Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Δεν έχουμε άλλο τη δυνατότητα να προσφέρουμε στο θυσιαστήριό μας. «Μολών λαβέ». Ελάτε να μας τα πάρετε!

Ο Ιούλιος αποτέλεσε το μήνα της οδυνηρής συνειδητοποίησης πως η ζωή μας υποβαθμίζεται κι άλλο υπό τις ιαχές των κηρύκων του Ξέρξη να του παραδώσουμε τη ζωή μας.
Οι Θερμοπύλες, εν προκειμένω, είναι μια αναγκαστική επιλογή. Και το «Μολών λαβέ» δεν έχει να κάνει με κάποια αγωνιστική διάθεση –αυτό εναντίον μιας κυβέρνησης της Αριστεράς θα αποτελούσε ιστορική ιεροσυλία–, αλλά με το μήνυμα προς τους κυβερνώντες πως δεν έχουμε άλλο τη δυνατότητα να προσφέρουμε στο θυσιαστήριό μας. Από δω και πέρα ελάτε να μας τα πάρετε.

Κατά μια παράδοξη αντίληψη της εξουσίας, μετά από έξι χρόνια σκληρής και ανελέητης λιτότητας υπάρχουν κάτω από το προσκέφαλο των Ελλήνων κοιμωμένων στιβάδες ευρώ οι οποίες θα πρέπει –κατά την επικρατούσα ιδεολογία– να επιστραφούν στα κρατικά θησαυροφυλάκια.
Μάλλον θα πρόκειται για ισχυρή ψευδαίσθηση μιας εξουσίας που θέλει να παραμείνει στη θέση της και δέχεται να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης έστω και για έναν χρόνο ακόμη, διάστημα που θεωρείται αναγκαίο για να περάσουν, υπό σιγήν νεκροταφείου, όλα τα μέτρα που επιθυμεί το διεθνές πιστωτικό διευθυντήριο.
Η εξουσία, όμως, θα συνειδητοποιήσει πολύ γρήγορα πως στα μαθηματικά δεν χωρούν ιδεοληψίες. Όταν μειώνεις τους μισθούς και αυξάνεις τους φόρους, τότε τα νούμερα, απλώς, δεν βγαίνουν. 
Και όσο κι αν επικαλεστείς τον Σωκράτη για την υπεροχή του νόμου της πατρίδας έναντι ακόμη και της ζωής μας, πάντα θα εμφανιστεί ένας κυνικός φιλόσοφος όπως ο Μένιππος που θα πει στον χάροντα: «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος».
Η χώρα έχει ....

Η δραχμή έρχεται με φόρα όσες τούμπες και να κάνει το πολιτικό σύστημα....

Η δραχμή έρχεται με φόρα όσες τούμπες και να κάνει το πολιτικό σύστημα – Ξέρεις από βέσπα…
Όσο και να ουρλιάζουν οι πολιτικοί και οι σκλάβοι των ολιγαρχών κατά της εξόδου από την ευρωζώνη, η δραχμή έρχεται τρέχοντας. Με «αριστερή» κυβέρνηση; Με οικουμενική κυβέρνηση; Χωρίς κυβέρνηση; Η δραχμή έρχεται.

Με την ατμόσφαιρα ασφυξίας που υπάρχει στην ελληνική οικονομία και στη χώρα, δεν είναι θέμα πια αν σου αρέσει το ευρώ ή η δραχμή· δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την δραχμή.

Μπορεί να προτιμάς το αυτοκίνητο από την βέσπα αλλά, αν σου χαλάσει το αυτοκίνητο στην ερημιά και υπάρχει μόνο μια βέσπα, θα αναγκαστείς να ...

Δεν διατάραξε το θυμικό της κυβέρνησης ούτε άλλωστε τις ευαισθησίες της αντιπολίτευσης. Στα εθνικά και ιδιωτικά κανάλια σιγή ασυρμάτου.

Του Μιχαήλ Στυλιανού

Την τραγική εξαφάνιση ελληνικών χαρακτηριστικών, όπως φιλότιμο, εθνική υπερηφάνεια, αυτοσεβασμός –τουλάχιστον σε επίπεδο ηγεσιών και λειτουργών ενημέρωσης- αποκάλυψε το απίστευτο χθεσινό επεισόδιο στην πρωθυπουργική κατοικία, κατά την επίσκεψη του Γερμανού αντικαγκελαρίου Γκάμπριελ.

Σχετικό λακωνικό ρεπορτάζ του ΑΠΕ ανέφερε ότι κατά την συνάντηση του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ με τον Α. Τσίπρα, ο εικονιζόμενος Βαυαρός πρώην υπουργός Πέτερ Ραμσάουερ, της συνοδείας του αντικαγκελαρίου, κραύγασε, σε φωτορεπόρτερ που προφανώς τον έσπρωξε: « Μη με ακουμπάς βρωμοέλληνα». Εξέμεσε την βρισιά στα γερμανικά και την επανέλαβε στα αγγλικά, για να εξασφαλίσει την λήψη της από τον στόχο. «Don’t touch me, you filthy Greek!»

Το γεγονός προκάλεσε κάποιους ψιθύρους διαμαρτυρίας μεταξύ των παρόντων φωτορεπόρτερ και απασχόλησε κάποια μονόστηλα κουτσομπολιού κάποιων εφημερίδων, όπως .....

Πότε θά καταργηθῆ ὁ ΕΝΦΙΑ;

Πότε θά καταργηθῆ ὁ ΕΝΦΙΑ;

Άκου κει ερώτηση… Πότε λέει θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ; 

Όταν εξουθενωθείτε πλέον να τους πληρώνετε ενοίκιο για να διατηρείτε την περιουσία σας, και τα σπίτια σας περιέλθουν στα χέρια τους. Τότε θα σας πούν πως το μέτρο είναι υφεσιακό για την Οικονομία και καταργείται.


Ααα, παρέλειψα.....

ΟΛΗ Η ΓΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ( ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΕΙΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΩΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ) ΠΕΡΝΑ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΚΟΡΑΚΙΑ , ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΣΠΟΡΑ- ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΛΠ ....ΨΙΤ...ΜΙΧΑΛΗ ΣΑΛΛΑ ....ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ...!!

Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΣΕ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ...

ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΔΑΓΚΩΝΕΙ....

ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΠΟΥ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΞΕΠΟΥΛΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΡΟΣΕΛΚΥΕΙ. ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ BENNY STEINMETZ Ο ΝΕΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΝΓΑΙΑΣ ( ΜΕ ΗΔΗ ΤΟ[ΠΘΡΤΗΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ) ΗΡΘΕ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ. 


ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΕΔΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ...

Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα σημαίνουν ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!!!

του Αριστοτέλη Βασιλάκη 

Με αφορμή την πρόταση – έκπληξη – της Κριστίν Λαγκάρντ για μόνιμη διεξαγωγή των Ολυμπιακών αγώνων στην Ελλάδα...
αντί να βρω μια δροσιά αγαλλίασης στον καύσωνα κακών ειδήσεων, αφού πρόκειται για μια πολύ κολακευτική πρόταση για την χώρα μας και μάλιστα από ένα επιφανές γεράκι της παγκόσμιας ελίτ, κυριολεκτικά χώθηκα ακόμα περισσότερο στο καταθλιπτικό περιβάλλον της εποχής… 


Και ξέρετε γιατί; «Θυμήθηκα» ότι η Ελλάδα διοργάνωσε δύο Ολυμπιάδες και μετά από ελάχιστα χρόνια ακολούθησαν δύο τραγικές χρεοκοπίες για την χώρα μας. 

Μάλιστα στην πρώτη περίπτωση (1896) ακολούθησε μετά από 25 χρόνια και μια εθνική συμφορά (Μικρασιατική καταστροφή)…

  Επίσης «θυμήθηκα», πως ..

Ούτε οι πιο ακρονεοφιλελεύθεροι ...να ηταν οι κυβερνωντες...!!

Αυλωνίτου: Το ΕΚΑΣ πρέπει να φύγει - Δεν είναι δίκαιο - ΒΙΝΤΕΟ

Τη θέση ότι το προνοιακό επίδομα του ΕΚΑΣ είναι άδικο και πρέπει να φύγει διατύπωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου.

