Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Κάποιος οικονομικός εισαγγελέας ακούει ;;;;; Νέες «βόμβες» από τη Ζωή Γεωργαντά για το φουσκωμένο έλλειμμα του 2009

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ KONTRANEWS

Πέντε ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από την αποκάλυψη του σκανδάλου της ΕΛΣΤΑΤ με την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος της χώρας το 2009, που οδήγησε την Ελλάδα στη μέγγενη των μνημονίων και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και σήμερα έρχονται στο φως νέα συνταρακτικά στοιχεία γύρω από την πολύκροτη υπόθεση.

Το πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ζωή Γεωργαντά, που με τις καταγγελίες της ξεσκέπασε την απίστευτη απάτη που στήθηκε σε βάρος του ελληνικού λαού, μίλησε αποκλειστικά στο kontranews.gr για το πως «μαγειρεύτηκε» τότε το έλλειμμα και από ποιους, ενώ προέβη σε νέες καταγγελίες – φωτιά για τα κακώς κείμενα που εξακολουθούν να υφίστανται στην εν λόγω υπηρεσία.


Εν αναμονή της απόφασης της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την παραπομπή του τότε επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης σε βάρος του Δημοσίου αναφορικά με το «πλαστό» έλλειμμα, η Καθηγήτρια Οικονομικών και
Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας τον υπέδειξε ως φυσικό αυτουργό του εθνικού εγκλήματος, τονίζοντας πως έχει στα χέρια της ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία σε ....

Τέλος καὶ μὲ τὸ ἑλληνικὸ γιαούρτι!!!

Εἶναι βαλτοί!
Δὲν εἶναι τόσο ἀνίκανοι!!!

Τέλος καὶ μὲ τὸ ἑλληνικὸ γιαούρτι!!!
ἡμερησία 

Ἁπλᾶ ἔχουν...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ), ΟΜΟΛΟΓΕΙ: "ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ".

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΑΡΕΙΟΥ  ΠΑΓΟΥ  (2007 - 2009)

ΚΑΤΑΓΩΓΗ:  ΧΩΡΙΟ  ΠΩΓΩΝΙΣΚΟΣ  ΚΟΝΙΤΣΗΣ

Στο βιβλίο   του  κ.  Βασιλείου  Νικόπουλου,  με τον τίτλο «Αγαπημένο μου… Σύνταγμα ή αντισυνταγματικοί παραλογισμοί – Η αλήθεια για την σημερινή αντισυνταγματική κατάσταση της Ελλάδας» που  κυκλοφορεί  από τις Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ,  τονίζεται  ιδιαίτερα  ότι:    "η Κυβέρνηση λειτουργεί ως εντολοδόχος της τρόϊκας ενώ η Ιστορία δεν θα συγχωρήσει ποτέ το κατάπτυστο ΝΑΙ στους οικονομικούς εισβολείς”.
Επίσης  σημειώνεται   ότι πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου, το Σύνταγμα  έγινε κουρελόχαρτο.
Ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός καταγγέλλει ότι έχει αυτοκαταλυθεί το κράτος ενώ είμαστε εδώ και τουλάχιστον 4 χρόνια υποτελείς στους δανειστές.
Πρόκειται για διαπιστώσεις ενός ανώτατου δικαστή, τις οποίες με ζηλευτό θάρρος και γενναιότητα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, όταν άλλες γνωστές προσωπικότητες του δημόσιου βίου έχουν κρυφθεί.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ  ΑΠΟ  ΤΟ  ΒΙΒΛΙΟ  ΤΟΥ  ΑΞΙΟΥ  ΗΠΕΙΡΩΤΗ  ΔΙΚΑΣΤΗ. 
«Ο λαός δεν είναι “ο αφέντης του σπιτιού του”, στο
οποίο κανένας δεν μπορεί να μπει χωρίς την άδειά του.
Ο λαός έχει τεθεί στην μπάντα.
 Η Ελλάδα δεν έχει πλέον το κυριαρχικό δικαίωμα, το οποίο έχει εξ ορισμού κάθε ανεξάρτητο κράτος, να διαχειρίζεται όπως αυτή θέλει τον όποιο εθνικό της πλούτο, αλλά ως υποτελής πλέον χώρα οφείλει να ακολουθεί τις εντολές των δανειστών της, οι οποίοι είναι οι οικονομικώς αλλά και πολιτικώς κυρίαρχοι αυτού του τόπου.
Η Ελλάδα έχει παραιτηθεί από την ....

