Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Κατάρα για τις ελληνικές τράπεζες τα capital controls.

Η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt του Ντίσελντορφ δημοσιεύει ανταπόκριση από την Αθήνα, όπου περιγράφεται η εικόνα βαθιάς δυσπιστίας των Ελλήνων καταθετών απέναντι στις τράπεζες και επισημαίνει ότι τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα βρίσκονται μέσα σε ένα φαύλο κύκλο.

«Παρά τον έλεγχο διακίνησης κεφαλαίων
τους τελευταίους έξι μήνες, συνεχίζεται η διαρροή καταθέσεων, σε περίπτωση χαλάρωσης των ελέγχων θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερες απώλειες καταθέσεων» επισημαίνει...

«Ορισμένες ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι παρά νόμιμη ληστεία».

Συνέντευξη του Ελμαρ Αλτφάτερ, ομότιμου καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου  στο δημοσιογράφο Τάσο Τσακίρογλου.

Ο Ελμαρ Αλτφάτερ θεωρεί αναγκαία την αλλαγή του
παρόντος συστήματος καπιταλιστικής συσσώρευσης, το οποίο χαρακτηρίζει εφιαλτικό για το μέλλον της ανθρωπότητας. Υπερασπίζεται τα δημόσια αγαθά και λέει ότι η ιδιωτικοποίησή τους υπονομεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ασφάλεια των πολιτών.

Τέλος, υποστηρίζει ότι χρειάζεται ριζική αλλαγή του τρόπου ζωής μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

• Η Γερμανία έχει κερδίσει από την ελληνική κρίση περίπου 100 δισεκατομμύρια ευρώ, εξαιτίας του ....

81.745 στεγαστικά δάνεια της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ σε ξένα funds….ΕΙΠΕ ΨΕΜΑΤΑ Η Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ;

Panos Leliatsos 
Η  νυν διοικητής της Εθνικής τραπέζης κυρία Κατσέλη σε  τηλεοπτική εκπομπή αναφέρθηκε πως η εν λόγω τράπεζα δεν έχει προβεί σε πώληση στεγαστικών δανείων σε ξένα επενδυτικά funds.
Προφανώς στην κυρία Κατσέλη δεν υπέπεσε στην αντίληψη της η μεταβίβαση 81,745 στεγαστικών δανείων ύψους 1,75 δις μέσω της τιτλοποίησης αυτών προφανώς σε ξένους. Να χαίρεστε κύριοι.....

Η Ναυμαχία της Λήμνου (Σάββατο 5 Ιανουαρίου 1913)

naumaxia-limnou5-1-1913
Υπό Ανθυποπλοιάρχου (ΕΦ/Ο) Παναγιώτη Γέροντα ΠΝ – Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού
Πρόλογος.

Η Ελλάδα τις παραμονές των Βαλκανικών Πολέμων ευρισκόταν σε εποχή ανάκαμψης, εκσυγχρονισμού και αναδημιουργίας. Αυτή η κατάσταση ήταν απόρροια προσπαθειών πολλών ετών. Παρά τις όποιες καθυστερήσεις, οι προοδευτικές δυνάμεις βρήκαν τον τρόπο έκφρασής τους και τελικά υπερίσχυσαν με σκοπό την μεταμόρφωση της Ελλάδος σε σύγχρονο κράτος δυτικού τύπου.

Παράλληλη πορεία πήραν και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας. Πολιτικοί άνδρες έβαλαν στο κέντρο της μεταρρυθμιστικής τους προσπάθειας την ανασύνταξή τους με την πρόσκτηση υλικού και μετάκληση ξένων αποστολών για την εκπαίδευση των στελεχών.

Η πρώτη προσπάθεια ανασύνταξης του Πολεμικού Ναυτικού (τότε Βασιλικού Ναυτικού) γίνεται στα χρόνια διακυβέρνησης του Κουμουνδούρου και ενώ είχε φανεί στη μεγάλη Κρητική Επανάσταση(1866) η μαχητική του....

Ο «πονηρός βλάχος» Κατρούγκαλος που συντελεί στην κατάργηση των συντάξεων …

Ο «πονηρός βλάχος» Κατρούγκαλος
Το σχέδιο της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, μπορεί να μην λύνει το πρόβλημα. Δεν δημιουργεί όμως και πρόβλημα στην Κυβέρνηση.

