Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Οι επιλογές που έχουν οι λαοί ενάντια στην παγκοσμιοποίηση των '' περιούσιων '' και της υπερεθνικής ελίτ που έχουν κατασκευάσει...

Δυστυχώς πολλοί συμπολίτες μας δεν δίνουν τη δέουσα προσοχή στο φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης. 

Θεωρούν εκείνον που ασχολείται με το φαινόμενο αυτό ως συνωμοσισιολόγο. 

Είναι αλήθεια βέβαια ότι αρκετοί που ασχολούνται με το φαινόμενο καταφεύγουν σε συνωμοσιολογίες, με αποτέλεσμα να συσκωτίζουν πιο πολύ τα πράγματα.

Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ απλή και χωρίς
καμία συνωμοσιολογία. 

Οι οικονομικές ελίτ των διαφόρων χωρών (η μία μετά την άλλη) αποβάλουν τα εθνικά χαρακτηριστικά του εθνικού κράτους όπου ανήκουν και εντάσσονται σε ένα διεθνές οικονομικό δίκτυο, σε μια Διεθνή Ελίτ, η .....

Η Γερμανία δεν εξόφλησε τα χρέη της τρεις φορές τον τελευταίο αιώνα….

Ένας καθηγητής του London School of Economics (LSE), λέει ότι η Γερμανία θα πρέπει να είναι καλή με τους Έλληνες, οι οποίοι δεν διεκδίκησαν την αποπληρωμή των επανορθώσεων του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Ελλάδα μπορεί να φαίνεται η χώρα με το πρωταρχικό χρέος της Ευρώπης, αλλά ένας οικονομικός ιστορικός
έχει επισημάνει ότι η Γερμανία ήταν, στην πραγματικότητα, «ο μεγαλύτερος παραβάτης του χρέους του 20ου αιώνα».

Ο Albrecht Ritschl, καθηγητής στο London School of Economics, έχει «χτυπήσει» τους Γερμανούς για την εχθρική στάση τους προς την αγωνιζόμενη μεσογειακή χώρα, προειδοποιώνταςότι εάν η Γερμανία δεν είναι προσεκτική, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αξιώσεις από το θυμό των Ελλήνων για την μη καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων.

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το γερμανικό κοινό είναι 90 % κατά της ανάληψης μιας δεύτερης διάσωσης της Ελλάδας, ένα έθνος που το βλέπουν ως σπάταλο με υπερβολικά μεγάλες κρατικές συντάξεις.

Όμως, σε συνέντευξή του στο Der Spiegel, τον Ιούνιο του 2011, ο Ritschl επισημαίνει ότι, η ίδια η Γερμανία απέτυχε να εξοφλήσει τα χρέη της τρεις φορές τον τελευταίο αιώνα.

Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να τελειώνουν με τη Ρωσία του Πούτιν εδώ και τώρα.

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία είναι μια μάχη με το χρόνο. Οι μεν ΗΠΑ επιδιώκουν να τελειώνουν εδώ και τώρα με το εμπόδιο που λέγεται Ρωσία του Πούτιν, στα σχέδια δυτικής παγκοσμιοποίησης, ο δε Πούτιν προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, για να οργανώσει μια αντι-παγκοσμιοποίηση ή αν θέλετε μια άλλου τύπου παγκοσμιοποίηση με σεβασμό κατά βάση στην διαφορετικότητα.

Η εσπευσμένη .....

Ο απελευθερωτικός αγώνας μας περνάει από την αλλαγή των θεσμών.

Ντόπια παρασιτική ολιγαρχία και διεθνής ελίτ, δεν ενδιαφέρονται για επενδύσεις που θα φέρουν ανάπτυξη στη χώρα.

Εννοείται ότι δεν θέλουν με τίποτα (κυρίως οι ντόπιοι ολιγάρχες) την ανάδειξη από την κοινωνική βάση νέων οικονομικών δυνάμεων που με βεβαιότητα θα αμφισβητούσαν τα κεκτημένα τους.

Δεν μπορούμε να παριστάνουμε άλλο τους αφελείς. 

Πρέπει να κατανοήσουμε ότι εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι ....