Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Επανασχεδιάζεται ο ενεργειακός οδικός χάρτης του Ισραήλ.

LevantineEnergyCorridor
Τη στιγμή που η Ελλάδα και η Κύπρος επενδύουν στην ενεργειακή συνεργασία με το Ισραήλ, στο εσωτερικό του εβραϊκού κράτους βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός του μελλοντικού «ενεργειακού οδικού χάρτη» της χώρας και εξετάζονται οι πλέον επωφελείς τρόποι αξιοποίησης των σημαντικών κοιτασμάτων αερίου που έχουν ήδη ανακαλυφθεί ή

Κυπριακό και μπλόκο στα κοιτάσματα προωθεί η Άγκυρα -ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ.

TURKEYCOUNCILLarge

Οι νέες αυτοκρατορίες και η Ελλάδα.

Οι νέες αυτοκρατορίες και η Ελλάδα
Μαλούχος Γεώργιος Π.  

 Ξαναχτίζεται το διεθνές σκηνικό καταμερισμού ισχύος πριν από τους Βαλκανικούς και τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κόσμος αλλάζει πιο πολύ απ’ ότι ίσως νομίζουμε, την ώρα που πολλοί επιμένουν ακόμα να πιστεύουν ότι υπάρχει αυτό που μέχρι πριν από λίγα χρόνια ονομάζαμε «ενωμένη Ευρώπη» αγνοώντας την εξόφθαλμη πραγματικότητα, δηλαδή την οικοδόμηση της γερμανικής Ευρώπης.

Η Ευρώπη που ξέραμε δεν υπάρχει πια: στη θέση της (ανα)γεννιέται μια νέα αυτοκρατορία με επίκεντρο την παλιά Πρωσία και αληθινή πρωτεύουσα το Βερολίνο: εκεί αποφασίζονται τα πάντα, όχι φυσικά σύμφωνα με τα «κοινά» ευρωπαικά συμφέροντα, αλλά σύμφωνα με τις εθνικές γερμανικές.....

Κύπρος και Ελλάδα οδεύουν προς την “τουρκική σφαίρα επιρροής”;

Του Σάββα Καλεντερίδη

Δυο είναι τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την περίοδο αυτή την Ουάσιγκτον.

Το ένα είναι η έντασηστην κορεατική χερσόνησο, που αν και ξεκίνησε με

-την εκτόξευση κορεατικού βαλλιστικού πυραύλου που μετέφερε δορυφόρο, το Δεκέμβρη του 2012, τις κυρώσεις της διεθνούς κοινότητας που ακολούθησαν,

Spiegel: Να πόσα χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα.

Η Αθήνα δε διεκδικεί αποζημιώσεις για να μη δυσαρεστήσει τη Μέρκελ

- 162 δισ. ευρώ το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα
– Αν το Βερολίνο κατέβαλε τις κατοχικές αποζημιώσεις, θα κάλυπτε το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους 
– Τι αναφέρει η απόρρητη έκθεση Ελλήνων εμπειρογνωμόνων για το χρέος της Γερμανίας
– «Δεν είναι η ώρα να ξεκινήσουμε διαμάχη με το Βερολίνο», δηλώνει ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος

bitcoin:Τι είναι το νόμισμα που αγοράζουν σαν τρελοί Ρώσοι και Κύπριοι.

Η αγορά μιας πίτσας ενδέχεται να σφραγίσει την ιστορία των οικονομικών! 


Το Μάιο του 2010, ένας προγραμματιστής ονόματι Λάζλο ρώτησε σ’ ένα φόρουμ στο Ίντερνετ αν μπορούσε κάποιος να του παραδώσει μια πίτσα έναντι 10.000 bitcoins, ενός πειραματικού εικονικού νομίσματος που έκανε την εμφάνισή του το 2009.
“Χωρίς αντζούγιες ή άλλες εκκεντρικές γαρνιτούρες”, διευκρίνιζε ο Λάζλο στο αίτημά του.

