Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Η οικονομία παραμένει στα χέρια συμμοριών!!!

Η κλοπή του κρατικού κορβανά από τον Λιάπη, οι αποκαλύψεις Κάντα για το πώς δουλεύουν οι «οικογένειες» με τους πολιτικούς και οι αποδείξεις Τομπούλογλου για το δούλεμα των Ελλήνων ιθαγενών από απατεώνες κομματικούς και πολιτευτές είναι μόνο η θεατή πλευρά παράδοσης της οικονομίας σε συμμορίες.
Η αθέατη είναι η αγωνία των συμμοριών να σκοτεινιάσουν την θεατή πλευρά…

Γιατί η εστία του προβλήματος μας, ως κοινωνία και ως χώρα, δεν είναι ασφαλώς η (αυτονόητη και στην Ζιμπάμπουε) τιμωρία των απατεώνων της διαπλοκής αλλά ο μηχανισμός που παράγει τους αγύρτες πολιτευτές και την διαπλοκή. 
Τα φαινόμενα όμως θα καταδικαστούν απλώς ως «μεμονωμένες περιπτώσεις»....

1914-2014

1914-2014

Υπενθυμίζουμε πως μετά τη δολοφονική επίθεση στις 28 Ιουνίου του 1914 στο Σαράγιεβο (Βοσνία), εναντίον του διαδόχου της Αυστροουγγαρίας, από Σέρβους εθνικιστές, ο 83άχρονος αυτοκράτορας και θείος του θύματος κήρυξε τον πόλεμο εναντίον της Σερβίας (παρά το ότι τιμωρήθηκαν αυστηρά οι δράστες), αφού προηγουμένως εξασφάλισε τη συμμαχία της γερμανικής αυτοκρατορίας – η οποία συμφώνησε, θέλοντας να προλάβει την ισχυροποίηση της Ρωσίας.
Η Γερμανία, για να προστατεύσει τα νότα της, κήρυξε τον πόλεμο στη Γαλλία ενώ, κατά παράδοξο τρόπο,εισέβαλλε στις 4 Αυγούστου στο Βέλγιο, την ουδετερότητα του οποίου εγγυόταν η Βρετανία – με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ο 1ος παγκόσμιος πόλεμος, στο ένα μέτωπο του οποίου ήταν η Αυστροουγγαρία με τη Γερμανία, ενώ στο άλλο η Μ. Βρετανία, η Γαλλία και η Ρωσία (αργότερα πολλές άλλες χώρες).
Έκτοτε σταμάτησε η πρώτη παγκοσμιοποίηση, ακολούθησε η Μεγάλη Ύφεση, ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος, η δημιουργία της ΕΟΚ και η άνοδος των Η.Π.Α. ενώ, μετά το 1990, βιώνουμε η δεύτερη εποχή της παγκοσμιοποίησης - όπου άνοιξαν τα σύνορα της Κίνας, κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση, ενώθηκε η Γερμανία, δημιουργήθηκε η Ευρωζώνη κλπ.
Άρθρο 

Οδηγούμαστε σε νέους εθνικούς ακρωτηριασμούς με τους Σαμαρά-Βενιζέλο έρμαια της διαπλοκής των εξοπλιστικών!

ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ

To κυβερνητικό θέατρο με τα ραμολί μιζαδόρους των εξοπλιστικών που τους κουβαλάνε στα καροτσάκια για να τους λυπηθεί ο κόσμος, προκαλεί περισσότερη απογοήτευση για την κατάντια της πολιτικής εξουσίας η οποία είναι έρμαιο της διαπλοκής.
Τα ραμολί που καταθέτουν έπαθαν αίφνης αμνησία και λησμόνησαν τα ονόματα των πολιτικών τους προισταμένων, κάτι που βολεύει αφάνταστα την κυβέρνηση μια και όλοι τους είναι χωμένοι ως το λαιμό στα σκατά.
Σας θυμίζουμε ότι το υπερασπιστικό δίδυμο των Τσοχατζόπουλου-Παπαντωνίου, κ.κ. Λοβέρδος και Βενιζέλος “έβλεπαν” στους
αριθμούς των λογαριασμών της μίζας, αριθμούς κινητών τηλεφώνων και ο γραφικός βουκόλος Τραγάκης, ως πρόεδρος της Εξεταστικής που είχε στήσει ο Καραμανλής, κατάπινε αμάσητη την παραμύθα.
Φτάσαμε λοιπόν σήμερα, η κυβέρνηση να ατιμάζεται για μια ακόμη φορά σαν ποταπή πόρνη από τους σεσημασμένους νταβατζήδες της διαπλοκής-παραδοσιακοί και νεόπλουτοι- οι οποίοι παράλληλα...

