Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

REUTERS: «Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΙΕΒΗ ΤΟΝ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΡΙΣΜΟΣ»

tsipras
«Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να κρατήσει την ψυχραιμία του. 

Διάβηκε τον Ρουβικώνα ζητώντας επέκταση του μισητού, στη χώρα του, προγράμματος, εγκαταλείποντας προεκλογικές υποσχέσεις. 

Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει γυρισμός.

 Αλλά μπορεί να πετύχει τη νίκη μέσα από την ήττα, αν υιοθετήσει δραστικές μεταρρυθμίσεις με σθένος».

Αυτό αναφέρει στο άρθρο του ο γνωστός δημοσιογράφος Χιούγκο Ντίξον, δημιουργός και αρχισυντάκτης του Breaking Views του Reuters.
Ο Ντίξον τονίζει ότι ο κ. Τσίπρας αναγκάστηκε να υποχωρήσει σχεδόν σε όλα όσα τους ζήτησαν οι δανειστές με επικεφαλής τη Γερμανία. 
Το έκανε όμως για να .......

ΜΑΡΙΑΣ: «Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ… ΤΑ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΟΛΑ!!»

Πριν από λίγο ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάςέβαλε στην κυριολεξία Βόμβα στα θεμέλια της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ καταγγέλλοντας την ως Μνημονιακή στην εκπομπή του Γεωργίου και Χατζή στον Real fm.
Ο κ Μαριάς είπε συγκεκριμένα:

ΒΙΝΤΕΟ .Σμπαράλια κάνει κατ ουσίαν ....την κυβερνητική προπαγάνδα ο Μητρόπουλος.


Στο βουλευτή του Σύριζα Αλέξη Μητρόπουλο σε καμιά περίπτωση όμως δεν μπορεί να του χρεώσει ότι στερείται νομικών γνώσεων και από αυτή την άποψη ίσως είναι απ’ τους πιο κατάλληλους να σχολιάσει το κείμενο –που στην ουσία είναι νομικό- όπως είπε και ο ίδιος του προσχέδιου συμφωνίας που υπέγραψε την Παρασκευή η Ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές του ελληνικού κράτους στο eurogroup.

Το βίντεο που παραθέτουμε, με τα λεγόμενα Μητρόπουλου είναι ......

Κατρούγκαλος: Συμφωνία εκεχειρίας στο Eurogroup, αποχωρώ αν παραβιαστούν οι κόκκινες γραμμές.

Γιώργος Κατρούγκαλος
Η συμφωνία του Eurogroup είναι μια «συμφωνία εκεχειρίας», κι όχι μια οριστική συμφωνία, που επιτρέπει όμως στην ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει την πολιτική της, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Τόνισε πως η ......

Μετά τον Γλέζο, αιχμές από Σακοράφα...

Μετά τον Γλέζο, αιχμές από Σακοράφα

«Ο λαός έδωσε εντολή για ακύρωση του μνημονίου…»

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Μανώλη Γλέζο, κινείται και η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα.

Η πολιτικός, λίγες ώρες μετά το άρθρο του Γλέζου, έγραψε....

Τους έλιωσαν οι Γερμανοί! Έτσι είναι: το αγκιστρωμένο ψάρι δεν χρειάζεται ούτε καν δόλωμα!

Υπόδουλοι στο Δ΄ Ράιχ θα παραμείνουν οι Έλληνες και με την κυβέρνηση Τσίπρα – και μάλιστα χωρίς να πάρουν ούτε καν ανάσα ανακούφισης στο αστικό πλαίσιο που εκπροσωπούσαν οι προεκλογικές υποσχέσεις του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης. 
Αυτό είναι το συμπέρασμα της παράδοσης άνευ όρων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην ευρωομάδα τη νύχτα της Παρασκευής. 
Μέχρι και να νομοθετούν οποιοδήποτε φιλολαϊκό μέτρο τους απαγόρευσαν οι Γερμανοί και οι του ΣΥΡΙΖΑ το αποδέχθηκαν! Ούτε ένα μήνα δεν κατόρθωσαν να αντισταθεί η κυβέρνηση στις πιέσεις του Βερολίνου!
Η επίσημη τελετή παράδοσης της κυβέρνησης Τσίπρα θα ολοκληρωθεί αύριο, όταν προς μεγάλη χαρά των σύγχρονων «γερμανοτσολιάδων» και των πάσης φύσεως συνεργατών των γερμανικών αρχών κατοχής η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα υποβάλει ευπειθώς και γονατιστή τον πλήρη κατάλογο των αντιλαϊκών μέτρων και θα προσπαθήσει να επιβάλει εναντίον του ελληνικού πληθυσμού. 
Η καγκελαρία του Βερολίνου θα ......