Οι δυο “κινήσεις” που περιμένει η Τουρκία να μας επιτεθεί !.

Χρήστος Μαντζιάρης

1. Ο Οτσαλάν, επειδή γνωρίζει, όπως άλλωστε και οι τούρκοι ηγέτες, ότι το Κουρδιστάν θα ιδρυθεί, διέταξε τους Κούρδους να καταπαύσουν το πυρ με τους τούρκους,απελευθερώνοντας έτσι πολλές τουρκικές δυνάμεις που ήταν μπλοκαρισμένες στις ανατολικές περιοχές της Τουρκίας και παράλληλα εκλείπει πλέον ο κίνδυνος αντεπίθεσης των Κούρδων στη περίπτωση επίθεσης της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδος. 

Άρα η Τουρκία ενισχύει σημαντικά τα δυτικά της σύνορα, δηλαδή τα σύνορα με την Ελλάδα. Εξάλλου ο Οτσαλάν έχει κάθε λόγο να είναι εναντίον των

Ο αφρός της κοινοβουλευτικής χούντας μας προετοιμάζει για νέες περιπέτειες.


Ο αφρός των των κομμάτων, τα διαμάντια της βουλής, η εμπροσθοφυλακή του  συστήματος καταρρέει και μας προετοιμάζει για νέα επεισόδια.
Μερικές παρατηρήσεις για τα επεισόδια των γελοίων σχετικά με την λίστα Λαγκάρντ:
1ον. Η λίστα Λαγκάρντ αφορά κυρίως λογαριασμούς που είχαν ενεργοποιηθεί και ήταν ανοιχτοί κυρίως την δεκαετία του 90.
Αυτό σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος των λογαριασμών έχει κλείσει.
2ον. Τα λεφτά που υπάρχουν στην λίστα Λαγκάρντ είναι 1.5 δις ευρώ καταθέσεις.

Ελεύθερος ο πολίτης που αποκάλεσε γαϊδούρι τον Θ.Πάγκαλο στην λίμνη Βουλιαγμένης.


Ελεύθερος αφέθηκε τελικά ο πολίτης που μέχρι αργά το μεσημέρι κρατούνταν στο Α.Τ. Βουλιαγμένης επειδή νωρίτερα είχε επιτεθεί φραστικά στον Θ.Πάγκαλο αποκαλώντας τον “γαϊδούρι”.
Νωρίτερα ο Κ.Ρ. επικοινώνησε με το enikos.gr και περιέγραψε το περιστατικό που οδήγησε στην σύλληψή του. 
Σύμφωνα με όσα μας είπε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι είδε τον πρώην υπουργό στην λίμνη της Βουλιαγμένης και σχολίασε “Δείτε το γαϊδούρι που έχει το θράσσος να έρχεται και για μπάνιο”, ο κ.Πάγκαλος τον πλησίασε “με το μπουρνούζι του” και του ζήτησε να επαναλάβει. ‘

Στάχτη στα μάτια…

eyes
Το έχουμε πεί και θα το ξαναπούμε άλλη μιά φορά: Ζούμε σε μία απροκάλυπτη μεν, ιδιότυπη δε δικτατορία.
Απροκάλυπτη διότι επί της ουσίας η Βουλή έχει πάψει να νομοθετεί. Ο λαός βρίσκεται σε καταστολή. 
Τα εργασιακά δικαιώματα που χρειάστηκαν πάνω από εκατόν πενήντα χρόνια για να κερδηθούν, καταργούνται ή καταπατούνται με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Βλέπουμε προσπάθειες για ελεγχόμενες χρεοκοπίες τραπεζών στην ευρωζώνη;


Μπήκαμε στην εποχή  της καταστροφής κεφαλαίου και βλέπουμε την ελεγχόμενη χρεοκοπία του ευρώ.
Ελλάδα
Στην Ελλάδα όταν λέγαμε πως  προσπαθούμε να αποφύγουμε την χρεοκοπία αναφερόμασταν σε δυο διαφορετικά πράγματα  που παρέμεναν μεταξύ τους συγκεχυμένα κυρίως γιατί ήταν  -όπως είναι λίγο πολύ παντού- συγκοινωνούντα. Αναφερόμασταν λοιπόν:

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ σημαίνει ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ (δραχμή,Δραχμή) , (αξία που παράγουμε και δεν εισάγουμε).


Έπρεπε να καταστραφεί οικονομικά η Κύπρος και τώρα να κινδυνεύει και γεωπολιτικά (δηλώσεις Γκιουλ-Δαυίδογλου κλπ) ώστε να ανοίξει η συζήτηση -έχουν γρήγορα αντανακλαστικά οι Κύπριοι αδελφοί- περί επιστροφής στην Λίρα ως τελευταία τάφρο αμύνης.

Πλειοψηφία πολιτικών δυνάμεων πλην Ανανιάδη, λαού και εκκλησίας αναζητούν λύση προς αυτή την κατεύθυνση.

To Ιράν, πίσω από τις γραμμές της Βόρειας Κορέας, προειδοποιεί τις ΗΠΑ για "μεγάλες απώλειες".

Kim Jong-Un with his generals
Η μεσολάβηση της Τεχεράνης στην κορεατική κρίση, από την πλευρά του συμμάχου της στην Πιονγιάνγκ ήταν προβλέψιμη, ακόμα κι αν οι ΗΠΑ αγνοήσουν τις στενές διασυνδέσεις μεταξύ των δύο συμμάχων. 

      Και έτσι, την Παρασκευή, 5 Απριλίου, ο Αναπληρωτής Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν. Γεν. Masoud Jazayeri ,έδειξε με το δάκτυλο στην Ουάσιγκτον: 

["Η παρουσία των Αμερικανών στη Νότια Κορέα ήταν η αιτία των εντάσεων στην ευαίσθητη αυτή περιοχή στο παρελθόν και το παρόν.

Ο Σημίτης «πάγωσε» την έρευνα για τα πετρέλαια! - Η κα Γεωργοπούλου στέλνει στο σκαμνί τον άνθρωπο που πρόδωσε ένα ολόκληρο έθνος...


Στο μακρινό 1995
Το γαλλικό ερευνητικό σκάφος «Αταλάντη» πραγματοποιεί γεωφυσικές έρευνες για τον εντοπισµό δοµών που µπορεί να φιλοξενούν ενεργειακά κοιτάσματα εντός της ελληνικής ΑΟΖ.

Η έρευνα που πραγµατοποιεί είναι επίσηµη και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση µέσω του προγράμματος MΑSTII. 

Ωστόσο, στο γαλλικό πλοίο δεν είναι όλοι οι ερευνητές ξένοι, εκπροσωπείται και η χώρα µας...

Δέκα πράγματα για τη Βόρεια Κορέα που κανείς δεν θα σου πεί...

NorthKorea_night
Φραγκίσκα Μεγαλούδη
Για την Βόρεια Κορέα έχω ξαναγράψει και μπορείτε να βρείτε κάποια κείμενα εδώ. Είναι μια χώρα τόσο διαφορετική αλλά και τόσο αμφιλεγόμενη, που όσο και να νομίζεις πως την γνωρίζεις, τελικά δεν ξέρεις παρα ελάχιστα.
Αυτή τη φορά αποφάσισα να αφιερώσω ένα κείμενο με τα 10 σημεία που πρέπει να γνωρίζεις πριν έρθεις αλλά που δεν θα σου πει κανείς (αφού κανείς σχεδόν δεν έχει πάει).

EURABIA-....Η ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ Η Ευρώπη είναι ένα εργοτάξιο κατασκευής τζαμιών!.


Από το Βέλγιο μέχρι την Ελλάδα και από την Ισπανία μέχρι τη Γερμανία, το 2013 προετοιμάζεται να γίνει ένα ακόμη σημαντικό έτος για την κατασκευή τζαμιών στην Ευρώπη.
Στο Βέλγιο, είναι έτοιμο να ξεκινήσει το έργο της κατασκευής ενός mega-τζαμιού στη Λιέγη, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Το μεγαλύτερο τζαμί στη Βαλλονία (η γαλλόφωνη περιοχή του Βελγίου) θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο έκτασης 11.000 τ.μ. και θα αποτελείται από ένα κεντρικό κτίριο με χωρητικότητα 1.000 ατόμων, μια βιβλιοθήκη, μια καφετέρια και πολλά καταστήματα.

Η αρπαγή της Ευρώπης !!!

Η αρπαγή της Ευρώπης, πίνακας του Τιτσιάνο
Στην Ελληνική μυθολογία με το όνομα Ευρώπη είναι γνωστή κυρίως η κόρη του Φοίνικα και της Τηλέφασσας. Από μερικούς θεωρείται κόρη του Αγήνορα (ο Φοίνιξ ήταν γιος του Αγήνορα). 

Ο Δίας απήγαγε την Ευρώπη και μαζί απέκτησαν τρία τουλάχιστον παιδιά: τον βασιλιά Μίνωα, τον Ραδάμανθυ και τον Σαρπηδόνα. «Ευρ-ώπη» σημαίνει αυτή που έχει πλατύ, στρογγυλό πρόσωπο.

“ΔΩΣΕ ΤΗΝ ΒΕΡΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΓΑΛΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ”!

20130406-223258.jpg

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΧΡΥΣΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ!
ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΙΚΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ. Μην τους γεμίζετε με το χρυσάφι των προγόνων σας, υπάρχουν και άλλα μέταλλα.

Ο άξονας ΗΠΑ και Τουρκίας σχεδιάζει το νέο χάρτη της Μεσογείου!

Η επαναδραστηριοποίηση των Αμερικανών στην περιοχή δημιουργεί νέα αρνητικά δεδομένα για τον Ελληνισμό.
Η χρηματοπιστωτική κρίση που έπνιξε την Κύπρο μπορεί να φάνηκε ότι άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για μεγαλύτερες εξελίξεις στο νησί, ωστόσο απ' ότι φαίνεται το παιχνίδι ισχύος είναι πολύ μεγαλύτερο και φέρει τη σφραγίδα της Άγκυρας.

Ο Ταγίπ Ερντογάν με τον Αχμέτ Νταβούτογλου φαίνεται πως άρπαξαν τη μεγάλη ευκαιρία και προσπαθούν να επιβάλουν τη δική τους αυτοκρατορία στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, με οθωμανικά χαρακτηριστικά και τις πλάτες των ΗΠΑ.

Η Deutsche Bank ίδρυσε πάνω από 300 εταιρείες «μαϊμού» σε φορολογικούς παραδείσους!.



 
Στα πεπραγμένα της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, της Deutsche Bank, ρίχνει φως σήμερα η Süddeutsche Zeitung, σε συνδυασμό με τις αποκαλύψεις για το διεθνές δίκτυο υπεράκτιων εταιρειών.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, η τράπεζα φαίνεται πως είναι υπερδραστήρια στον τομέα της off shore οικονομίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εφημερίδας, η Deutsche Bank, μέσω του υποκαταστήματός της, στη Σιγκαπούρη ίδρυσε για λογαριασμό πελατών της μέχρι το 2010 περισσότερες από 300 εταιρείες «μαϊμού» σε φορολογικούς παραδείσους, ως επί το πλείστον στις Παρθένους Νήσους.

Καλούν τον Προβόπουλο στη Βουλή για τη ζημία των ασφαλιστικών ταμείων.

Να παραστεί ο διοικητής της ΤτΕ, Γιώργος Προβόπουλος στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, πρικειμένου να ενημερωθούν για το ζήτημα των ζημίων που υπέστησαν τα ασφαλιστικά ταμεία εξαιτίας του PSI ζητούν 17 βουλευτές.
Πρόκειται για τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής τα οποία και ζητούν να διερευνηθούν καίροια ζητήματα σχετικά με τη ζημία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Η ΤτΕ μετέτρεψε τα διάθεσιμα των ασφαλιστικών ταμείων σε

Αμφισβητούν τις διαβεβαιώσεις Μέρκελ – Στρέφονται στο χρυσό.


amfisvitoun-tis-diavevaioseis-merkel-strefontai-sto-xryso

Μπορεί η δημοτικότητα της Άνγκελα Μέρκελ στη χώρα της να παραμένει στα ύψη, η αξιοπιστία της ομως κατακρημνίζεται, όπως φαίνεται από δημοσκόπηση του Ινστιστούτου Forsa που διεξήχθη για λογαριασμό της οικονομικής εφημερίδας «Der Handelsblatt».

4 ΒΙΝΤΕΟΣ + ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ...ΔΕΙΤΕ ΤΟ !!!

Οι Γερμανοί διαθέτουν όλα τα στοιχεία για την εγκληματική δράση οργανωμένου κυκλώματος Ελλήνων. Εκβιάζουν το ίδιο κύκλωμα για να ξεπουλήσει τη χώρα. 

Σημίτης, Παπαντωνίου, Καραμανλής, Αλογοσκούφης, Στουρνάρας, Προβόπουλος, Σαμαράς, δικαστικοί, κρατικοί, τραπεζικοί, επιχειρηματίες, όλοι μέλη της ίδιας μυστικής εταιρείας. 
Τρομακτικές αποκαλύψεις από τον Στέφανο Τσίπα.
============================================= 

Ο κ. Στέφανος Τσίπας, διαχειριστής διαθεσίμων επενδυτικών κεφαλαίων και

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, Η ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΚΥΠΡΟΥ.

20130407-090432.jpg

Μέσα σε έναν αιώνα, ο τρίτος πόλεμος Γερμανίας – Ρωσίας έχει ήδη ξεκινήσει.

Η Gazprom, καθετοποιημένη πλήρως, με δομή στρατιωτικής μηχανής, σφιχταγκαλιάζει την Γερμανία, καθιστώντας την ενεργειακά αιχμάλωτη της Ρωσίας.

Η Γερμανία αντιδρά με την απόπειρα υπεξαίρεσης του φυσικού αερίου Ελλάδας – Κύπρου μέσω μνημονίων.

Άνοιξη !!! (Δεν ζούμε όλοι την ίδια ζωή…κάποιοι γουστάρουν τον βούρκο).

Η Ελλάδα συνεχίζει να βουλιάζει, τα νούμερα –κατά γενική ομολογία- δεν βγαίνουν, και η χώρα πορεύεται λες και δεν τρέχει τίποτα. Αφασία.

Απαντήστε κύριε Σαμαρά, απαντήστε κύριε Στουρνάρα, αν τολμάτε…!

Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός 
Θα επιμείνω στα ίδια αναπάντητα ερωτήματα:
  • Πόσα χρωστάμε τελικά και σε ποιους;
  • Πόσο είναι το εξωτερικό χρέος;

Νέο «υπερόπλο» για την ΕΛ.ΑΣ.: «Κλέβει» πληροφορίες από κινητά.

yperoplo_elas
Η τεχνολογία παρακολούθησης πολιτών εν αγνοία τους και στην Ελλάδα…
Ειδικό σύστημα «απορρόφησης» πληροφοριών μέσα από κινητά τηλέφωνα και φορητές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών έχει στα χέρια της η ελληνική αστνομία. 
Μάλιστα τους τελευταίους μήνες το χρησιμοποιεί προκειμένου να εντοπίζει και να καταγράφει τα στοιχεία που

Εβραίοι και Παγκόσμια Κυριαρχία.

Το παρακάτω ντοκιμαντέρ μας δίνει μια εικόνα για την σχέση Εβραίων Τραπεζιτών, του Εβραίου Καρλ Μάρξ, των Μπολσεβίκων και της ΕΣΣΔ.
Δείτε το βίντεο:

Η εδώ και χρόνια βρώμα της Ιστορίας ότι ξοφλήσαμε τελικά είναι … ΑΛΗΘΙΝΗ!

Παρακολουθώντας τα γεγονότα δεν νομίζω να υπάρχει Έλληνας στην υφήλιο (εκτός από τους ξεπουλημένους που μας κυβερνούν) που να μη νιώθει ντροπήγια όλα αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο καιρό στην χώρα μας.

Ντροπή μας που ...

Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!! ΕΛΗΛΥΘΕΝ Η ΩΡΑ !!!


ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ ΘΑ ΘΕΛΑΝ ΝΑ ΖΗΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΡΤΥΡΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ .. ΔΙΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΕΝΑΝ ΔΡΟΜΟ ΑΝΗΦΟΡΙΚΟ ΑΓΚΑΘΩΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΤΡΑΧΥ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΒΑΓΜΕΝΕΣ ΟΛΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΚΡΥΦΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ...

Black Monday...

Γράφει ο Δρ.Κυριάκος Τόμπρας 

Έρχεται η Μαύρη Δευτέρα...... 


Η Τρόικα λέει ΟΧΙ στη συγχώνευση ΕΘΝΙΚΗΣ - EUROBANK και ζητάει νέα μέτρα 4 ΔΙΣ και 25.000 απολύσεις στο Δημόσιο άμεσα, προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση. 


Στουρνάρας και Σαμαράς παραδίδουν τα κλειδιά του μαγαζιού στον Τόμσεν

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ .....Όταν οι Έλληνες συμμετείχαν στον πιο "ακατάλληλο πόλεμο".


Εχει χαρακτηριστεί από τους δημοσιογράφους ως «ο πιο ακατάλληλος πόλεμος, στο πιο ακατάλληλο μέρος, την πιο ακατάλληλη στιγμή». Ο Πόλεμος της Κορέας, έγινε το 1950 έως το 1953 με αφορμή τη γενικευμένη κρίση μεταξύ του «Κομμουνιστικού» μπλοκ και του «Δυτικού» μπλοκ, ενώ τώρα οι ενέργειες ενός αυταρχικού ηγέτη του Κιμ Γιονγκ Ουν, πυροδοτούν τα σενάρια για μια νέα εμπλοκή, μια επανάληψη ενός πολέμου στον οποίο είχε συμμετοχή και η Ελλάδα, με τιμητικές μάλιστα διακρίσεις.
Λίγα λόγια για τον Πόλεμο της Κορέας

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ "Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα όλα τα σενάρια" (vid).

Την ανησυχία του για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα εξέφρασε ο καθηγητής οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος τόνισε ότι η παραμονή στο ευρώ κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες θα έχει ως αποτέλεσμα να συνεχιστεί η κρίση, ενώ παράλληλα τάχθηκε
κατά μιας «ηρωικής» εξόδου και επιστροφής στη δραχμή, υποστηρίζοντας ότι οι επιπτώσεις θα είναι ακόμα πιο δυσμενείς.
«Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» χαρακτήρισε

Για να μην ξεχνιόμαστε: Ο Μπαρόζο "νομιμοποιεί" τη δήμευση καταθέσεων σε κάθε χώρα!


Κι όμως, οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ δεν είναι πλήρως διασφαλισμένες -τουλάχιστον έως το 2015- ούτε στο εσωτερικό της Ελλάδας (και των υπόλοιπων χωρών της ευρωζώνης), αλλά ενδεχoμένως ούτε και σε τράπεζες σε κάποιες χώρες του εξωτερικού. 
Πόσο μάλλον όταν στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος γνωρίζουν σε ποιες τράπεζες του εξωτερικού έχουν κατατεθεί 25 δισ. ευρώ από Ελληνες

ΤΣΟΜΣΚΙ ΥΠΕΡ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ.... "Οι Έλληνες αντέχουν τα δεινά αλλά δεν παραδίνονται".


