Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Περίεργη προειδοποίηση Σταϊνμάιερ για κίνδυνο ανάφλεξης στην Ευρώπη.

Οι πρόσφατες κινήσεις του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανάφλεξη της κατάστασης στην ανατολική Ευρώπη, προειδοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, αναφερόμενος στην άσκηση «Anakonda-16», η οποία αφορά υποτιθέμενη επίθεση της Ρωσίας στην Πολωνία. Αναδεικνύει δε την ανάγκη διαλόγου με τη Ρωσία, ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία στις 8 Ιουλίου.

«Αυτό που δεν πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να πυροδοτήσουμε την κατάσταση περισσότερο με διαξιφισμούς και πολεμοχαρή συμπεριφορά», τονίζει ο κ. Σταϊνμάιερ σε συνέντευξή του που...

Gurdian: Η κρίση και η Ελλάδα απέδειξαν ότι το οικονομικό μοντέλο της ΕΕ δεν δουλεύει..

Στο συμπέρασμα ότι η οικονομική κρίση και η περίπτωση της Ελλάδος απέδειξαν ότι το οικονομικό μοντέλο της ΕΕ δεν λειτουργεί αναφέρει σε κεντρικό άρθρο του ο Guardian. 

Υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι η οικονομική θεραπεία της Ελλάδα σχετίζεται με 
τις θεωρίες του Μέιναρντ Κέινς.

Η Ευρώπη έχει πάρει μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, η οποία ενισχύει τον επιθετικό εθνικισμό ακόμη και αν η Βρετανία ψηφίσει να παραμείνει στην ΕΕ.

 Αυτό συμβαίνει γιατί....

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΕ ΛΟΓΩ BREXIT.

Καλά το μαντέψατε. Οι Έλληνες, μαζί με τους Πολωνούς. Δηλαδή τα φτωχότερα οικονομικά κράτη της Ευρώπης.

Σε διαδικτυακή δημοσκόπηση του MSN σε 14 χώρες, οι Έλληνες σε ποσοστό

Έχουν χεστεί οι τραπεζίτες σε όλον το κόσμο. Ετοιμάζονται ακόμα και για να κατεβάσουν ρολά. Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgPtF63VpKseQRQzes_UvQk-neZGGcXn5FeAtxCPPRG8WsIdBVL_9gbehZ50bQ_7RHwnRTgFBYb914-Ugr6NjDubXN7pIQmJd80958xsTJ7JG5ihO4iir2uES5m24wyGosJasp6tguS3KE/s640/Chase-Police-State.jpg
Οι μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου, περιλαμβανομένων των Citi και Goldman Sachs, θα βάλουν υψηλόβαθμα στελέχη να εργαστούν ολόκληρο το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης οπότε και θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Αιτία είναι η πρόβλεψη ότι το εικοσιτετράωρο αφότου κλείσουν οι τράπεζες θα είναι το πλέον ταραχώδες για τις αγορές τα τελευταία 25 χρόνια.

Αν υπερισχύσει το στρατόπεδο που τάσσεται υπέρ της αποχώρησης, τότε οι επενδυτές θα φοβηθούν ότι υπονομεύονται οι προσπάθειες που καταβάλλονται από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και μετά για ευρωπαϊκή ενοποίηση, ενώ θα υπάρξει έντονη αβεβαιότητα για το μέλλον της βρετανικής οικονομίας.

Οι Citi, Deutsche Bank, JPMorgan, Goldman Sachs, HSBC, Barclays, Royal Bank of Scotland και Lloyds συγκαταλέγονται μεταξύ των τραπεζών που θα τοποθετήσουν υψηλόβαθμα στελέχη στα ....

«Το ελληνικό γένος, αν σώθηκε ως τα σήμερα, το χρωστάει στο θάμα»

http://idiva.gr/wp-content/uploads/2016/03/kazatzakis-500-x-267.jpg
«Το ελληνικό γένος, αν σώθηκε ως τα σήμερα, αν επέζησε ύστερα από τόσους εχτρούς, ύστερα από τόσους αιώνες κακομοιριά, σκλαβιά και πείνα, το χρωστάει όχι στη λογική. 

