Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

ΚΑΤΑΡΕΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!! Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 υπέβαλε η JetOil

Άλλη μια εταιρεία κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα για προστασία από τους πιστωτές.

Ο λόγος για την εταιρεία πετρελαιοειδών Mamidoil- JetOil της οικογένειας Μαμιδάκη. 


Η κατάθεση της αίτησης στο Πρωτοδικείο έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, στις ...

Δήλωση ΣΟΚ βουλευτή! "Ο κόσμος θα μπει μέσα και θα μας κρεμάσει..." - Βίντεο

Ο Γκόνφρι Μπλουμ, Άγγλος ευρωβουλευτής, εντυπωσίασε τους πάντες με την ομιλία του στο ευρωκοινοβούλιο, λέγοντας πράγματα που κάνεις δεν περίμενε να πει.

“Μάλιστα, λοιπόν, κύριε πρόεδρε....

"ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ": ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΖΗΤΗΣΕ Η ΠΟΛΩΝΙΑ !!!

O Υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Witold Waszczykowski απαίτησε να μεταβιβαστεί η εξουσία από την Επιτροπή της ΕΕ στους αρχηγούς των ευρωπαϊκών κρατών και κυβερνήσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

«Μέρος της ηγεσίας της ΕΕ πρέπει να παραιτηθεί», δήλωσε ο Waszczykowski μετά από μια συνάντηση με τους επικεφαλής διπλωμάτες άλλων εννέα κρατών στη Βαρσοβία. «Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα θα πρέπει να αρχίσουν να πενθούν», είπε. Ταυτόχρονα, κάλεσε να εργαστούν όλοι για μια νέα Συνθήκη της ΕΕ.

Η πρωθυπουργός της Πολωνίας Beata Szydlo απαίτησε οι εκπρόσωποι της Επιτροπής να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη για την ψηφοφορία του Brexit. Έκανε έκκληση για μια «ανακατασκευή της Ένωσης», που θα....

Fed: Απέτυχαν στα τελευταία stress tests 33 τραπεζών η Deutsche Bank και η Santander.

Οριακή ήταν η επιτυχία στα stress tests της Morgan Stanley, στην οποία η Fed επέβαλε την υποχρέωση να θεραπεύσει τις αδυναμίες στις εσωτερικές της διαδικασίες

«Μετεξεταστέες» έμειναν η γερμανική Deutsche Bank και η ισπανική Banco Santander στις ΗΠΑ στα «τεστ αντοχής» (stress tests) που πραγματοποίησε η Federal Reserve και ανακοίνωσε την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016, λόγω «διευρυμένων και ουσιωδών αδυναμιών» στις εσωτερικές τους διαδικασίες κεφαλαιακού προγραμματισμού.

Επισημαίνεται, ότι οι δύο αυτές ευρωπαϊκές τράπεζες - για την ακρίβεια, τα υποκαταστήματά τους στις ΗΠΑ - ήταν οι μοναδικές επί συνόλου 33 τραπεζών για τις οποίες διεξήχθησαν stress tests, οι οποίες απέτυχαν ....

Δήλωση βόμβα για έξοδο της Ουγγαρίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

O προσωπάρχης του Ούγγρου πρωθυπουργού Γιάνος Λάζαρ δήλωσε ότι θα ψήφιζε υπέρ της αποχώρησης της χώρας του από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή θα απείχε από την ψηφοφορία στην περίπτωση που η Βουδαπέστη διεξήγαγε ένα δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή της Ουγγαρίας στην ΕΕ, αν και, όπως πρόσθεσε, η κυβέρνηση....

ΕΙΝΑΙ τελικα μεγαλοι φορομπηχτες!!!Έξτρα ΕΝΦΙΑ για αγροτεμάχια εκτός σχεδίου θα πληρώσουν 600.000 ιδιοκτήτες


Στον συμπληρωματικό φόρο εντάσσονται όλα τα αγροτεμάχια εκτός σχεδίου, ενώ το αφορολόγητο όριο μειώθηκε από 300.000 ευρώ σε 200.000 ευρώ και αυξήθηκαν οι συντελεστές υπολογισμού του φόρου

Όλο και πιο βαθιά καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που αναμένεται να αναρτηθούν στο Taxisnet τον Αύγουστο θα είναι...

