Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Ο «πόλεμος» των έξι ημερών: Γιατί έβγαλαν τα μπαζούκας Ντράγκι και Μέρκελ.

Με ένα τελεσίγραφο 6 ημερών και με μεθόδους τραπεζικής… τζιχάντ, ο Μάριο Ντράγκι όπλισε χθες τη νύχτα το μπαζούκας στη μάχη της Ευρώπης: Εκοψε αιφνιδιαστικά τη μία από τις δύο στρόφιγγες χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών κι έβαλε, στην πράξη, το πιστόλι στον κρόταφο της κυβέρνησης Τσίπρα για να αποδεχθεί μέσα σε έξι 24ωρα την υπογραφή νέου Μνημονίου.
Η απόφαση ορίζει ότι από τις 11 Φεβρουαρίου – και όχι από τις 28 του μήνα, όπως θα επέτρεπε το καταστατικό της – η ΕΚΤ σταματά να αποδέχεται ως εγγυήσεις τα κρατικά ομόλογα που κατέχουν οι ελληνικές τράπεζες εάν η Αθήνα δεν τελεί σε μνημονιακό πρόγραμμα.
Η κίνηση Ντράγκι αποτελεί ακραία, και πρωτοφανή, πολιτική παρέμβαση, καθώς η ΕΚΤ θέτει ευθέως ως όρο......

Σημασία και κόστος της απόφασης της ΕΚΤ. Του Πάνου Παναγιώτου.

Το γεγονός. Την Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε  να άρει την εξαίρεση που είχε προβλεφθεί για τα εμπορεύσιμα χρηματοδοτικά μέσα που εκδίδονται ή είναι εγγυημένα από το Ελληνικό Δημόσιο και βάσει των οποίων οι ελληνικές τράπεζες είχαν πρόσβαση στις πράξεις νομισματικής πολιτικής του Ευρωσυστήματος, απόφαση που θα εκτελεστεί από τις 11 Φεβρουαρίου.
Πολιτική σημασία
Η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί έκπληξη αλλά όπως είχε γραφτεί και σε προηγούμενο άρθρο στα τέλη του Δεκεμβρίου, «σύμφωνα με την απόφαση 2013/6 της ΕΚΤ που ελήφθη στις 22 Μαρτίου 2013, οι κρατικές.....

Πολ Κρούγκμαν: Η Ελλάδα μπορεί να κάνει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συντρίμμια.

Πολ Κρούγκμαν: Η Ελλάδα μπορεί να κάνει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συντρίμμια
Περισσότερο συμβολική και λιγότερο ουσίας χαρακτηρίζει ο Πολ Κρούγκμαν την κίνηση τηςΕΚΤνα μην δέχεται πλέον τα ελληνικά ομόλογα, επισημαίνοντας ωστόσο πως είναι μια ακόμη ένδειξη ότι η στιγμή της αλήθειας πλησιάζει, όσο μόνο για την Ελλάδα αλλά για την Ευρώπη.
«Η κίνηση της ΕΚΤ να μην δέχεται τα ελληνικά ομόλογα είναι, όπως αποδεικνύεται, περισσότερο συμβολική και λιγότερο ουσίας.
Παρόλα αυτά, είναι φανερό πως η στιγμή της αλήθειας πλησιάζει. Και είναι μια στιγμή της αλήθειας όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη και, συγκεκριμένα, για ......

ΔΕΝ ΠΗΓΑΝΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΕΣΒΗ…..ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΛΟΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ../ΗΠΑ προς Αθήνα: Τηρήστε τις δεσμεύσεις σας.

 Αθήνα
Ανακοίνωση, με την οποία καλεί την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, εξέδωσε η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα μετά τη συνάντηση του αμερικανού πρεσβευτή με έλληνες κυβερνητικούς παράγοντες και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Με την ανακοίνωση προτρέπεται η Αθήνα «να πραγματοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που θα την καταστήσουν πιο ελκυστική σε ξένες επενδύσεις, ώστε η χώρα να μπορεί να τηρήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της και να επανέλθει στην ευημερία».

