Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Απίθανο να αρθούν πλήρως τα capital controls!

Οι τραπεζίτες σπάνε πλάκα πλέον μαζί μας και το αποδεικνύουν κάθε μέρα!

Γράφει ο Πάνος Λελιάτσος, 

Το πολιτικό παιχνίδι και η σπέκουλα που έχει γίνει πάνω στην επιβολή των capital controls ένα χρόνο τώρα είναι μια από την βασική αιτία καταστροφής της οικονομίας. 

Μια απόφαση η οποία ήταν αποκλειστικής ευθύνης του κεντρικού τραπεζίτη που οδήγησε την χώρα στη απόλυτη παράλυση και στα χιλιάδες λουκέτα επιχειρήσεων. 

Εκείνο όμως που έχει .....

Αξιολογήσεις !!!

Αποτέλεσμα εικόνας για αξιολογηση
Κάθε λίγο και λιγάκι, για να πάρουμε μία δόση εκ του δανείου, δηλαδή ένα ‘κοκαλάκι’ πού μας πετάνε, πρέπει να περάσουμε από σαράντα κύματα, των τοκογλύφων της νέας τάξης πραγμάτων. 

Πρέπει λένε να συμμορφωθούμε προς τις δεσμεύσεις πού έχουν αναλάβει οι κυβερνώντες όπως : περαιτέρω κόψιμο συντάξεων, αύξηση φόρων κ.λ.π. κ.λ.π. 


Υπάρχουν και δύο ‘καρεμέλες’ πού ....

Το τρίπτυχο της καταστροφής.

Αποτέλεσμα εικόνας για νεοφιλελευθερισμός
Οι λυμεώνες της διεθνούς κλοπής, του εκ της εργασίας παραγόμενου πλούτου, για να προωθήσουν το ανόσιο έργο τους, χρησιμοποιούν τρία φονικά συστήματα : τον φιλελευθερισμό, τον καπιταλισμό και την παγκοσμιοποίηση. 

Αυτά τα καταστρεπτικά για τους λαούς και τις κοινωνίες, συστήματα, συνδυάζονται με μία κατ’ επίφαση κοινοβουλευτική κομματική ψευδό-δημοκρατία, και δημιουργούν την ψευδαίσθηση της ...

«Κανείς κόπανος μετά από 2.400 χρόνια δεν μπορεί να αλλάξει την εΕΛΛΗΝΙΚΗ καταγωγή του Αλέξανδρου» τονίζει ο Βούλγαρος Καθηγητής ιστορίας Μπότζινταρ Ντιμίτροφ.


Σε συνέντευξή του στο κανάλι των Σκοπίων ο Βούλγαρος καθηγητής ιστορίας, Μπότζινταρ Ντιμίτροφ- Божидар Димитров, απάντησε σε ορισμένες ενδιαφέρουσες ερωτήσεις του νοτιοσλάβου -των Σκοπίων -δημοσιογράφου Μάριαν Νικολόφσκι.

Διανθίζουμε μερικές από αυτές, όπως τις παρουσιάζει το βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους:

Ερώτηση: Κάθε δημόσια εμφάνισή σας σχετικά με τα Σκόπια προκαλεί σάλο. Γιατί ....

ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΡΩΣΙΚΕΣ «ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ» ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ!

1490141.jpg 
Αυστηρή προειδοποίηση προς την Άγκυρα έστειλε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, να μην διανοηθεί να προχωρήσει την στρατιωτική της επέμβαση στην Συρία προς το νότο, όπως έχουν ανακοινώσει τα τουρκικά ΜΜΕ ότι ο τουρκικός στρατός σε συνεννόηση με τις ΗΠΑ σκοπεύει να προελάσει μέχρι την πρωτεύουσα των Τζιχαντιστών, την Rakka. 

Όπως αναφέρει ο τουρκικός τύπος, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με μια σκληρή ανακοίνωση του επικρίνει αυτή την φορά έντονα την Τουρκία ότι η στρατιωτική της επέμβαση στην Συρία παραβιάζει τις θεμελιώδεις αρχές του ΟΗΕ για την εδαφική ακεραιότητα των ....