"Το ΕΚΑΣ επειδή είναι προνοιακό πρέπει να φύγει, γιατί δεν είναι δίκαιο να πηγαίνει ο άλλος με 15 χρόνια εργασίας και με το ΕΚΑΣ να παίρνει τα ίδια χρήματα με αυτόν....

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΜΕ ΟΠΛΟ ΣΤΗ ΒΙΛΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ. ΤΟΝ ΕΠΝΙΞΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ.

Νεκρός μέσα στο σπίτι του στον Διόνυσο βρέθηκε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μαμιδάκης, 84 ετών.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε δίπλα του ένα όπλο.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο 84χρονος αυτοπυροβολήθηκε, ενώ στο σημείο βρίσκεται η Ασφάλεια.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα η Mamidoil-Jetoil, πρόεδρος της οποίας ήταν ο Κυριάκος Μαμιδάκης, κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα για προστασία από τους πιστωτές.

Η κατάθεση της αίτησης στο Πρωτοδικείο έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 9 Ιουνίου, ενώ η κύρια συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου.

Στην αγορά εδώ και καιρό ήταν....

Ο Τραμπ έβαλε... φωτιά στο Twitter με το αστέρι του Δαυίδ.

Ο υποψήφιος πρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ, ανήρτησε χθες στο Twitter μια εικόνα-κολλάζ με τη Δημοκρατική αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον, εκατοδόλαρα, ένα άστρο του Δαυίδ και τη λεζάντα «η πιο διεφθαρμένη υποψήφια που έχει υπάρξει ποτέ!», προκαλώντας κατακραυγή και σύγχυση στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Δύο ώρες αργότερα, ο Τραμπ ανήρτησε μια παρόμοια...

ΕΘΝΟΣ ΔΟΛΙΩΣ ΧΩΡΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΝΤΟΛΗΝ ΤΩΝ ΕΞΩ ΠΑΤΡΩΝΩΝ ...ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟΙΚΙΑ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ...

Η Ελλάδα παραμένει διαχρονικά και αναίτια ένα Κράτος χωρίς καταγεγραμμένη εθνική στρατηγική. 

Φυσικό επακόλουθο να άγεται και να φέρεται και να πηγαίνει όπου φύσανε οι ισχυροί διεθνείς άνεμοι, χωρίς ένα δέντρο για να πιαστεί...

  Ένα έθνος ανίκανο να διατυπώσει μία εθνική στρατηγική, παρά το πλήθος άξιων επιστημόνων και ειδικών, είναι αναπόφευκτο να παραμένει ένα προτεκτοράτο. 


Κάθε αποικία των ισχυρών διακρίνεται για το διχασμό της ώστε να είναι έωλη και εύκολα διαχειριζόμενη. 

Κάπως έτσι η Ελλάδα από ιδρύσεώς της διακρίθηκε για τον πολυκερματισμό της σε αγγλόφιλους, γερμανόφιλους, ρωσόφιλους, βασιλικούς και αντιβασιλικούς, ΝΑΤΟϊκούς και κομμουνιστές προσφάτως μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, μερκελιστές και πουτινιστές και τελευταίως με τους ανεπανάληπτους κ.κ. Τσίπρα και Καμένο σε ευρωπαϊστές και διεθνιστές των BRICS, των Λατινικών χωρών, των χωρών της Μεσογείου, μία συνεχή και ανιαρή επανάληψη των Αδέσμευτων του αλησμόνητου Α.Παπανδρέου, που εντέλει μας φόρτωσε με τους μπλε, πράσινους και ροζ απογόνους 323 δισεκατομμύρια ευρώ.

  Όταν μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και τον επαναπροσανατολισμό των Κρατών οι γείτονες Τούρκοι ανέπτυξαν την εθνική τους στρατηγική .....

Ο Νόρμπερτ Χόφερ είχε δώσει «διορία» ενός έτους για τη διενέργεια δημοψηφίσματος ως προς την παραμονή ή όχι της Αυστρίας στην Ευρωπαική Ενωση.

Ενδεχόμενη αλλαγή των συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην κατεύθυνση της περαιτέρω μείωσης των αρμοδιοτήτων των χωρών-μελών της οδηγεί αυτόματα την Αυστρία σε ένα δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ένωση, υποστηρίζει ο Νόρμπερτ Χόφερ, ο υπαρχηγός του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, ο οποίος ηττήθηκε οριακά στον πρόσφατο δεύτερο γύρο των αυστριακών προεδρικών εκλογών στις 22 Μαίου, τις οποίες ακύρωσε χθες το Αυστριακό Συνταγματικό Δικαστήριο, και θα είναι εκ νέου υποψήφιος στον επαναληπτικό γύρο που αναμένεται για τα τέλη Σεπτεμβρίου ή τις αρχές Οκτωβρίου.

Στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών ο Νόρμπερτ Χόφερ είχε συγκεντρώσει ένα εντυπωσιακό ποσοστό 49,7 ο/ο και ...

Πλήρης λεηλασία και λαφυραγώγηση της Πατρίδος ΜΑΣ...χωρίς να αντιδρουν οι εν όρκω ταγμένοι να φυλάνε...αυτήν !

Σε φορολογικούς παραδείσους τα χρήματα των ανακεφαλαιοποιήσεων -Έγγραφα

Οταν ο ιστορικός του μέλλοντος αποκαλύψει πλήρως τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί σε αυτή την χώρα δεν θα υπάρχει ανθρώπινος νους που να μπορεί να διανοηθεί το πλιάτσικο που γίνεται στην χώρα με χρήματα του Ελληνικού λαού. 

250 δις κεφάλαια και εγγυήσεις έχουν διατεθεί από το Ελληνικό δημόσιο προς τις τράπεζες δίχως να υπάρξει ουδείς εποπτικός και διαχειριστικός έλεγχος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οικονομικής απάτης και φυγάδευσης κεφαλαίων εκτός χώρας είναι αυτό της eurobank η οποία στοιχεία του ενεργητικού της ύψους 25 δις έχουν...

Ηχηρό χαστούκι ....στους φασίστες και τους ναζί της Γερμανικης Ευρωπης.

Αποτέλεσμα εικόνας για BREXIT
Αποτέλεσμα εικόνας για Frexit
Αποτέλεσμα εικόνας για ITALEXIT
Αποτέλεσμα εικόνας για Swexit

και πολλοι αλλοι στην εξοδο ...............της φασιστικης Γερμανικης Ευρωπης !!!

ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΑΖΙ...

Την περίοδο 2012-2015, το σύνολο των εταιρειών που τέθηκαν σε καθεστώς προπτωχευτικής διαδικασίας του άρθρου 99 είναι 1.940.

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και αποκαρδιωτικά. Κι αυτό διότι δείχνουν ότι κάθε χρόνο περισσότερες από 500 επιχειρήσεις οδηγούνται σε καθεστώς προπτωχευτικής
διαδικασίας του άρθρου 99. Σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από 63 πρωτοδικεία της χώρας και από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), την περίοδο 2012-2015, το σύνολο των εταιρειών που τέθηκαν σε καθεστώς προπτωχευτικής διαδικασίας του άρθρου 99 είναι 1.940.

Από αυτές οι ....

Η αβάσταχτη ειλικρίνεια ενός τραπεζίτη.

Όταν ένας άνθρωπος του χρηματοπιστωτικού συστήματος νοιώθει αρκετά ασφαλής για να μας πει δημόσια και με ευθύτητα τι ρόλο παίζουν οι τράπεζες. Όταν φαινόμενα όπως τα «κανόνια» στα ΜΜΕ και στο Μαρινόπουλο εξηγούνται.
Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: ‘Η οι τραπεζίτες είναι πολύ ειλικρινείς άνθρωποι, ή αισθάνονται σε αυτό το πολιτικό και κυρίως το οικονομικό σύστημα τόσο ασφαλείς, ώστε να μας «τρίβουν στην μούρη» τις πλέον ....

Υπογράφουμε: Δημοψήφισμα για Έξοδο ή Παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ.

