Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Πρωτοφανής απώλεια κυριαρχίας...Πρώτη φορά τόση συμφορά...!!!

Του Γιώργου Δελαστίκ
Γροθιά στο στομάχι ο εξάστηλος, πέρα πέρα τίτλος της γαλλικής εφημερίδας «Λε Μοντ» για κάθε Ελληνα: «Μια πρωτόγνωρη στην Ευρώπη απώλεια κυριαρχίας»!

 Μία ακόμη μαχαιριά στον υπότιτλο: «Για να αποφύγει το Grexit, η Αθήνα δέχτηκε να τεθεί υπό κηδεμονία χωρίς προηγούμενο στη ζώνη του ευρώ»! 

Η πικρή αλήθεια είναι πως.....

Μήνυμα Μαξίμου για την ψηφοφορία της Τετάρτης: Με κάτω από 120 βουλευτές πέφτουμε. Ώρα σας καλή και ΑΕΡΑ ΣΤΑ ΠΑΝΙΑ σας ..!!

Ηχηρό μήνυμα προς την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει το Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας της Τετάρτης, όπου θα τεθεί προς ψήφισμα η δεύτερη δέσμη των προαπαιτούμενων για τη συμφωνία με τους δανειστές.

«Αν ο αριθμός των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι......

Νόαμ Τσόμσκι : H Eλλάδα θα διαλυθεί!

destruction
«Η Ευρωπαϊκή Eνωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ ασχολούνται με το να καταστρέψουν την Ελλάδα και υπάρχει σχέδιο για αυτό. Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, και η Ελλάδα από μόνη της έχει πολλά εσωτερικά προβλήματα. 
Αυτά που προτείνει η τρόικα, όμως, κάνει αυτά τα προβλήματα πολύ χειρότερα και αδύνατον να λυθούν.
 Σχεδιάζουν και προτείνουν πολιτικές οι οποίες δεν οδηγούν στην οικονομική ανάπτυξη και στη λύση του προβλήματος και γι’ αυτό όσο προχωρούν τα μέτρα θα φέρνουν λιγότερη ελπίδα και άρα μεγαλύτερη απελπισία στον κόσμο» επισημαίνει ο κορυφαίος αμερικανός διανοητής Νόαμ Τσόμσκι.

Η συνέντευξη του πριν λίγα χρόνια στο ΒΗΜΑ ήταν αποκαλυπτική ενω οι δηλώσεις του στα Ρωσικά μέσα πριν λίγα 24ωρα κρούουν το κώδωνα του κινδύνου σε ότι αφορά τα συνολικά σχέδια της Δύσης.
«Αυτό που ονομάζουν “αγορές”, δεν είναι κάτι ακαθόριστο. Είναι οι μεγάλες τράπεζες σε παγκόσμιο επίπεδο. Γερμανικές, γαλλικές και εμμέσως αμερικανικές τράπεζες. Η τραπεζική κοινότητα, λοιπόν, είναι.....

«Πρόθεση της Ευρώπης να συντρίψει παντελώς την Ελλάδα»

O Μάικλ Χάντσον
Ο καθηγητής οικονομικών, Μάικλ Χάντσον, στο Πανεπιστήμιο του Μισούρι, κρίνει ότι η παραμονή στο ευρώ θα οδηγήσει το Βερολίνο στην επίτευξη του στόχου του που δεν είναι άλλος από το να συντρίψει την Ελλάδα.

Ο Μάικλ Χάντσον θεωρεί ότι καλύτερη επιλογή για το χρέος είναι να προσφύγει η Ελλάδα νομικά στο Διεθνές Δικαστήριο καταγγέλλοντάς το ως απεχθές και στο διάστημα μέχρι να βγει η απόφαση, να προετοιμαστεί για την έξοδο από το ευρώ, καθώς κρίνει ότι η παραμονή σ’ αυτό θα οδηγήσει στην επίτευξη του στόχου του Βερολίνου: να συντρίψει την Ελλάδα.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου πήρε το δάνειο χωρίς να ρωτήσει τους πολίτες. Η Ελλάδα θα έπρεπε να το κυνηγήσει αυτό νομικά. Δηλαδή ότι δεν.....

Οι Γερμανοί ξεθάβουν τον Φαλμεράυερ για να ‘θάψουν’ τους Έλληνες.

ancient
Οι Γερμανοί επανέρχονται στην «καθαρότητα της φυλής» για να χτυπήσουν τους σύγχρονους Έλληνες, με τους αμείλικτους ενδοιασμούς τους για την πορεία της ένωσης των ευρωπαϊκών λαών κάτω υπό την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Έτσι, σε άρθρο του ο δημοσιογράφος Μπέρτολντ Σίβαλντ, γράφει στην γερμανική εφημερίδα «Die Welt», ορμώμενος από την αναφορά του Έλληνα πρωθυπουργού  περί δικαίου και ρήσεων των προγόνων μας,   γράφει ότι....