Ως έναν βαθμό, αυτό που κάνει η Κυβέρνηση με τις συντάξεις, έχει μια λογική. Περικόπτει δηλαδή τις υψηλότερες, προκειμένου να προστατέψει τους «φτωχοδιάβολους» του Ασφαλιστικού. Αυτούς που λαμβάνουν συντάξεις κάτω από 1000 ευρώ. Πίσω όμως από τον μανδύα της κοινωνικής ευαισθησίας κρύβεται ένα βουνό από προβλήματα. Ο Κατρούγκαλος δεν είναι αφελής για να βγάλει αυτός το (μαύρο) φίδι από την (επίσης μάυρη) τρύπα του Ασφαλιστικού.
Όλες οι Κυβερνήσεις των μνημονίων έκαναν περίπου το ίδιο. Οι μειώσεις των συντάξεων που συνέβησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια αφορούσαν σχεδόν αποκλειστικά όσους ελάμβαναν περισσότερα από 1000 ευρώ. Το αποτέλεσμα είναι να τείνουν να εξισωθούν σχεδόν όλες οι συντάξεις ανεξαρτήτως του πόσα έχει πληρώσει ο καθείς, ακόμη και εντός.....

Ποιος είναι ο «πτωχός» φορολογούμενος που έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές 580.000.000 ευρώ;

http://offsite.com.cy/wp-content/uploads/2015/02/lista-econ.jpgΚαι ποια η δημοτική επιχείρηση που χρωστάει 790.000.000 ευρώ; - Γιατί δεν δίνουν τα ονόματά τους;

Ας μην ανησυχεί η ΝΔ, δεν κινδυνεύει να χάσει το... έπαθλο της εκτίναξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ. 


Στην πρωτοχρονιάτικη κόντρα που άνοιξε η ΝΔ, κατηγορώντας την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι επί των ημερών του αυξήθηκαν τα ληξιπρόθεσμα, από τα στοιχεία που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, αποδεικνύεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση παραβιάζει ανοικτές πόρτες και το σκορ είναι σε βάρος της.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή ....

Νέες ἐγγυήσεις 500 ἑκατομμυρίων γιὰ τὴν Eurobank!!!

Ποῦ τό πᾶτε ῥέ μαφιόζοι καί ποῦ ὁδηγεῖτε τήν χώρα;

Οἱ κρεμάλες δὲν ἀργοῦν!!!

Ἀφοῦ παραδόσατε τὶς τράπεζες στὰ διεθνῆ ἐπενδυτικὰ funds καὶ τὴν Eurobank  στὸν κύριο Watsa τοῦ Fairfax, ἔρχεστε καὶ ὑπογράφετε, ὡς ἐγγυητὴς τὸ Ἑλληνικὸ Δημόσιο, γιὰ ἔκδοση ὁμολογιακοῦ δανείου ὕψους 500.000.000 εὐρῶ;

Διαδώστε το κι εσείς, διότι αν περιμένει κανείς απο τα ΜΜΕ θα περιμενει πολυ !

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi0Vi0wkFMJ92pbj4hNnMfe7AIdYw9AeVHLFFCLYVEC-s8F2PpxWhTA2hKQomJevDBZk9iDo_MD4HbL09spflWLzOW9VcFTwIaTR1WuBT6yfyJlj2RKfoNaWYBah4iI-Vgix9zsuTzG0Z0/s1600/%25CE%25A3%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B9%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF+%25CF%2580%25CE%25BB%25CE%25AE%25CF%2581%25CE%25BF%25CF%2585%25CF%2582+%25CE%25BF%25CE%25B8%25CF%258C%25CE%25BD%25CE%25B7%25CF%2582+412016+111543+%25CF%2580%25CE%25BC.bmp.jpgΗ επίσημη έκθεση της Ομάδας Κρατών κατά της διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO), η οποία κατηγορεί ευθέως βουλευτές, δικαστές και εισαγγελείς για την τωρινή κατάσταση της Ελλάδας και τους λόγους που οδηγήθηκε στην οικονομική κρίση που....

