Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ..Σόιμπλε: Μην συγκρίνετε την Κύπρο με το Λουξεμβούργο


Δεν μπορεί να συγκρίνει κανείς την Κύπρο με το Λουξεμβούργο, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του που παραχώρησε… στην Sueddeutsche Zeitung, επισημαίνοντας ότι οι δομές και η οικονομία των δύο κρατών διαφέρουν σημαντικά.
Ο κ. Σόιμπλε χαιρέτισε, πάντως, τη δήλωση του πρωθυπουργού του Μεγάλου Δουκάτου Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ περί συμμετοχής της χώρας στο σύστημα αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών για τις τραπεζικές καταθέσεις ενώ, στη συνέντευξή του, κάλεσε...

Σύλληψη Γερμανού μαυραγορίτη: Έβγαζε χρυσό και λεφτά έξω από την χώρα....

Ένας Γερμανός πολίτης, ηλικίας 31 ετών, συνελήφθη την Πέμπτη το απόγευμα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με την κατηγορία της διακίνησης 8,5 κιλών χρυσού και της κατοχής

H Αγγέλα-Δωροθέα και οι ΕυρωΝαζί* Όλα στη στάνη δύσκολα και η νύχτα γκαστρωμένη ......

του Σπύρου Χατζάρα 

Οι επαγγελματίες της διαφήμισης έντυσαν την Angela Dorothea Merkel με στολή Ναζί και καθάρισαν, αφού έριξαν τα πρόβατα της στάνης στον «αντιναζιστικό αγώνα». 


Είπε και ο Γιούνκερ ότι τον τρόμαξαν τα πανό που σηκώθηκαν στην Αθήνα, θύμωσε κατά της Ελλάδας, και ο πρέσβης του Ισραήλ στη Γερμανία , κ.Γιακόβ Χαντάς Χάντελσμαν, και η σούπα ήρθε έδεσε, με τον αντιναζιστή Τράγκα και τον Λαζόπουλο. 


Για όλα φταίνε λοιπόν οι παλαιοναζί , οι νεοναζί, οι ακροδεξιοί, ο πεθαμένος Χίτλερ και οι ρατσιστές...... 

Άλλωστε η συντριπτική πλειοψηφία των χαζών τηλεθεατών του Μέγκα συμφωνεί με την άποψη της GPO, πως η ΕΕ εξελίσσεται σε μια ένωση κρατών «υπό την κυριαρχία της Γερμανίας». 

ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ –ΛΗΣΤΕΣ Διώξτε τους Ρότσιλντ από την Τράπεζα Ελλάδος...


Αν τηρούσαν τον ακραιφνή καπιταλισμό, πού προβλέπει ότι στις , οικονομικές κρίσεις οι « ασθενέστερες» και « πάσχουσες » οικονομικές μονάδες αφήνονται να καταρρεύσουν για να γίνει εκκαθάριση της αγοράς, όπως επιβάλλει το σύστημα (laissez faire ), τότε δεν θα έπρεπε να σπεύδουν να σώσουν τις καταρρέουσες ιδιωτικές τράπεζες. 

Αλλά επειδή οι ιδιωτικές τράπεζες είναι ο « βραχίονας » των εξουσιαστών πού επιδιώκουν την παγκόσμια

ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΤΟΝ ΑΛΗΤΑΡΑ ΠΟΥ "ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟ"......


Σκέφτομαι φεύγοντας να πάρω μαζί μου, ώστε να κοιτάμε μαζί τα ραδίκια ανάποδα και να διαλογιζόμαστε, τον δικαστή που αποφάσισε με την αίτηση της Ανώνυμης Τραπεζικής Εταιρίας χωρίς να με ρωτήσει... 

«Στο όνομα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ο δικαστής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών Δ. Γ. Βλ… έχοντας υπόψη του την αίτηση της Ανώνυμης Τραπεζικής Εταιρίας… ΚΑΤΑ του …, ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ… και Δίδεται εντολή προς Εισαγγελείς…

Η ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ Η ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ - Ένα νέο, πιθανότατα το τελειωτικό, χτύπημα αναμένεται να υποστούν τα ταμεία και κυρίως το ΙΚΑ από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Η συμμετοχή τους ή όχι στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου δεν έχει μεγάλη σημασία καθώς είτε μπουν στην αύξηση, είτε όχι, τα ταμεία που πνίγονται στα ελλείμματα θα είναι χαμένα...

Η ΣΧΙΣΤΟΛΙΘΙΚΗ ''ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ'' ΣΤΙΣ ΗΠΑ.

Το ενεργειακό τοπίο των ΗΠΑ και ευρύτερα της βορείου Αμερικής μεταβάλλεται γοργά, μέσα από μια ''σχιστολιθική επανάσταση''... 

Η παραγωγή σχιστολιθικού αερίου στις ΗΠΑ έχει εκτιναχθεί, χάρη στην ευρεία χρήση τεχνικών όπως η οριζόντια άντληση και η υδραυλική διάρρηξη, όπου τεράστιες ποσότητες ύδατος και χημικών διοχετεύονται με μεγάλη πίεση σε σχιστολιθικά κοιτάσματα, δημιουργώντας ρωγμές από τις οποίες απελευθερώνεται το φυσικό αέριο. 

Και ενώ η συνολική κατανάλωση σχιστολιθικού αερίου στις ΗΠΑ το 2000 μόλις άγγιζε το 1% το 2000, σήμερα φθάνει στο απίστευτο 30% της συνολικής παραγωγής. Η εκτίναξη της προσφοράς πέρσι, πίεσε... 

ΑΘΛΙΕ ΓΚΕΣΤΑΠΙΤΗ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ - ΧΡΩΣΤΑΣ 510 ΔΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ...

“Σόϊμπλε ήρθε ο λογαριασμός”. Μπορεί ο Γερμανός υπουργός Οικονονομικών να χαρακτηρίζει ως ''ανεύθυνους'' τους Έλληνες πολιτικούς, που ζητούν την καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων και να μας…

Συμβουλεύει ότι δεν πρέπει να οδηγούμεθα “σε εσφαλμένη κατεύθυνση με όχημα δήθεν νόμιμες αξιώσεις για καταβολή αποζημιώσεων από τη Γερμανία’’, ωστόσο ο λογαριασμός έχει βγει και θέλει να το παραδεχτεί ή όχι κάποια στιγμή θα πρέπει να πληρωθεί.

ΕΘΝΙΚΗ ΔΟΜΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.....

large
Ήδη ο «ευρωσκεπτικισμός» έχει σπάσει τα στενά όρια της περιφέρειας (του Νότου) και εξαπλώνεται...

Τον επόμενο μήνα, κλείνουμε τρία χρόνια υπό τον ζυγό των αλλεπάλληλων δανειακών συμβάσεων, των εκτελεστικών τους μνημονίων, των «κουρεμάτων», της δημοσιονομικής και πολιτικής «κατοχής» της τρόικας των δανειστών, της μαζικής και ταχείας εξαθλίωσης του ελληνικού λαού και της λεηλασίας της χώρας...

ΟΧΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΧΝΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ.

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης | Δημοσιογράφος- Συγγραφέας-Τουρκολόγος


Αν έχουν την εντύπωση οι κρατούντες ότι θα μπορέσουν να περάσουν την λύση του ζητήματος με τα Σκόπια βάσει των νέων προβοκατόρικων προτάσεων του Νίμιτς, αποδίδοντας ονομασία «βόρειος Μακεδονία» στο τεχνητό κράτος των Σκοπίων, απατούνται οικτρά. 


Αυτό θα αποτελέσει την...

«Στον προϋπολογισμό οι απαιτήσεις από τη Γερμανία».


 Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ζητά την ένταξη στον ετήσιο προϋπολογισμό των απαιτήσεων της Ελλάδος από τη Γερμανία στο πλαίσιο των πολεμικών αποζημιώσεων.

  Ο κ. Καμμένος αναφερόμενος στο θέμα των αποζημιώσεων, χαρακτηρίζει «προκλητική» τη δήλωση Σόιμπλε και σύμφωνα με τον ίδιο, η απάντηση είναι μία, αυτή ...

Οι οικονομικοί εισαγγελείς μπαίνουν στο ΤΑΙΠΕΔ!.

Για όργιο σπατάλης και παράνομο πλουτισμό κάνουν λόγο οι καταγγελίες

Εντός της ημέρας αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου οι οικονομικοί εισαγγελείς, Πεπόνης και Μουζακίτης, προκειμένου να διερευνήσουν καταγγελίες για ύποπτο πλουτισμό και αλόγιστη σπατάλη μελών του διοικητικού συμβουλίου.
Αφορμή για την έρευνα...