Le Monde diplomatique. Πως η διατλαντική συμφωνία φέρνει την «χούντα των επιχειρηματιών» στους Ευρωπαίους πολίτες.

Ένα ενδιαφέρον άρθρο της Αμερικανίδας Lori Wallach, σχετικά με την επιχειρηματική δικτατορία που έρχεται.
 
ΗΠΑ

Η διατλαντική συμφωνία, ένας τυφώνας που απειλεί τους Ευρωπαίους

Οι συζητήσεις για τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Καναδά και Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες είχαν ξεκινήσει το 2008, κατέληξαν στις 18 Οκτωβρίου. 

Ένας καλός οιωνός για την αμερικανική κυβέρνηση, η οποία προσδοκά ότι θα καταλήξει σε ανάλογη συμφωνία με τη Γηραιά Ήπειρο.

Το σχέδιο αυτό, « η χούντα των επιχειρηματιών », όπως το ονομάζει η Lori Wallach, το οποίο αποτελεί αντικείμενο μυστικών διαπραγματεύσεων, υποστηρίζεται ένθερμα από τις πολυεθνικές, καθώς, εάν υιοθετηθεί, θα τους επιτρέπει να φέρνουν ενώπιον της Δικαιοσύνης κάθε κράτος που δεν θα συμμορφώνεται με τους κανόνες του φιλελευθερισμού.

Μπορεί κανείς να φανταστεί πολυεθνικές εταιρείες να σύρουν στα δικαστήρια τις κυβερνήσεις των οποίων ο πολιτικός προσανατολισμός θα είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των κερδών τους ; 

Μπορεί κανείς να διανοηθεί ότι οι εταιρείες αυτές θα είχαν....

Ιππόλυτος και Φαίδρα στην Τροιζήνα του μύθου.

ippol3
   Ο Ιππόλυτος είναι κυνηγός, αγνός, παρθένος και ταμένος στην Άρτεμη, τη θεά του κυνηγιού και της φυσικής αγνότητας. 

Ο Ιππόλυτος είναι αρχοντόπουλο. Αν και νόθος γιος του Θησέα και της Αμαζόνας Αντιόπης ή Ιππολύτης, ανατράφηκε δίπλα στον προπάππο του Πιτθέα στην Τροιζήνα προκειμένου να γίνει βασιλιάς της Τροιζήνας. 

Ο Ιππόλυτος είναι συνετός και ελεύθερος. 

Δεν παλεύει για την υπεροχή, αδιαφορεί για την εξουσία. 

Προτιμά τη φιλία και τη συναναστροφή των συνομηλίκων του, τα κυνήγια σε απρόσιτα δάση και τις νίκες σε πανελλήνιους αγώνες. 

Αυτές είναι οι αξίες του και φυσικά είναι ευσεβής. Σέβεται τους θεούς, σέβεται και τον πατέρα του Θησέα. 

Περισσότερο από όλους όμως τιμά και λατρεύει τη θεά Άρτεμη.
 
   Η Φαίδρα είναι η λαμπερή, όπως δηλώνει και το όνομά της, νόμιμη σύζυγος του Θησέα και μητέρα των δύο νόμιμων τέκνων του, Ακάμαντα και Δημοφώντα. Κατάγεται από αρχοντική γενιά. 

Πατέρας της ήταν ο βασιλιάς της Κρήτης Μίνωας και ...

Κυνική παραδοχή της μεθόδευσης από τον Βενιζέλο. "Δεν υπήρξε ποτέ Plan B. Μόνο το Μνημόνιο".

Σε μια ακόμη προσπάθεια του αρχομανή βουλιμικού αντιπροέδρου της συγκυβέρνησης Ε. Βενιζέλου να δείξει ένα ειλικρινές πρόσωπο προς τη κοινωνία, προέβη σε μια κυνική αποκάλυψη της μεθόδευσης για την "αιχμαλωσία" της χώρας στις τάξεις των μνημονίων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε άρθρο του στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» υποστηρίζει ότι «ο ελληνικός λαός ξέρει ότι με ψέματα και ψευδαισθήσεις δεν μπορεί να πορευτεί πλέον η Πατρίδα μας» και προσθέτει ...

