Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Μην αφήσετε την Ελλάδα να μετατραπεί σε ένα τεράστιο δικαστήριο με υπερδικαστές τις τράπεζες και κατηγορούμενους το μισό πληθυσμό της χώρας.

panos_DESAT-750x422
Κ. Πρωθυπουργέ, από το 2013 ήσασταν ενημερωμένος για το γεγονός πως η νομοθεσία του Ιρλανδικού μοντέλου αντιμετώπισης των υπερήμερων δανείων, που ήταν υπό συζήτηση τότε για να εφαρμοστεί στην Ελλάδα, είχε αποτύχει ακόμη και στην, κατά πολύ ισχυρότερη οικονομικά από τη χώρα μας,  Ιρλανδία και πως είχε οδηγήσει σε καταχρηστική εκμετάλλευση της από τις Ιρλανδικές τράπεζες, γεγονός που είχε προκαλέσει μέχρι και τηνπαρέμβαση της Ιρλανδικής Κεντρικής Τράπεζας.
Τότε είχατε δηλώσει απερίφραστα την εναντίωση σας στο σχέδιο εφαρμογής της συγκεκριμένης νομοθεσίας στην Ελλάδα και υποσχεθήκατε, αν αναλαμβάνατε. την εξουσία ότι δε θα επιτρέπατε ποτέ αυτό να συμβεί.
Και όμως, μέσα σε λιγότερο από δώδεκα μήνες στην εξουσία, η κυβέρνηση σας κατάργησε τον, μόνο, ευνοϊκό για τους δανειολήπτες νόμο Κατσέλη και έκανε το Ιρλανδικό μοντέλο νόμο του κράτους, παρέχοντας υπερεξουσίες στις τράπεζες, κάνοντας.....

«Σεισμός» απειλεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα – Κινδυνεύει με διάλυση η ΕΕ.

«Σεισμός» απειλεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα - Κινδυνεύει με διάλυση η ΕΕ
Του Γιώργου Καπόπουλου
kapopoulos@pegasus.gr
Τον Ιανουάριο του 2015 η αισιοδοξία ήταν κυρίαρχη στην Ε.Ε. – Ευρωζώνη. Ο κεντρικός τραπεζίτης Μ. Ντράγκι είχε αναγγείλει από τον Δεκέμβριο του 2014 την απόφαση για Ποσοτική Χαλάρωση που πήρε το Δ.Σ. της ΕΚΤ στις 22 Ιανουαρίου του 2015. Η αδυναμία της ηγετικής ελίτ της Ευρωζώνης να βρει ισορροπία ανάμεσα στην δημοσιονομική εξυγίανση και στην ανάπτυξη θα λυνόταν αναίμακτα, χωρίς σύγκρουση της Γερμανίας με τη Γαλλία και τον Νότο – με τον Ντράγκι να καλύπτει το κενό.
Ενα χρόνο μετά η .....

Η Ελβετία χωρίς τον Καποδίστρια δεν θα ήταν αυτό που είναι … Ενα κείμενο προς τιμή του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας.

30C3DA05B6D7D04B2D5E2F30DE990524
Πριν από λίγες ημέρες, tovima.gr, δημοσίευσε ένα κείμενο σχετικά με την άγνωστη σε πολλούς δράση του Ιωάννη Καποδίστρια στην Ελβετία και το ρόλο του στην ουδετερότητα της χώρας αλλά και την ενσωμάτωση των καντονιών της Γενεύης και του Βο (Λωζάννη) σε αυτήν. Το ζήτημα συγκέντρωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ίσως σε αντιδιαστολή με τη θλιβερή πραγματικότητα ότι ενώ οι Ελβετοί τιμούν τον Καποδίστρια για την προσφορά τους στη χώρα τους, στην Ελλάδα, την πατρίδα του, δολοφονήθηκε, τη στιγμή που σχεδίαζε να χτίσει από το μηδέν ένα νέο ελεύθερο κράτος. Στα πλαίσια της συζήτησης που προκάλεσε το εν λόγω κείμενο, ο πρέσβης της Ελβετίας στην Αθήνα κ. Lorenzo Amberg απέστειλε στο Βήμα ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον κείμενό του σχετικά με το ίδιο ζήτημα, το οποίο βασίζεται σε ομιλία του στην Αναγνωστική Εταιρεία Κέρκυρας στις 23 Σεπτεμβρίου 2011 προς τιμή του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας.
Το ακόλουθο κείμενο αφορά κάποιες πτυχές της ζωής αυτού του μεγάλου πολιτικού άντρα που υπήρξε ο Ιωάννης Καποδίστριας· ειδικά το ρόλο που διαδραμάτισε στη θεσμική αναδιοργάνωση της Ελβετίας, καθώς και στην ενδυνάμωση του καθεστώτος της μόνιμης ουδετερότητας. Δεν το γράφω ως ιστορικός, αφού ....