Επίσημαίνει ότι «είναι πολύ σημαντικό η ελληνική κυβέρνηση να ......

ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Διπλό "χαστούκι" στην Α.Μέρκελ από Β.Πούτιν και Μ.Ομπάμα για την Ελλάδα.

Διπλό χαστούκι «τρώει» η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ από ΗΠΑ και Ρωσία για το ελληνικό θέμα για διαφορετικούς ασφαλώς λόγους. 
Τα μηνύματα που τις στέλνουν είναι βρείτε λύση στην υπόθεση χρέους της Ελλάδας, οι μεν Αμερικανοί γιατί θεωρούν πώς η αστάθεια στην Ευρωπαική Ένωση πλήττει τις ΗΠΑ, οι μεν Ρώσοι γιατί στην Αθήνα βρήκαν έναν συμπαραστάτη όσον αφορά στις κυρώσεις λόγω Ουκρανίας.
Σήμερα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν......

Μηδενική ανοχή σε εσάς, εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας.

Εγώ, ο Έλληνας πολίτης, απαιτώ να πάνε στην Χάγη, 

Και εξηγούμαι. 

Ποιος σας είπε ότι με ενδιαφέρει να διαγραφεί το χρέος, εσείς επιληπτικές ύαινες της μεταπολιτευτικής Ναζιστικής μαφίας? 

Ούτε σεντ δεν θα μείνει απλήρωτο – ούτε σε οικονομικό, ούτε σε ηθικό, ούτε σε ανθρωπιστικό επίπεδο. Μόνο που το χρέος είναι δικό σας και όχι του λαού που καταστρέψατε. 

Μέσα στην αλαζονεία σας ξεχνάτε ότι δεν είστε ένα αφηρημένο μόρφωμα, αλλά μια συμμορία που απαρτίζεται από......

ΣΤΕΙΛΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ. ΚΑΝΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΚΑΤΕΒΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΙ ΑΣΤΟΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ....

ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΕ “ΚΡΑΤΑΝΕ” ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ, ΖΗΤΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ 
ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

Ψύχραιμα κι όχι επιπόλαια, γενναία κι όχι υπολογιστικά, εθνικά και πατριωτικά κι όχι ακροδεξιά ή ακροαριστερά, μία μόνον είναι η επιλογή. 


Αν βέβαια δεν κρατάνε οι Αμερικανοί τον πρωθυπουργό και τον φίλο του τον Βαρουφάκη από το παντελόνι: Να πάει σε δημοψήφισμα με το ερώτημα “περήφανοι ή δυστυχισμένοι, νεκροί ή ζωντανοί, μέσα ....

ΣΧΕΔΙΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Από το βράδυ της Τετάρτης (4/2/2015) βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένα σχέδιο αφανισμού της Ελλάδας, αν δεν...υποκύψει τυφλά στις εντολές του Βερολίνου, το οποίο είναι -χωρίς την παραμικρή αλλαγή- συνέχιση του προγράμματος λιτότητας που έχει επιβληθεί από την τρόικα.

Αυτό σημαίνει άμεση επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα, εντός του Σαββατοκύριακου, έλεγχος αν εφαρμόζονται ή όχι οι όροι του μνημονίου, αξιολόγηση και υπαγωγή σε νέο μνημόνιο από 1η Μαρτίου, για να .....

Συνάντηση Βαρουφάκη με τον απεσταλμένο του Ομπάμα.

Συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Νταλίπ Σάιν, καθώς και με την επικεφαλής του Γραφείου Ευρώπης και Ευρασίας
του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, Λία Μπούζις, θα έχουν .....

Μας πέρασαν για το Πακιστάν της ….Μπούτο, η για… μπανανία;

Ότι έκαναν στον Καραμανλή νομίζουν πως μπορούν και στον .....Τσίπρα. 

Θα τους προκύψει ...….άλλο φρούτο.

