Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Ο ανερχόμενος γερμανικός νεοεθνικισμός και η εμφανής πλέον αντιπαράθεση μεταξύ της γερμανικής Ευρώπης και των ΗΠΑ.


Προφανώς θα πιστεύετε ότι ΗΠΑ και Ρωσία είναι σήμερα θανάσιμοι εχθροί και ότι οι ΗΠΑ θέλουν να έρθουν εδώ στα Βαλκάνια για να κυκλώσουν τη Ρωσία.

Αυτό είναι η μια πλευρά των γεγονότων. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά. Αυτή του ανερχόμενου γερμανικού νεοεθνικισμού και η εμφανής πλέον αντιπαράθεση μεταξύ της γερμανικής Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Ο γερμανικός νεοεθνικισμός, αφού ....

Ντου στις θυρίδες για όσους χρωστούν ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών .

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΘΥΡΙΔΕΣ


Η προσπάθεια της κυβέρνησης να αυξήσει τα έσοδα με κατασχέσεις λογαριασμών για αυτούς που χρωστούν στην εφορία δεν δείχνει να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα, αφού εκτός των άλλων στις περισσότερες φορές που δεσμεύονται λογαριασμοί, το περιεχόμενο είναι κενό ή άνευ αξίας. Οι φορολογούμενοι που χρωστούν είτε δεν έχουν χρήματα ή φροντίζουν οι λογαριασμοί τους να μην έχουν χρήματα.

Έτσι το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ετοιμάζεται για … ντου στις θυρίδες όσων χρωστούν.

Μέχρι το τέλος του έτους, η ειδική ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί για να μελετήσει το πλαίσιο αναμένεται....

Η επίσημη λίστα: Αυτά είναι τα 152 ελληνικά νησιά και βραχονησίδες που διεκδικεί η Τουρκία στο Αιγαίο.Συνολικά 152 ελληνικά νησιά, νησίδες και βραχονησίδες από τη Ζουράφα, ανατολικά της Σαμοθράκης, έως τη Γαύδο στο Λιβυκό Πέλαγος, διεκδικεί η Τουρκία, βάσει της απόρρητης λίστας «Egemenligi Anlasmalarla Yunanistan’a Devredilmemis Ada Adacιkve Kayalιklar», δηλαδή «νησιά, νησίδες και βραχονησίδες των οποίων η κυριότητα δεν παραχωρήθηκε στην Ελλάδα με διεθνείς συμφωνίες και συνθήκες», όπως ισχυρίζονται οι Τούρκοι ότι συμβαίνει.
Πρόκειται για μικρά νησιωτικά συμπλέγματα στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο καθώς και για νησιά και νησίδες γύρω από την Κρήτη, ανάμεσά τους και η Γαύδος. Ο συνολικός τους αριθμός αγγίζει τα….... 152.
Η λίστα κοινοποιήθηκε με εσωτερικό έγγραφο σε όλες τις τουρκικές πρεσβείες για ενημέρωση των....

Συγκλονιστικός Ματέο Σαλβίνι: «Ισοπέδωσε» Τουρκία, Ερντογάν και Έλληνες πολιτικούς σε 4 λεπτά – Δείτε το βίντεο.Ενα πραγματικά συγκλονιστικός Ματέο Σαλβίνι που “ισοπεδώνει” Τουρκία, Ερντογάν και Έλληνες πολιτικούς μέσα σε 4 περίπου λεπτά μέσα στην Ευρωβουλή.
Ας δούμε μερικά σημεία από την ομιλία του:
“Μιλώ σε όσους βρίσκονται έξω από αυτό το Μέγαρο, από αυτή την αίθουσα και σε εκείνους που μας παρακολουθούν από το σπίτι, όχι σε εκείνους που κυβερνούν αυτή την Ευρωπαϊκή Ένωση επειδή είναι συνεργοί, υποκριτές, ψεύτες, ανίκανοι ή αφελείς.
Ξεκινάω με τις απειλές του Τούρκου ηγέτη Ερντογάν που αυτή τη στιγμή τον χρηματοδοτούμε με 10,5 δισ ευρώ.
Εάν έχετε έστω και λίγη υπερηφάνεια ή αξιοπρέπεια σταματήστε την χρηματοδότηση αυτών των δισεκατομμυρίων ευρώ στο .....