Οι τράπεζες να ανακεφαλαιοποιούνται με τα λεφτά του κοσμάκη 230 δισ ευρώ, τα κανάλια να παίρνουν θαλασσοδανεια και να προπαγανδίζουν πάλι με τα λεφτά του κοσμάκη, οι εφοπλιστές να μην φορολογούνται και το δημόσιο να ξεπουλιέται κοψοχρονιά . Αυτά υποστηρίζουν οι '' ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ '' αλλά και η σημερινή ΨΕΥΤΟΚΥΒΕΡΝΗΣΗ . Γιατί δε διοργανώνουν μια κοινή συγκέντρωση ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΤΟΞΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ;


Οι Θεσμοί βάζουν… χέρι στο Δημόσιο.

Οι δανειστές αναμένεται να επιστρέψουν με άγριες διαθέσεις το φθινόπωρο, ρίχνοντας το βάρος τους στα εργασιακά του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει.....

Πλήγμα για τη Γερμανία ενδεχόμενο Brexit.

Τις τελευταίες μέρες κορυφαίοι γερμανοί αξιωματούχοι προειδοποιούν για τις συνέπειες ενδεχόμενης εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ. 

Οι γερμανικές εκκλήσεις υπέρ της παραμονής όμως δεν είναι εντελώς ανιδιοτελείς.

Οι γερμανοί πολιτικοί ήθελαν να αποφύγουν μια ανάμειξη στη
βρετανική συζήτηση για τα υπέρ και τα κατά του Brexit, φοβούμενοι ότι οποιαδήποτε παρέμβαση θα ενίσχυε, πιθανότατα, περισσότερο το στρατόπεδο των αντιπάλων της Ευρώπης. 

Με τους υποστηρικτές του Brexit όμως να κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, στο Βερολίνο κυριαρχεί πλέον σε πολλά υπουργεία ένα κλίμα πανικού.

Η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί διακαώς την παραμονή των Βρετανών στην ΕΕ. 

Αρχές του μήνα ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ προειδοποιούσε για ...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΑ ΤΟ ΛΑΟ.

Σύμφωνα με το άρθρο 60 παρ. 1 του Συντάγματος: «Oι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση». 

Με βάση αυτή τη διάταξη, αφενός καταργείται ακόμα και αυτός ο αντιπροσωπευτικός χαρακτήρας του πολιτεύματος, αφού ο βουλευτής δεν είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί την εντολή του λαού που του δόθηκε με βάση τις προεκλογικές προτάσεις του ίδιου του βουλευτή, αφετέρου απελευθερώνεται ο βουλευτής από την λαϊκή εντολή και μετατρέπεται σε εξουσιαστή του λαού, επιτρέποντας έτσι στον βουλευτή να εξαπατά το λαό υποσχόμενος προεκλογικά ανέφικτα πράγματα, απολογούμενος στη συνέχεια μόνο στη συνείδησή του.

Αυτή ακριβώς η διάταξη ....

Ο Σόιμπλε απειλεί τους Άγγλους αν αποφασίσουν Brexit.

Mε οικονομικές επιπτώσεις «προειδοποιεί» τη Βρετανία, εάν αποχωρήσει από την ΕΕ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε δηλώσεις του στο Spiegel.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε στο Der Spiegel  ότι η Βρετανία θα
υποστεί οικονομικές επιπτώσεις εάν αποχωρήσει από την ΕΕ δεδομένου ότι έχει στενές διασυνδέσεις με άλλες χώρες-εταίρους.

«Θα ήταν θαύμα εάν η αποχώρηση της Βρετανίας δεν είχε καθόλου οικονομικά μειονεκτήματα», δήλωσε ο Σόιμπλε σύμφωνα με το περιοδικό. 