5 Ἰανουαρίου 1825....Ἡ δίκη τοῦ Κολοκοτρώνη.

http://i0.wp.com/filonoi.gr/wp-content/uploads/2015/07/e1bca1-ceb4e1bdb7cebaceb7-cf84cebfe1bfa6-cebacebfcebbcebfcebacebfcf84cf81e1bdbdcebdceb7.jpg?resize=545%2C7525 Ἰανουαρίου 1825 παραπέμπεται σὲ δίκη ὁ Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Ἡ ἀναίτια σύλληψη τοῦ Κολοκοτρώνη χωρὶς νὰ τηρηθῇ κανενὸς εἴδους δικονομικῆς διαδικασίας (κατηγορητήριο-δίκη-καταδίκη) καὶ ἡ φυλάκισὴ του στὴν Ἱ.Μ. Προφήτη Ἡλία στὴν Ὕδρα, τὴν ἴδια στιγμὴ ποὺ ὁ Αἰγύπτιος Ἱμπραῆμ ἔκανε ἀπόβαση στὴν Μεθώνη, μὲ περίπου 100.000 στρατό, ἔπληξε τὸν Ἀγώνα στὴν πιὸ κρίσιμη καμπή του. Διατάχθηκε ἡ ....

ΕΛΛΑΣ+ΡΩΣΣΙΑ+ΣΕΡΒΙΑ ΕΝΩΜΕΝΕΣ ΜΑΖΙ ΘΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΟΥΝ!ΓΙΑΤΙ;ΔΙΟΤΙ …

http://www.triklopodia.gr/wp-content/uploads/2016/01/sssr-620x394.jpgΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΑΤΟΥ,(Ο 2ος ΠΠ ΒΡΙΘΕΙ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΑΝΔΡΕΙΑΣ)ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΝΤΡΕΣ…

ΒΟΜΒΑ του ΣΤΕ: έκπτωτος ο Ρακιντζής - Η μεγάλη αλήθεια που κρύβεται!

http://voria.gr/images/Ib281Q0kZjGWoN0tIDev.jpgΤο Γ’ Τμήμα του ΣτΕ, με απόφασή του στις 31 Δεκεμβρίου, έκρινε ότι η θητεία του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης έχει λήξει από το 2009 κρίνοντάς τον ως «έκπτωτο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την απόφαση που ελήφθη, μετά από σχετική προσφυγή θιγόμενου εκπαιδευτικού, ακυρώνονται και όλες ....

Εξαφανίζουν το ρευστό από την αγορά και πάνε για χρεοκοπία...

the-banker-lepidaΜε πρόσχημα την περιστολή της φοροδιαφυγής – χιλιοειπωμένη ατάκα χωρίς αντίκρισμα – επιδιώκουν να εξαφανίσουν παντελώς το χρήμα από την αγορά για να γεμίσουν τα ταμεία της αδηφαγίας των τραπεζών (και τα κέρδη). Μαζί με τα capital control που θα έχουν μόνιμο και διαρκή χαρακτήρα οι τσέπες του κόσμου θα αδειάσουν εντελώς για να γεμίσουν τα τραπεζικά θησαυροφυλάκια.
Η καταστροφή των μικρομεσαίων θα είναι απόλυτη. Να σημειώσουμε μόνο ότι κάθε επαγγελματίας που οφείλει να εφοδιαστεί με μηχάνημα συναλλαγών είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει 200€ στις τράπεζες για την απόκτησή του. Παράλληλα κάθε υποχρεωτική τραπεζική συναλλαγή (για να «χτίζεται το αφορολόγητο») θα …

Γεια σου κυρ Εισαγγελέα με τη δικαιολογία την ωραία....

Του Κώστα Βαξεβάνη

Αν βγεις στο δρόμο και ρωτήσεις κάποιον στην τύχη, αν πιστεύει στην ελληνική Δικαιοσύνη θα πάρεις την απάντηση που όλοι έχουν έτοιμη. Η Δικαιοσύνη στη χώρα αυτή μοιάζει με τον ιστό της αράχνης. 


Τα μικρά έντομα μπλέκονται και εξοντώνονται πάνω του, την ώρα που τα μεγάλα τον σκίζουν και συνεχίζουν να πετούν προς την ελευθερία.


Αν στη χώρα αυτή υπήρχε Δικαιοσύνη, ούτε η διαφθορά θα είχε τέτοια έκταση, ούτε αυτοί που την εκπροσωπούν τέτοιο θράσος. Δεν υποστηρίζω πως εισαγγελείς και δικαστές είναι διεφθαρμένοι, αλλά επιμένω πως το χορό στο χώρο της Δικαιοσύνης καταφέρνουν να σέρνουν .....

"H Ελλάδα θα βγει από την κρίση το…2034 - Σε 25 χρόνια η ανεργία θα πέσει στο 10%" - Μία ακόμη γενιά χαμένη

Prognos: "H Ελλάδα θα βγει από την κρίση το…2034 - Σε 25 χρόνια η ανεργία θα πέσει στο 10%" - Μία ακόμη γενιά χαμένη
H έκθεση της εταιρείας Prognos AG για το 2015 προβλέπει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί 19 χρόνια ακόμη για να βγει από την κρίση, δηλαδή το 2034!

Tην ίδια στιγμή σε έρευνα της εταιρείας Κάπα Research αποτυπώνεται το αίσθημα απογοήτευσης των πολιτών και τη ..."διαίσθηση" ότι "τα πράγματα θα χειροτερέψουν" Και όχι άδικα αφού μόλις χτες ο Ε.Τσακαλώτος παραδέχτηκε ότι οι θεσμοί ζήτησαν πρόσθετα μέτρα για την τριετία 2016-2018...
Ο επικεφαλής οικονομολόγος της εταιρείας Prognos AG που έχει έδρα την Ελβετία, Μίκαελ Μπρίμερ, αναφέρει ότι χρειάζεται μία ακόμη γενιά μέχρι να μπορέσουν οι Έλληνες να βρεθούν στη θέση που βρίσκονταν πριν από την κρίση.

Στην ίδια έκθεση προβλέπεται ότι ...

Ο Έλληνας συνεχίζει να υπάρχει και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για κάποιους..

greek-flag
Πέρασε καιρός. Αλλά θέλω να πω έναν λόγο. Νομίζω οτι αφορά τους εξουσιαστές. Εδώ κι έξω από δω. Αλλά και τους αντι-εξουσιαστές. Κι έχει να κάνει με το σε τι κατάσταση είναι τώρα ο Ελληνας.

Χάλια είναι. Το γνωρίζουμε όλοι. Είναι φοβισμένος και μουδιασμένος. Ζαρωμένος στη γωνία του. Είναι νικημένος για άλλη μια φορά.


Τον Ελληνα τον νίκησαν οι εχθροί του. Τον νίκησαν και οι «φίλοι» του. Οι ίδιοι οι «πρόμαχοί» του. Που εκείνος με τα χεράκια του τους όρισε προμάχους. Οι πρόμαχοί του τον πούλησαν για δούλο. Στεγνά. «Πέντε κρίκοι ένα τάληρο».

Για τον Ελληνα δεν μένει τώρα πια τίποτε άλλο από το να υποταχθεί. Να δεχθεί την πικρή του μοίρα. Σκέφτονται οι εξουσιαστές, και τρίβουν τα χέρια τους, περιμένοντας και τα κέρδη. Το ίδιο σκέφτονται και οι αντι-εξουσιαστές για τον Ελληνα, που τον μισούν και περισσότερο, και που μόνο κέρδος τους είναι η χαρά από την ικανοποίηση του μισελληνισμού τους.


Και που να πάει τώρα ο Ελληνας να ζητήσει βοήθεια; Να πάει στους....

Ορθόδοξοι και ......Μωαμεθανοί!!!

vima

Από πότε άλλαξε η επίσημη θρησκεία της Ελλάδας;


Στο Βήμα της Κυριακής μαζί με τις υπόλοιπες προσφορές υπήρχε και ένα βιβλίο με τις Σημαίες του Κόσμου.

Ανάμεσα στις υπόλοιπες σημαίες φυσικά είχε και την Ελληνική. Προς μεγάλη έκπληξη όμως στο σημείο που αναφέρεται στη θρησκεία της χώρας μας γράφει....

"Οι τύποι που μας κυβερνούν είναι βαλτοί εγκληματίες ! Πούλησαν και....τον Ναό του Απόλλωνος μαζί με τον Αστέρα!"

Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι πουλήθηκε έναντι των 400 εκατομμυρίων ευρώ στο τουρκοαραβικό σχήμα της Jermy Street ο Αστέρας Βουλιαγμένης,τα χρήματα θα πάνε όπως έγινε γνωστό από διάφορες πηγές τα 300 εκατομμύρια ευρώ στην Εθνική Τράπεζα ( Άγνωστου κράτους μιας και δεν λέει ποιας χώρας, μήπως ....

"Τέθηκε σε πλήρη εφαρμογή από σήμερα ο μηχανισμός SRM – Ετοιμαστείτε να δείτε καταθέτες να πηδούν από τα μπαλκόνια"

Τέθηκε σε πλήρη εφαρμογή από σήμερα ο μηχανισμός SRM – Ετοιμαστείτε να δείτε τραπεζίτες να πηδούν από τα μπαλκόνια,Τι είναι ο μηχανισμός SRM; Γιατί είναι σημαντικός; Γιατί επηρεάζει ΟΛΟΥΣ τους καταθέτες;
 
SRM είναι ο Ενιαίος Μηχανισμός Εξυγίανσης ΟΛΩΝ των τραπεζών της Ευρώπης. 


