Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗ !!! Πέθανε ο ναύαρχος Λεωνίδας Βασιλικόπουλος

Πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό πώς πέθανε ο ναύαρχος και διοικητής της ΕΥΠ στην κρίση των Ιμίων Λεωνίδας Βασιλικόπουλος σε ηλικία 82 χρόνων.

Επρόκειτο για...
τον άνθρωπο που ήταν αρχηγός ΓΕΝ (1986-1989) στην κρίση του 1987 με τους Τούρκους και αργότερα, τοποθετήθηκε με εντολή του Ανδρέα Παπανδρέου επικεφαλής της ΕΥΠ.

Από τη θέση αυτή έζησε μία δεύτερη Eλληνοτουρκική κρίση, αυτή των Ιμίων, όπου η χώρα υπέστη εθνική ταπείνωση εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης Κ. Σημίτη.

Στην κρίση των Ιμίων, ο τότε διοικητής της ΕΥΠ ναύαρχος Λεωνίδας Βασιλικόπουλος απαίτησε να δει τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη για να ....

...τον ενημερώσει με στοιχεία – φωτιά που είχε στην κατοχή του. 

Αφού τον έψαχνε όπως ήταν επόμενο στο Πεντάγωνο, ενημερώθηκε ότι ο τελευταίος βρισκόταν μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Λυμπέρη στην Βουλή.

Πήγε αμέσως εκεί και ενημερώθηκε από την γραμματέα του Σημίτη πώς «δεν μπορούσε να εισέλθει». 

Επιμένοντας, της ζήτησε να μιλήσει με τον πρωθυπουργό για θέμα «μείζονος σημασίας» και εκείνη του ζήτησε να περιμένει δύο λεπτά.

Μπήκε στην αίθουσα συσκέψεων, ενημέρωσε τον Σημίτη και απάντησε στον Βασιλικόπουλο είπε πως «ο πρόεδρος είπε να δείτε τον Μαντέλη και να τον ενημερώσετε»!!

Ο ψηλός και συνήθως νευρικός απόστρατος αξιωματικός δύσκολα συγκράτησε την αγανάκτησή του και επέμεινε: «Μα, αντιλαμβάνεσθε πως είμαι ο αρχηγός της ΕΥΠ και πρέπει να μιλήσω μόνο στον πρωθυπουργό».

Αυτό δεν συνέβη και ο Βασιλικόπουλος κάθησε σε έναν καναπέ για πολλή ώρα περιμένοντας, ενώ οι Τούρκοι ετοίμαζαν απόβαση στα Ίμια.

8 σχόλια:

  1. Να ειναι αναπαυμενη η ψυχη σου εκει που εισαι Λεωνιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή