Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Προς την ελληνική νεολαία....!!

Με πολιτικούς και ομάδα τρίτης ερασιτεχνικής κατηγορίας δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις πολιτικούς και χώρες επιπέδου Champions League

Φανταστείτε μια ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου της τρίτης ερασιτεχνικής κατηγορίας να έπαιζε κάποιο αγώνα με την Barcelona και ο προπονητής της να σκεφτόταν ποιους παίκτες να επιλέξει για την ενδεκάδα και με τι σύστημα να παίξει. Όποιους παίκτες και να επέλεγε και ότι σύστημα να έπαιζε τις μόνες φορές που θα ακουμπούσε η ομάδα του την μπάλα θα ήταν για να κάνει σέντρα μετά από κάθε γκολ που θα έτρωγε. 

Ασχολείται ο ελληνικός λαός για το ποιο θα βγει πρώτο ή δεύτερο κόμμα, αν θα μπουν οι ΑΝ.ΕΛ. στη βουλή, ποια θα είναι τα κόμματα της επόμενης συγκυβέρνησης, αν θα είναι πρωθυπουργός ο Βαγγέλης ή ο Αλέξης κ.λπ.. 

Αυτό όμως που πρέπει πρώτα από όλα να σκεφτεί ο ελληνικός λαός, είναι ποιος ....

Αυτάρκες νοικοκυριό... Για να επιβιώσουμε στα σπίτια μας μετά από ένα οικονομικό κραχ

Η επιβίωση μετά από γεγονότα που θα μας αναγκάσουν να απομακρυνθούμε από τα σπίτια μας προϋποθέτει συγκεκριμένες γνώσεις, που δεν τις έχω.

Για να επιβιώσουμε όμως στα σπίτια μας μετά από ένα οικονομικό κραχ, χρειάζονται γνώσεις που όλοι και όλες μπορούμε εύκολα και γρήγορα να αποκτήσουμε.


Τι γνώριζαν οι γιαγιάδες μας και κατάφεραν να επιβιώσουν σε καιρό πολέμου ή απόλυτης φτώχειας; Τι θα πρέπει να είμαστε ικανοί να κάνουμε μόνοι μας; Πως “έτρεχαν” τα σπίτια τους οι παλιές νοικοκυρές, τότε που δεν υπήρχαν μισθοί, ασφάλιση και συντάξεις και που μόνο η καλή διαχείριση των πόρων έφερνε την ευημερία;


Αυτή είναι η λίστα που έχω καταλήξει, δοκιμάσει και πιστεύω ότι λειτουργεί άψογα.
Πρέπει λοιπόν να μπορούμε τουλάχιστον…