ΒΙΝΤΕΟ. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ κ.ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ; Συνήγορος Ευσταθίου: "Σοβαρός εν ενεργεία πολιτικός του ΠΑΣΟΚ πίσω από τις μίζες".

Γνωστός εν ενεργεία "σοβαρός πολιτικός" μέλος του ΠΑΣΟΚ κρύβεται πίσω από εταιρεία που είχε συναλλαγές ο Ευσταθίου δήλωσε ο συνήγορος του επιχειρηματία Πάνου Ευσταθίου που κατηγορείται για τον καταβολή παράνομων προμηθειων σε στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.
Ο Μ..Δημητρακόπουλος υποστήριξε ότι «υπάρχει ένας σοβαρός πολιτικός που κρύβεται πίσω από εταιρεία που είχε συναλλαγές ο Ευσταθίου. 
Δεν είναι ο Τσοχατζόπουλος. Είναι γνωστός πολιτικός, στην πρώτη γραμμή και είναι από το ΠΑΣΟΚ».
Σε συνέντευξή του ....

Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΠΟΥ ΕΤΑΞΕ Ο Α.ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2014 Έρχονται δραματικές μειώσεις στις συντάξεις - Τους οδηγούν σε "ευθανασία".

"Άγριες" μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, κτάργηση των αναπηρικών,και μετατροπή των συντάξεων χηρείας σε "φιλοδώρημα" φέρνει το νέο έτος,προδίνοντας για άλλη μια φορά τους ψηφοφόρους μεγάλης ηλικίας που στήριξαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 17ης Ιούνη του 2012.
Πιο συγκεκριμένα ο Νέος Κανονισμός Ασφάλισης και Παροχών του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης που έχει στα χέρια του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία".
Την ίδια στιγμή που ο Α.Σαμαράς έταξε για το 2014 ανάπτυξη, και πρωτογενές πλεόνασμα, με το οποίο θα μοιράσει και λεφτά σε χαμηλοσυνταξιούχους και απόστρατους, ο Κανονισμός μιλάει για "ψαλίδι" στις επικουρικές από 16-45%!
Οι άνθρωποι αυτοί πλήρωναν...

Τη λίστα των 11.000 απολύσεων για το 2014 ετοιμάζει η κυβέρνηση

Επίσης θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας - κινητικότητας ακόμη 12.500 υπαλλήλους έως τον Φεβρουάριο 

Στη τελική ευθεία των διαβουλεύσεων με την τρόικα βρίσκεται η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς στις 15 Ιανουαρίου θα πρέπει να παρουσιάσει το σχέδιο υλοποίησης της μνημονιακής δέσμευσης για 11.000απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2014 και να θέσει σε καθεστώς διαθεσιμότητας - κινητικότητας ακόμη 12.500 υπαλλήλους έως τον Φεβρουάριο.

Ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει τις ενέργειες της κυβέρνησης για τις 4.000 απολύσεις που....

Χωρίς εισβολή η Τουρκία καταλαμβάνει την Θράκη...Ας είναι καλά το ΤΑΙΠΕΔ.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ;

Ποια "τουρκική εισβολή στην Θράκη"; 


Το ΤΑΙΠΕΔ απλά την πουλάει στην Τουρκία!

Εκτάσεις σε στρατηγικά σημεία που συνορεύουν με μειονοτικές περιοχές μέχρι και ποτάμια της Θράκης, βγάζει στο "σφυρί" το ελεγχόμενο από την τρόια ΤΑΙΠΕΔ, χωρίς η κυβέρνηση Α.Σαμαρά να αντιδρά και ενώ είναι σαφές ότι πρόκειται για μία πολιτική που υπερβαίνει κατά πολύ το ξεπούλημα που κάνουν σε άλλες περιοχές της Ελλάδος: 


Εδώ έχουμε να κάνουμε με εκχώρηση εθνικού εδάφους ακόμα και σε Τούρκους αγοραστές, αφού το ΤΑΙΠΕΔ πουλά σε όποιον δίνει τα περισσότερα χωρίς να εξετάζει....

Οι αγορές...κάνουν όλο το ''παιχνίδι''...Η Pimco αμφισβητεί τον Σαμαρά. "Δεν μπορεί να βγει στις αγορές το 2014".

Κόκκινη κάρτα από την Pimco προς τον Αντώνη Σαμαρά: 

Ο μεγαλύτερος επενδυτικός όμιλος διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως δηλώνει ότι δεν πρόκειται να αγοράσει ελληνικά ομόλογα και ότι η χώρα δεν θα αποφύγει το δανεισμό.

Επρόκειτο για μια σημαντική εξαγγελία που έγινε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα...
του έλληνα πρωθυπουργού.

«Η Ελλάδα θα επιστρέψει μέσα στο 2014 στις διεθνείς χρηματαγορές, θα βρει το δρόμο πίσω στην ομαλότητα και δεν θα χρειαστεί νέα δάνεια και νέο μνημόνιο». 

Ωστόσο οι διεθνείς χρηματαγορές δεν φαίνεται να δίνουν πίστη σε αυτήν την εξαγγελία θεωρώντας το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης μη ρεαλιστικό.

Όπως δήλωσε στο σημερινό....

Το απόλυτο όπλο κατά της παγκοσμιοποίησης.

«Ο άνθρωπος είναι ζώο κοινωνικό». 

Αφενός δεν μπορεί να ζήσει έξω από την ανθρώπινη κοινωνία, αφετέρου δεν έχει για τον ίδιο νόημα να ζήσει έξω από μία ανθρώπινη κοινωνία. 

Ταυτόχρονα όμως είναι και «ζώο αγελαίο», δηλαδή έχει ανάγκη από την ύπαρξη μιας εξουσιαστικής πυραμίδας. 
Δεν μπορεί λοιπόν να ζήσει ούτε στην απόλυτη αναρχία, ούτε στην πλήρη ισοπέδωση.

Τα πιο πάνω, από μόνα τους, είναι ικανά για να αποδείξουν την...

Διορία 30 ημερών για εξόφληση χρεών πριν τις κατασχέσεις.

Κατασχέσεις και πλειστηριασμούς θα υφίστανται οι φοροοφειλέτες που δεν συμμορφώνονται με τη διορία των 30 ημερών από το υπουργείο Οικονομικών για την εξόφληση χρεών προς το Δημόσιο, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης.

Η εγκύκλιος αναφέρει ότι εάν δεν καταβάλλονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές...

Παρέμβαση Σημίτη για την κρίση:Το χρέος δεν είναι βιώσιμο-Παραμένει ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ.


Παρέμβαση Σημίτη για την κρίση:Το χρέος δεν είναι βιώσιμο-Παραμένει ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ

Ορατό χαρακτηρίζει τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο οποίος επισημαίνει πως μπορεί ακόμη και τώρα η χώρα να θυσιαστεί ως «Ιφιγένεια» για να σωθεί το κοινό νόμισμα.
Σε άρθρο του στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής» ο πρώην πρωθυπουργός ασκεί κριτική στην στάση των Βρυξελλών, ωστόσο, τονίζει ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Υποστηρίζει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι ...

Το γράφημα που προκαλεί παγκόσμια ανατριχίλα… Από το κραχ στον παγκόσμιο πόλεμο;

Το γράφημα που προκαλεί παγκόσμια ανατριχίλα… Από το κραχ στον παγκόσμιο πόλεμο;


Γνωστοί διαχειριστές Hedge Funds αρθρογραφούν τις τελευταίες εβδομάδες βλέποντας σαφή παραλληλισμό στην πορεία του οικονομικών μεγεθών με αυτή του “μαύρου” 1929. Τις τελευταίες ημέρες, η διακύμανση του ΓΔ Dow Jones έχει βαλθεί να τους επιβεβαιώσει καθώς όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο γράφημα, η πορεία προς το 1929 δείχνει να επαναλαμβάνεται.
Εάν ταυτίσουμε τους δείκτες για το αντίστοιχο διάστημα των τελευταίων 18 μηνών, το γράφημα προκαλεί όντως ανατριχίλα (κλικ για μεγένθυση). Σαν κακόγουστη φάρσα, η ταύτιση ....

Δεν γνωρίζουν τι ποιούν; Δύο ιστορίες εκ Ρώμης απαντούν το καυτό ερώτημα......ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...