Μετά από τους βετεράνους να ασχοληθούμε και με τους εν ενεργεία; Και ειδικά τους χαμηλόβαθμους.

Θετικότατη η πρωτοβουλία του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου να τιμήσει τους βετεράνους.Τώρα όμως έχει έρθει η ώρα να ασχοληθεί δραστικά και με τους ενενεργεία.
Οι οποίοι δεν μπορούν να περιμένουν άλλο…Περίμεναν την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ολοκληρώσει την διαπραγμάτευση,το δημοψήφισμα και τις εκλογές.

Περιμένουν κοντά ένα χρόνο τώρα την δεύτερη φορά αριστερά να πάρει κάποια μέτρα που θα ανακουφίσουν το προσωπικό και βέβαια να υλοποιήσει την απόφαση του ΣτΕ.

 Αντί γι΄ αυτό διαπιστώνει στασιμότητα και ακούει τον Κατρούγκαλο να μιλά για κόστος ....

Στον… χάρτη της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων μπαίνει η Ελλάδα! Τα οφέλη για την Αθήνα.

Προχωρούν οι διαδικασίες για την ένταξη της Ελλάδας στην Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων και Υποδομών (Asian Infrastructure Investment Bank – ΑΙΙΒ).Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις συζητήσεις που πραγματοποίησε η ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον καθηγητή Παναγιώτη Ρουμελιώτη, με τους εκπροσώπους της AIIB κατά τη διάρκεια της πρώτης ετήσιας συνέλευσης της τράπεζας που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο, προκύπτει πως η χώρα μας βρίσκεται πολύ κοντά στην ένταξή της.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το euro2day.gr, αναμένεται η αποστολή από τη διοίκηση της ΑΙΙΒ στις ελληνικές αρχές του εγχειριδίου με βάση το οποίο η Ελλάδα θα υποβάλλει και τυπικά το αίτημά της το οποίο αναμένεται να συζητηθεί στο διοικητικό συμβούλιο της επενδυτικής τράπεζας τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Μαζί με την Ελλάδα θα υποβάλλουν αιτήσεις ένταξης και άλλες χώρες όπως .........το Βέλγιο, η Ιρλανδία, η Ρουμανία και η Ουγγαρία. 

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο πρόεδρος της Tσεχίας ανακοίνωσε δημοψήφισμα για ΕΕ-ΝΑΤΟ - Παρέμβαση Χ.Κίσινγκερ για το Brexit

Τις τελευταίες της ημέρες φαίνεται ότι ζει η ΕΕ στη μορφή όπως είναι τώρα καθώς πριν λίγο ο πρόεδρος της Τσεχίας Milos Zeman ανακοίνωσε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή της χώρας του στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ ενώ το "γεράκι" της διπλωματίας Χ.Κίσινγκερ πραγματοποίησε άκρως ενδιαφέρουσα παρέμβαση για το Brexit.

Εντύπωση προκαλεί ο τρόπος που μιλάει για μια ΕΕ σαν μια "άμορφη μάζα" και τις ευθύνες που επιρρίπτει στους πολίτες της ΕΕ για το προσφυγικό επειδή είμαστε "απρόθυμοι να δεχτούμε τη διαφορετικότητα".

Βέβαια ο ηγέτης της Τσεχίας είπε ότι θα λάβει θέση υπέρ της παραμονής της χώρας του και στους δύο οργανισμούς, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ αλλά ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι ....

Σε καθεστώς προστασίας τελικά o Μαρινόπουλος

Δεκτές οι αιτήσεις του «Μαρινόπουλος ΑΕ» από το Πολυμελές Πρωτοδικείο
Το πράσινο φως άναψε αργά σήμερα το απόγευμα το δικαστήριο για να προστατευτεί η Μαρινόπουλος έως το Σεπτέμβριο οπότε θα εξεταστεί η κύρια αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 - 

Τι λέει η εταιρεία για την απόφαση.

Ειδικότερα, δεκτές έκανε το Πρωτοδικείο Αθηνών τις τέσσερις αιτήσεις της Μαρινόπουλος, και των τριών συγγενών εταιρειών με αυτή, για προστασία από τους πιστωτές μέχρι την εκδίκαση της κύριας αίτησης για την υπαγωγή τους στο άρθρο 99 η οποία θα γίνει στις 21 Σεπτεμβρίου. 

Το δικαστήριο αποφάσισε να απαγορεύσει τις κατασχέσεις από τους πιστωτές και παράλληλα να ....

Jean Monnet (ο πατέρας της ΕΕ)

Πως το ΚΚΕ βοηθάει συστηματικά το σύστημα με δήθεν αριστερή φρασεολογία.

ΤΙ ΜΠΡΟΚΟΛΑ, ΤΙ ΛΑΧΑΝΑ” ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΩΣ ΤΟ ΚΚΕ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ

Όοοι θεωρούσαν ότι το ΚΚΕ είναι το κόμμα εκείνο που με συνέπεια τάσσεται υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ, κάνουν λάθος. Μεγάλο λάθος.

Για το ΚΚΕ είναι αδιάφορο αν η Ελλάδα μείνει ή φύγει από την ΕΕ!

Πολύ περισσότερο το ΚΚΕ είχε τονίσει ότι το εθνικό νόμισμα είναι καταστροφή για τη χώρα!!! (Ενώ, τώρα η χώρα μέσα στο ευρώ, αποφεύγει την καταστροφή;).

Το ΚΚΕ αυτό που επιδιώκει και μόνο, είναι ο σοσιαλισμός (τύπου “υπαρκτού”, τον οποίο εκθειάζει!). Και επειδή οι συνθήκες, όπως λέει, για το σοσιαλισμό δεν είναι ώριμες, τότε εθνικά νομίσματαέξοδοι από την ΕΕακυρώσεις μνημονίων και άλλες τέτοιες επιδιώξεις, είναι άνευ σημασίας, εφόσον δεν ....

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ !!! Από 810 ευρώ έδωσαν 420 σε χιλιάδες συνταξιούχους !


«Ψυχρολουσία» για χιλιάδες συνταξιούχους:Από 810 ευρώ πήραν 420


Σοκ και δέος περίμενε χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους, δικαιούχους μέχρι πρότινος του ΕΚΑΣ, που απο το απόγευμα της Τρίτης επισκέπτονται ΑΤΜ σε όλη τη χώρα προκειμένου να δουν αν τους έχει πιστωθεί η σύνταξη του Ιουλίου. 

Κι αυτό γιατί σε εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και του ασφαλιστικού που συνεταξε ο Γιώργος Κατρούγκαλος καθώς αντί για τα 810 ευρώ που έπαιρναν μέχρι πρότινος ξαφνικά είδαν στο χέρι τους τα μισά, δηλαδή 420 ευρώ.

Και σαν να μην έφτανε αυτό το κατόρθωμα, η κυβέρνηση αποδείχθηκε όσον αφορά το «μαχαίρι» στο ΕΚΑΣ κατάφερε τελικά να κόψει το επίδομα όχι στο 20% των δικαιούχων όπως προέβλεπε η συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού αλλά στο 40%!

Ο λογαριασμός του τρόμου για 150.000 χαμηλοσυνταξιούχους


Πρώτα θύματα είναι οι περίπου 150.000 χαμηλοσυνταξιούχοι που ....

Είναι λάθος η δημοκρατία; Ή το δικαίωμα στο λάθος;

Του Διονύση Μαρίνου

Το «Οχι» στο ελληνικό δημοψήφισμα, το Brexit, αλλά και η πιθανότητα να βγει πρόεδρος ο Τραμπ θέτουν ένα βασικό ερώτημα: έχουν δικαίωμα όλοι οι πολίτες να ψηφίζουν και να έχουν άποψη για τα κοινά;

Πριν από 45 χρόνια, το 1971, το Ολλανδικό Ραδιοτηλεοπτικό Ιδρυμα στα πλαίσια του International Philosopher’s Project, διοργάνωσε μια άκρως
ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ του αμερικανού διανοητή Νόαμ Τσόμσκι και του enfant terrible της γαλλικής διανόησης, Μισέλ Φουκώ. 

Το αντικείμενο της κουβέντας τους ήταν η ανθρώπινη φύση. Τίποτα λιγότερο συναφές με την προβληματική των δύο ανδρών. Κι όμως, κατά τη διάρκεια του διαλόγου, η συζήτηση εκτροχιάστηκε -με θαυμαστό τρόπο- προσεγγίζοντας τον τύπο των κοινωνιών που δημιούργησαν οι δημοκρατίες μας.

Από εκείνη τη συζήτηση προέκυψε η ρήση-ρουκέτα του Φουκώ για την ...

Σόιμπλε: Απείλησε την Πορτογαλία με νέο πρόγραμμα!

Με την επιβολή νέου προγράμματος, αν δεν ακολουθήσει τον δρόμο της δημοσιονομικής λιτότητας, απείλησε την Πορτογαλία ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προκαλώντας αντίδραση της κυβέρνησης στη Λισαβόνα.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt σε δημοσίευμά της, με τίτλο:

«Ο Σόιμπλε προκαλεί σύγχυση», ο Γερμανός υπουργός προειδοποίησε χθες από το Βερολίνο την Πορτογαλία να τηρήσει ..

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΑ «ΑΓΡΙΕΨΕΙ» ΠΟΛΥ ΜΕΤΑ ΤΟ BREXIT. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΑ.

Μετά το Brexit, ήρθε η ώρα των σοβαρών αποφάσεων για το μέλλον της ίδιας της Γερμανίας. 

Η ιμπεριαλιστική και εθνικιστική νοοτροπία της Γερμανίας, την οδηγεί πλέον αναγκαστικά στη σκλήρυνση της στάσης της με διπλό στόχο:

Είτε θα εξαναγκάσει, μέσω του προσχήματος της τήρησης των κανόνων, όλα
τα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης να την αποδεχτούν ως κυρίαρχη, σε μια απόλυτα συγκεντρωτική Ευρώπη, είτε η σκληρή της στάση θα εξαναγκάσει και άλλα κράτη να αποχωρήσουν από την ΕΕ, μένοντας η Γερμανία με τους δορυφόρους της στο Βορρά και με όλον τον πλούτο του Νότου στα χέρια τους. 

Αν γίνει το δεύτερο, κανείς ...

«Μη μ’ αγγίζεις βρωμιάρη Έλληνα» εκστόμισε γερμανός αξιωματούχος μέσα στο Μαξίμου!!!

Σάλο έχει προκαλέσει η φραστική επίθεση που δέχτηκε έλληνας φωτορεπόρτερ από τον πρώην υπουργό Μεταφορών της Γερμανίας, Πέτερ Ραμσάουερ, μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Αυγής», κατά τη στιγμή
της φωτογράφισης του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ με τον Αλέξη Τσίπρα, ο φωτογράφος προσπάθησε να πάρει την κατάλληλη θέση σπρώχνοντας πιθανώς τον Βαυαρό χριστιανοκοινωνιστή. Τότε, ο πρώην υπουργός είπε στον φωτορεπόρτερ: «Μη μ' αγγίζεις βρωμιάρη Έλληνα!», στα γερμανικά αλλά και στα αγγλικά.

Άμεση ήταν η αντίδραση αξιωματούχων του πρωθυπουργικού γραφείου, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα σε Γερμανούς διπλωμάτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μπροστά στο περιστατικό. 

Έντονη ήταν η αντίδραση και όλων των ....

ΔΝΤ: Η Deutsche Bank είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η έξοδος της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε το έναυσμα για την αύξηση του πολιτικού κινδύνου στην Ευρώπη.

