Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Γερμανία και ΔΝΤ θέλουν νέα προληπτικά μέτρα σοκ 1+5 δισ ώστε να ξεκλειδώσει η αξιολόγηση ή επανάληψη του σοκ του 2015.


Η μια επιλογή  της Ελλάδος είναι αυτή η οποία εάν υλοποιηθεί θα κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση μαζί με μειώσεις σε αφορολόγητο και ομαδικές απολύσεις και θα δοθεί και η ποσοτική χαλάρωση από την ΕΚΤ.
Οι δανειστές, η Γερμανία και όλος ο μηχανισμός των θεσμών είναι άτεγκτοι με την Ελλάδα όχι μόνο λόγω της μονομερούς ενέργειας των 617 εκατ του κοινωνικού πακέτου αλλά κυρίως γιατί....

Phoenix Capital: Τα bail-in εξαπλώνονται στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα – Έρχεται… χάος

Αποτέλεσμα εικόνας για phoenix capital
Η πάντα bear Phoenix Capital υπενθυμίζει τι έγινε στην αντίστοιχη περίπτωση στην Κύπρο, την περίοδο 2012 – 2013
«Τα bail-in εξαπλώνονται στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα» διαμηνύει σε νέο της σημείωμα η Phoenix Capital, η συνήθης ύποπτος των bearish προβλέψεων, αυτή τη φορά με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στην ιταλική Monte dei Paschi di Siena.

«Η Ιταλία εισήλθε στον κόσμο των bail-in.
 
Η Monte dei Paschi ανησυχεί περαιτέρω το ιταλικό τραπεζικό σύστημα και ...

Γεμίζουν με ράβδους χρυσού τα θησαυροφυλάκια της Μπούντεσμπανκ - Τι φοβάται το Βερολίνο;

Ο γερμανικός χρυσός επιστρέφει πίσω στα θησαυροφυλάκια της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη τα οποία γεμίζουν με χρυσές ράβδους σύμφωνα με την DW δημιουργώντας απορίες γιατί η Γερμανία προχωρά σε αυτήν την κίνηση.
Ίσως γιατί γνωρίζει ότι πλέον οι «ασπίδες» του γερμανικού τραπεζικού συστήματος που είναι οι ελληνικές, οι ιταλικές και οι ισπανικές τράπεζες πλέον δεν μπορούν να καλύψουν τα άδεια γερμανικά αποθεματικά.
Deutschebank και Commerzbank αποτελούν το μεγαλύτερο ......

Ρ.Τ. Ερντογάν: «Μας προκαλεί θλίψη η Συνθήκη της Λωζάννης - Φοβάμαι αναβίωση εκείνης των Σεβρών»

Σε μια σαφή προσπάθεια να αλλάξει την αρνητική για την Τουρκία «ατζέντα» o Tουρκος πρόεδρος επανέφερε τις αλυτρωτικές απαιτήσεις του για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης καθώς μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα που δέχεται η χώρα φοβάται μια νέα Συνθήκη των Σεβρών «ακρωτηριασμό» δηλαδή της τουρκικής επικράτειας.
 
Είναι η δεύτερη δημόσια ομολογία των φόβων του.
 
Σήμερα σε ομιλία του ο Ερντογάν είπε:

«Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που ....