''Η Βρετανία είναι το νησί της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος''.


Η αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ, εξαπέλυσε επίθεση στη Βρετανία με αφορμή το θέμα της Κύπρου, αλλά και τις πιέσεις που δέχεται η Βιέννη για την άρση του τραπεζικού της απορρήτου.
«Εκείνα που ζητάμε από την Κύπρο, ένα μικρό νησί, πρέπει να τα απαιτήσουμε και από τη Βρετανία, καθώς δεν είναι δίκαιο εκεί οι εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων να είναι οι πραγματικοί φορολογικοί παράδεισοι. 

Το πρόβλημα δεν είμαστε εμείς, αλλά η Βρετανία που αποτελεί νήσο ευδαιμονίας για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος» δήλωσε χαρακτηριστικά η αυστριακή ΥΠΟΙΚ.

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ... ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.

Γράφει ο Χρήστος Ηλ. Τσίχλης, Δικηγόρος Αθηνών

Τα αιτήματα για τη χορήγηση των προβλεπομένων από τους Ν.2168/93 και Ν.456/76 αδειών υποβάλλονται στο Αστυνομικό Τμήμα ή Τμήμα Ασφαλείας (Υπο/δνση Ασφαλείας) ως εξής α. του τόπου όπου ασκείται η αναφερομένη για κάθε χορηγούμενη άδεια δραστηριότητα, με τις ακόλουθες διακρίσεις:

i . προκειμένου για εργοστάσια ή εργαστήρια από τα αναφερόμενα στο άρθρο 5 του Ν.2168/93, στην Υπηρεσία του τόπου που λειτουργεί το εργοστάσιο ή εργαστήριο

ii . προκειμένου για εμπορία εκρηκτικών υλών, στην υπηρεσία του τόπου αποθηκών.

ΚΑΡΑΒΙΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ (H ΠΑΤΡΙΔΑ EYΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗΝ )....ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΝ ...( ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΠΙΚΙΚΙΝΙΑ ) . O TEMPORA O MORES !!!

Η Κρήτη ''Γεννά'' ...Ηγέτες ! 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   Σ.Ο.Δ.
10 Απριλίου 2013

Το Συντονιστικό Όργανο Δράσεων (ΣΟΔ) που είναι σε συντονισμό με το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών ΕΑΑ, είναι ένα άτυπο όργανο στο οποίο συμμετέχουν φορείς των ΕΔ και ΣΑ (ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ).

Συστάθηκε προκειμένου να συντονίζει ενέργειες,να οργανώνει δράσεις, να προσδιορίζει τους στόχους και τους τρόπους που αυτοί θα επιτευχθούν, απέναντι στις επιθέσεις και τις αδικίες που υφίστανται τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας,

Οι κλεπτοκράτες και το φαύλο πολιτικό σύστημα ,δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τους νόμους. Δικό τους το "εργοστάσιο", όσους θέλουν κατασκευάζουν.

Tο να μπουκάρεις σε ένα σπίτι, όπου μένει μια οικογένεια με παιδιά, φορώντας κουκούλες και σπάζοντας τις πόρτες στις 3 τα ξημερώματα, είναι σίγουρα μια άγρια επίδειξη βίας και είναι παράνομη πράξη. Εκτός φυσικά αν είσαι το κράτος.

Τότε δεν είναι ούτε βία ούτε παράνομη, είναι απλά εφαρμογή του κώδικα ποινικής δικονομίας......

Διαλύουν τη χώρα, σπέρνουν το φόβο για τις καταθέσεις.



Του Σταμάτη Ζαχαρού
Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια συντονισμένη επίθεση κατά του τραπεζικού συστήματος και ουσιαστικά της ίδιας της χώρας. 
Διάφοροι «κύκλοι», θεσμικοί και εξωθεσμικοί, διαρρέουν σενάρια στη βάση των οποίων επιχειρείται να θεωρηθούν επισφαλείς οι ελληνικές τράπεζες.

Μνημόνιο ντροπής: Όχι ρε, στην Deutche Bank θα την πουλήσετε την Εθνική!!