Είπε ότι ένα Brexit θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο σε χώρες-εταίρους, αλλά ο ίδιος και οι ομόλογοί του στην ευρωζώνη θα κάνουν ό,τι μπορούν για να περιορίσουν αυτές τις συνέπειες: «Προετοιμαζόμαστε για όλα τα πιθανά σενάρια για να....

ΕΚΤ και ΔΝΤ θα πάρουν τα 4/5 από τη δόση των 7,5 δισ. ευρώ.

Τόκοι ΕΚΤ και ΔΝΤ θα πάρουν πίσω τα 4/5 (5,7 δισ. ευρώ) της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ που εγκρίθηκε χθες το βράδυ στο Ελσίνσκι της Φιλανδίας από την ομάδα εργασίας του Eurogroup, με τους ιδιώτες να κάνουν μια μακριά ουρά για να πάρουν κάποια από τα 1,8 δισ. ευρώ, που θα δοθούν για ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου.

Μόλις περάσει και από την έγκριση των κοινοβουλίων της
Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Φιλανδίας, της Αυστρίας και της Σλοβακίας η δόση θα πάει και μια τυπική έγκριση από το Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας πριν πιστωθεί στο ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας. 

Αυτή η στιγμή σύμφωνα με τους κοινοτικούς αξιωματούχους θα έρθει μαζί με το Eurogroup της 16ης Ιουνίου το οποίο θα συμπέσει και με την ....

Το τέλος της Παγκοσμιοποίησης: Ώρα για μια νέα στρατηγική και νέα μοντέλα!

Του Δημήτρη Γ. Απόκη

Τα τελευταία εβδομήντα χρόνια το διεθνές σύστημα σε πολιτικό, στρατηγικό αλλά και οικονομικό επίπεδο λειτουργεί με βάση την αρχή της παγκοσμιοποίησης. Κυβερνήσεις και πολυεθνικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο δρούσαν και αποφάσιζαν τις κινήσεις τους σε όλα τα επίπεδα με βάση αυτή την αρχή.

Υπήρχε εποχή που ανάμεσα στις παγκόσμιες ελίτ επικρατούσε μια ρήση σύμφωνα με την οποία, ότι προωθούσε ο αμερικανικός κολοσσός, General Motors, αποτελούσε παγκόσμια πολιτική επιταγή. 

General Electric

Σήμερα όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα θα μπορούσαν να πουν το ίδιο για τον επίσης αμερικανικό κολοσσό, General Electric. Μια γιγαντιαία εταιρία πολυεθνικών συμφερόντων της οποίας τα πλοκάμια απλώνονται σε όλο τον πλανήτη και σε οποιονδήποτε τομέα παραγωγής μπορεί να φανταστεί το μυαλό του ανθρώπου.

Με βάση λοιπόν αυτό το δεδομένο, αποκτούν τρομερή σημασία οι απόψεις που εξέφρασε ο επικεφαλής της GE, Jeffrey Immelt, στην τελετή αποφοίτησης μια από τις καλύτερες σχολές επιχειρήσεων στον κόσμο, του Stern School of Business του New York University.

Η Μετά την Παγκοσμιοποίηση Εποχή

Σε αυτή την εξαιρετικής σημασίας ομιλία του ο κ. Immelt, αφού επιτέθηκε στην πολιτική του προστατευτισμού, άφησε να εννοηθεί ότι η GE, έχει αρχίσει ήδη να σχεδιάζει μια νέα παγκόσμια στρατηγική έτσι ώστε να μπορέσει να ηγηθεί και να είναι ανάμεσα σε αυτούς που θα διαμορφώσουν τις εξελίξεις στη νέα, μετά το τέλος της παγκοσμιοποίησης, εποχή. 

Οι πολιτικές πιέσεις ...

Η EKT τάσσεται για πρώτη φορά ξεκάθαρα υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Αναγκαία θεωρεί την ελάφρυνση του Χρέους η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα, καθώς όπως σημειώνει “δεν είναι βιώσιμο”.

Η ΕΚΤ διά στόματος Μπενουά Κερέ τοποθετείται για πρώτη φορά
δημοσίως για το ζήτημα της βιωσιμότητας του Δημοσίου Χρέους.

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ σημείωσε , σύμφωνα με το Βloomberg ότι....