Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Επίσημοι Τουρκικοί Χάρτες εισχωρούν στο Καστελόριζο και την κυπριακή ΑΟΖ!

“Η πρόσφατη έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας στην ανατολική Μεσόγειο, δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο τυχαίοπεριστατικό αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων όχι μόνο της Κύπρου αλλά και της Ελλάδας στην περιοχή της Μεσογείου.

Αυτό τουλάχιστον δείχνει η στρατηγική που έχει ακολουθήσει η Τουρκία αντιμετωπίζοντας τις Κυπριακές έρευνες για υδρογονάνθρακες εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Capital.gr τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Ενέργειας και Φυσικών Πόρων έχουν προχωρήσει σε μια σειρά από δημοσιεύσεις χαρτών, οι οποίοι περιλαμβάνουν τα θαλάσσια οικόπεδα που έχει χαράξει η Τουρκία εντός του δικού της – όπως τον αντιλαμβάνεται – χώρου αποκλειστικής εκμετάλλευσης.

Και οι χάρτες αυτοί σταδιακά επεκτάθηκαν με νεώτερες δημοσιεύσεις, εντός των χώρων αποκλειστικής .....

Καλιγούλας: ο ΓΑΠ της αρχαιότητας.....




Η Ιστορία κάνει φάρσες!

Διαβάζοντας έστω και ετεροχρονισμένα το κορυφαίο ιστορικό μυθιστόρημα του Robert Graves ''Εγώ, ο Κλαύδιος'',
..το blog ανακάλυψεαπίστευτες ομοιότητες με την σημερινή πολιτική κατάσταση.


Αυτό βέβαια δεν είναι ούτε ευχάριστο, ούτε αισιόδοξο, εφ' όσον πράγματα που παρέμειναν τα ίδια πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια, πώς περιμένουμε εμείς να τα αλλάξουμε σε μία-δύο γενιές;

Περιγράφοντας λοιπόν ο Κλαύδιος (δια στόματος Graves) τον προηγούμενο από αυτόν αυτοκράτορα και ανηψιό του, Καλιγούλα και τα πεπραγμένα του,
λέει πως ο ο κατ' ουσίαν τρελός αυτοκράτορας ήταν ουσιαστικά αστοιχείωτος, με ξερές μόνον γραμματικές γνώσεις ελληνικών,
.....

Ενεργειακά κοιτάσματα και ειρήνη.......κι όμως, τέσσερις σημαντικοί παράγοντες της ΝΑ Μεσογείου, Κύπρος και Ισραήλ, Ελλάδα και Αίγυπτος συνεννοούνται και συνεργάζονται.

Οι έρευνες για ενεργειακά κοιτάσματα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο προκάλεσαν εύλογη αισιοδοξία στην Κυπριακή Δημοκρατία και το Ισραήλ. 

Οι δύο χώρες...
με πνεύμα συνεργασίας, ήλθαν σύντομα σε συνεννόηση και προχωρούν σε υποθαλάσσιες έρευνες που έχουν αναλάβει ξένες ανάδοχες εταιρείες.

Συνεργασία για την οριοθέτηση των αποκλειστικών ζωνών τους ξεκίνησαν, επίσης, η Ελλάδα με την Αίγυπτο.

Η συνεννόηση και η ειρηνική διευθέτηση θεμάτων τέτοιας σημασίας είναι ενδεικτική της ωριμότητας και της ορθολογικής προσέγγισης των απόψεων κυρίαρχων κρατών. 

Κρατών τα οποία, ακολουθώντας τις επιταγές του Δικαίου της Θάλασσας, ρυθμίζουν ειρηνικά και με απόλυτη απουσία τριβών και επικίνδυνων για τη διεθνή ειρήνη κινήσεων, θέματα που τα αφορούν.

Επί δεκαετίες, ο διεθνής Τύπος και οι .....

Η «χειροβομβίδα» της Θράκης που τινάζει την Τουρκία στον αέρα!

  • Η «λάθος» ανάγνωση της Συνθήκης της Λοζάνης οδηγεί σε τουρκικό εφιάλτη
  • Οι "χρήσιμοι ηλίθιοι" τουρκόφρονες της Θράκης αποτελούν τον πυροκροτητή εξελίξεων που θα οδηγήσουν στον διαμελισμό της "μητέρας πατρίδας" του.
Σε όποιον "Τούρκο" της Θράκης δεν αρέσει η συμφωνία της Λοζάννης, μπορεί να την "παρακάμψει", αλλά όχι να την αμφισβητήσει. 

Σε όποιον "Τούρκο" της Θράκης δεν...
αρέσει η Ελληνική "φορεσιά", μπορεί να την "αλλάξει" ακόμα και σήμερα. 

Προβλέπεται από τη Συνθήκη ακόμα κι αυτό. 

Μπορεί να περάσει στην άλλη πλευρά των συνόρων και να αποζημιωθεί για την περιουσία του από τα "διαθέσιμα" που έχει το τουρκικό κράτος ακόμα και σήμερα. 

Αφήνει ως Τούρκος την περιουσία του στην Ελλάδα και παίρνει περιουσία στην Τουρκία. 

Προβλέπεται ακόμα και σήμερα τέτοια αποζημίωση.

Αν, δηλαδή, ο....

Ερντογάν μέσω Χουριέτ: «Συνεκμετάλλευση της Κυπριακής ΑΟΖ ή αλλιώς πάμε σε πολεμική σύρραξη»

Εκεί που μας χρωστάνε, πάνε να μας πάρουνε και το… βόδι! Απύθμενο θράσος χιλίων πιθήκων από τα τουρκάκια!

Σε αυτή τη λογική κινείται η Τουρκία και αυτή ακριβώς την πολιτική του Ερντογάν εκφράζει μέσα από ένα άκρως προκλητικό δημοσίευμα η εφημερίδα «Χουριέτ»...

Τέτοιου είδους Δημοκρατία φέρνουν οι εκλογές υπό κατοχή.

Το πρώτο ανάχωμα σε μια Δημοκρατία υπό Κατοχή είναι οι ίδιες οι εκλογές. 

Αυτός που κουνάει παντιέρες ζητώντας εκλογές άμεσα γνωρίζοντας ότι το εκλογικό και πολιτικό σύστημα είναι τέτοιο που...
κρατάει την χώρα από τον λαιμό αντιδημοκρατικά, είναι ο πρώτος που χρησιμοποιεί το ανάχωμα εκλογές για την ισχυροποίηση του συστήματος. 


Η φράση «να πάμε σε εκλογές» έχει ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα με το «πάμε τα πρόβατα στο σφαγείο»

Μετρήστε τις εκλογικές αναμετρήσεις που έχουν γίνει από το 2009 και θα δείτε το αποτελέσματα που έχουν δώσει μέχρι σήμερα: Ισχυροποίηση του συστήματος.

Όταν αποφασίζεις ως αντιπολιτευόμενος χώρος να συμμετέχεις σε ένα σύστημα, τρως από αυτό το σύστημα και εκμεταλλεύεσαι αυτό το σύστημα με εκλογικό ποσοστό έως 26% δεν κάνεις τίποτε παραπάνω από το να ρίχνεις νερό στο μύλο της συγκυβέρνησης. 

Αν δεν σταθείς απέναντι από το σύστημα την ώρα που αυτό εξουσιάζει, όχι απλώς ζητώντας αλλά απαιτώντας.....

