Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

«Πάμε φουλ» για περικοπές σε μισθούς και συντάξεις..

 «Ο κόσμος το' χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι». 

Η φράση αυτή ταιριάζει γάντι στις προθέσεις και στις διαθέσεις της τρόικας και τις κυβέρνησης γύρω από τους μισθούς και στις συντάξεις. 

Άλλωστε η ομολογία του Πολ Τόμσεν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Έθνος της Κυριακής ήταν έμμεση αλλά σαφής αν και... πέρασε στα ψιλά των σχολιασμών.

«Υποστηρίζουμε την επιθυμία των Αρχών να αποφευχθούν οριζόντιες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις» δήλωσε ...στην συνέντευξή του ο κ. Τόμσεν, όπερ μεταφραζόμενο σημαίνει ότι το σενάριο συζητείται εντόνως και μάλιστα ο «ευαίσθητος» κ. Τόμσεν δεν θέλει...

Χώρα τριτοκοσμικής εργασίας......

Σ
υνθήκες 19ου αιώνα τείνουν να γίνουν κανόνας στην αγορά εργασίας με μεγάλες κατηγορίες εργαζομένων να πληρώνονται όχι μόνο με καθυστέρηση αρκετών μηνών, αλλά σε είδος, ακόμα και με κουπόνια. 

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το οποίο παραθέτει στοιχεία από έρευνα του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.
 
Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, περίπου 1.200.000 εργαζόμενοι αμείβονται με καθυστέρηση από 3 έως 12 μήνες, ενώ είναι διαδεδομένο πλέον το φαινόμενο της αποπληρωμής σε είδος.
  
Εργοδότες απασχολούν εργαζόμενους καταβάλλοντάς τους ως αμοιβή δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχείο ή ημερήσια σίτιση ενώ σε πολλές άλλες περιπτώσεις επιχειρήσεις λιανεμπορίου καταβάλλουν... 

Στους επόμενους έξι μήνες θα απολυθούν από το δημόσιο 6.800 εργαζόμενοι...


Μέσα στους επόμενους έξι μήνες θα πρέπει να απολυθούν από το δημόσιο περίπου 6.800 εργαζόμενοι σύμφωνα με όσα έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα.

Μέχρι στιγμής έχουν χάσει την δουλειά τους περίπου 8.000 δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ η τρόικα πιέζει και για νέες απολύσεις για το 2015 κάτι που έχει απορρίψει από την πρώτη στιγμή...

Τα άρεια παγωτάκια απεφάνθησαν οτι :Προέχει το δημόσιο συμφέρον”!

Από την Σοφία

Το ακούσαμε και το ανέκδοτο της ημέρας από το άρειο πρακτορείο εξυπηρέτησης συμφερόντων της τρόικα.
Ο Άρειος Πάγος ακύρωσε την Δικαιοσύνη για λόγους "δημοσίου συμφέροντος"…

Ο μισθός των καθαριστριών απειλεί το δημόσιο συμφέρον, λοιπόν!!!

Οι αμοιβές των υπουργών που έχουν διαλύσει τους τομείς που άπτονται των...