Στίγκλιτς: "Αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι ο προάγγελος του τι θα γίνει και αλλού"

«Γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια και μάχη για να εφαρμόζονται οικονομικές πολιτικές που θα δώσουν περισσότερη δικαιοσύνη στην κατανομή του πλούτου, απέναντι σε κανόνες που θα διευρύνουν τις αδικίες» επεσήμανε ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος Τζότζεφ Στίγκλιτς, στην ομιλία του, κατά την έναρξη του 16ου Συμποσίου της Σύμης που διοργανώνεται από το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου στην Κέρκυρα, όπου είναι επίτιμος καλεσμένος.
Όπως πρόσθεσε «σήμερα, το πεδίο μάχης, το πεδίο μάχης των ιδεών και της οικονομικής δύναμης, είναι εδώ στην Ελλάδα. Δυστυχώς, το τι συμβαίνει σήμερα...

"Οι Γερμανοί ξανάρχονται"! - Υπό το άγρυπνο βλέμμα του Βερολίνου οι διαπραγματεύσεις.

Το Βερολίνο θα παρακολουθεί πολύ προσεκτικά την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό πρόγραμμα. Αναμένει μάλιστα, ότι θα είναι δύσκολες διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με.....

Φτάνει το παραμύθιασμα με το ευρώ και τη δραχμή....Διαβάστε

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgPivSOpSNdopUOcO1y6EeYUmhruIvzZyiBjDuwvDEjHOv9VXk7ppyfZz4wPss3v7zEdYpjYNzcIHVkteCi4M-04XCU8Qg9KQqlM6_drj7Vkg3E9IyUwzED1ygzboHk4U4kGz7v0d0cmJc/s1600/misi.jpg
Υπάρχει ένας μυστικός φόβος που διακατέχει τους δυνατούς της Ευρώπης. Έχει αφεντικά της πολιτικής που ξαγρυπνούν στις Βρυξέλες. Έχει τραπεζίτες στο Βερολίνο που στριφογυρίζουν εμπύρετοι στα μεταξωτά τους σεντόνια. Έχει ευρωκράτες που παραμιλάνε μέσα στο κόκκινο κρασί τους. 
Ποιος είναι ο φόβος ;
Δεν είναι το ότι εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ οι Έλληνες θα υποφέρουν μία τρομερή οικονομική κατάρρευση. 
Ο φόβος είναι ότι, εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ, η χώρα θα ......επιστρέψει στην ευημερία και τότε και άλλες χώρες θα μπορούσαν να ακολουθήσουν
Υπάρχει ένα διάγραμμα με στοιχεία του ίδιου του ΔΝΤ στον σύνδεσμο Opinion: Europe’s secret fear about Greece – MarketWatch στο οποίο.....

Την Τετάρτη το δεύτερο πακέτο "φορομπηχτικών" μέτρων - Ποια είναι αναλυτικά...ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ Η "ΣΥΜΦΩΝΙΑ"

Με τα ήδη πολύ σκληρά και παράλογα φορολογικά μέτρα των προηγούμενων μνημονιακών ετών οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογουμένων στο Δημόσιο, έφτασαν στο αστρονομικό ποσό των 78,367 δισ. Ευρώ, δηλαδή στο 1/4 του συνόλου του ελληνικού χρέους, αποδεικνύοντας έτσι εν τοις πράγμασι ότι τα νέα μέτρα δεν θα μπορέσουν να υλοποιηθούν καθώς ο ελληνικός λαός αλλά και ο επιχειρηματικός κόσμος δεν έχουν πλέον ουδεμία φοροδοτική ικανότητα.
 
Eκ των πραγμάτων καθίσταται σαφές ότι η "συμφωνία" δεν έχει ίχνος ρεαλισμού.
 
Κατά 500 εκατομμύρια ευρώ αυξήθηκαν τον Ιούνιο, σε σχέση με Μάιο, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογουμένων στο Δημόσιο, φτάνοντας στο ποσό των 78,367 δισ. Ευρώ.
 
Σύμφωνα με.....

Δεν εμπιστεύομαι καθόλου τις τράπεζες και δεν εμπιστεύομαι πια καθόλου την κυβέρνηση και την παρέα της.

Κυβέρνηση που αδιαφόρησε εντελώς για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος το οποίο ζήτησε η ίδια, είναι εντελώς αναξιόπιστη κυβέρνηση.
Louka Katseli
Κανένας αξιοπρεπής πολίτης δεν πρέπει να εμπιστεύεται τις τράπεζες και την κυβέρνηση.
Η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, έκανε έκκληση στους πολίτες να επιστρέψουν τα χρήματα που απέσυραν ή κρατούν στο σπίτι τους στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Η κυρία Κατσέλη -που ήταν .....

ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΕΙΣ , ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ......ΚΥΡΙΟΙ....!!!!

Φιλες και φιλοι παρακολουθω τις τελευταιες μερες παρα πολλες συζητησεις σχετικα με τα μετρα που θα μας επιβληθουν λογω της προσφατης συμφωνιας και θα τα πληρωσει ο λαουτζικος. 

Θα πληρωσουμε ολοι αυξημενο φπα για να μαζεψει χρηματα το κρατος και να τα δωσει στους δανειστες για το χρεος μας. 

Το χρεος αυτο ομως συμφωνα με....