Συλλογή υπογραφών για την ενεργοποίηση του άρθρου 44 του Συντάγματος, 

προκειμένου να προκηρυχθεί δημοψήφισμα με ερώτημα την Έξοδο ή την 
Παραμονή της χώρας μας στα όργανα της Ε.Ε. (Ευρωζώνη και Ευρωπαϊκή 
Ένωση)

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι ενήλικες Έλληνες, έχοντες δικαίωμα ψήφου και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους

ΨΗΦΙΣΕ (ΕΔΩ)

https://secure.avaaz.org/el/petition/GREXIT_GREXIT/?agXWjkb

Ψυχροπολεμικό τάχα μου επεισόδιο στη Μεσόγειο και η Αμερικανική προπαγάνδα ...

Ρωσικό πολεμικό πλοίο πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς κοντά σε πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο σύμφωνα με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.
Οι Αμερικανοί αναφέρουν ότι πρόκειται για το δεύτερο επεισόδια τις τελευταίες εβδομάδες. 
Σύμφωνα με τη διοίκηση των αμερικανικών δυνάμεων Ευρώπης, η ρωσική φρεγάτα ....

ΡΕ ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ...!!!


Η Ελλάδα δεν ασκεί πια καμιά εθνική κυριαρχία. Ακούνε οι ταγμένοι να φυλάνε Θερμοπύλες...;;;;

Η Ελλάδα δεν ασκεί πια καμιά εθνική κυριαρχία.
Οι περισσότεροι πολίτες πιστεύουν ακράδαντα ότι η τύχη τους βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησής «τους» (διαχρονικά), των τραπεζών «τους», των εργοδοτών «τους», σε χέρια ελληνικά εν πάση περιπτώσει. Ούτε  που φαντάζονται ότι δεν υπάρχει εθνική κυριαρχία σχεδόν σε τίποτε.
Αφορμή για την επισήμανση είναι η ύποπτη απόρριψη από το αρμόδιο όργανο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την εποπτεία των τραπεζών (SSM) του κ Παπαδόπουλου, που προτάθηκε μετά από διεθνή αξιολογικό διαγωνισμό ως νέος διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς.
Η υποψία είναι ότι το «αρπακτικό» fund του Τομ Πόλσον, που αγοράζει «κόκκινα δάνεια» και που έχει αποκτήσει το 10% των μετοχών της τράπεζας χάρη και στην τελευταία ανακεφαλαιοποίηση, λέγεται πως έχει φτιάξει λόμπυ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, παρενέβη (μέσω SSM) στον διορισμό του κ Παπαδόπουλου και τον σταμάτησε για να βάλει κάποιο δικό του στέλεχος.
Έτσι επιδιώκει τον έλεγχο της Τράπεζας Πειραιώς για να μπορεί να ....

Μαρίν Λε Πεν … ΜΕΤΑ ΤΟ BREXIT Η ΑΝΟΙΞΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ.

brexit_freedom__omar_perez

Άρθρο της Μαρίν Λε Πεν (προέδρου του Εθνικού Μετώπου Γαλλίας) στους Τάϊμς της Νέας Υόρκης..

Κάτι που πληγώνει αφάνταστα την υπερηφάνεια του Γάλλου είναι να του παίρνει ένας ΄Αγγλος την πρωτιά. Αλλά μπροστά στο μεγαλείο του θάρρους, ακόμη και ο πιο περήφανος Γάλλος δεν μπορεί παρά να υποκλιθεί και να του βγάλει το καπέλο. Και είναι πράγματι μια πράξη θάρρους η απόφαση που πήρε ο βρετανικός λαός: το θάρρος εκείνων που αναλαμβάνουν την ευθύνη της λευτεριάς τους.
Το Brexit νίκησε, ανατρέποντας όλες τις προβλέψεις.
Η Βρετανία αποφάσισε να λύσει τους κάβους με την ΕΕ και να ανακτήσει την ανεξαρτησία της μεταξύ των εθνών του κόσμου.
Έλεγαν ότι το δημοψήφισμα θα κρινόταν αποκλειστικά στο γήπεδο της Οικονομίας και όμως οι Βρετανοί συνέλαβαν, με πολύ μεγαλύτερη οξυδέρκεια απ’ ό,τι θέλουν να παραδεχθούν πολλοί, το τι πραγματικά διακυβεύετο στο δημοψήφισμα.
Αντελήφθησαν ότι πίσω και από την τιμή της στερλίνας και τις συζητήσεις των οικονομολόγων, το πραγματικό ερώτημα που ετίθετο, απλό αλλά και θεμελιώδες, ήταν: θα αφήσουμε μια μη δημοκρατική εξουσία να κουμαντάρει τη ζωή μας, ή θα πάρουμε τη μοίρα μας ....

Καταιγισμός στρατηγικών εξελίξεων με την Ελλάδα αδύναμη,απούσα και χωρίς στρατηγική.


Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΦΑΙΣΤΟΣ
Τμήμα διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών Πανεπιστήμιο Πειραιώς
Γράφοντας αυτές τις γραμμές Ιούλιο 2016 θα θίξω το θέμα της προσέγγισης Ισραήλ – Τουρκίας και Ρωσίας – Τουρκίας. 
Τα συνδέω με δύο γεγονότα που συναρτώνται με την απουσία της Ελλάδας από τις στρατηγικές εξελίξεις, την υποχώρηση σε όλα τα μέτωπα, την πιθανότητα ολικής απώλειας της Κύπρου δεδομένου ότι βρίσκεται στο χείλος της Αβύσσου, την απώλεια των δικαιωμάτων που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο στο Αιγαίο και τον οργασμό εναλλαγών φίλων και εχθρών στην περιφέρειά μας την στιγμή που η Ελλάδα είναι απαθής παρατηρητής και παθητικός ....

ΠΑΡΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΦΟΥΧΤΕΛ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΑΣ.

 
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΒΡΗΚΑΝΕ ΑΞΙΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΦΟΥΧΤΕΛ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΔΡΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑΘΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΑΝΤΙΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΥ ΟΠΩΣ...

Έκτακτη είδηση..η Ρωσία ανακοίνωσε πριν λίγο την κάθοδο στην Μεσόγειο,του αεροπλανοφόρου "Κουζνέτσωφ" ...

https://dioptranewsdotnet.files.wordpress.com/2016/07/291.jpg?w=600
...με ετοιμοπόλεμες 2 μοίρες μαχητικών αεροσκαφών MIG-29K!!!

Πριν από λίγο έγινε γνωστό από ρωσικές πηγές,πως η Ρωσία θα αναπτύξει μια ισχυρότατη ναυτική δύναμη κρούσης στην ανατολική Μεσόγειο,υπό το αεροπλανοφόρο »Κουζνέτσωφ»με συνολικά 2 μοίρες των νέων μαχητικών αεροσκαφών MIG-29K!

Tο ρωσικό αεροπλανοφόρο παρέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε δεξαμενισμό και αποκατάσταση κρίσιμων ηλεκτρονικών συστημάτων,ενώ μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας,στην Βόρεια θάλασσα,εκτελούνται εντατικές δοκιμές των νέων μαχητικών αεροσκαφών MIG-29K,τα οποία θα μεταφέρουν.

Με αυτήν της την απόφαση η Μόσχα ξεκαθαρίζει πως....

Στα προτεκτοράτα που κυβερνούν οι τραπεζίτες τέτοιες αποφάσεις θα βλέπουμε.

Με απόφαση του αρμοδίου υπουργού οικονομικών κυρίου Τσακαλώτου προκηρύσσεται διεθνείς διαγωνισμός στελέχωσης της Ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων. 

Αυτής που θα ελέγχει τις δαπάνες του κράτους και θα δίνει λόγο όχι στην πολιτική εξουσία αλλά στα όργανα της τρόϊκας και των τραπεζιτών. 

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα της αποφάσεως του κυρίου Τσακαλώτου όπου μιλά για την συνέντευξη που θα δώσουν οι υποψήφιοι μετά την πρώτη επιλογή και στην περίπτωση που θα επιλεγούν ξένοι αυτή θα γίνει εις την Αγγλική γλώσσα. 

ΠΟΣΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΞΕΥΤΙΛΑ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΕΛΛΗΝΑ 

ΔΕΙΤΕ .....