Στα οδυνηρά ίχνη της Γουατεμάλας.


Οι Έλληνες φαίνεται πως περιμένουν υπομονετικά και αδιαμαρτύρητα να ολοκληρωθεί η υφαρπαγή των περιουσιακών τους στοιχείων – οπότε να μετατραπεί η Ελλάδα σε μία θλιβερή αποικία, με εντυπωσιακούς μεν ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας της, αλλά προς όφελος αυτών που τη χρεοκόπησαν, κυρίως βέβαια των νέων ιδιοκτητών της.

«Ο πλούτος μας πάντα δημιουργούσε την πείνα μας και έτρεφε την ευημερία των άλλων. Στην αποικιοκρατική και νέο-αποικιοκρατική εποχή, ο χρυσός μετατρέπεται για εμάς σε σκουριασμένη λαμαρίνα και η τροφή σε δηλητήριο». (Εδουάρδο Γαλεάνο).

Ανάλυση

Η σκανδαλώδης ληστεία της Ελλάδας.

Εναντίον όλων η Τουρκία...

Αποτέλεσμα εικόνας για AOZ KYPROY


Με μια Τουρκία η οποία δείχνει εντελώς ανεξέλεγκτη, Αθήνα και Λευκωσία κάθε άλλο παρά θα πρέπει να εφησυχάζουν καθώς το ενεργειακό παιγνίδι στην κυπριακή ΑΟΖ τείνει να εξελιχθεί σε θέμα τιμής και αξιοπιστίας για την Άγκυρα και τον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν. H Άγκυρα είναι στριμωγμένη και αντιδρά σπασμωδικά.

Οι ενεργειακές εξελίξεις δείχνουν να προσπερνούν την Τουρκία. Η κυπριακή κυβέρνηση έχει ήδη καλέσει ξένες εταιρείες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για το Οικόπεδο 7 (μέρος του οποίου αμφισβητεί η ίδια η Τουρκία, όπως και το Οικόπεδο 6) και υπάρχουν πληροφορίες ότι προτίθεται να ανταποκριθούν και η Exxon και η Total, αναμένεται απόφαση για να συμπράξει και η Total με την ΕΝΙ στο Οικόπεδο 3 (όπου το τουρκικό πολεμικό ναυτικό είχε εμποδίσει το ιταλικό γεωτρύπανο), το πρώτο τρίμηνο του 2019 αναμένεται.....

Ένας διεθνής ταραξίας απειλεί με παγκόσμια σύρραξη: Είναι απίθανο να μην κάνει προβοκάτσια.

Όταν κάποτε μας είπαν συγγνώμη από την Ουάσινγκτον για την Κύπρο, να είμαστε σίγουροι ότι την εννοούσαν. Πιο πολύ, επειδή ξέρουμε ότι σε αυτόν τον πλανήτη το συμφέρον κινεί τις εξελίξεις. Αυτή τη στιγμή, πιο πολύ από ποτέ άλλοτε, να είμαστε σίγουροι πως οι Αμερικανοί σκέπτονται πώς θρέψαν τέτοιο φίδι εδώ και πολλά χρόνια.
Ο μύθος του γεωπολιτικού μονοπωλίου της Τουρκίας, ήταν πολύ βολικός για μεγάλο μέρος της....

Λέει αυθόρμητα μεγάλες, μα πολύ μεγάλες αλήθειες για το ρόλο των Γερμανών στην Ευρώπη.


Από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια, λέει ο λαός. Ο Ντόναλντ Τράμπ σίγουρα δεν είναι μικρός, φοβούμαι όμως ότι δεν είναι και τρελός, όπως οι απανταχού «Χιλαριστές», απολογητές της παγκοσμιοποίησης και του εθνομηδενισμού θέλουν να τον βγάλουν.  Και σε κάθε περίπτωση λέει τα πράγματα με τ΄ονομα τους.
Η ατάκα που πέταξε στον Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος πριν μερικές μέρες είχε....