Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Τι ξέρετε για το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων 2015 και τον Αρμαγεδώνα που προβλέπει για εμάς και την πατρίδα μας;

7d13cc638b031f8ce1bae1b0204ae77c_XL
Πόσοι γνωρίζουν το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων 2015, το οποίο κατέθεσε η κυβέρνηση Τσίπρα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δηλαδή είναι …δικής της «ιδιοκτησίας»; 
Λίγοι. Κι ενώ η παράσταση «σκληρή διαπραγμάτευση» συνεχίζεται, αυτός που θέλει να διαπιστώσει ότι η κυβέρνηση έχει πλέον παραιτηθεί από κάθε «κοκκινη γραμμή», από κάθε διαπραγμάτευση με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και της πατρίδας, δεν έχει παρά να βρει αυτό το Πρόγραμμα και να το διαβάσει.
Είναι στα ελληνικά και μπορεί να βρεθεί ολόκληρο στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ....

Θρησκευτικός «πόλεμος» ΗΠΑ-Ρωσίας και στη μέση τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας.

d69fa82cdaab60c380057fac5b41e6c3_L
Πως εμπλέκονται στο ίδιο σενάριο τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας, οι ΗΠΑ και η Ρωσία; Κι όμως στον σύγχρονο “ψυχρό πόλεμο” των δύο υπερδυνάμεων η θρησκεία και η πίστη σε αντιδιαστολή με την αθεϊα παίζει καθοριστικό ρόλο….
Συγκλίνουσες πληροφορίες του ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ αναφέρουν πως μεγάλη ενόχληση επικρατεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για την μεγάλη απήχηση που έχει η Ορθοδοξία στη χώρα μας,αφού την συνδυάζουν με την επιρροή των Ρώσων. 
Το πολυακουσμένο σύνθημα .....

Η κατάρα των Βαλκανίων μας αφορά.. και θα έχει επιπτώσεις σοβαρές στην Ελλάδα!

Το "παιχνίδι" των μεγάλων δυνάμεων στα Βαλκάνια και η Ελληνική απουσία - Ανάλυση Stratfor...

Τα Βαλκάνια ποτέ δεν έμειναν εκτός των σχεδίων όλων των μεγάλων δυνάμεων. 

Οι απόψεις που συχνά πυκνά τα τελευταία χρόνια...
ακούγαμε από διάφορες πηγές περί “αμερικανικής αποχώρησης” και άλλων σχετικών “αναλύσεων” δεν μπορούσαν να σταθούν σε οποιαδήποτε σοβαρή κριτική. 

Η κατάρα των Βαλκανίων ήταν και είναι ότι θα βρίσκονται πάντα σε πρώτο πλάνο.

Μια ανάλυση του αμερικανικού think tank Stratfor, απλά επιβεβαιώνει ότι στα Βαλκάνια γίνεται πάλι “παιχνίδι”. 

Και δεν μπορεί αυτό να μην αφορά και να μην έχει επιπτώσεις σοβαρές στην Ελλάδα. 

Όπως θα διαπιστώσετε η Ελλάδα δεν …υπάρχει πουθενά ως “παίκτης” .

Όπως επισημαίνει η ανάλυση του Stratfor “η Ρωσία, η Τουρκία και η Δύση έχουν ένα κοινό αντίπαλο στα Βαλκάνια: την πολιτική αστάθεια.

Αυτή η λωρίδα γης στη συμβολή των τριών ιστορικών αυτοκρατοριών, μεταξύ της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας έχει γίνει εδώ και καιρό το επίκεντρο του ανταγωνισμού μεταξύ των παγκόσμιων δυνάμεων. 

Είναι μία αρένα αντιπαράθεσης......

Απίστευτο μήνυμα μέσα από την Οδύσσεια!

Άραγε αυτό γιατί δεν μας τα δίδαξαν στο σχολείο;;; 

Διαβάστε το! Αρκούν 2 λεπτά!

Αλλά μπορεί να το σκέπτεστε για πολύ περισσότερο....

Είναι πολύ σημαντικό, αυτές τις κρίσιμες ώρες, να ρίξουμε μια ματιά στα ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ και να διδαχτούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, από το πνεύμα του Οδυσσέα.

ΔΗΛΑΔΗ: Να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να ελέγξουμε την παρόρμηση να έχουμε τις αισθήσεις μας και τις αντέννες μας ΑΝΟΙΧΤΕΣ και να μην παρασυρθούμε από την οργή και το μένος που μας διακατέχει, ώστε να γίνουμε βορρά, στους σύγχρονους “μνηστήρες”.

Όταν ο Οδυσσέας φτάνει στην Ιθάκη, η μεγίστη επιθυμία του είναι ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ, τον κόσμο που του έκλεψαν

Παρά την μεγάλη του λαχτάρα, διατηρεί την ανωνυμία του και μεταμορφωμένος σε ζητιάνο από την ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ, πηγαίνει στο παλάτι ώστε να ελέγξει......

Να γιατί η χώρα που ονειρεύεσαι, δεν χωρά ούτε ως σκιά του εαυτού της στη φυλακή που διαχειρίζονται μισθωμένα ανδρείκελα!

Η κρίση και τα εφιαλτικά της συνεπακόλουθα, δεν υπήρξε απλά ένα αδίστακτο αλεστήρι μέσα στο οποίο συνθλίβονται πατρίδες, αξιοπρέπεια, ζωές, ελπίδα, οράματα και προσδοκία των ανθρώπων...


Στα χρόνια της κρίσης, κατέρρευσαν πριν απ όλα τρεις θεμελιακές αυταπάτες, που αν κάποιοι πασχίζουν να τις συντηρούν ως αξιώματα, ο λόγος που το κάνουν είναι για να διατηρήσουν τις κοινωνίες σε απόλυτη παράλυση, ανίκανες να συνειδητοποιήσουν το πραγματικό μέγεθος της δυναμικής τους ως παράγοντα και καταλύτη θεμελιακών πολιτικών ανατροπών.

Πρώτη αυταπάτη: Είναι η αντίληψη πως το ξεπέρασμα της κρίσης, θα δρομολογηθεί από τους χορογράφους που τη δημιούργησαν και από το ίδιο το σύστημα που την τροφοδοτεί. Χωρίς καταστροφή πλούτου, χωρίς την απόλυτη συμπίεση των συντελεστών που .....

Προσοχή, να μην πάει η Ελλάδα στα «βράχια»!

Το καθεστώς των ντόπιων και ξένων ολιγαρχών - νταβατζήδων, μας τρομοκρατεί συνεχώς πως αν δεν υπογράψουμε αυτά που διατάζουν οι δανειστές, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει και θα πάει στα «βράχια».

 Μην ανησυχείτε και μην μασάτε, η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να χρεοκοπήσει.

Και δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει, για τον απλούστατο λόγο,
ότι ......

Πικετί: Γιατί αρνούμαστε στην Ελλάδα τη λύση που έσωσε τη Γερμανία το 1953;

Αμηχανία προκάλεσε ο διάσημος οικονομολόγος Τομάς Πικετί κατά τη διάρκεια βράβευσής του στο Βερολίνο, όταν πρότεινε διαγραφή του ελληνικού χρέους, υπενθυμίζοντας τη διαγραφή του γερμανικού χρέους μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Πικετί παρευρέθη στο Βερολίνο σε εκδήλωση για τη βράβευσή του με
το Βραβείο Πολιτικού Βιβλίου από το ίδρυμα Φρίντριχ Έμπερτ, στην οποία ήταν παρών και ο δήμαρχος του Αμβούργου και σημαίνον στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών Όλαφ Σολτς. Και δεν άργησε να ρίξει τη «βόμβα».

Όπως ανέφερε, η Μεγάλη Βρετανία μετά τους Ναπολεόντειους Πολέμους και η Γερμανία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είχαν μεγαλύτερο χρέος από αυτό που έχει σήμερα η Ελλάδα, που ξεπερνούσε το 200% του ΑΕΠ. Πώς ξεπλήρωσαν τα χρέη τους; 

Η μεν Βρετανία τα κατάφερε με μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα – αλλά στην πρόσφορη περίοδο της βιομηχανικής επανάστασης, και ακόμα κι έτσι της πήρε σχεδόν ......

Υποσκάπτεται η θέση στα Βαλκάνια των ελληνικών τραπεζών.


Υποσκάπτεται μεθοδικά από την ΕΕ η θέση των ελληνικών τραπεζών στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των βαλκανικών κρατών. Με παρότρυνση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Εποπτείας της ΕΚΤ, οι κεντρικές τράπεζες της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, της Αλβανίας, της Σερβίας, της ΠΓΔΜ, αλλά ακόμη και της Τουρκίας και της Κύπρου αποφάσισαν να διατάξουν τις θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών που δραστηριοποιούνται στις αντίστοιχες χώρες να μηδενίσουν κυριολεκτικά την κατοχή τους σε ομόλογα ή έντοκα γραμμάτια του ελληνικού κράτους! 

Επιπροσθέτως, να μη διατηρούν καταθέσεις σε ελληνικές τράπεζες, να μη
δανειοδοτούν ελληνικές επιχειρήσεις ή Ελληνες ιδιώτες κ.λπ. 

Το πρόσχημα με το οποίο υπέδειξε αυτά τα μέτρα η ΕΚΤ προς τις κεντρικές τράπεζες των Βαλκανίων ήταν .....

Ή εμείς θα διαγράψουμε το χρέος ή το χρέος θα διαγράψει εμάς.

Είναι μία απλή μαθηματική αλήθεια. Τα δανεικά δεν σβήνουν με νέα δανεικά. Κάθε νέα δανεικά, όχι μόνο διατηρούν το χρέος ακέραιο, αλλά το αυξάνουν και από πάνω κατά το επιτόκιο δανεισμού.

Για να μπορέσουμε να μειώσουμε αυτό το τεράστιο (σε σχέση με το ΑΕΠ) χρέος με φυσιολογικό τρόπο, θα πρέπει
εμείς οι Έλληνες να κάνουμε τέτοια .....