Ο άξονας Τουρκίας- Γερμανίας-Ουκρανίας προκαλεί μέγα κίνδυνο στον άξονα, Ελλάδα – Ρωσία – Σερβία – Βουλγαρία.

n_94175_1
Τα δύο «φιλαράκια» (Τουρκία και Γερμανία)  εδώ και 100 χρόνια από την εποχή του πρώτου παγκοσμίου πολέμου,  ξανασμίγουν και πάλι «μαζί», προφανώς διότι συμπίπτουν τα συμφέροντα τους.  Πάντα όμως υπήρχε ανοικτός « δίαυλος» επικοινωνίας μεταξύ τους.
Την ίδια στιγμή η Άγκυρα ενεργοποιεί αμυντική συμμαχία με την Ουκρανία, χώρα άμεσου ενδιαφέροντος της , όπως και για το Βερολίνο. Έχουμε δηλαδή την δημιουργία ενός άξονα (Τουρκία-Ουκρανία με την Γερμανία), η οποία «απλώνεται» και αυτή στην Μέση Ανατολή.
Πρόκειται για μία γεωστρατηγική  εξέλιξη  λίαν επικίνδυνη για την χώρα μας, όσο και για τoν άξονα  Ρωσία- Σερβία -Ελλάδα-Βουλγαρία. Ο λόγος έχει να κάνει με την γερμανική επεκτατικότητα στα Βαλκάνια μέσω της ΕΕ, δίνοντας παράλληλα «ελεύθερο πεδίο» δράσης στον........ οθωμανικό ηγεμονισμό.

Αυτή είναι η αποκιοκρατική σύμβαση με την Fraport – Φοροαπαλλαγές, υπερεξουσίες, καμία δέσμευση στα εργασιακά.

Η παραχώρηση των 14 κερδοφόρων Περιφερειακών Αεροδρομίων στην εταιρεία Fraport, ήταν μια από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση να υλοποιήσει στα πλαίσια του 3ου Μνημονίου. Σήμερα, η σύμβαση αυτή έρχεται στην δημοσιότητα και αποκαλύπτονται όροι που αφορούν τόσο το δημόσιο συμφέρον, όσο και τους εργαζόμενους. Σύμφωνα με όσα περιλαμβάνονται στην σύμβαση, που όπως θα δείτε φέρει τις υπογραφές των υπουργών Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπίρτζη, Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, του ΤΑΙΠΕΔ αλλά και της Fraport, το Δημόσιο θα πληρώνει τα έξοδα και η Fraport θα εισπράττει
Όπως θα δείτε παρακάτω,  η εταιρεία έχει την δυνατότητα να μειώσει το μίσθωμα που έχει συμφωνηθεί, αν χρειαστούν βελτιωτικά έργα στα αεροδρόμια που αποκτά, απαλλάσσεται από ΕΝΦΙΑ, δημοτικά τέλη και έξοδα περιβαλλοντικών μελετών. Ακόμη, θα δικαιούται αποζημίωση....

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ..