Ξεδιάντροπος όρος στο νέο μνημόνιο, που ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την πώληση μεγάλου ποσοστού σε ξένο πιστωτικό ίδρυμα ενώ συγχρόνως ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ την πώληση του σε ξένο fund κλπ. 
Δηλαδή, με το ζόρι θα δώσετε την τράπεζα που ανακεφαλαιοποιήσατε με τα λεφτά των κουτοφραγκων με την δικαιολογία του “μη αφελληνισμού”, τώρα θα αφελληνιστούν παίρνοντας

Τα Περσικά δάνεια και οι Σπαρτιάτες.

spartans
Σ.Σ. Τι μένει σταθερό και αμετάβλητο από την αρχαιότητα στην Ελλάδα; Τρία πράγματα: Οι συνεχόμενες σφαγές (με όποιο τρόπο) των αθώων πληθυσμών, η αδυναμία του ελληνικού κόσμου να ενωθεί και η απόλυτη εξάρτησή του από τα χρυσά θησαυροφυλάκια των..(όποιων) Περσών.
Ήταν ένα κρύο πρωινό του Χειμώνα του 411π.χ στην πεδιάδα του Μαιάνδρου. Στην έπαυλη ενός αξιωματούχου υπογράφεται η περίφημη 3η συνθήκη

"Σπρώχνουν" τα λεφτά τους στις χρυσές λίρες οι Έλληνες - Ουρές το πρωί στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Αυξημένη είναι η ζήτηση, το τελευταίο διάστημα, για χρυσές λίρες που, όμως, φαίνεται να
παρουσιάζουν... έλλειψη, αφού η Τράπεζα της Ελλάδος δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή λίρες «του κουτιού», αλλά μόνο με μικροφθορές.

"Η Γερμανία χρωστά πολλά, πάρα πολλά σε πολεμικές αποζημιώσεις στους Έλληνες" -Τι λεει η εφημερίδα Tagesspiegel για τους Ανεξάρτητους Έλληνες και για τη διστακτικότητα Σαμαρά ...."ΟΙ ΝΑΖΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ OΣΟ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ"


Στο θέμα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων αναφέρεται με δημοσίευμά της η εφημερίδα του Βερολίνου Tagesspiegel κάνοντας λόγο  για μεγάλο κόστος καταστροφής που προκάλεσε η γερμανική κατοχή στην Ελλάδα σύμφωνα με μυστική έκθεση ενώ σημαντικό ρόλο παίζει η οργή για την τρέχουσα πολιτική της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα. 

"H λιτότητα της Μέρκελ επί τρία χρόνια, προκαλεί αντι-γερμανικό συναίσθημα στους Έλληνες", γράφει.

Αντικειμενικές: Πού αυξάνονται και πού μειώνονται.


ΦΕΡΝΟΥΝ TA ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
Έρχονται νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων τον Ιούλιο που αναμένεται να φέρουν τα πάνω κάτω στην κτηματαγορά καθώς θα προβλέπουν σημαντικές αυξήσεις, αλλά και μειώσεις σε περιοχές όπου σήμερα οι εμπορικές υπολείπονται των αντικειμενικών τιμών.

Σύμφωνα με την Ημερησία, οι νέες τιμές ζώνης που θα καθοριστούν για όλα τα ακίνητα θα αποτελέσουν τη βάση για τον υπολογισμό του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων που θα ισχύσει το 2014 και ενδεχομένως να λ

ΕΚΘΕΣΗ HSBC ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕΙ... 63 δισ. οι ανασφάλιστες καταθέσεις υποψήφιες για κατάσχεση στην Ελλάδα! - Το 50%.


Στο κολοσσιαίο νούμερο των 6,12 τρισεκατομμυρίων ευρώ ανέρχονται οι ανασφάλιστες καταθέσεις στην ΕΕ (αυτές που είναι πάνω από το ποσό των 100.000 ευρώ) στην Ευρώπη και από αυτά τα 63 δισ. ευρώ αφορούν την Ελλάδα, οι οποίες μετά τη νομοθετική ρύθμιση που προχωρά στο Eurogroup η Γερμανία, θεωρητικά είναι υποψήφιες για να κατασχεθούν προκειμένου να καλυφθούν τραπεζικές επισφάλειες και όχι μόνο: Τα δημοσιονομικά ελλείμματα είναι το επόμενο βήμα!
Τα παραπάνω, σύμφωνα με έκθεση της βρετανικής τράπεζες HSBC η οποία για όλες τις χώρες της ΕΕ, ανέρχονται σε 23 δισ. ευρώ για την Κύπρο, 63 δισ. για την Ελλάδα,73 δισ. για την Πορτογαλία, 78 δισ. για

