Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Στίγκλιτς: Πρόβατον επί σφαγήν η Ελλάδα…

Την άποψη ότι το νέο μνημόνιο δεν έχει λογική ούτε για την Ελλάδα, ούτε για τους πιστωτές της χώρας εκφράζει σε νέο άρθρο του στους New York Times ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς. Ο Στίγλιτς αναλύει την επανάληψη της «λάθος συνταγής» και τα συμφέροντα πίσω από την εφαρμογή της.
Καταλήγοντας δικαιολογεί τον τίτλο του άρθρου του «Ελλάδα: Πρόβατον επί σφαγήν» γράφοντας: «Προς το παρόν η ελληνική κυβέρνηση έχει συμβιβαστεί, καταλήγει ο Τζόσεφ Στίγκλιτς. «Για την ώρα, η Ελληνική κυβέρνηση έχει συνθηκολογήσει. Ίσως, καθώς η χαμένη πενταετία γίνεται χαμένη δεκαετία, καθώς η πολιτική γίνεται όλο και πιο άσχημη, καθώς αυξάνονται οι αποδείξεις ότι οι πολιτικές αυτές έχουν αποτύχει, η τρόικα θα έλθει στα συγκαλά της. 
Η Ελλάδα χρειάζεται αναδιάρθρωση χρέους, καλύτερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και πιο λογικούς στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Το πιθανότερο, όμως, είναι ότι η τρόικα θα κάνει αυτό που κάνει τα τελευταία πέντε χρόνια: να επιρρίψει τις ευθύνες στο θύμα».
Ολόκληρο το άρθρο:

Αυφαντής: Θέλουν να μας διώξουν από την Ελλάδα και να πάρουν την γη μας – βίντεο

Από συνομμωσιολογία, έχετε πήξει όλοι και πλέον όλα σας φαίνονται παράλογα και υπερβολικές φοβίες, από την υπερπληροφόρηση που υπάρχει. Το παρακάτω βίντεο όμως, θα πρέπει να το λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν και όχι ως υπερβολή.
Ο Στρατηγός ε.α. κος Αυφαντής ΔΕΝ είναι κάποιος δεξιός ή αριστερός σαχλαμάρας που μέσα του υπερέχει ο υπερπατριωτισμός και ξεφουρνίζει ότι του κατέβει κυριευμένος από τυφλή αγάπη για την πατρίδα. Ότι λέει -όσο περίεργο και αν ακούγεται- είναι κατόπιν έρευνας και τεκμηρίωσης. 
Όταν μάλιστα αυτά που λέει, τα βλέπουμε και μπροστά μας πλέον, τότε ...

Το όνειρο του Σόιμπλε «Όλη η Ευρώπη υπό γερμανική κυριαρχία»

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παρουσιαζόταν ως βαθιά ευρωπαϊστής και μετά απείλησε την Ελλάδα με έξοδο από το ευρώ, αναφέρει σε άρθρο του το περιοδικό Der Spiegel. 


Και εξηγεί ότι ο Σόιμπλε δεν άλλαξε γνώμη, απλώς επιθυμεί μια ενωμένη Ευρώπη αλλά υπό γερμανική κυριαρχία.


Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι ταυτόχρονα ο πιο αγαπητός πολιτικός της Γερμανίας, στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και ο πιο μισητός, στο εξωτερικό, επισημαίνει ο Όγκσταϊν, ρίχνοντας από την πρώτη θέση την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.


Όταν ο Γερμανός υπουργός απείλησε την Ελλάδα ......

Υφαρπαγή κάθε ίχνους εθνικής κυριαρχίας και εθνικής αξιοπρέπειας.