ευρω
Η πολιτική άρχουσα τάξη μιας χώρας είναι από φύσεώς της (Μαριονέτα) των ξένων κέντρων αποφάσεων. Δεν έχει κάποια ουσιαστική εξουσία. Η εξουσία της παρέχεται για 4 χρόνια από το λαό σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Ο λαός τώρα ψηφίζει βασιζόμενος στην πληροφόρηση-παραπληροφόρηση που δέχεται από τα ΜΜΕ, τα οποία κατά κανόνα εξυπηρετούν-ανήκουν στην οικονομική ελίτ. Η πολιτική ελίτ διεξάγει την προεκλογική εκστρατεία με χρήματα-κεφάλαια (ξένα, εγχώρια) που τους τροφοδοτεί ξανά η οικονομική ελίτ.
Η οικονομική ελίτ κάθε χώρας έχει την πραγματική εξουσία στα χέρια της. Ποιος είναι ο λόγος λοιπόν που οι οικονομικές ελίτ των ευρωπαϊκών χωρών έχουν απαιτήσει από τους πολιτικούς τους, οργανωμένα και σύγχρονα κράτη, ενώ κάτι τέτοιο δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα;
Ας επιχειρήσω να απαντήσω. Έχει να κάνει ουσιαστικά με τον τομέα της παραγωγικής οικονομίας που έχει αναπτυχθεί σε ...

Συγκλονιστική συνέντευξη Πούτιν…

Ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν, στις 5 Ιανουαρίου παραχώρησε συνέντευξη στην Γερμανική Bild μιλώντας για μια πληθώρα σημαντικών ζητημάτων.
To voicenews.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τα δέκα πιο σημαντικά σημεία της εν λόγω συνέντευξης:
1. “Οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας: μια ανόητη και επιβλαβής απόφαση”
Από το 2014, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει αρκετές δέσμες κυρώσεων κατά της Ρωσίας, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι παρεμβαίνει στην κρίση στην Ουκρανία, ισχυρισμό τον οποίο η Μόσχα έχει αρνηθεί επανειλημμένα.
“Θεωρώ ότι πρόκειται για μια ανόητη και επιβλαβή απόφαση”, δήλωσε ο Πούτιν στους Γερμανούς δημοσιογράφους.
“Όσο για το ποιοι είναι οι περιορισμοί για εμάς, δεν είναι το δυσκολότερο πράγμα που βιώνουμε ως χώρα, αλλά είναι επιβλαβείς για την οικονομία μας όσον αφορά την πρόσβαση σε ξένες χρηματαγορές”.
2. “Η Κριμαία δεν είναι ....

ΕΚΚΟΛΑΠΤΟΝΤΑΙ ΧΑΟΣ, ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ – ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΘΥΕΛΛΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.

Γράφει ο καθηγητής Αδαμάντιος Πεπελάσης
Σε λίγες εβδοµάδες θα αντιληφθούµε τις νέες θύελλες που έρχονται, από το εξωτερικό και το εσωτερικό της χώρας. Οι κυλιόµενες διαβεβαιώσεις των επικοινωνιακών µηχανισµών ελάχιστα µπορούν να πείσουν όσους διαθέτουν µνήµη. Επιλεκτικώς αναπαράγουν αποσπάσµατα ειδήσεων, αναλύσεων και εκτιµήσεων. Πάρτε για παράδειγµα δηλώσεις, από τον Στουρνάρα έως τον Ροµπόλη, από τον ΙΟΒΕ έως το Blumberg και τις ευρωπαϊκές εφηµερίδες. 
Όλοι αφήνουν χαραµάδες αισιοδοξίας υπό συγκεκριµένες αλλά και αυστηρές προϋποθέσεις. Προϋποθέσεις που δεν ικανοποιούνται και που όλοι γνωρίζουµε ότι δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν. 
Να εξηγήσω ότι, βεβαίως η Ελλάδα είναι χώρα µνηµονιακή και ότι, ούτως ή άλλως, θα ...

Ολοι στους δρόμους, τούτο το ασφαλιστικό βάζει την οριστική μας ταφόπλακα – Αυτές θα είναι οι συντάξεις το 2019