Δεν είναι παραμύθι, είναι «Παράδοση άνευ όρων» η συμφωνία με το Eurogroup!‏Δεν υπάρχει αμφιβολία, η Ελλάδα έγινε προτεκτοράτο της υπερεθνικής ελίτ.

1013618_1583158085254220_723437908984197301_n
 Του Αθανάσιου Καρανάσιου
Βέβαια, χάνει τον καιρό του, όποιος προσπαθεί να εξηγήσει. 
Κάποιοι άνθρωποι ακούνε αυτό, που θέλουν να ακούσουν, μέσω της επικοινωνιακής πολιτικής και αποπροσανατολίζονται από τα παπαγαλάκια και τους βολεμένους! 
Εν τούτοις, δεν θα πάψουμε, να καταθέτουμε την άποψή μας ότι, ο γερμανικός ηγεμονισμός επιβάλλει σταδιακά την «παράδοση άνευ όρων» στα κράτη της Ευρώπης, με πρώτο την Ελλάδα, παίρνοντας εκδίκηση για την παράδοση άνευ όρων της Ναζιστικής Γερμανίας το 1945 και τον τερματισμό του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Σταχυολογούμε αυτολεξεί, κάποια σημαντικά στοιχεία της συμφωνίας των «ελληνικών αρχών» με το Eurogroup της 20/2/2015:
«Ο σκοπός της επέκτασης είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης με βάση της προϋποθέσεις στην τρέχουσα συμφωνία.»

«Τα κεφάλαια .είναι διαθέσιμα .και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.»

«Οι ελληνικές αρχές έχουν εκφράσει την ισχυρή δέσμευσή τους σε μια βαθύτερη και ευρύτερη διαδικασία διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.»
«Οι ελληνικές αρχές επαναδιατυπώνουν την κατηγορηματική δέσμευσή τους για την τήρηση των οικονομικών τους υποχρεώσεων προς όλους τους πιστωτές τους στο ακέραιο και εγκαίρως.»

«Οι ελληνικές αρχές έχουν επίσης δεσμευτεί να διασφαλίσουν τα κατάλληλα πρωτογενή πλεονάσματα . για την εγγύηση της βιωσιμότητας του χρέους .»

«Οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να απόσχουν από οποιαδήποτε κατάργηση των μέτρων και από μονομερείς αλλαγές στις πολιτικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις .»
Σε απλά ελληνικά: Αναγνωρίζονται .....

Guardian: Η συμφωνία της Ελλάδας είναι το πρώτο βήμα στο δρόμο που οδηγεί πίσω στη λιτότητα.

(EUROKINISSI/ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
Ως ένα πρώτο βήμα προς τη λιτότητα χαρακτηρίζει αρθρογράφος του Guardian τη συμφωνία της Ελλάδας στο Eurogroup, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι με αυτή η δεξιά ορθοδοξία που κυριαρχεί στις Βρυξέλλες επιβλήθηκε ξανά στους δύσμοιρους Ελληνες.
Η συμφωνία, γράφει ο Φίλιπ Ινμαν, επιτρέπει να συνεχιστούν οι συζητήσεις, αλλά αποτελεί το πρώτο στάδιο στην καταστολή του συναισθήματος κατά της λιτότητας. 
Μάλιστα, στον υπότιτλο υπογραμμίζει ότι η επέκταση έγινε με μετά βίας κάποια υποχώρηση της Ευρώπης στα αιτήματα του Γιάνη Βαρουφάκη, κάτι που δείχνει ότι το μόνο που θέλουν από εκείνον είναι να προσκολληθεί στο πρόγραμμα.
«Αυτό ήταν ξεκάθαρο στις δηλώσεις από τις Βρυξέλλες όχι μόνο εκείνες του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που......

Η «ΕΝΟΠΛΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ» ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ....

γερμανια-τουρκια
Στις αρχές του 20ού αιώνος, οι σχέσεις μεταξύ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και του (Δευτέρου) Γερμανικού Ράιχ είχαν προσλάβει σοβαρή στρατιωτική διάσταση, χάρις στο διμερές σύμφωνο στρατιωτικής συνεργασίας και την συνεπακόλουθη παρουσία, στην οθωμανική επικράτεια, της Γερμανικής Στρατιωτικής Αποστολής υπό τον Στρατηγό Λίμαν Φον Σάντερς.

Σε επιστολή του προς τον καγκελάριο Φον Μπέτμανν-Χόλβεκ της 26/4/1913, ο Γερμανός Πρέσβυς στην Κωνσταντινούπολη, Βαρώνος Φον Βαγκενχάϊμ, παρατηρούσε τα εξής εύστοχα: «Η δύναμη η οποία ελέγχει τον Στρατό θα είναι πάντοτε η ισχυρότερη στην Τουρκία.


 Ουδεμία Κυβέρνηση εχθρική προς την Γερμανία θα είναι ικανή να κρατηθεί στην εξουσία, εάν ο Στρατός ελέγχεται από εμάς…».


Πράγματι, στο .....

Λαϊκός Σύνδεσμος: Ο ΣΥΡΙΖΑ έσκισε το πρόγραμμά του αντί για το μνημόνιο.


«Ο ΣΥΡΙΖΑ έσκισε το προεκλογικό του πρόγραμμα αντί για το μνημόνιο, δέχτηκε όλα τα αιματηρά μέτρα και την εξευτελιστική εποπτεία που έχουν επιβάλλει στη χώρα οι διεθνείς τοκογλύφοι».
 
Τα παραπάνω αναφέρει .....

Όλη η χώρα ένα μνημονιακό τόξο πλέον.....

Καλώς όρισαν και οι "αντιμνημονιακοί" ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στο μνημόνιο. Όλη η χώρα ένα μνημονιακό τόξο. 

Από σήμερα λοιπόν εφαρμόζουμε το αριστερό μνημόνιο, για την ακρίβεια συνεχίζουμε πιο ασφυκτικά το υπάρχον μνημόνιο και θα μας ελέγχουν οι θεσμοί (ΔΝΤ – ΕΚΤ – ΕΕ), κατά κόσμον τρόϊκα. 

Το ίδιο σκηνικό πάντα. Κάνουμε δήθεν υπερήφανες διαπραγματεύσεις και φτάνουμε στην τελευταία στιγμή όπου επέρχεται η ταπείνωση του λαού ως λύτρωση από τα χειρότερα. Τζάμπα η υπερηφάνεια που έρευσε αυτές τις μέρες.

Η Ελλάδα γλίτωσε για μια ακόμα φορά από τα βράχια. Έτσι τουλάχιστον μας λέει η
επίσημη προπαγάνδα του συστήματος. Ας αναρωτηθούμε όμως ποιος ακριβώς γλίτωσε;

 Ο λαός που θα συνεχίσει στην εξαθλίωση, στην ανέχεια και στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας ή το καθεστώς; Περί αυτού πρόκειται. 

Δεν γλίτωσε η χώρα από τα βράχια, αλλά το καθεστώς που θα συνεχίσει να εκμεταλλεύεται το λαό. 

Δυστυχώς η ......

«Χωρίς αξιόπιστες προτάσεις από την Αθήνα, η συμφωνία δεν έχει καμία αξία».

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το γερμανικό κοινοβούλιο θα επικυρώσει την τετράμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις υψηλόβαθμων συνεργατών της Angela Merkel.

Όπως αναφέρει το διεθνές πρακτορείο, προϋπόθεση για την έγκριση
της Bundestag είναι η Αθήνα να υποβάλει τον κατάλογο με τις μεταρρυθμίσεις όπως έχει υποσχεθεί.

«Οι Έλληνες θα πρέπει να κάνουν τη δουλειά που έχουν πάρει για το σπίτι», δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, της παράταξης όπου ανήκει η Merkel.

«Τότε, η παράταση του προγράμματος βοήθειας [προς την Ελλάδα] θα μπορέσει να εγκριθεί από.....

Ο Μ. Γλέζος ζητά συγνώμη από το λαό και καλεί τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ να αντιδράσει.