O "YBΡΙΣΤΗΣ" ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΑΦΙΕΡΩΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΧΑΤΖΗ , "Ο ΓΕΡΟΓΑΙΔΑΡΑΚΟΣ".....Ο 30ΧΡΟΝΟΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ "ΓΑΙΔΟΥΡΙ", ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ: "ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΒΑΛΑ ΤΟ ΖΩΟ".

O "YBΡΙΣΤΗΣ" ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΑΦΙΕΡΩΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΧΑΤΖΗ , "Ο ΓΕΡΟΓΑΙΔΑΡΑΚΟΣ"











ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΣΟΪΜΠΛΕ! "ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΟΥΝ ΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΜΑΚΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ".

soimple1
Σε αυτό το γερμανό φασίστα υποκλίνονται τα πολιτικά μας σκύβαλα, χωρίς να πουν ένα βροντερό "Άει στο διάολο φασιστόμουτρο-ναζιστή"!

Αυτός είναι ναζιστής στον οποίο η ΕΣΗΕΑ όχι μόνον δε λέει τίποτε αλλά ενδεχομένως  να καταδικάσει με ανακοίνωσή της όποιον τον στείλει στον αγύριστο! 

Γιούνκερ: Χαλαρώστε την Ελλάδα – Δεν αντέχει άλλο...THE GAME IS OVER Mr. ....

Γιούνκερ: Χαλαρώστε την Ελλάδα – Δεν αντέχει άλλο
”Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει πλέον τους έντονους ρυθμούς προσαρμογής” είναι το μήνυμα που στέλνει στην τρόικα ο Ζ.Κ. Γιούνκερ, πρώην επικεφαλής του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου.

Σόρος: Ευρωομόλογα, αλλιώς "άντε γειά".....

Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η κρίση στην ευρωζώνη είναι να συμφωνήσει το Βερολίνο στην έκδοση ευρωομολόγων. Σε αντίθετη περίπτωση, η Γερμανία οφείλει να εγκαταλείψει το ευρώ ώστε να εκδώσουν ευρωομόλογα οι υπόλοιπες χώρες που θα μείνουν σε αυτό. Αυτή είναι η πρόταση του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Τζόρτζ Σόρος όπως την παρουσίασε σε ομιλία στη Φρανκφούρτη.
Ο Σόρος που δεν διστάζει να ασκήσει με κάθε ευκαιρία κριτική στους ευρωπαίους για τις μέχρι σήμερα λανθασμένες, όπως πιστεύει, ενέργειές τους στην προσπάθεια να σβήσει η πυρκαγιά του ευρώ, καταφέρθηκε επίσης κατά της λύσης του κουρέματος καταθέσεων που δόθηκε στην Κύπρο.

Όπως ανέφερε ο Σόρος, το πρώτο μεγάλο λάθος έγινε με τη δημιουργία της ευρωζώνης όταν δημιουργήθηκε μια ανεξάρτητη κεντρική τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ οι χώρες μέλη υπερχρεώθηκαν χρησιμοποιώντας ένα νόμισμα το οποίο

ΕΑΝ ΒΡΟΥΝΕ 10 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΣΕ ΕΙΚΟΣΙ ΗΜΕΡΕΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΩΣ, ΑΛΛΙΩΣ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ EUROBANK ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΕ "ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ"

Διορία μέχρι και τις 30 Απριλίου για να παρουσιάσουν ένα αξιόπιστο σχέδιο κεφαλαιακής τους ενίσχυσης έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στις διοικήσεις της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank.

Την Τετάρτη το πρωί στελέχη των δύο ομίλων παρουσίασαν το πλάνο τους για τη συγκέντρωση

Οι Βρυξέλλες επιδιώκουν αναθεώρηση της ιστορίας των Σκοπίων.

Fyrom-map

Οι Βρυξέλλες επιδιώκουν, επίσημα, από τις αρχές των Σκοπίων να ασχοληθούν σοβαρά με την αναθεώρηση της ιστορίας τους.

