσεις θα λυθεί δια της διπλωματικής οδού (δηλαδή ποτέ…)Τίποτα δεν είναι τυχαίο στην Ελλάδα η οποία έχει πιάσει πάτο εξαιτίας των ανθελλήνων πολιτικάντηδων που την κυβερνούν… 

Ένας από αυτούς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος δυστυχώς βρέθηκε να χειρίζεται πολύ κρίσιμα εθνικά θέματα την πιο ακατάλληλη στιγμή…

 «Τα ζητήματα αυτά ....