Το χρωστάει στο θάμα. 

Στην ακοίμητη σπίθα που καίει μέσα στα σωθικά της Ελλάδας.

Πάλι οι φρόνιμοι, οι λιγόπιστοι, δίνουν νηφάλιες, πολύ λογικές συμβουλές πώς μπορεί, λένε, μία σπίθα φως να τα βάλει με τόσο παντοδύναμο σκοτάδι; 


Ευλογημένη η σπίθα αυτή, που αψηφάει τις φρόνιμες συμβουλές της λογικής κι όταν φτάσει το Γένος στα χείλια του γκρεμού, βάζει φωτιά σε ολόκληρη την ψυχή και φέρνει το θάμα.

Αυτό ’ναι το μυστικό της Ελλάδας. Σαν το παραμυθένιο πουλί καίγεται, γίνεται στάχτη κι από τη στάχτη ξεπετιέται ανανιωμένη».

Νίκος Καζαντζάκης, Ο καπετάν Μιχάλης

Όπως παλιά. Όπως πάντα.

Αγαπητοί του "λαού εκπρόσωποι",

Δεν έχουμε, πια, να μοιράσουμε τίποτα. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, πια. Η λέξη "νέμω- νέμομαι", από την οποία προέρχεται η ελληνική λέξη "Νόμος", σημαίνει κατέχω και μοιράζω. Η πολιτική σας, δια πράξεων, παραλήψεων και σιωπής, δεν μας αφήνει κάτι, για να το μοιραστούμε.

Έτσι, σήμερα, παρουσιάζουμε κάποια αιτήματα, καμωμένα από αυτούς που βρέθηκαν, εξ αιτίας των δικών σας νόμων, στον πάτο του κοινωνικού βαρελιού: Άνεργοι, απολυμένοι, ανασφάλιστοι, άνθρωποι με κουτσουρεμένα εισοδήματα, με τα παιδιά μας να μεταναστεύουν, μετατραπήκαμε, κατόπιν σχεδίου, σε "οφειλέτες". Με αυτή τη δικαιολογία, εταιρείες, έτοιμες από καιρό, θέλουν τα σπίτια, τα μαγαζιά, τα χωράφια, την περιουσία μας. 


Μας απειλείτε και με φυλάκιση. 

Στο όνομα του "χρέους", πουλάτε φτηνά και αυτό που είναι δημόσια περιουσία. Στο όνομα του "χρέους", μας στερείτε τα αγαθά της υγείας, της παιδείας, το ρεύμα, το νερό, τα στοιχειώδη πράγματα, για την επιβίωση. 

Απαγορεύετε τη.....

«ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΧΙΛΑΡΥ ΚΛΙΝΤΟΝ, ΤΟΤΕ..WORLD WAR»!

rrcc3 
Η εκλογή της Χίλαρυ Κλίντον στις προσεχείς αμερικανικές εκλογές στη προεδρία των ΗΠΑ, θα πυροδοτήσει εξελίξεις που πολύ πιθανό θα οδηγήσουν σε ένα παγκόσμιο πόλεμο, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαδιμήρ Πούτιν, σε μια συνάντηση με αξιωματικούς της ρώσικης πολεμικής αεροπορίας στις 14 Ιουνίου στην Μόσχα, όπου τους έδωσε εντολή να επιταχυνθεί η ανάπτυξη τουλάχιστον δύο νέων δορυφόρων του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για πυραυλική επίθεση.

Σύμφωνα με έκθεση του υπουργείο Άμυνας, (MoD), ο πρόεδρος Πούτιν αποφάσισε να ...

Νεοελληνισμός, ο χειρότερος εχθρός του Ελληνισμού.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEio01IrTlB_DOdXqRBKwGFIR6ZqITKgceUtiZELusMYe7E-O1ksgnCip7puOj3jyac7oVVeCwEOS-gIgRNG62QpGbizpp2kpYmpkpxYSrxxJ0WviYrkGxFYMgoscFrB9xIIY4KuABXJuwy5/s1600/tromaktiko6711.jpg
Οτι συμβαίνει στην νεοελληνική κοινωνία σήμερα, δυστυχώς ή ευτυχώς...δεν έιναι μόνον ζήτημα της οικονομικής μας κρίσης. 

Τούτη εδώ η "ευκαιρία" είναι μόνον η αφορμή ώστε να αναζητήσει κάποιος τα πραγματικά αίτια μιάς γενικότερης εθνικοπολιτικόκοινωνικής κρίσης με κορυφή του παγόβουνου την οικονομιική μας παρακμή. 

Τονίζω πάντοτε και με κάθε αφορμή, το γεγονός πως το πραγματικά ουσιαστικό πρόβλημα της χώρας πέρα απο τις κενές λόγου και ουσίας διενέξεις των πολιτικών σχηματισμών και τις κινήσεις, τις ζυμώσεις και τις επανακαθορίσεις στον πολιτικό χάρτη, είναι....

Οι Τουρκαλβανοί ετοιμάζουν την ρεβάνς τους με τον Γ’ Βαλκανικό πόλεμο.

http://cdn-pentapostagma.pressidium.com/wp-content/uploads/2016/06/greece-at-war.jpg
Οι δηλώσεις πολλών διπλωματικών και στρατιωτικών αξιωματούχων νυν και εν ενεργεία μας «προειδοποιούν» για επερχόμενο βαλκανικό πόλεμο, τον τρίτο μετά το μακρινό 1912-13 με «σπόνσορα» φυσικά την Τουρκία και «σπίθα» τον αλβανικό εθνικισμό.

Έγκυρα γεωπολιτικά ινστιτούτα , Thinks Tanks, αναλύσεις μυστικών υπηρεσιών όπως της CIA , της σερβικής BIA, αλλά και της ρωσικής GRU , αναφέρουν για ενδεχόμενη ανάφλεξη σε Κοσσυφοπέδιο, Βοσνία, και φυσικά ΠΓΔΜ, λόγω ακριβώς των σχεδίων Τουρκίας και Αλβανίας.

Σε άρθρο στο pentapostagma.gr με τίτλο (CIA: Αναβίωση της Βαλκανικής συμμαχίας λόγω της εμφάνισης της «Μεγάλης Αλβανίας» και τρίτος βαλκανικός πόλεμος!), είχαμε προειδοποιήσει ότι Σερβία, Ελλάδα, Βουλγαρία και πΓΔΜ θα δημιουργήσουν ενδεχομένως «ορθόδοξο τόξο » λόγω της κυοφορούμενος προσπάθειας δημιουργίας της «Μεγάλης Αλβανίας».

Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτείται και προωθείται από την Άγκυρα με σκοπό να αλλάξουν τα σύνορα στα Βαλκάνια σε μια προσπάθεια να πάρουν μια ρεβάνς και να ξαναγυρίσουν στα εδάφη που τα θεωρούν ακόμα «κομμάτια» της πρώην οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Σε αυτήν την κατεύθυνση ήταν ...

Έρχεται κούρεμα καταθέσεων από το… παράθυρο

http://cdn1.bbend.net/media/com_news/story/2016/06/20/706452/main/kourema.jpeg
Μπορεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να έγινε εσπευσμένα και με ασύμφορους όρους για να γλιτώσουν οι καταθέσεις ένα κούρεμα… η θυσία τους όμως μπορεί να αποδεχθεί μάταιη.

Κι αυτό γιατί το καθεστώς των αρνητικών επιτοκίων που έρχεται αποτελεί έμμεσο κούρεμα, ενώ η διατήρηση των capital controls κι ο φόβος ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν νέα κεφάλαια και θα έχουμε και bail-in αποτρέπει τους καταθέτες να εμπιστευτούν τις τράπεζες και φέρνουν πιο κοντά ένα πραγματικό Bail-in.

Έτσι το κούρεμα των καταθέσεων ή αλλιώς η μείωση της αξίας των χρημάτων των καταθετών που έχουν απομείνει στις τράπεζες, έρχεται είτε από το παράθυρο με το καθεστώς των αρνητικών επιτοκίων,.....