“Πούτιν γιατί μ΄ εγκατέλειψες”; Το “σύνδρομο των μπαρμπάδων” στην ελληνική διπλωματία!

tsipras_putin3-640x330.jpg
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Και τώρα τι θα κάνουμε που δεν θα έρθει ο ρωσικό στόλος να μας σώσει; Που δεν θα μας δώσει “σούπερ μαχητικά” ο Πούτιν;Τι θα κάνουμε τώρα που είχαμε τη βεβαιότητα ότι μόλις ο Ερντογάν κάνει “αταξία” θα έρθει ο Βλαδίμηρος να του “τραβήξει” δυο χαστούκια και να τον βάλει στη θέση του; 


Πως θα επιβιώσει το Έθνος χωρίς τη βέβαιη “κάθοδο του ξανθού Ορθόδοξου Γένους” στα “θερμά νερά της Μεσογείου; Και βέβαια όλα αυτά προκαλούν το καυτό ερώτημα: “Πως θα εκπληρωθούν οι προφητείες”; 

Όπως είναι κατανοητό ελπίζουμε το ΄χουμε ρίξει λίγο στη πλάκα,γιατί διαφορετικά δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και την πραγματικότητα,αλλά κυρίως την περιγραφή της και την “ανάλυσή” της από διάφορους “προφήτες-δημοσιογράφους”.

Προφανώς και η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή με τις αλλαγές που συντελούνται στη γειτονιά μας.


Η Τουρκία με μια απελπισμένη διπλωματική “κούρσα” τρέχει....

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ !!! Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΤΩΝ SUPER MARKET !!!

ekptoseis01.jpg
ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ & ΞΕΠΛΥΜΑ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Πως ένας εκδότης και ένας σουπερμαρκετάς μπορούν να βγάλουν 600.000.000 ευρώ κατάμαυρα !!!
Ένας φτασμένος σουπερμαρκετάς και ένας εκδότης με εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας, μπορούν να κερδίσουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ «μαύρα» με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν capital controls στην αγορά. 

Δείτε πως :

Ο σουπερμαρκετάς συμφωνεί με τον εκδότη σε μια διαφημιστική καμπάνια κατά την οποία η αλυσίδα σούπερ μάρκετ θα παρέχει κουπόνια τα οποία ο εκδότης θα μοιράζει μαζί με την εφημερίδα στους αναγνώστες. 

Τα κουπόνια δεν θα είναι εκπτωτικά, αλλά θα αντιστοιχούν σε χρηματικό ποσό το οποίο θα αφαιρείται από τον λογαριασμό που θα κάνουν οι πελάτες. 

Κοινώς τα κουπόνια λαμβάνουν θέση χρήματος, ως τετράευρα, εξάευρα και ότι άλλο συμφωνήσουν.

Πηγαίνει λοιπόν ο πελάτης που ....

Eυρωιερατείο και Brexit: βελούδινο διαζύγιο ή απειλές και εκβιασμοί εν μέσω ευρωσκεπτικισμού και διαιρέσεων;

lygerosΠαρά τον τεράστιας έκτασης επικοινωνιακό βομβαρδισμό που δέχθηκαν, οι Βρετανοί το τόλμησαν. Το 52% αγνόησε τις απεγνωσμένες εκκλήσεις του πρωθυπουργού Κάμερον, αλλά και των Εργατικών του Κόρμπιν. 
Αγνόησε τις απειλές του ευρωιερατείου, τις συστάσεις του προέδρου Ομπάμα, τις δυσοίωνες προειδοποιήσεις των κάθε είδους εμπειρογνωμόνων και μεγαλοπαραγόντων των Αγορών για τις καταστροφές που θα πέσουν στο κεφάλι των Βρετανών εάν υπερψηφίσουν την έξοδο από την ΕΕ.
Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μία εκλογική επανάσταση των πιεζόμενων μικρομεσαίων στρωμάτων της Βρετανίας εναντίον των κάθε είδους παγκοσμιοποιημένων αρχουσών ελίτ. 
Πιθανότατα το Brexit να υπερτερούσε και στη Σκωτία και στη Βόρειο Ιρλανδία, εάν δεν υπήρχαν εκεί....

Προκλητικό άρθρο του Foreign Policy: «Είναι ώρα οι Ελίτ να σηκωθούν ενάντια στις αμαθείς μάζες»

ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ...
«Αριστεροί και δεξιοί να συμμαχήσουν ενάντια στον εθνικισμό για να σωθεί η παγκοσμιοποίηση»

Άλλο ένα κρούσμα ξεδιάντροπου ελιτισμού και δείγμα του πως εννοούν οι δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης την λέξη «δημοκρατία». 


Όταν δεν εξυπηρετεί τα σχέδιά τους μετατρέπεται σε «παραλογισμό αμαθών μαζών». Οι οποίες χρειάζονται «επανευθυγράμμιση» από τους «λογικούς». 

Η Νέα Τάξη ομόφωνα και χωρίς συστολές αναγνωρίζει έναν εχθρό. Τον εθνικισμό. Κάποιοι, εν τούτοις, συνεχίζουν να ζουν «στον κόσμο τους», εγκλωβισμένοι σε απαρχαιωμένα δίπολα και ...

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΕ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΕΩΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ!

TON NOEMBΡIO TOY 2007 ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΩ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΔΙΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΤΟΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΝΑΔΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΝΑΔΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΑΝΤΩΝΙΟ ΦΩΣΚΟΛΟ. ΑΚΟΥΓΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΜΒΡΟΝΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΤΑ ΟΣΑ ΕΛΕΓΕ. ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΔΙΣ ΒΑΡΕΛΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΜΟΝΟΝ ΝΟΤΙΩΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ. ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΟΜΩΣ ΕΠΙ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΤΟΤΕ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΜΑΣ ΑΕΡΙΟΥ.

ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΤΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΝΟΤΙΩΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΩΣ ΑΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΛΕΚΑΝΗ ΤΟΥ ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 9 ΛΑΣΠΟΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ .....

Ζητούν διάλυση των Σκοπίων…


ΕΚΤΑΚΤΟ! Ζητούν διάλυση των Σκοπίων…

Καυτό είναι το κλίμα στα Βαλκάνια, καθώς οι Βούλγαροι ζητούν άμεση αλλαγή των συνόρων, διάλυση των Σκοπίων και προσάρτηση της χώρας στο έδαφός της.

Ήδη  ετοιμάζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πόλη Ρούσε. Χιλιάδες πολίτες αναμένεται να παρευρεθούν στη συγκέντρωση και ζητούν την άμεση διάλυση των Σκοπίων «στο όνομα της ενοποίησης και της προσάρτησης του δυτικού γείτονα στο βουλγαρικό έδαφος».

Το δημοσίευμα του βουλγαρικού πρακτορείου Μπλις αναφέρει το εξής:


«Εάν η Ψευδομακεδονία (των Σκοπίων) γίνει...

VIVA.. EURABIA..!! ΣΟΚ! ΟΙ ΝΕΟΙ «ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ» ΤΗΣ ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ : ALLAHU AKBAR!


Οι αγαπημένοι “Νέοι Ευρωπαίοι» της Άνγκελα Μέρκελ (γνωστοί και ως Allah Akbar μουσουλμάνοι) προσπαθούν να βάλουν την «σφραγίδα» τους τώρα στην Σουηδία και την Ιταλία.

427.000 Έλληνες έφυγαν στο εξωτερικό από την αρχή της κρίσης.

Ένα εκατομμύριο επτακόσιες εξήντα τέσσερις χιλιάδες άτομα είναι ο απολογισμός της μετανάστευσης των Ελλήνων στον 20ό και 21ο αιώνα. Ιστορικά και παραδοσιακά, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες με πλούσια εμπειρία αποδημίας. 

Η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος με θέμα «Φυγή ανθρωπίνου κεφαλαίου: σύγχρονη τάση μετανάστευσης των Ελλήνων στα χρόνια της κρίσης», που δημοσιεύει η «Καθημερινή», αποκαλύπτει για πρώτη φορά τον αριθμό των Ελλήνων που εγκατέλειψαν τη χώρα εξαιτίας της κρίσης. 

Παράλληλα, γίνεται σύγκριση με τις προηγούμενες φάσεις μετανάστευσης, αναλύονται οι ....