Μετά την Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία ζητά την αλλαγή ηγεσίας, έρχεται ένα άρθρο φωτιά του αγωνιστή Μανώλη Γλέζου στην ιστοσελίδα «Κίνηση Ενεργών Πολιτών» με τον τίτλο «Πριν είναι αργά», ο οποίος αφενός ζητά συγνώμη από τον ελληνικό γιατί συνήργησε στην ψευδαίσθηση που καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αφετέρου καλεί την κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ να ξεσηκωθεί και να μην επιτρέψει αυτή τη σκλαβιά.

Αναλυτικά το άρθρο έχει ως εξής:

Παραίτηση Τσίπρα και συνέδριο ζητάει η Aριστερή Τάση του ΣΥΡΙΖΑ....Που πήγαν οι νωπές Προγραμματικές Δηλώσεις που ψήφισαν...??

Με ένα κείμενο καταπέλτη για τον Τσίπρα και του χειρισμούς του οικονομικού επιτελείου της αριστερής κυβέρνησης, η Αριστερή Τάση του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτει το τι ακριβώς έγινε στο Eurogroup. 

Για το τι πραγματικά συμφωνήθηκε και πως ταπεινώθηκε ο ελληνικός λαός και παραβιάστηκε η εντολή του της 25ης Γενάρη. 

Όπως είναι φυσικό ζητά έκτακτο συνέδριο για αλλαγή πολιτικής αλλά και αλλαγή ηγεσίας.

Θα αρχίσει άραγε τις διαγραφές ο Τσίπρας και η Αριστερή Πλατφόρμα ή απλά θα
γράψουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις εσωκομματικές διαφωνίες; 

Αναλυτικά το κείμενο έχει ως εξής:

«Η συμφωνία στην οποία κατέληξε το σημερινό «Eurogroup» συνιστά υποταγή της κυβέρνησης στον εκβιασμό της τρόικας. 

Η συμφωνία προβλέπει 4μηνη παράταση – όχι απλά της «δανειακής σύμβασης» – αλλά όπως .......

Γλέζος: Ζητώ συγγνώμη από τον Ελληνικό Λαό που συνήργησα στον συμβιβασμό.

Κεραυνοί Μανώλη Γλέζου από τις Βρυξέλλες κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και την αλλαγή της ρητορικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δριμύτατη κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς ασκεί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος με άρθρο - παρέμβαση που υπογράφει ο ίδιος από τις Βρυξέλλες όπου και βρίσκεται.
"Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση", γράφει συγκεκριμένα το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς που εμφανίζεται απογοητευμένος από τις μέχρι σήμερα εξελίξεις.
"Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη. 
Κρίμα και......

Κάθε φορά που συμβαίνει κάτι που θεμελιώνει την επόμενη ταφόπλακά μας, πανηγυρίζουμε...Δώσαμε γη και ύδωρ στα τέσσερα...Θρίαμβος!

 
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ...!!

Κάθε φορά που συμβαίνει κάτι που θεμελιώνει την επόμενη ταφόπλακά μας, πανηγυρίζουμε.

Πανηγυρίσαμε για την είσοδο μας στο Ευρώ. Και θαφτήκαμε μέσα σε αυτό.

Πανηγυρίσαμε για την ανάληψη των Ολυμπιακών. Ο τάφος μας έγινε βαθύτερος.
Τώρα πανηγυρίζουμε για την αίσια αρχή της δάνειας διαπραγμάτευσης. Λαός πανηγυρτζίδων, για τα πανηγύρια.

Τι πετύχαμε λοιπόν πέρα από το να αποδείξουμε ότι η διαπραγμάτευση δεν ήταν μια θεωρία αλλά ήταν εφικτή ώστε να την μπούμε στους Σαμαροβενιζελικούς;

Και μόνο η αντίληψη του ότι ένα κράτος δεν είναι κυρίαρχο και δεν μπορεί να διαπραγματευτεί αποτελεί κόλαφο και ύβρη.
Έσκισε κανά μνημόνιο η κυβέρνηση; Τελείωσε τη λιτότητα; Συνέτριψε τον γερμανικό ολοκληρωτισμό;
Το πολύ πολύ να έσκισε κανά καλτσόν.
Τι συνέβη λοιπόν χθες;

Όπως γράφαμε μόλις....