Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Όταν οι χρεοκοπημένοι Γερμανοί υποδέχονταν τον Αριστοτέλη Ωνάση με ελληνικές σημαίες! Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Εξαιρετικό παράδειγμα του πώς η ιστορία κάνει κύκλους, αποτελεί το ιστορικό βίντεο, που δείχνει τους Γερμανούς εργάτες στα ναυπηγεία να υποδέχονται με ελληνικές σημαίες τον…Αριστοτέλη Ωνάση.

Ήταν η εποχή που βοηθούσε ενεργά να πάρει ξανά μπροστά η μεταπολεμική βιομηχανία, δίνοντάς τους παραγγελία για 30 τάνκερ-μεγαθήρια. 

Μάλιστα αρχικά ο Ωνάσης είχε ....

Δεν κάνει κακό να κοιταζόμαστε ενίοτε και στον καθρέπτη της Ιστορίας μας!

Τι είπαν οι Ρωμαίοι για τους Έλληνες (εκπληκτικό)

Ο Ρωμαίος συγκλητικός Μενένιος Άπιος που έζησε στην Ελλάδα επί ρωμαιοκρατίας, έστειλε επιστολή στον ανθύπατο Ατίλιο Νάβιο, που τοποθετήθηκε στην Αχαΐα ως διοικητής, στην οποία επιστολή αναλύει τους χαρακτήρες των Ελλήνων για να τον διευκολύνει να τους διοικήσει καλύτερα.

Η επιστολή αυτή μεταφράστηκε από τα Λατινικά από τον Κωνσταντίνο Τσάτσο και επειδή δεν έχει χρονολογία γραφής, εικάζεται, ότι πρέπει να γράφτηκε στα προχριστιανικά χρόνια.

Η πρώτη δημοσίευση έγινε στο περιοδικό Νέα Εστία, Ο Κωνσταντίνος Τσάτσος αναδημοσίευσε το κείμενο στο βιβλίο του «Αφορισμοί και διαλογισμοί (β’ σειρά)» (Εστία, 2η έκδ. 1970, σελ. 243 κ.ε.)

Γράφει λοιπόν Μενένιος Άπιος στον Ατίλιο Νάβιο συνοπτικά:

Επιστήμονες: Χρυσάφι εκλύει το υποθαλάσσιο ηφαίστειο της Σαντορίνης.

Μπροστά σε ευρήματα που δεν μπορούσαν να φανταστούν βρέθηκαν επιστήμονες που έκαναν έρευνες στη Σαντορίνη.

Για πρώτη φορά αποκαλύφθηκε πως χρυσάφι και σπάνια μέταλλα στρατηγικής σημασίας όπως το αντιμόνιο, σε ποσότητες που προκαλούν έκπληξη, εκλύονται από το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπο που βρίσκεται βορειοανατολικά του νησιού.

Έλληνες επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών που ερεύνησαν τον πυθμένα του ηφαιστείου σε βάθος 500 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, διαπίστωσαν πως....

Το ευρώ πιθανόν να μην υπάρχει σε δέκα χρόνια.

To ευρώ πιθανόν να μην υπάρχει σε δέκα χρόνια, εάν το Παρίσι και το Βερολίνο δεν μπορέσουν να ενισχύσουν τη νομισματική ένωση, δήλωσε ο Γάλλος υποψήφιος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, προσθέτοντας ότι το σημερινό σύστημα ωφέλησε τη Γερμανία εις βάρος των ασθενέστερων κρατών – μελών.

Ο Μακρόν ήταν υπουργός Οικονομίας του Φρανσουά Ολάντ μέχρι την παραίτησή του για να δημιουργήσει τη δική του πολιτική κίνηση και να είναι ανεξάρτητος υποψήφιος στις φετινές προεδρικές εκλογές.

«Η δυσλειτουργία του ευρώ είναι ...

Ή αυτοί, ή εμείς …

Αναζητείται η εθνική κυριαρχία. Τελευταία φορά εθεάθη στο Καστελόριζο, Απρίλιο του 2010.
Ο άνθρωπος φωνάζει από τις αρχές που μας φόρτωσαν τα μνημόνια πως είναι παράνομα αλλά κανείς δεν του δίνει σημασία γιατί δεν τους συμφέρει αυτά που λέει!

Στην Ελλάδα έγινε ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και η χώρα παραδόθηκε άνευ όρων σε καρτέλ οικονομικών συμφερόντων, σε συμφέροντα τρίτων χωρών.


Αποτελεί ταυτόχρονα το ....