Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Δεν υπάρχει η συνείδηση στον πολίτη ότι είναι ένας κολίγος και τίποτε περισσότερο...

Συρρίκνωση. 

Αυτή είναι η μαγική λέξη που κρύβεται τόσο πίσω από την πολιτική σκηνή όσο και στον όρο «ανάπτυξη» που χρησιμοποιούν όλοι οι πολιτικοί σωτήρες της πλειοψηφικής διακυβέρνησης και αντιπολίτευσης όταν αναφέρονται στην οικονομία της χώρας. 

Συρρίκνωση ιδεολογικών γραμμών με το προπέτασμα καπνού πολλών κόμματων και κυβερνήσεις συνασπισμού. Μία είναι η πολιτική γραμμή όλων η οποία συρρικνώνει την ελπίδα για την οποιαδήποτε οικονομοπολιτική θεωρία που θα μπορούσε ως αντίθετη γραμμή να ....

Όλοι, μα όλοι πραγματικά τα γράφουν όλα τα π@π@ρια τους.

Όλοι, μα όλοι πραγματικά τα γράφουν όλα τα π@π@ρια τους. 

Ρίξτε μια ματιά στους «Έλληνες» εκπροσώπους στο Ευρωκοινοβούλιο. Πουθενά καμιά λέξη από κανέναν για τις εθνικές θέσεις που πρέπει να κρατήσουν απέναντι στις σκληρές ανθελληνικές θέσεις των Ευρωπαίων συναδέλφων τους. 

Όλοι ψάχνουν τρύπα να χωθούν σε κάποιο ευρωπαϊκό συνδυασμό όχι για να υπερασπιστούν τις ελληνικές θέσεις αλλά να υπερασπιστούν τις θέσεις των ευρωπαϊκών κομμάτων.

Πριν ακόμα γίνει Ομοσπονδία η Ε.Ε, οι δικοί μας ευρωβουλευτές φέρονται ως εκπρόσωποι ευρωπαϊκών κομμάτων πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων τις εθνικές θέσεις που πρέπει να έχει ένας εκλεγμένος υπερασπιζόμενος την χώρα του ακόμα κι αν πρέπει να δυσαρεστήσει τον «παρτάκια» ψηφοφόρο που τον εξέλεξε.

Κυριολεκτικά στα @@ της αντιπολίτευσης για ....

Κοσμοϊστορικές εξελίξεις: Ρωσία και Κίνα εγκαταλείπουν το δολάριο στις μεταξύ τους συναλλαγές!

κοσμοιστορικές-εξελίξεις-ρωσία-και-κίνα-εγκαταλείπουν-το-δολάριο-στις-μεταξύ-τους-συναλλαγέςOι κινεζικές εταιρείες έιναι έτοιμες να εγκαταλείψουν το δολάριο και να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους με τις ρωσικές εταιρείες σε ρούβλια και γουάν, αντικαθιστώντας το δολάριο ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα ενώ θα δημιουργήσουν ανεξάρτητο οίκο αξιολόγησης ο οποίος θα είναι απολίτικος.
Αυτή είναι η απάντηση Μόσχας και Πεκίνου προς τις ΗΠΑ και φαίνεται ότι θα συμπαρασύρουν ή σκοπεύον να συμπαρασύρουν σε αυτή την πολιτική εγκατάλειψης του δολαρίου και τα άλλα μέλη των BRICS, δηλαδή την Ινδία, την Βραζιλία και τη Νότιο Αφρική, τουλάχιστον σε ότι.....

«ΧΩΡΙΣ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗ»!!! Ακούτε κύριοι του success story;;;;

λεγκρενΣε μια δήλωση βόμβα που διαλύει το έτσι κι αλλιώς διαλυμένο success story των Σαμαροβενιζέλων, προέβη ο Βρετανός οικονομολόγος Φιλίπ Λεγκρέν, ο οποίος από τον Φεβρουάριο του 2011 έως τον Φεβρουάριο του 2014 διετέλεσε επικεφαλής των οικονομικών συμβούλων του απερχόμενου προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.


Ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε ότι:


Χωρίς την ....

Μαρίν Λεπέν: Achtung, Frau Merkel...

lepen-marin-slider
Με την απειλητική προειδοποίηση «Θέλω να καταστρέψω την Ευρωπαϊκή Ένωση» η Μαρίν Λεπέν δίνει το στίγμα των προθέσεών της, μετά την επικράτησής της στις πρόσφατες Ευρωεκλογές.
Σε συνέντετυξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό «Spiegel» η πρόεδρος του γαλλικού Εθνικού Μετώπου επισημαίνει πως επιθυμεί να καταστρέψει όχι την Ευρώπη, αλλά την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
«Πιστεύω σε μια Ευρώπη με κράτη-έθνη, σε μια Ευρώπη που να στηρίζεται στην αμοιβαία συνεργασία, αλλά δεν ....

NY Times: Γιατί ο αποπληθωρισμός στην Ελλάδα είναι μεγάλο πρόβλημα.

apoplithorismos-nytimes
Ο κίνδυνος αποπληθωρισμού και η περίπτωση της Ελλάδας αναλύεται σε ανταπόκριση των New York Times από την Αθήνα, με αφορμή και την αυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην οποία αναμένεται να αποφασιστεί η λήψη «δραστικών μέτρων» για την τόνωση της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού, ο οποίος έχει ήδη πλήξει τέσσερις χώρες της ευρωζώνης, την Πορτογαλία, την Κύπρο, τη Σλοβακία και ιδιαίτερα την Ελλάδα, όπως υπογραμμίζεται.
Όσον αφορά την Ελλάδα, διατυπώνεται η άποψη ότι ....