Μέχρι 31/12/2015 αν μια τράπεζα είχε πρόβλημα τότε το κράτος στο οποίο ανήκε ήταν υποχρεωμένο να την διασώσει. Από 1/1/2016 αν μια τράπεζα έχει πρόβλημα τότε βαράει κανόνι. 


Τι σημαίνει βαράει κανόνι. Ότι καταρχήν οι «επενδυτές» υποχρεούνται να καλύψουν το πρόβλημα… Μόνο που «επενδυτές» από 1/1/2016 είναι καταρχήν οι μέτοχοι και εφόσον δεν μπορούν αυτοί οι ίδιοι οι καταθέτες που φυσικά θα δουν τις καταθέσεις τους να κάνουν φτερααααα….

Νεοταξίτες... Τρισάθλιοι... και μικροπρεπείς....

Θεοφάνεια στην Αθήνα και όχι στον Πειραιά, λόγω συμφώνου συμβίωσης αναμένεται να κάνουν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Στον Πειραιά δεν θα βρεθεί ούτε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος...

Ο κ. Τσίπρας δεν αναμένεται να παραστεί στην τελετή του αγιασμού των υδάτων στον Πειραιά γιατί δεν θέλει να συναντήσει τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος έκανε τις ακραίες (όπως τις θεωρεί) δηλώσεις κατά του συμφώνου συμβίωσης. 

Το ίδιο αναμένεται να κάνει....

ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΟΤΕ ΟΤΙ ΧΑΚΑΡΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΑΣ.

ΕΣΚΑΣΕ : Ο ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΡΟΥΤΕΡ 
Αφελείς όσοι νομίζανε πως άμα έπαιρναν οι Γερμανοί τον ΟΤΕ θα βελτιωνόταν, μόνος του… Μάθανε ότι δεν γίνονται θαύματα, όταν μιά ολόκληρη κοινωνία λειτουργεί αναξιόπιστα, όταν δεν υπάρχει Κράτος Δικαίου, όταν δεν έχει νόημα να προσφύγει κανείς κάπου, όταν τα πάντα λειτουργούν μονοπωλιακά σε υπόδουλο προτεκτοράτο, ξέρουμε οτι κανείς ΟΤΕ και καμμιά ΔΕΗ και καμμιά υπηρεσία δεν μπορεί να εργαστεί υπέρ των πελατών … ΟΣΟ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΔΥΝΑΤΗ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΜΕΓΙΣΤΗ “ΑΛΗΤΕΙΑ” ......

ΑΛΒΑΝΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ.

ten-620x300
Οι Έλληνες της Χειμάρρας που κατοικούν στις ΗΠΑ, καλούν σε έκτακτη παγκόσμια συνέλευση των Χειμαρριωτών, για να συζητηθεί το ζήτημα της λεηλασίας της περιουσίας της Χειμάρρας από Αλβανούς αξιωματούχους
O George Tenet (φωτογραφία) ήταν επί σειράν ετών αρχηγός της CIA και κατάγεται από το Κηπαρό της Βορείου Ηπείρου.
Στην κορυφή της λίστας των φιλοξενουμένων είναι ο πρώην διευθυντής της CIA Τζορτζ Τένετ (GeorgeTenet) και Ολυμπιονίκης, Πύρρος Δήμας.
Η κρίσιμη κατάσταση που διέρχεται η περιοχή της Χιμάρας, ειδικά μετά την εδαφική διαίρεση σε μία αυθαίρετη ενέργεια της κυβέρνησης της Αλβανίας, θεωρείται ως ιστορικό γίγνεσθαι, για ....

ΓΙΑΤΙ Ο 3ΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ.

3rd_world_war
Του Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς.
Το φάσμα του πυρηνικού Αρμαγεδδώνα να σκιάζει βαρύτερα στον νέο χρόνο επισημαίνει στο παρόν άρθρο του ο οξυδερκής και πολύπειρος ενδοσκόπος των εγκεφάλων της Ουάσιγκτον Δρ. Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς -οικονομολόγος, καθηγητής, συγγραφέας, πρώην υπουργός και αρχισυντάκτης της Εφημερίδας του Χρηματιστηρίου. 
Μπορεί- γράφει- να αποφευχθεί μόνο εάν ένα νέος ανεξάρτητος ηγέτης μιας μεγάλης ευρωπαϊκής χώρας εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ και προκαλέσει έτσι συνωστισμό εξόδου, από αυτό το πιο επικίνδυνο εργαλείο παγκόσμιου αφανισμού. 
Όσο και αν είναι παράφωνο με το κλίμα της φωταψίας, το άρθρο προσφέρει χρήσιμη παρένθεση ρεαλισμού και σπάνια πληροφόρηση για τι έσπρωξε...

ΤΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ...

Europe
Για πολλούς σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί γεωπολιτικό αίνιγμα και αυτό εδράζεται στην αντίληψη στο ότι από τη μία δεν είναι τίποτα άλλο από ένα Ατλαντικό δημιούργημα, δηλαδή μία φιλελεύθερη καπιταλιστική ζώνη, μια κοινωνία ελεύθερης αγοράς που ενσωματώνει την ιδεολογία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που όμως στην ουσία αποτελεί επέκταση αμερικανικών οικονομικών ομίλων που ελέγχουν το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα και πα­ράλληλα επηρεάζεται από την στρατηγική πολιτική του ΝΑΤΟ. 
Από την άλλη η Ε.Ε. είναι η έκφραση, μιας καθαρά ευρωπαϊκής ταυτότητος που επιθυμεί να υλοποιήσει το Γκωλικό όραμα για μία ανεξάρτητη και κυρίαρχη Ευρώπη από τον Ατλαντικό μέχρι τα Ουράλια.
Ο προβληματισμός γίνεται πολύ πιο έντονος, όταν διαπιστώνεται ότι η Γερμανική ηγεσία που δύναται να επιβάλει τις απόψεις της λόγω της οικονομικής ισχύος που διαθέτει, σε όλες σχεδόν τις ηγεσίες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριφέ­ρεται με τέτοιο τρόπο που προκαλεί ερωτηματικά και απορίες, ως προς το τι επιδιώκει.
Αναμφίβολα η Γερμανία αποτελεί τον .....

ΤΟ [ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΟ] ΔΥΑΡΑΚΙ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ, ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.

Πόση δυστυχία ακόμα, Χριστέ μου,   
πόσο πόνο, πόση απόγνωση, πόσο θάνατο έχει να πληρώσει ακόμα ο Έλληνας
και μόνον επειδή είναι Έλληνας;

Δυνατό κείμενο από το εξαίρετο μπλογκ "Στρουθοκάμηλος"

Συνέχεια λέω ότι αυτό που γίνεται στην Ελλάδα, είναι ένα καλό οργανωμένο σχέδιο. Οι αποδείξεις υπάρχουν, αλλά δυστυχώς, κανείς δεν ανοίγει τα μάτια να δει την αλήθεια.

Είναι σα να είμαστε υπνωτισμένοι και οτιδήποτε και να συμβεί, εμείς πιστεύουμε ότι γίνεται κάτι διαφορετικό, παρόλο που είναι τόσο ξεκάθαρα τα πράγματα.

Το σενάριο έχει παιχτεί τόσες φορές, και τόσες χώρες του κόσμου, αλλά εμείς δυστυχώς συμπεριφερόμαστε σαν να είναι η πρώτη φορά που τα βλέπουμε αυτά...

Δε θα πω για τα αεροδρόμια, που είναι τόσο ξεκάθαρο αυτό που συμβαίνει!
Οι ισχυροί της γης καταστρέφουν την οικονομία χώρας που έχει «ασημικά» (στην προκυμμένη περίπτωση τα αεροδρόμια, αλλά στη λέξη ασημικών μπορείτε να βάλε λιμάνια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΔΕΗ, ΟΤΕ… κλπ), οι αφέντες (Γερμανοί) είναι ανένδοτοι για οποιαδήποτε αλλαγή του προγράμματος (μνημονίου), οι Έλληνες πουλημένοι πολιτικοί, που δήθεν έκαναν διαπραγμάτευση, πωλούν τα αεροδρόμια σε τιμή ευκαιρίας.

Τότε έρχεται Γερμανική εταιρία (δηλαδή εταιρία της χώρας που σε πολέμησε ανελέητα για να εφαρμόσεις το δήθεν πρόγραμμα χωρίς οίκτο), να αγοράσει τα αεροδρόμιο σε τιμή ευκαιρίας και να τα εκμεταλλευτεί για 40 χρόνια. Αν δε γνωρίζετε η γερμανική Hochtief, που.....