Αυτό αναφέρει σε ανάλυσή της η Credit Suisse, η οποία προειδοποιεί ότι πλέον
αυξάνεται ο πολιτικός κίνδυνος για παρόμοιες εξελίξεις σε άλλες χώρες της ΕΕ. 

Η άνοδος του αντι-ευρωπαϊκού αισθήματος έχει παρατηρηθεί ήδη σε πολλές χώρες της ΕΕ (AFD στη Γερμανία, Front National στη Γαλλία, Κίνημα Πέντε Αστέρων και Λίγκα του Βορρά στην Ιταλία, το Κόμμα για την Ελευθερία στην Ολλανδία, το Δανικό Λαϊκό Κόμμα στη Δανία).

Η κόπωση της λιτότητας, η αδύναμη οικονομική ανάπτυξη και η υψηλή ανεργία, οι ανησυχίες που σχετίζονται με τη μετανάστευση, είναι όλοι παράγοντες που οδηγούν πολλούς ψηφοφόρους της ΕΕ να είναι δυνητικά πολύ δεκτικοί σε εναλλακτικές ιδέες για το status quo.

Η σοβαρότητα των επιπτώσεων μιας χώρας της ΟΝΕ από την έξοδο από την ΕΕ θα είναι ..

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ;

4
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ, «ΤΙ» ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΚΥΡΙΕΣ & ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ «ΜΑΣ»; ΟΡΙΣΤΕ;

Η Νέα Τάξη έδωσε εντολή στον Κίσσινγκερ να ανακοινώσει την διατλαντική ένωση.

http://www.liakonews.gr/media/k2/items/cache/382b8d3782570445d756f78552586f35_L.jpg
Η πρόσφατη απόφαση των Βρετανών για Brexit δεν θα μπορούσε να μην προκαλέσει την παρέμβαση του Χένρι Κίσσιγνκερ, του γερόλυκου της παγκοσμιοποιητικής εξωτερικής πολιτικής της Ουάσινγκτον, τον οποίο η Λευκή Αδελφότητα στέλνει στον Πούτιν για συνομιλίες.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Wall Street Journal», αναφέρει πως είναι ευκαιρία να μετατραπεί η οπισθοδρόμηση αυτή, όπως χαρακτηρίζει το Brexit, σε ευκαιρία.

«Πολλοί από εμάς, οι οποίοι έχουμε ....

Μετά τη «συγνώμη» και το τηλεφώνημα έσκασε η ρωσική «βόμβα» στην Τουρκία!

the-big-kremlin-palace
Με μία «συγνώμη» και ένα τηλέφωνο δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα…

Η Ρωσία δεν αρκείται στην «συγνώμη» που διατύπωσε ο Ερντογάν στον Πούτιν μέσω επιστολής του για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, αλλά αναμένει και αποζημίωση.

«Ο Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν κατέσησε σαφείς τους όρους που θα επιτρέψουν την αποκατάσταση των σχέσεών μας: να ζητηθεί συγνώμη, να υπάρξει τιμωρία για τους ενόχους και να δοθεί αποζημίωση. 


Το πρώτο έγινε, τώρα.....

Μαζική πολιτική αναταραχή η οποία θα επιφέρει το απόλυτο χάος στην Αμερική; Διαδίδεται επερχόμενη αύξηση 400% των τιμών των τροφίμων!

Σύμφωνα με την γνωστή υπηρεσία FEMA insider στις ΗΠΑ, επίκειται  μαζική πολιτική αναταραχή  στην Αμερική μετά από μια ενδεχόμενη απότομη αύξηση των τιμών των τροφίμων, η οποία θα επιφέρει το απόλυτο χάος, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα .

 Η  FEMA έχει διαρρεύσει , ότι έρχεται  παγκόσμια έλλειψη τροφίμων, ενώ  θα δούμε  τις  τιμές των τροφίμων να εκτοξεύονται στα ύψη προκαλώντας μαζικά κύματα εξεγέρσεων και  προκαλώντας ακραίες....

ΤΣΙΠΡΑΣ-ΡΟΤΣΙΛΝΤ-ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ-Ν.Τ.Π. ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgOuIrF1rOkyoaAZCy4a1aSxBi2nUgVssi9qhCBRJRUOCJ2h97ppop1jdyiC7DCNb91pXhzqY-hc48mjR2TwiYESNeZYKmp3VNVspLa1-yGp05xPpBbbGoDoQd8AtlXO7AKlLeje5ExaE8/s1600/1467471_547485788653188_1020875857_n.jpg
Οι Σιωνιστές «Έλληνες» πολιτικοί, σε συνεργασία με τη Σιωνιστική Παγκόσμια Δικτατορία, εφαρμόζουν επάνω στον Ελληνικό Λαό, το οικονομικό πρόγραμμα του Δόγματος ΣΟΚ!

Ο Καθηγητής Οικονομικών της Πανεπιστημιακής σχολής του Σικάγου, ο Εβραίος Milton Friedman, ήταν ο δημιουργός οικονομικών μεθόδων του αχαλίνωτου Καπιταλισμού, ή αλλιώς του Νεο-Φιλελευθερισμού.

Η σχολή του Σικάγου διδάσκει, τι Καπιταλισμός, τι Σοσιαλισμός, τι Κομμουνισμός, όλες αυτές οι Κοσμοθεωρίες είναι στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Σιωνισμού!!!

Οι οικονομικές θεωρίες της σχολής του Σικάγου, και των Οικονομικών Πανεπιστημίων της Ευρώπης, του Δόγματος του ΣΟΚ στους λαούς, είναι αυτές που....

Ο Β.Πούτιν δεν «βλέπει» Brexit αλλά πραξικόπημα εναντίον του Βρετανικού λαού: «Να δούμε πως θα εφαρμόσουν τις αρχές της δημοκρατίας»

O πρόεδρος της Ρωσία, Β.Πούτιν, δεν «βλέπει» Brexit. Αντίθετα «βλέπει» ένα πραξικόπημα κατά της δημοκρατίας και του βρετανικού λαού.
Ο Β.Πούτιν είπε ότι τυχόν Brexit θα έχει μεγάλες και τραυματικές συνέπειες.
«Σκοπεύουμε να παρακολουθούμε προσεκτικά τις συζητήσεις μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών, να δούμε μέχρι που θα φτάσουν και ποιες θα είναι οι συνέπειες ενός Brexit για την Ευρώπη και για μας».

«Το τραυματικό αποτέλεσμα του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος θα γίνει αισθητό για μεγάλο χρονικό διάστημα» είπε ο Β.Πούτιν στην συνεδρίαση με τους Ρώσους πρέσβεις και....

Το βέβαιο είναι ότι θα γίνει πόλεμος! Δείτε γιατί...


Η ιταλική ΕΝΙ ανακοίνωσε στις 30 Αυγούστου 2015 την ανακάλυψη ενός γιγαντιαίου κοιτάσματος στην ΑΟΖ της Αιγύπτου-η οποία συνορεύει με την Κυπριακή- το κοίτασμα ZOHR.

Είναι πλέον επιβεβαιωμένο ότι τα κοιτάσματα της αν. Μεσογείου, δηλαδή αυτά νοτίου της Κρήτης,της Κύπρου, του Αιγαίου και του Ιονίου είναι πλέον όχι απλά αξιοποιήσιμα άλλα ικανά να ανατρέψουν την παντοκρατορία των Αράβων πετρελαιοπαραγωγών.

Η τιμή του πετρελαίου συνεχώς πέφτει. 


Ο λόγος είναι η σύμπραξη ΗΠΑ -Σαουδικής Αραβίας προκειμένου να χτυπήσουν την Ρωσική οικονομία που βασίζεται στις εξαγωγές υδρογονανθράκων.

Όμως υπάρχουν και άλλες πτυχές που....

Τα Σχέδια στο ΦΩΣ: «Ευρωπαϊκό Υπερκράτος»(video)

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ…

Τα σχέδια για μια «στενότερη » ΕΕ κρύβουν την προσπάθεια για τη δημιουργία ενός «ευρωπαϊκού υπερκράτους», τονίζει σήμερα σε δημοσίευμά της η Daily Mail η οποία είχε ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ του Brexit.


Και συνεχίζει η βρετανική εφημερίδα:

«Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Φρανκ Σταϊνμάγιερ και ο Γάλλος ομόλογός του Ζαν Μαρκ Αρό παρουσίασαν την πρόταση τους για την ολοκλήρωση της ΕΕ η οποία θα βασίζεται σε τρεις βασικούς τομείς: 


Την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια, τη μεταναστευτική κρίση και την....

ΣΚΛΗΡΕΣ ΤΑΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ! «ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ! ΕΣΕΙΣ ΦΤΑΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ!» (ΒΙΝΤΕΟ).

“Απαιτούμε το κατοχικό δάνειο – Είστε εξαγωγείς διαφθοράς και υπεύθυνοι για την λαθρομετανάστευση!”

Δυναμική απάντηση στους γερμανούς βουλευτές που βρέθηκαν σήμερα στην ελληνική βουλή έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λαϊκού Συνδέσμου, Ηλίας Κασιδιάρης.

Την ώρα που οι εκπρόσωποι όλων των πολιτικών δυνάμεων δήλωσαν υποταγή στον ξένο παράγοντα, η Χρυσή Αυγή υπερασπίστηκε το εθνικό μας συμφέρον και εξέφρασε τις ελληνικές θέσεις για μία σειρά από μείζονα εθνικά ζητήματα:

– Απαιτήσαμε την...

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ… ΟΡΓΑΝΑ ΛΟΓΩ BREXIT – Αδυναμία εξόδου στις αγορές και βαθύτερη ύφεση προβλέπει για την Ελλάδα η Citigroup

Το Brexit θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία και δη την ελληνική, εκτιμά η Citigroup σε έκτακτη έκθεσή της υπό τον τίτλο Global Economic Outlook and Strategy, που συνέταξε ακριβώς με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις μετά το βρετανικό δημοψήφισμα.

Συγκεκριμένα, για τη χώρα μας προβλέπει βαθύτερη ύφεση, μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, αλλά και επανεμφάνιση του κινδύνου του Grexit, ενώ προχωρά σε υποβάθμιση των προβλέψεών της για την παγκόσμια οικονομία

Όπως τονίζεται στην έκθεση, η αβεβαιότητα....

ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟΣ Ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ: Ξεχνάει τη… συνεργασία και καταθέτει πρόταση… εξαγοράς της Μαρινόπουλος!

Έντονες διεργασίες είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες, ώστε να εξευρεθεί λύση στην υπόθεση της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος». 

Πληροφορίες θέλουν να υπάρχει έγγραφη πρόταση εξαγοράς της Μαρινόπουλος από τη Σκλαβενίτης.

Ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης το δικηγορικό γραφείο της Ν. Αγαπηνός έρχεται να επαναφέρει τον Όμιλο Σκλαβενίτη στο προσκήνιο σε ότι αφορά την συνεργασία του με την Μαρινόπουλος αυτή την φορά όμως μέσω ...

Η κυριαρχία των Η.Π.Α. στον πλανήτη τελείωσε, αλλάζουμε εποχή: Η ΕΕ θα καταρρεύσει πριν τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία, όπως η ΚΟΜΕΚΟΝ στο παρελθόν.

Έχουν διατυπωθεί πολλές απόψεις, σχετικά με τις αιτίες που οδήγησαν τους Βρετανούς να οδηγηθούν στην έξοδο από την ΕΕ – εάν φυσικά αυτό επιδιώκουν και όχι να αποκομίσουν διαπραγματευτικά οφέλη, όπως οι Ιρλανδοί στο παρελθόν (ανάλυση). 

Οι αναφορές όμως στη γεωπολιτική πλευρά του θέματος δεν είναι αρκετές, οπότε θεωρήσαμε εύλογη την παρουσία της παρακάτω (πηγή: T. Meyssan), η οποία είναι από τις πλέον ενδιαφέρουσες:

(α) Ποια είναι τα συμφέροντα πίσω από το BREXIT;
Αντίθετα με τις συνθηματολογίες, δεν είναι το UKIP αυτό που προκάλεσε το δημοψήφισμα που μόλις κέρδισε. Η απόφαση αυτή επιβλήθηκε στον D.Cameron από μέλη του Συντηρητικού Κόμματος. 
Για τους τελευταίους, η πολιτική του Λονδίνου πρέπει να είναι μια ρεαλιστική προσαρμογή στο μεταβαλλόμενο κόσμο. Αυτό το «έθνος παντοπωλών», όπως το χαρακτήριζε ο Ναπολέων παρατήρησε ότι, οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον ούτε η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, ούτε η πρώτη στρατιωτική δύναμη. Δεν έχουν επομένως πια.....

Για να θέλει ο κ. Renzi να αποφύγει τον τραπεζικό πανικό (Bank runs), χορηγώντας 150 δις € έκτακτη βοήθεια στις ιταλικές τράπεζες, σημαίνει πως είναι πράγματι χρεοκοπημένες

Σύμφωνα με τη WSJ (πηγή), ο πρωθυπουργός της Ιταλίας βρήκε τρόπο να αποφύγει το βέτο της Γερμανίας (άρθρο), όσον αφορά τη στήριξη του χρεοκοπημένου τραπεζικού συστήματος της χώρας του – με την παροχή κρατικών εγγυήσεων (πρόγραμμα στήριξης της ρευστότητας των τραπεζών), για τις οποίες δεν έφερε αντίρρηση ούτε η ευρωπαϊκή επιτροπή, ούτε η ΕΚΤ

Εύλογα επειδή ο διοικητής της ΕΚΤ είναι απόλυτα υπεύθυνος για την άθλια κατάσταση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ιταλίας – από την προηγούμενη θέση του.
Εν τούτοις, με κόκκινα δάνεια της τάξης των 360 δις €, όλες οι τράπεζες της Ιταλίας είναι χρεοκοπημένες – οπότε είναι θέμα χρόνου να ...

Το χρέος στο επίκεντρο της συνάντησης Τσακαλώτου - Γκάμπριελ.

Το χρέος στο επίκεντρο της συνάντησης Τσακαλώτου - Γκάμπριελ
Σε εκείνους που θεωρούν πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να αποχωρήσει από την ευρωζώνη και την Ελλάδα συγκαταλέγεται ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Αν και ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας τάσσεται διαχρονικά υπέρ της ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους της Ελλάδος, ωστόσο και εκείνος συνδέει τις όποιες παρεμβάσεις στο χρέος με ....

Λαγκάρντ: Σπουδαία ιδέα η μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα.

Λαγκάρντ: Σπουδαία ιδέα η μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα
Μια παλιά ιδέα της δεκαετίας του ’90, η μόνιμη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στηνΕλλάδα, ήρθε εκ νέου στο προσκήνιο, στη διάρκεια των εργασιών του «Φεστιβάλ Ιδεών Άσπεν», που πραγματοποιείται στο Άσπεν του Κολοράντο, με συμμετοχή ηγετών και προσωπικοτήτων απ’ όλο τον κόσμο.

Μάλιστα, η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, στην οποία τέθηκε το σχετικό ερώτημα, είπε πως αυτή είναι μια πολύ καλή ιδέα, ωστόσο θα πρέπει να ....

Δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Στ. Ψυχάρη.

Δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Στ. Ψυχάρη
Δεσμεύονται με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί και θυρίδες του Σταύρου Ψυχάρη, ο οποίος ερευνάται για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή.

Με εντολή του εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για φοροδιαφυγή Ελλήνων μεγαλοκαταθετών, τελούν πλέον υπό δέσμευση όλοι οι ....