Την άποψη ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αφήσει εύκολα την Ε.Ε. και να αποκτήσει το δικό της νόμισμα, ώστε να βγει από την κρίση, εκφράζει ο διάσημος γλωσσολόγος, φιλόσοφος και πολιτικός αναλυτής, Νόαμ Τσόμσκι.
 
Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Το Βήμα: «Δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές. 
Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε εύκολα να αφήσει την Ε.Ε. και να αποκτήσει το δικό της νόμισμα ώστε να βγει από την κρίση με έναν “κανονικό τρόπο”, υποτιμώντας τη δραχμή κτλ.

Αποφυλάκιση των καταχραστών του Δημοσίου!!!

ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ!

Σχέδιο Νόμου το οποίο ουσιαστικά «αμνηστεύει» μεγάλο αριθμό καταχραστών του Δημοσίου, προωθεί η προδοτική κυβέρνηση, με έναν όρο: Να επιστρέψουν τα κλεμμένα!!!

Εγκριτοι νομικοί κύκλοι επισημαίνουν...

Και νέα σφαγή για τους στρατιωτικούς......


Το... μαρτύριο της σταγόνας ξεκινάει από μεθαύριο Δευτέρα για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εν ενεργεία και αποστράτους, καθώς θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η Επιτροπή που θα επεξεργαστεί το νέο ειδικό μισθολόγιο για τους στρατιωτικούς, το οποίο αναμένεται να περιλαμβάνει νέες μειώσεις, οδηγώντας τους οριστικά στην οικονομική εξαθλίωση.
Ειδικότερα....

Η Τουρκία αρχίζει έρευνες στην Κύπρο με το σκάφος Barbaros.


Το νέο ερευνητικό σκάφος των τούρκων τον Μάϊο θα ξεκινήσει τις έρευνες του ανοιχτά της Κύπρου και φαίνεται πως οι Τούρκοι προσπαθούν να ανεβάζουν την ένταση στην περιοχή.

«Το Βarbaros Hayrettin Paşa αυτή τη στιγμή...

6 Απριλίου 1941: Όταν μια χούφτα τρελοί είπαν ΟΧΙ!

ΟΧΥΡΟ ΡΟΥΠΕΛ
  • “Του αντρειωμένου ο θάνατος, θάνατος δεν λογιέται…”
  • “Επειδή μόνο εμείς, αντίθετα προς τους βαρβάρους, ποτέ δεν μετρήσαμε τον εχθρό στη μάχη” Αισχύλος
  • “Τα οχυρά δεν παραδίδονται, αλλά καταλαμβάνονται” Ταγματάρχης Γεώργιος Δουράτσος
  • “Μὴ σκιάζεστε στὰ σκότη! Ἡ λευτεριὰ σὰν τῆς αὐγῆς τὸ φεγγοβόλο ἀστέρι τῆς νύχτας τὸ ξημέρωμα θὰ φέρει” Ι.Πολέμης
ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ – ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ – ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΣ – ΚΡΕΣΝΑ – ΡΟΥΠΕΛ

Στη στενωπό ανάμεσα στο Μπέλες και το Τσιγκέλι, εκεί που οι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, σταμάτησαν του Σκύθες, οι ΑΚΡΙΤΕΣ σταμάτησαν τους Ούννους και τους Βούλγαρους…

Νέες Θερμοπύλες, από τους απόγονους του Λεωνίδα. 

Ο Άξονας έκανε παρέλαση, στην Ευρώπη, αλλά...

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Με τροπολογία αθώωσαν τους τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια στα κόμματα!.


Οργή και αγανάκτηση προκαλεί στον ελληνικό λαό η σκανδαλώδης ενέργεια των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν στα “μουλωχτά” τροπολογία, με την οποία χορηγήθηκε ποινική ασυλία στους τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια, ύψους περίπου 270 εκατομμυρίων ευρώ, που έχουν χορηγήσει, με σχεδόν ανύπαρκτες εγγυήσεις, στα δύο μεγάλα κυρίως κόμματα.
Σημειώνεται ότι...

ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΛΕΥΣΙΣ !!! ΒΙΝΤΕΟ

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κορμί της Ελλάδας βάλλεται πανταχόθεν. Η υπέροχη Ελληνική Γη και τα γεννήματα της στους αιώνες άλλωστε ήταν μόνιμος στόχος επιβουλής.
Έρχεται η ώρα των Ελλήνων
Μέσα στον βόρβορο της διαφθοράς, και της ιδιοτέλειας, σφυρηλατείται το καθάριο αδαμάντινο σώμα του Πατριωτισμού, όπως ακριβώς ένας βαλλόμενος οργανισμός γεννά αντισώματα για την τελική αντεπίθεση.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το κορμί της Ελλάδας βάλλεται πανταχόθεν. Η υπέροχη Ελληνική Γη και τα γεννήματα της στους αιώνες άλλωστε

Αφυπνισμένοι και έτοιμοι για όλα οι Έλληνες. Αυτό είναι το μυστικό των Ελλήνων !!! ΩΡΑΙΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ.

Το παγκόσμιο σχέδιο, για όσους δέχονται την ύπαρξή του, σκοπεύει να επιβάλλει την απόλυτη φτώχεια. 

Να μην κινείται τίποτε ,τα ράφια στα καταστήματα τροφίμων να είναι άδεια,έτσι ώστε να δοθεί μετά η «λύση» της παγκόσμιας κυβέρνησης, η οποία δρα εδώ και χρόνια από το παρασκήνιο. 

Εμείς συμφωνούμε, το ιδανικό θα ήταν μια έξοδος του Μεσολογγίου. 

ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ;;;....Νεο-Οθωμανική Ελλάδα: Μύθος ή Πραγματικότητα;


Ο όρος Neo-Οttomanism (Νεο-οθωμανισμός) εισήχθη στο δημόσιο ακαδημαϊκο διάλογο στα μέσα της περασμένης δεκαετίας. 

Μετά την ανάληψη της ηγεσίας του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών από τον καθηγητή Αχμέτ Νταβούτογλου ο συγκεκριμένος όρος χρησιμοποιείται πλέον κατά κόρον τόσο από τα ΜΜΕ όσο και από τις πολιτικές ελίτ των γειτονικών με την Τουρκία κρατών.

Οι περισσότεροι πολιτικοί...

Ο ΑΝΕΥΘΥΝΟ-ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Γ.Α.Π , Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ;;;

 Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος 

Μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν πρωθυπουργός της Ελλάδος. 

Σήμερα κάνει διεθνή επαγγελματική καριέρα σε ένα παράξενο ρόλο μεταξύ ομιλητή και άνκορμαν, μιλώντας ανά τον κόσμο για την κρίση στην Ελλάδα που επί των ημερών του πέρασε σε διεθνή οικονομικό έλεγχο.
Κι έτσι, τώρα...

Λυκούργος: Ο μέγας νομοθέτης της αρχαίας Σπάρτης.

"ΝΟΜΟΙ ΘΕΪΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ"
Κατά τη διάρκεια του 8ου, 7ου και 6ου π.Χ, αιώνα κυριαρχούσα πολιτεία στην Ελλάδα ήταν η Σπάρτη. 

Το καθεστώς της Σπάρτης αποδιδόταν στον Λυκούργο και οι κανόνες του συστήματος ονομάζονται «οι νόμοι του Λυκούργου». 

Η λέξη νόμος μπορεί να μεταφραστεί «law», αν και έχει πλατύτερη έννοια απ' ό,τι αυτή η αγγλική λέξη. 

Περιλαμβάνει συνήθειες και έθιμα, που...