Τι ρωτάω τώρα και γω ε;

Προ ολίγων ημερών είδαμε στα ΜΜΕ την πανδικαστική συνέλευση όπου τάχα οι δικαστές τα έχωσαν στην κυβέρνηση επειδή εκείνη δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων όπως και οφείλει, χαρακτηρίζοντας μάλιστα...
η κυρία Θάνου (πρόεδρος Δικαστών και Εισαγγελέων) την συμπεριφορά αυτή της κυβέρνησης ως επικίνδυνη για τη Δημοκρατία και Αντισυνταγματική και η οποία δεν αρμόζει σε ένα κράτος δικαίου όπως θέλει να λέγεται η Ελλάδα!

Και τα ΜΜ"Ε" εκθείασαν τη στάση αυτή των Δικαστών που τα βάζουν με την Εκτελεστική Εξουσία! 

Μάλιστα... 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ και οι διεφθαρμένοι πολιτικοί παραδίδουν τον ορυκτο πλούτο στον Ρότσιλντ!!!

«Φωνάζει ο κλέφτης για να φύγει ο νοικοκύρης» λέει η παροιμία και έτσι φωνάζουν «μαζί τα φάγαμε» οι διεφθαρμένοι πολιτικοί στο λαό που δεινοπαθεί!!!

Η εταιρεία S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. μέλος του Ομίλου S&B αφού...

Με όπλο τα εθνικά, ο Σαμαράς πιέζει για Πρόεδρο...


Με όπλο τα εθνικά, ο Σαμαράς πιέζει για ΠρόεδροΗ Ελλάδα σε γερμανοτουρκική μέγκενη την ώρα που όλη η Ευρώπη “βλέπει” πρωθυπουργό τον Τσίπρα…


Η συνολική αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και το επικοινωνιακό «ξεφούσκωμα» της πορείας προς την ανάπτυξη –από τον μύθο του successstory και των επενδύσεων μέχρι τα περί εξόδου από τα Μνημόνια– αναγκάζουν τον πρωθυπουργό να στραφεί σε άλλο πεδίο δράσης, αναζητώντας σανίδα σωτηρίας για τη συγκυβέρνηση. 
Η τύχη των μειζόνων εθνικών θεμάτων σε μια εξαιρετικά κρίσιμη καμπή και η διαχείριση τους μέσα από εθνική συνεννόηση και σε κλίμα πολιτικής σταθερότητας προσφέρονται πλέον ως ευκαιρία στην προσπάθειά του να ……

Η παγίδα...

Παγίδα εκλογών στο EurogroupΝέα σκληρότερη διαπραγματευτική γραμμή απέναντι στην Αθήνα χαράσσουν οι Βρυξέλλες, υπό την καθοδήγηση της Γερμανίας, κάνοντας ένα βήμα και θέτοντας πλέον υπό διαπραγμάτευση ακόμα και τη συμφωνηθείσα από το 2012 ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. 

Το σχέδιο, του οποίου αρχιτέκτονας είναι ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ άρχισε να αποκαλύπτεται χθες το βράδυ με δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων στο Reuters. 
Τα νέα δεδομένα αποκαλύπτονται ενώ ο Γκίκας Χαρδούβελης έχει εντολή από τον πρωθυπουργό να ……

Ασφαλιστικό-απολύσεις και τρόικα κρίνουν τις εκλογές...

Ασφαλιστικό-απολύσεις και τρόικα κρίνουν τις εκλογέςΣτη διακριτική ευχέρεια των δανειστών βρίσκεται πλέον η πολιτική επιβίωση της κυβέρνησης καθώς όπως εκτιμούν πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές καθώς από τα δεδομένα των δημοσκοπήσεων, αν ανοίξουν στην τρέχουσ διαπραγμάτευση τα καυτά ζητήματα του ασφαλιστικού και των εργασιακών τότε οι πολιτικές εξελίξεις θα επιταχυνθούν, ενώ ο κίνδυνος ατυχήματος ακόμα και πριν τις Προεδρικές εκλογές αυξάνεται επικίνδυνα. 
Το Μαξίμου δεν θέλει σε καμία περίπτωση να τεθεί το θέμα των ομαδικών απολύσεων καθώς και …