Δικαστική απόφαση «βόμβα» για 13ο και 14ο μισθό στο Δημόσιο.

Απόφαση-σταθμό έλαβε το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, η οποία αν τελεσιδικήσει αναμένεται να προκαλέσει «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση, καθώς αφορά τον 13ο και 14ο μισθό στο δημόσιο.

Το Ειρηνοδικείο δικαίωσε υπαλλήλους που προσέφυγαν για την περικοπή των επιδομάτωνΧριστουγέννων, Πάσχα και αδείας, αναγκάζοντας το Δημόσιο να τους τα καταβάλει, αντικρούοντας τους ισχυρισμούς περί δημοσιονομικού ελλείμματος που επέβαλαν τις περικοπές.
Καθώς αυτά τα .....

Η υπόθεση Γεωργίου το παιχνίδι της Κομισιόν ενάντια στην Ελλάδα.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΤΣΑΡΟΥΧΙΑ
Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

Το  θέμα "Γεωργίου" είναι, θα έλεγα χωρίς υπερβολή, το σπουδαιότερο ελληνικό, και θλίβομαι διότι υπάρχουν άτομα και ομάδες, που είτε προσποιούνται αδιαφορία, είτε καταβάλλουν καταδικαστέες προσπάθειες για τη συγκάλυψή του. 

Είναι πράγματι αδιανόητη αυτή η συμπεριφορά, διότι χωρίς αμφιβολία η καταδίκη Γεωργίου, αν την χειριζόμασταν σωστά, θα αποτελούσε το "διαβατήριο" της χώρας για τη σωτηρία της.

Διότι θα αποδείκνυε περίτρανα, την έξωθεν (ε, ας το πούμε χωρίς φόβο και πάθος) συνωμοσία εναντίον της Ελλάδας, με τη χρησιμοποίηση ανθρώπων-κλειδιών, που ....

Η ΑΕΝΑΗ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – τα μνημόνια καταστρέφουν τις αντοχές και ψυχικές δυνάμεις του Έθνους-

cloudsflag
άρθρο του Γεωργίου Εμ. Δημητράκη
Εφιαλτικά είναι τα στοιχεία που έρχονται από διεθνείς Οργανισμούς, αλλά και από την Τράπεζα της Ελλάδος, ότι πάνω από 3.5 εκατομμύρια των Ελλήνων ευρίσκονται κάτω από τα όρια της πτώχειας, ότι η ανεργία είναι 25%, ενώ εις την πραγματικότητα υπερβαίνει το 30%. 
Ότι 1 από τους 3 Έλληνες απασχολούμενους είναι άνεργος, και πάνω από 1 εκατ. άνεργοι χωρίς επίδομα ανεργίας, ενώ 1 από τους 3 Έλληνες είναι συνταξιούχος. 
Ενώ σε δυσθεώρητα ύψη έχει ανέλθει το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας. 
Παγκόσμια πρωτιά ....

«Η λιτότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί»

Λίγες ώρες πριν φτάσει στην Αθήνα για τη Σύνοδο των ηγετών του ευρωπαϊκού Νότου, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι δήλωσε έτοιμος να συνεργαστεί με τον Αλέξη Τσίπρα κατά της λιτότητας.

 «Δεν μπορεί να συνεχιστεί αιωνίως», είπε και θυμήθηκε τον... Όμηρο και τον παππού του, αναφερόμενος στο προσφυγικό.

«Μπορούμε να εργασθούμε μαζί ....

Κουρής, Κυριακού, Θέμος Α, Γ Βαρδινογιάννης και ακολουθούν … Προβόπουλος, Στουρνάρας !

Όλο το libro d oro της ελληνικής κοινωνίας της μεταπολίτευσης, οι συμμετέχοντες στις “μαζώξεις” των ΒΠ, αλλά και στις συσκέψεις, πίσω από κλειστές πόρτες, θα παραβρεθούν τις επόμενες ημέρες στις εργασίες της Εξεταστικής της Βουλής για τα θαλασσοδάνεια που έχουν δοθεί σε ΜΜΕ από τράπεζες, το ...