Με την τροπολογία 8 στο ψήφισμα για τα Σκόπια, που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (AFET) απαιτείται

αναθεώρηση της ιστορίας του κράτους των Σκοπίων.

Το ψήφισμα του ΕΚ καλεί ....

Επιστολή συζύγου Έλληνα Αξιωματικού Εν Ενεργεία...

STOLESAEROPORON_534_355

ΙΔΟΥ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΞ/ΚΟΥ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
 
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποια κομμάτια ,που συνθέτουν το πάζλ της δικής μου ζωής, ως συζύγου στρατιωτικού.

Ο Σύζυγός μου έχει 20 χρόνια υπηρεσίας, τον Ιούλιο θα μπεί στα 21,τα 16 εκ των οποίων είμαστε μαζί και τα τελευταία 13χρόνια έχουμε την ευλογία να είμαστε γονείς.

Νέες γεωπολιτικές προκλήσεις για την Κύπρο...

Νέες γεωπολιτικές προκλήσεις για την Κύπρο
ΑΡΘΡΟ του Σταύρου Λυγερού

Η ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΑ 24ΩΡΑ καταστροφή του κυπριακού τραπεζικού συστήματος και η συνακόλουθη μετατροπή της Κυπριακής Δημοκρατίας σε αποικία χρέους της ευρωζώνης (όπου ηγεμονεύει η Γερμανία) αλλάζουν τις γεωπολιτικές ισορροπίες στην ανατολική Μεσόγειο. Ειδικά, εάν συνδυασθεί με την -κατόπιν των ασφυκτικών πιέσεων

Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ: «Η ευρωλησταρχία νέο πολίτευμα της Ε.Ε. και της ευρωζώνης» (Ηχητικό).

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ με την οικονομικοπολιτική ανάλυση του δημοσιογράφου Γιώργου Δελαστίκ στο "Radio Marconi 96,1 F.M." και στην εκπομπή "Συμβαίνει Τώρα" του Αντώνη Κουμιώτη:





Ακόμα τους εμπιστεύεστε;; Η Κομισιόν αδειάζει τον Προβόπουλο για το κούρεμα καταθέσεων.


Διαβεβαίωνε για την απόλυτη ασφάλεια των ελληνικών καταθέσεων την ώρα που η Κομισιόν είχε έτοιμη την πρόταση για «κούρεμα» των τραπεζικών καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ σε όσες τράπεζες είναι προβληματικές.

Πολλά ερωτηματικά και αμφιβολίες εγείρονται τον τελευταίο καιρό σχετικά με το ρόλο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργου Προβόπουλου.

Μετά το ναυάγιο της συγχώνευσης Εθνικής – Eurobank, στο οποίο φέρεται
να είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, δημιουργούνται θέματα ηθικής τάξης αλλά και αξιοπιστίας του κ. Προβόπουλου.

Οι κυρίαρχοι Γερμανοί διαλύουν τα πάντα και τους… πάντες...

germany
Οι τράπεζες καταρρέουν, το πολιτικό σύστημα παραμένει θεατής (αν και σιωπηλός δήμιός τους), τα ΜΜΕ είναι σε κατάσταση πανικού, αφού είναι πάρα πολύ πιθανό να βρεθούν μπροστά σε μεγάλες εκπλήξεις που θα τα οδηγήσουν στο ταμείο και ως εκ τούτου είτε θα πληρώσουν –από αυτά που δεν έχουν επειδή τα έχουν «καταναλώσει» ποικιλοτρόπως- είτε θα οδηγηθούν στο κλείσιμο και ενδεχομένως κάποια υψηλόβαθμα στελέχη ίσως συναγελάζονται με τον Άκη στο προαύλιο του Κορυδαλλού.
Την ίδια στιγμή, τα διάφορα παπαγαλάκια αισθάνονται αφόρητη

Το δράμα που φοβόμασταν, ξεκίνησε.....

Του Οδυσσέα Διομήδους*

Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, ο χάρτης της νοτιοανατολικής Μεσογείου άλλαξε βίαια, με την φλεγόμενη Κύπρο να χάνει το ισχυρό της όπλο, την οικονομία της, και να σέρνεται όχι μόνο σε οικονομικό αλλά και γεωπολιτικό κατήφορο. 