Όλος ο κόσμος έχει μια απορία: Καλά, οι ηγέτες μας, δεν γνωρίζουν τί ποιούν; Τόσο βαθειά νυχτωμένοι είναι; Δεν υπάρχει ούτε ένας ευρωπαίος ηγέτης που να μπορεί αντικρύσει την πραγματικότητα κατάματα και να αντιδράσει ανάλογα;
 Δεν θα μιλήσω για τους δικούς μας, εγχώριους «ηγέτες». Όσο λιγότερα πει κανείς για τους Παπανδρέου, Παπαδήμους, Σαμαράδες και Σία τόσο καλύτερα. Θα σας αφηγηθώ όμως μια ιστορία που γνωρίζω καλά και η οποία λέει, νομίζω, πολλά.
ΠΡΩΤΗ  ΙΣΤΟΡΙΑ
Φθινόπωρο 2011. Ρώμη. 
Ο τότε υπουργός οικονομικών της Ιταλίας, Τζούλιο Τρεμόντι, ανησυχεί. Βλέπει την λαίλαπα της Κρίσης να χτυπάει ήδη την χώρα του. Απεγνωσμένα ψάχνει ....

Κομισιόν: Η Ελλάδα αναμένεται να επιστρέψει μερικώς στις αγορές ...το 2015 και μην ακούτε τι λέει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

«Η προσδοκία για την Ελλάδα είναι ότι μπορεί μερικώς να έχει πρόσβαση στις αγορές από το 2015» για δανεισμό με λελογισμένα επιτόκια.

Αυτό  αναφέρεται σε επίσημη απάντηση της Κομισιόν στο Ευρωκοινοβούλιο, η οποία ανάβει νέα φωτιά στην κυβέρνηση, που επανειλημμένως έχει μιλήσει για επιστροφή....

Οι πλαστές πινακίδες του Λιάπη έφεραν στην επιφάνεια το σαλέ του στην Ευρυτανία ,που έχτισε με ...10 εκατ. ευρώ της Κοινότητας!!!…

Κορυφαίος! 

Έβαλε μόνος του, το κεφάλι του στον ντορβά.

 Οι πλαστές πινακίδες του Μιχάλη Λιάπη γίναν αφορμή,να τον ψάχνουν από παντού.

Η ιστορία με το σαλέ στην Ευρυτανία, που αποκαλύπτουν δυο Κυριακάτικες εφημερίδες, ήταν γνωστή από παλιά ως ψίθυρος, αλλά τώρα, άρχισαν πάλι να την ξαναψάχνουν, είπε ο Δ. Κοτταρίδης στον ΑΝΤ1.

Ο Λιάπης είχε μάθει να ζει με πολυτελή δωράκια και χορηγίες.

Για το σαλέ πήρε 10 εκατ. (!) από κοινοτικά κονδύλια, για να....

Ελληνική Προεδρία: Το ευρωπαϊκό παράδοξο…‘Η ΕΕ δεν κρίνει την Ελλάδα κατάλληλη να αυτο-κυβερνηθεί και γι αυτό την έχει θέσει υπό την επίβλεψη της τρόικας, την θεωρεί όμως κατάλληλη να ηγηθεί της Προεδρίας της ΕΕ’.

Samaras-Merkel01
Η χρεοκοπημένη, ανίσχυρη Ελλάδα ηγείται της Προεδρίας της ΕΕ, πέντε χρόνια μετά την παρολίγο κατάρρευση του ευρωπαϊκού σχεδίου εξαιτίας της, γράφει ο Colin Freeman στην TELEGRAPH, αναρωτώμενος αν η θέση του επικεφαλής της Προεδρίας θα διευκολύνει την Ελλάδα στην αποκατάσταση της φήμης της (“Can Greece Repair its Reputation?”).
O λόγος που η Ελλάδα προεδρεύει της ΕΕ, σημειώνει, είναι ότι οι Προεδρίες στην ΕΕ γίνονται εκ περιτροπής και ο ρόλος της Ελλάδας θα είναι....

Εκθεση των αναλυτών Rogoff και Reinhart για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους:

LETTA-SAMARAS01-03JANUARY2014
Τα πορίσματα μιας νέας έκθεσης των καθηγητών του Πανεπιστημίου Harvard, Carmen Reinhart και Kenneth Rogoff, για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ΕΕ, προβάλλει ο Matthew Dalton σε άρθρο του στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας WALL STREET JOURNAL, με τίτλο «Three Ways for Europe to Cut Its Debt Load».
Όπως επισημαίνει ο αρθρογράφος, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, οι ευρωπαϊκές οικονομικές πολιτικές – όπως η περικοπή των ελλειμμάτων για μείωση του χρέους και η εφαρμογή δομικών μεταρρυθμίσεων για ενίσχυση της ανάπτυξης – δεν συνέβαλαν στην πραγματικότητα αρκετά στη...