Μπορεί να υπάρξουν δολοφονίες μελών της κυβέρνησης Τσίπρα επειδή το διακύβευμα είναι πολύ υψηλό." 


Τις δηλώσεις που ....

-Εγώ δεν θα κάνω κωλοτούμπα, ας αποφασίσει ο λαός…

ΤΣΙΠΡΑΣ – ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ – ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ
Έκτακτη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον πρωθυπουργό διεξάγεται ενόψει του Eurogroup και των ασφυκτικών πιέσεων που δέχεται η Αθήνα από το γερμανικό ΥΠΟΙΚ.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται στη Βουλή προκειμένου να συζητηθούν εκτενώς οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης μέχρι και το κρίσιμο Eurogroup και να «επισφραγηστούν» οι λεπτομέρειες των σχεδίων που θα παρουσιαστούν από την ελληνική πλευρά στην ......

Να ποιοι μας εκβιάζουν..Ένα δισ. ευρώ κέρδη της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα το 2012 και 2013…

20 Φεβ. 2014

 Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) κατέχει ελληνικά ομολόγα λογιστικής αξίας (book value) 25,4 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η κεντρική ευρωτράπεζα την Πέμπτη. 
Τα κέρδη της από τα ομόλογα αυτά έφτασαν το 2013 τα 437 εκατ. ευρώ (από κέρδη 555 εκατ. ευρώ το 2012). 
Η ονομαστική αξία των ομολόγων ανέρχεται σε 27,7 δισ. ευρώ.
Η ΕΚΤ αγόρασε τα ομόλογα στο απόγειο της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη στα πλαίσια του προγράμματος Securities Markets Programme (SMP), μαζί με ιρλανδικά, ισπαντικά, ιταλικά και πορτογαλικά ομόλογα. Συνολικά, έχει αποκτήσει στο ......

Διπλή σφαλιάρα από Μαξίμου στο Βερολίνο για Μνημόνιο και ΝΑΤΟ: «Κάποιοι στο Βερολίνο μπέρδεψαν το 2015 με το 1941″!

«Κάποιοι στο Βερολίνο μπέρδεψαν το 1941 με το 2015 στις σχέσεις τους με την Αθήνα. 
Εχουν αλλάξει τα πράγματα και αυτό θα το διαπιστώσει πολύ γρήγορα η γερμανική κυβέρνηση».
Με αυτή την «φαρμακερή» ατάκα προς το defencenet.grανώτατο κυβερνητικό στέλεχος περιέγραψε το έγγραφο που έδωσε η κυβέρνηση Μέρκελ στο Reuters (το οποίο παίζει το γνωστό παιχνίδι που έχει ξεκινήσει να παίζει από το 2010) και σύμφωνα με το οποίο η νέα κυβέρνηση η Αθήνα θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε περικοπές μισθών και συντάξεων και να εγκαταλείψει την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ δεχόμενοι οι εταίροι της κυβέρνησης στο σύνολο αυτά που …

«Είμαστε όλοι με την Ελλάδα» φωνάζουν 300 διανοούμενοι!

Κάλεσμα στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να ξεκινήσουν με καλή πίστη τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της Ελλάδας και να σεβαστούν την απόφαση του ελληνικού λαού απευθύνουν 300 διανοούμενοι διεθνώς, που συνυπογράφουν επιστολή την οποία δημοσιεύει ο γαλλικός ιστότοπος Mediapart.
«Και ζήτω η Ελλάδα…Είμαστε όλοι μαζί με την Ελλάδα και την Ευρώπη» αναφέρεται στην επιστολή, που υπογράφουν οικονομολόγοι και πανεπιστημιακοί από όλον τον κόσμο, μεταξύ των οποίων οι: …

Ήρθε η ώρα να πληρώσουν Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Σαμαράς, Βενιζέλος και ΕΛΣΤΑΤ!

Βόμβες έκρυβαν οι δηλώσεις Αλέξη Τσίπρα στην Κύπρο από όπου και προανήγγειλε εξεταστικές με ονοματεπώνυμο για το έγκλημα του μνημονίου…..

Γλιτώσαμε τη σύγκρουση. Πάμε για δεύτερο γύρο.

Γλιτώσαμε τη σύγκρουση. Πάμε για δεύτερο γύροΑνοίγει η αυλαία των διαπραγματεύσεων στα θεσμικά όργανα της ΕΕ και της Ευρωζώνης μετά την ολοκλήρωση των διμερών επαφών. Κλειστά κρατούν τα χαρτιά τους ΔΝΤ και ΕΚΤ.
 Η μετωπική σύγκρουση αποφεύχθηκε, οι κκ Σόιμπλε και Βαρουφάκης κινήθηκαν εντός των προβλεπόμενων πλαισίων, όπως και η EKT. 
Ετσι ο «διάλογος κωφών» πιστοποίησε τη διαφωνία των δυο πλευρών προσδιορίζοντας παράλληλα –δια της αποκλίσεως- τα όρια και το ωφέλιμο εύρος της διαπραγμάτευσης. Αυτό που στην πραγματικότητα συνέβη ….

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ «ΣΤΕΝΗΣ» ΤΟΝ ΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΟ «ΤΡΥΠΑ».

Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις… 

Την πιο μαύρη περίοδο της αρχομανίας του περνά ο Βαγγέλης Βενιζέλος που μέρα με την ημέρα βιώνει τις συνέπειες της πανωλεθρίας του. 

Το 4,6% που έλαβε στις πρόσφατες εκλογές και η κατάταξή του στην 7η και τελευταία θέση των κοινοβουλευτικών κομμάτων του έχει στοιχίσει πολύ…
Ιδιαίτερα όμως έχει στοιχίσει στο αρχικαρεκλάρχη και Ντούτσε του Πασόκ που μετά την επιστροφή της 750.000 ευρώ υπουργικής «μπέμπας» αναγκάστηκε και να αλλάξει γραφείο.
Συγκεκριμένα, ……

Παρέμβαση Μπάϊντεν για την Ελλάδα.

Παρέμβαση Μπάϊντεν για την ΕλλάδαΣτο θέμα της Ελλάδας και των συζητήσεων που γίνονται μεταξύ της νέας κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων, αναφέρθηκε από τις Βρυξέλλες ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάϊντεν.
Στην παρέμβασή του, που έχει τη δική της σημασία και αξία, ο κ. Μπάϊντεν εξέφρασε την ελπίδα οι προσπάθειες που καταβάλλονται να οδηγήσουν στην υιοθέτηση ενός σχεδίου που θα προωθεί τις μεταρρυθμίσεις και θα σταθεροποιεί την οικονομία.
Όπως μετέδωσε πριν από λίγο η ΝΕΡΙΤ, ο αμερικανός αντιπρόεδρος …..

Τι σχέση είχε το συγκρότημα Λαμπράκη με τον Γκεμπελς;

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημοσθένης Κούκουνας μιλά για τις σχέσεις του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη με τις ναζιστικές δυνάμεις και τον επικεφαλής προπαγάνδας του Τρίτου Ράιχ……

ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΕΜΠΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΗΣ ΕΝΩ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ: «ΜΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ»

Ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος κ. Ι. Στουρνάρας μετέφερε μήνυμα επείγουσας δράσης από την Φραγκφούρτη στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπεύθυνο για την οικονομία κ. Γιάννη Δραγασάκη…
Το μήνυμα Στουρνάρα στον Δραγασάκη
Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Διοικητής περιέγραψε στον αντιπρόεδρο την ένταση και το αρνητικό κλίμα που… επικράτησε για την Ελλάδα στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο κ.Στουρνάρας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη συνέχεια, επισημαίνοντας ότι……

Ο Ελβετός αδιάφθορος στέλνει την συμμορία του μνημονίου στο Γουδή: Σας πτώχευσαν δολίως για να πλουτίσουν συμφέροντα – κοράκια!

“Σας πτώχευσαν δολίως και έβγαλαν δισεκατομμύρια στις πλάτες σας”.