Ο οικονομικός όλεθρος που προκάλεσαν οι Ευρωπαίοι με πρωτεργάτες τους Γερμανούς, ήταν το όπλο που χρησιμοποιήθηκε αστραπιαία, ένα made in Germany «Blitzkrieg», και... ..

''Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ ΠΡΙΝ ΠΕΙΝΑΣΕΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ''.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ.Ο ΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ''Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ ΠΡΙΝ ΠΕΙΝΑΣΕΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ''.

1)ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΠΟΥ ΒΡΑΖΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ.


2)ΓΚΑΖΑΚΙΑ(ΤΟ EL GRECO,ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΓΕΘΟΣ)

3)ΟΣΠΡΙΑ

Ύποπτη η κουβέντα γύρω από τη συγχώνευση των Τραπεζών λέει ο Β.Βιλιάρδος (Ηχητικό).


Στο σενάριο της εξαγοράς των δύο τραπεζών Εθνικής και Eurobank σε χαμηλό τίμημα μένει ο οικονομολόγος και οικονομικός αναλυτής Βασίλης Βιλιάρδος, μιλώντας στο ράδιο 9,84 και στο Δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη.

Σημειώνει ενδεικτικά ότι το θέμα δεν είναι η συγχώνευση ή ο χωριστός δρόμος των δύο τραπεζών αλλά το αν θα μετέχουν στην αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου ώστε να παραμείνουν σε Ελληνικά χέρια ή αν θα πέσουν στο ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να πουληθούν όσο - όσο στα χέρια ξένων επενδυτών.

ΕΕ-ΗΠΑ: «Colpo grosso» κατά της Ρωσίας, η ρίζα του κακού στην Ελλάδα;

usa-eu
Με γεωπολιτική και γεωοικονομική εξαφάνιση – στη κυριολεξία – απειλείται η Ρωσία εάν η πιθανότητα δημιουργίας Ζώνης Ελευθέρου Εμπορίου (ΖΕΕ / Free Trade Area στην αγγλική) μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ υλοποιηθεί στο άμεσο μέλλον. 
Η συγκεκριμένη δε στρατηγική είναι ακόμα σε θέση να εξηγήσει και πολλά από τα «ανεξήγητα» τα οποία λαμβάνουν χώρα τα τελευταία τρία έτη στον νότο της ΕΕ και ειδικότερα στην Ελλάδα – κυρίως – και την Κύπρο.
Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη
Προτού προχωρήσουμε σε μία σύντομη ανάλυση της παραπάνω παρατήρησης, θα πρέπει να υπογραμμίσουμε δύο θέματα:

Σόιμπλε για τις αποζημιώσεις - Είστε τυχεροί που δεν στέλνω βομβαρδιστικά στην Αθήνα. Σκάστε και δουλέψτε!


Πιο σκληρός από τον Τσαρλς Μπρόνσον, ο Βόλφαγκ Σόιμπλε, κόβει μαχαίρι τις φαντασιώσεις των δικών μας για γερμανικές αποζημιώσεις


Από τις δηλώσεις του στη Neue Osnabrücker Zeitung δείχνει έτοιμος να στείλει εκ νέου βομβαρδιστικά στην Αθήνα-εκτός κι αν τη τελευταία στιγμή φοβηθεί τον
εξίσου σκληροτάχηλο Τσίπρα, ο οποίος συγκλόνισε τους πανέλληνες με την συνέντευξη-ναυάγιο στον Παπαχελά. 


Για πρώτη φορά μετά από την ανακίνηση, με δημοσίευμα στο «Βήμα της Κυριακής» της αξίωσης για καταβολή στην Ελλάδα πολεμικών αποζημιώσεων το Βερολίνο απαντά αρνητικά. 

Γ.ΤΡΑΓΚΑΣ:ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ (ΒΙΝΤΕΟ)



Γ.ΤΡΑΓΚΑΣ:ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ 


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ...


Βόρεια Κορέα: Σε θέση εκτόξευσης δύο πυραυλικές πλατφόρμες.


Προς τον ουρανό είναι στραμμένες μία ή δύο πλατφόρμες εκτόξευσης πυραύλων Musudan μεσαίου βεληνεκούς, γεγονός που μπορεί να σημαίνει ότι επίκειται εκτόξευση βορειοκορεατικού πυραύλου, μετέδωσαν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, η κίνηση αυτή θα μπορούσε να είναι και κόλπο, διευκρίνισαν τα ιαπωνικά τηλεοπτικά δίκτυα, προσθέτοντας πως η καταγραφή των κινήσεων αυτών έγινε μέσω δορυφόρου.

Η ΤΡΟΪΚΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΕΙ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ!


Από την ώρα που οι δοσίλογοι-εθνοπροδότες πολιτκοί 
επέτρεψαν στην τρόϊκα να εισέλθει στο ΥΠΕΘΑ ήταν βέβαιον ότι θα τα έκανε λίμπα.

Η επίσημη θέση των ΗΠΑ για ΑΟΖ και Ελληνοτουρκικά .....Του Μιχάλη Ιγνατίου

Αντίθετοι σε προκλητικές ενέργειες στο Αιγαίο, που ως γνωστό ξεκινούν μονίμως από την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνουν οι Αμερικανοί, οι οποίοι παρουσιάζονται έτοιμοι να εμπλακούν σε προσπάθειες συνεννόησης μεταξύ της Αθήνας και της Αγκυρας, για θέματα που αφορούν την ανακήρυξη αποκλειστικών οικονομικών ζωνών, ώστε να αποφευχθούν κρίσεις. 
Ενώ δεν....

Π. Καμμένος: «Για να ξέρει ο Ελληνικός λαός πώς χαρίζετε 250 εκατ. ευρώ από τα χρήματα που πήρε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ» (βίντεο).


Φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε στη βουλή μεταξύ του Πάνου Καμμένου και του αντιπροέδρου της βουλής Λεωνίδα Γρηγοράκου. 

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων..

Να χρεωθούν τα ποσά αυτά , στους εντολείς των Τροικανών η και στους ίδιους .....Στα σκουπίδια 3.000.000 ευρώ!


Ούτε λίγο ούτε πολύ 3.000.000 ευρώ κόστισε, με βάση τις πρώτες πληροφορίες, στην Εθνική Τράπεζα η διαφήμιση της συγχώνευσης και οι υπηρεσίες των συμβούλων που μελετούσαν τη συγχώνευση, την οποία μπλόκαρε η τρόικα. 

Το 1.000.000 πήγε στη διαφήμιση και τα υπόλοιπα 2.000.000 στους συμβούλους!

Ο Αλέξανδος Τουρκολιάς.....

Ιδού ποιοί είναι η «σύγχρονη Γκεστάπο», και πόσα παίρνουν οι Έλληνες Τροϊκανοί...

Της Ανδριάνας Ζαρακέλη

«Μπάστακες», «σύγχρονη Γκεστάπο», «δεσμοφύλακες», «γκαουλάιτερ». 

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα προσωνύμια που κατά καιρούς έχουν αποδοθεί στα στελέχη της «TaskForce», της ομάδας που συστήθηκε προκειμένου να παράσχει τεχνική βοήθεια στη χώρα μας.

Η «Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα»....

Προανακριτική: Για αυτοπρόσωπη κατάθεση καλείται ο τέως Πρωθυπουργός ''Εξωτερικού'' , Γ. Παπανδρέου.

Το κατάλαβαν πως θα τους πάρει ο κόσμος με τις πέτρες και αντέδρασαν! Η κοροϊδία τους προς τον Ελληνικό λαό, δεν έχει προηγούμενο...

Επίσημη πρόσκληση προκειμένου καταθέσει αυτοπροσώπως στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ την ερχόμενη Τρίτη στις 6:30, θα σταλεί στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Αυτό αποφάσισαν τα μέλη της Προανακριτικής μετά από....

Φαντάσματα στη Θεσσαλονίκη - Nεο-Οθωμανοί στα Βαλκάνια.

Ένα άλλο παρελθόν για ένα άλλο μέλλον
Γράφει ο Νικόλαος Ι. Μέρτζος | Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, δημοσιογράφος και συγγραφέας.

Σε καιρούς χαλεπούς που στην Ελλάδα μαίνεται η ολόπλευρη εθνική κρίση υπό συνθήκες καθολικής παρακμής και εξελίσσονται δραματικές ανακατατάξεις στο γεωπολιτικό πεδίο της ευρύτερης περιοχής μας, η Θεσσαλονίκη φροντίζει να αναδείξει το οθωμανικό παρελθόν της ώστε να προσελκύσει μυριάδες νέους τουρίστες. 
Ταυτόχρονα...