Δεν υπάρχει  σοβαρός οικονομολόγος, εντός και εκτός της χώρας, που να τολμά να υποστηρίξει ότι αυτό το προϊόν ενός απάνθρωπου εκβιασμού, που βαπτίστηκε ωστόσο «συμφωνία» αποβλέπει στη σωτηρία μας.
Βασισμένο και το τρίτο μνημόνιο στις ίδιες κατευθυντήριες γραμμές των δύο προηγουμένων, που κατέστρεψαν την Ελλάδα, αλλά με ενισχυμένες τις ακραίες εκείνες απαιτήσεις των δανειστών, υπέρ της πλήρους λεηλασίας της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, υπέρ της ολοκληρωτικής εξαθλίωσης και ταπείνωσης του λαού, υπέρ δήθεν μεταρρυθμίσεων που απορρέουν από την πιο φανατική και απάνθρωπη νεοφιλελεύθερη θεώρηση, υπέρ της συνέχισης και εντατικοποίησης της γενοκτονικής λιτότητας, υπέρ της εφαρμογής εγκληματικής εμβέλειας υφεσιακών μέτρων, υπέρ της υφαρπαγής κάθε ίχνους  εθνικής κυριαρχίας και εθνικής αξιοπρέπειας, τέλος υπέρ της επίδειξης μιας βάρβαρης ....

Σε γερμανικά κρατικά ταμεία τα χρήματα από ιδιωτικοποιήσεις! Αποκάλυψη Γερμανών.

Image
Τα 50 δις “εγγυήσεων” που απαίτησε ο Σόϊμπλε για να μην ενεργοποιήσει το Grexit,έχουν προκαλέσει την εξής απλή απορία: πως θα μπορέσει η Ελλάδα να συγκεντρώσει αυτό το τεράστιο πόσο; Και είναι απορία την οποία έχουν και οι Γερμανοί.
Το ρεπορτάζ του γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού ARD είναι αποκαλυπτικό για το τι ακριβώς σημαίνει σε πάρα πολλές περιπτώσεις η “αξιοποίηση κρατικών περιουσιακών στοιχείων” της χώρας μας.
Όπως αποκαλύπτουν οι Γερμανοί επαναλαμβάνουμε δημοσιογράφοι, τα έσοδα από την “βεβιασμένη ιδιωτικοποίηση” 14 αεροδρομίων θα καταλήξουν στα γερμανικά κρατικά ταμεία! Πως;
Δείτε το ρεπορτάζ και ακολουθεί ερώτηση που έχει κατατεθεί στη Βουλή γι΄ αυτό....

Ποιος συντηρεί τη «συμμορία» του ευρώ;

Η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους έφερε πριν από εβδομάδες στο φως τα «σεμινάρια δημοσιογράφων» του ΔΝΤ. Μήπως όμως διαθέτει και η Ε.Ε. τα δικά της «σχολεία» για να προωθεί το ενιαίο νόμισμα, να δικαιολογεί τις πραξικοπηματικές παρεμβάσεις της ΕΚΤ και τη διαρκή διάσωση των τραπεζών σε βάρος των πολιτών; Η απάντηση είναι ότι όχι μόνο τα διαθέτει, αλλά τα μαθήματα ξεκινούν από την… Δ’ Δημοτικού.
Με ετήσιο προϋπολογισμό 3.3 δισ. ευρώ για διαφημίσεις, η Ε.Ε ξοδεύει περισσότερα για την προβολή της και από την Coca- Cola
(Eκθεση της βρετανικής οργάνωσης TPA)
Tο 1998 ο εκπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε μια περίεργη εντολή. Διέταξε να πολτοποιηθούν 75.000 αντίτυπα ενός παιδικού κόμικς με τίτλο «Ο πόλεμος του παγωτού βατόμουρου». Στο βιβλίο τρία παιδιά που ζουν στην Ε.Ε. πραγματοποιούν ένα ταξίδι στον χρόνο για να βρεθούν σε μια Ευρώπη η οποία είναι ακόμη.......

Η ΕΕ ΑΛΛΑΖΕΙ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΚΤΗΝΩΔΗΣ.

Εκστασιασμένος είναι ο Γερμανός δημοσιογράφος της εβδομαδιαίας εφημερίδας της σοσιαλδημοκρατικής διανόησης, Ντι ΤσάιτΜατίας Κρούπα, στο ολοσέλιδο άρθρο που γράφει εναντίον της Ελλάδας. «Η σκληρότητα και η αποφασιστικότητα που μαθαίνει τώρα η ΕΕ συνιστούν πρόοδο για την κοινότητα, η οποία συχνά πάσχει από την έλλειψη αυτών τωναρετών», γράφει ενθουσιασμένος.

 «Ποτέ μέχρι τώρα μια σύγκρουση στο εσωτερικό της ΕΕ δεν είχε διεξαχθεί τόσο σκληρά όσο αυτή», τονίζει συνεπαρμένος. «Ποτέ ως τώρα δεν είχε φανεί η πιθανότητα σχίσματος στην ΕΕ, όπως τις προηγούμενες μέρες. Αυτό καταστρέφει πολλά. Φίλοι και εχθροί φαντάζονται για μια ακόμη φορά στο δρόμο προς το γκρεμό» προσθέτει.
Έξω φρενών είχαν γίνει οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δανειστές με την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να

Κλίμα οικονομικού εθνικισμού και ηγεμονισμού, εδραιώνεται στην Ευρώπη και στο πολιτικό σύστημα της Γερμανίας.

Το Βερολίνο και ορισμένες χώρες-μέλη που λειτουργούν σαν δορυφόροι του κινούνται κατά τρόπο που δείχνει πως επιδιώκουν να εκμεταλλευθούν την παραμικρή καθυστέρηση για να εκτροχιάσουν τη δρομολογημένη διαδικασία. 

Είναι ενδεικτική η αντίδραση τέτοιων χωρών-μελών στη δήλωση του επιτρόπου Μοσχοβισί πως εάν δεν καταστεί δυνατή η έγκαιρη εκταμίευση του αναγκαίου ποσού μέχρι τις 20 Αυγούστου, θα δοθεί ένα δεύτερο δάνειο-γέφυρα για να πληρώσει την οφειλή της προς την ΕΚΤ, όπως συνέβη και με την αντίστοιχη οφειλή του Ιουλίου.


Ο φόβος πως ο Σόιμπλε θα εκμεταλλευθεί κάθε ευκαιρία και δυνατότητα για επαναφέρει στην ατζέντα το Grexit δεν είναι μόνο ελληνικός. Επιβεβαιώνεται και από το γεγονός πως τα γεράκια, στο όνομα της έλλειψης εμπιστοσύνης προς την ελληνική κυβέρνηση, ζητούν να......

ΖΗΤΟΥΝ "ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ" (ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ...) Αδιανόητο: Οι Γερμανοί ζήτησαν νέα μέτρα και νέα προαπαιτούμενα! - Δεν υπογράφουν συμφωνία και οδηγούν την Ελλάδα εκτός ευρώ

Ποια συμφωνία; Το Βερολίνο τις τελευταίες δύο ημέρες, σύμφωνα με απόλττα ασφαλείς πληροφορίες του defencenet.gr παρουσίασε νέο πακέτο προαπαιτούμενων στην Αθήνα, εκτός και πέραν όλων των άλλων που έχει δεχθεί η κυβέρνηση και η αίσθηση που υπάρχει στο Μαξίμου είναι ότι "απλά το Βερολίνο δεν θέλει συμφωνία" και βρίσκει ως αφορμή την αίτηση νέων μέτρων.
 
Η Γερμανία πρακτικά ανάγκασε τον Αλέξη Τσίπρα σε μία άτακτη υποχώρηση, τον οδήγησε να υπογράψει νέο μνημόνιο ψηφίζοντας σκληρά μέτρα με δύο νομοσχέδιο, εμβόλισε τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ζητάει νέα προαπαιτούμενα όχι για να υπογραφεί η συμφωνία που αποφασίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής, αλλά για ένα πρόγραμμα-γέφυρα μόνο και μόνο να πληρωθεί η δόση των 3,2 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου.
 
Πρόκειται για ένα καλοσχεδιασμένο σχέδιο των Γερμανών με στόχο να υπονομεύσουν......