Θησαυρός 2 δισ. ευρώ από κατασχέσεις στα υπόγεια του Παρακαταθηκών.

tameio_parakatathikwn_2















Tο Δημόσιο αποφάσισε να αξιοποιήσει τον κρυμμένο θησαυρό, που άφηνε να σκονίζεται στα αζήτητα επί σχεδόν έναν αιώνα στα υπόγεια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.
Έπρεπε να έρθει η κρίση και το Μνημόνιο, για να αναζητήσει τι δικαιούται και τι μπορεί να εκμεταλλευτεί από την περιουσία αυτή.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά έγινε προσπάθεια καταγραφής των παρακαταθηκών του Ταμείου Παρακαταθηκών.
Σήμερα, οι χρηματικές παρακαταθήκες που φυλάσσονται στο ΤΠΔ ανέρχονται ....

Με 223 «ναι» άρση ασυλίας των Μιχαλολιάκου, Λαγού, Παππά.

ÂÏÕËÇ - ÓÕÆÇÔÇÓÇ ÃÉÁ ÔÁ ÓÕÌÐËÇÑÙÌÁÔÉÊÁ ÁÉÔÇÌÁÔÁ ÃÉÁ ÅÊ ÍÅÏÕ ÁÑÓÇ ÔÇÓ ÁÓÕËÉÁÓ ÔÙÍ Í. ÌÉ×ÁËÏËÉÁÊÏÕ, ×Ñ. ÐÁÐÐÁ ÊÁÉ ÉÙ. ËÁÃÏÕ  (EUROKINISSI/ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ)
 Η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την Άρση Ασυλίας των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, Γιάννη Λαγού και Χρήστου Παππά.
Το αποτέλεσμα και για τις τρεις ψηφοφορίες ήταν ακριβώς το ίδιο, ψήφισαν 224 Βουλευτές εκ των οποίων οι 223 «ναι» στην Άρση Ασυλίας ενώ «παρών» ψήφισε ο ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος.
Στην ψηφοφορία ....

Μυστηριώδες ραντεβού του Στουρνάρα στο Παρίσι....

stournaras-8
Η αιφνιδιαστική επίσκεψη του μέχρι σήμερα υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στο Παρίσι, όπως διαρρέει το περιβάλλον του και ιδιαιτέρως η δικαιολογία που προτείνεται ώστε να εξηγηθεί αυτή η επίσκεψη εν μέσω εξελίξεων για τον ανασχηματισμό, προκαλεί έντονο ενδιαφέρον στην Αθήνα, ιδιαίτερα δε, στα δημοσιογραφικά γραφεία.
Σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού, ενδεχομένως ο Γιάννης Στουρνάρας, να μετέβη στο .....

«Είναι πιθανό η Ελλάδα να χρειαστεί περισσότερη βοήθεια».

Λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για ένα νέο μικρό δάνειο προς την Ελλάδα, σήμερα ήταν η σειρά του Γερούν Ντάισελμπλουμ να επανέλθει στο θέμα.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε πως η Ελλάδα είναι πιθανό να ....

«Ο καθένας διαλέγει τον δρόμο του», απαντά ο Καμμένος.

Για τις παρασκηνιακές εσωκομματικές διεργασίες στους Ανεξάρτητους Ελληνες μίλησε ο Πάνος Καμμένος, τονίζοντας πως οι αποχωρήσεις από το κόμμα του, γίνονται σε μία προσπάθεια κυβέρνησης και τρόικας να εξασφαλίσει τον μαγικό αριθμό των 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
«Ο καθένας διαλέγει τον δρόμο του» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ρ/σ Alpha και τόνισε αναφερόμενος στην αποχώρηση της Μίκας Ιατρίδη ότι «αν καταλάβετε εσείς του λόγους που αποχώρησε, να τους καταλάβω και εγώ» ενώ για το Βασίλη Καπερνάρο, είπε πως «δεν «σπάσαμε» απολύτως τίποτα. 
Απαντώντας σε ερώτηση αν εκτιμά ότι οι συγκεκριμένοι βουλευτές θα κατευθυνθούν προς τη Νέα Δημοκρατία απάντησε «Κυριακή κοντή γιορτή».
Ο κ. Καμμένος, τόνισε ακόμα πως ...

«Ο Σαμαράς έβαλε τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή και όχι η Δικαιοσύνη»

Σε μία έντονα συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία, η οποία χαρακτηρίστηκε από βαριές εκφράσεις και προσωπικές επιθέσεις εναντίον στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, ο Νίκος Μιχαλολιάκος επιχείρησε να πείσει την Ολομέλεια της Βουλής για την αθωότητα του.
«Ο Σαμαράς έβαλε τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή, δεν την έβαλε καμία δικαιοσύνη», ισχυρίσθηκε και κάλεσε «τους ψηφοφόρους να δώσουν τον αγώνα τον καλό για να πέσει αυτή η αντεθνική κυβέρνηση», ενώ έκανε λόγο για «χούντα του Βενιζέλου και του Σαμαρά».
Ο έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού γ.γ. της Χρυσής Αυγής, επανέλαβε πολλές φορές την φράση «σας ομιλεί ο αρχηγός του τρίτου πολιτικού κόμματος της χώρας», ενώ κάποια .....