Κάπου εδώ τελειώνει το βρωμερό παραμύθι που συγκάλυψε το έγκλημα.
Είναι όμως και η πληρης δικαίωση όλων αυτών που αγωνίστηκαν κατά της εγκληματικής συμμορίας και στιγματίστηκαν ως “συνωμοσιολόγοι”. ……..

ΞΑΦΝΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΣΟΚ Α.ΤΣΙΠΡΑ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ!!! ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΝΗΓΗΘΟΥΝ ΑΛΥΠΗΤΑ!!!!!

Αμέσως μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έχοντας εξασφαλίσει προηγουμένως τη σιωπηρή υποστήριξη των Ευρωπαίων ομολόγων του, πρόκειται να εξαπολύσει επίθεση εναντίον συγκεκριμένων 
οικονομικών παραγόντων, με κεντρικό σύνθημα να «φέρουν πίσω......

Το κράτος διεκδικεί 18.500 σπίτια στην Αττική! Εξι δήμοι στο στόχαστρο και έπεται συνέχεια...

Το κράτος διεκδικεί 18.500 σπίτια στην Αττική!Βροχή ειδοποιητηρίων σε ανυποψίαστους ιδιοκτήτες που μαθαίνουν ότι τα σπίτια δεν τους ανήκουν γιατί πριν από 150 χρόνια ήταν περιουσία του Δημοσίου ή είχαν χαρακτηριστεί δασικά! Εξι δήμοι στο στόχαστρο και έπεται συνέχεια... 

ΕΟΚ (Ευρωπαϊκό Οικονομικό Κολαστήριο)..

Αυτοί που επιθυμούν να γονατίσουν, να ταπεινώσουν την κυβέρνηση, ή τον πρωθυπουργό, δεν αντιλαμβάνονται ότι επιχειρούν να ταπεινώσουν έναν ολόκληρο λαό, και την χώρα του.

Δεν καταλαβαίνουν ότι μία κυβέρνηση με τόση πρόσφατη και τόσο δυνατή και καθαρή εντολήαπό τους πολίτες, δεν είναι δυνατόν να γονατίσει χωρίς δραματική αντίδραση από τον ίδιο τον λαό!

Αυτό σημαίνει βέβαια ''πόλεμο'', και οι πόλεμοι συνήθως έχουν ανυπολόγιστες συνέπειες καιθύματα απ' όλες τις πλευρές.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδρυμένη ως Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ) δεν είναι Ένωση λαών. Ποτέ δεν ήταν.


Είναι ένωση ισχυρών επιχειρηματικών και εθνικών συμφερόντων. Κάτι σαν την παλαιότερη Χανσεατική Ένωση, η οποία όμως υπήρξε πιό τίμια στις αναφορές των σκοπών της!

Αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε αν δούμε ποιά ήταν τα ιδρυτικά της μέλη το 1952: 

Κάτω Χώρες, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Λουξεμβούργο! Όλη η τότε .....

Tweet Paul Mason σε ΕΚΤ: Σκοτώνετε την Ελλάδα.

Ο γνωστός Άγγλος δημοσιογράφος του Channel 4, Paul Mason, χαρακτήρισε μέσω twitter την προχθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μην δέχεται από τις 11 Φεβρουαρίου ως ενέχυρα τα ελληνικά ομόλογα, ως στρατηγική που σκοτώνει την Ελλάδα.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΚΤ, Michael Steen, απάντησε στο tweet του δημοσιογράφου και κάπως έτσι.....

Τ. Μπαλτάκος: "Εγώ ο δεξιός βαράω προσοχή στον ΣΥΡΙΖΑ"


Έσφαξε με το... "κονσερβοκούτι¨ την ΝΔ και τον Σαμαρά ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου επί εποχής Σαμαρά Τάκης Μπαλτάκος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό λέγοντας πως δυστυχώς για την παράταξη αυτά που κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να τα κάνει η κυβέρνηση Σαμαρά  :

«Εγώ ο δεξιός......

Έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα στις 11 Φεβρουαρίου.

ο έκτακτο Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες επιβεβαίωσαν πηγές της ευρωζώνης. 

Όπως ανέφεραν, το ζήτημα της Ελλάδας θα είναι το.....

Μέρκελ – Τσίπρας και πραγματικότητα…

Επισημαίνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος *
   
Θα διηγηθώ μια πραγματική ιστοριούλα για να κατανοήσουμε ίσως καλύτερα το πρόβλημα της Κυρίας Άνγκελας Μέρκελ με την άνοδο της αριστεράς στην κυβερνητική εξουσία της Ελλάδας και το δίλημμα του Αλέξη Τσίπρα, εξαιτίας αυτού ακριβώς του προβλήματος.

Ήταν στα τέλη της δεκαετίας του 1970 όταν άφησα την μικρή καταθλιπτική, φοιτητική σοφίτα μου στο Aachen (Δ. Γερμανία) για να μετακομίσω σε ένα όμορφο και άνετο διαμέρισμα - σε μια παραδοσιακή, συντηρητική γειτονιά με νεοκλασικά τριώροφα - στο οποίο διέμενε η ευπρεπής και......

Η απάντηση του Τσίπρα στη Μέρκελ: Δεν εκβιάζω – Δεν εκβιάζομαι.

Γνώριζε η κυβέρνηση ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα απέσυρε την εγγύησή της από τα ελληνικά ομόλογα;

 Όχι, αν και θα έπρεπε. 

Να είχε, παραδείγματος χάριν, προειδοποίησει από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, που είναι μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ. Ήταν ένα από τα σενάρια που είχαν εξεταστεί ως προς τις αντιδράσεις του Βερολίνου;

Στις 9 Δεκεμβρίου ο Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του είχε
δηλώσει ότι η ΕΚΤ θα κλείσει την ......

ΣΟΚ: Αυτοκτόνησε ο πρώην επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Siemens.

Επιβεβαίωσε η αστυνομία την αυτοκτονία στο Μόναχο, του Heinz-Joachim Neubürger, πρώην επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Siemens, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για εμπλοκή στο σκάνδαλο με τα μαύρα ταμεία της εταιρίας με τα οποία η Siemens χρημάτιζε Έλληνες αξιωματούχους.

Θυμίζουμε ότι μόλις .....

Η ανέξοδη στήριξη Ομπάμα έγινε για να μας κόψει τις γέφυρες με τη Ρωσία.

Εξέπληξε ευχάριστα πολλούς ανυποψίαστους η γνωστή παρέμβαση Ομπάμα με την οποία αφενός διαπίστωνε την καταστροφή που έχουν επιφέρει στην Ελλάδα τα προγράμματα λιτότητας, αφετέρου κάλεσε να σταματήσει αυτή η λιτότητα και να επιδιωχθεί η ανάπτυξη.

Φυσικά δεν είπε πως θα γίνει ανάπτυξη και κυρίως δεν
υπαινίχθηκε ούτε κατ’ ελάχιστον κάποιες επενδύσεις από αμερικανική πλευρά.

Φυσικά η παντελώς ......

Βερολίνο. Ο «χωροφύλακας» της Ευρωζώνης.

Η ευρωπαϊκή οικονομική ελίτ έχει αναθέσει στο Βερολίνο το ρόλο του οικονομικού «χωροφύλακα» της ΕΕ και κυρίως της Ευρωζώνης. 

Γι’ αυτό και βλέπουμε τις υπόλοιπες κυβερνήσεις, οι οποίες ελέγχονται από τις δικές τους ελίτ (που αποτελούν επιμέρους τμήματα της συνολικής ευρωπαϊκής ελίτ), να λειτουργούν σαν υπνωτισμένες απέναντι στο Βερολίνο και να εκτελούν πειθήνια τις εντολές του.

Μέχρις εδώ όλα είναι κατανοητά. 
Το πράγμα όμως αρχίζει να μπερδεύεται όταν.......