Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Θα δεχόμαστε ακόμα τους οδοδείκτες τους ;


Καπετάν Κέφαλος

Το είπαμε. Ο Ελληνας πολίτης έδειξε, ειδικά στις τελευταίες Εθνικές εκλογές,ότι αντί να ξυπνήσει από τον 38ετή του λήθαργο,σηκώθηκε όρθιος και άρχισε να υπνοβατεί μουρμουρίζοντας διάφορα ακαταλαβίστικα σαν και κείνα που ξεστόμιζαν από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης οι διάφοροι μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί καραγκιόζηδες της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Που να καταλάβει ο έρμος, ο από χρόνια παραδομένος στην πλύση εγκεφάλου της Νέας Εποχής, ότι όλοι,ή σχεδόν όλοι οι "οδοδείκτες" περνούσαν σύριζα από .....

Παγκόσμια αγορά ακινήτων.


Οι τιμές έχουν αυξηθεί σε επίπεδα ρεκόρ, με εξαίρεση ορισμένες αδύναμες χώρες της Ευρώπης – γεγονός που οφείλει να προβληματίσει τους Έλληνες ιδιοκτήτες, οι οποίοι κινδυνεύουν με κατάσχεση των σπιτιών τους από τους διεθνείς τοκογλύφους
(To άρθρο αποτελείται από 2 Σελίδες)
Η Ελλάδα ευρίσκεται σε εμπόλεμη ζώνη, στην πρώτη γραμμή του πολέμου – ενώ δυστυχώς κανένας Έλληνας δεν μπορεί ή δεν θέλει, λόγω δειλίας ίσως, να το συνειδητοποιήσει.
Αυτός που λόγω έλλειψης θάρρους δεν πολεμάει, όταν τα ξένα στρατεύματα εισβάλλουν στη χώρα του, επιλέγοντας τις «ατέρμονες» συζητήσεις, τα κενά παράπονα, τους συμβιβασμούς και την παρακολούθηση της εισβολής από την τηλεόραση, καθισμένος στον καναπέ του, χάνει την ελευθερία του, την πατρίδα του, το σπίτι του, τα παιδιά του και όλα του τα περιουσιακά στοιχεία – είτε το καταλαβαίνει, είτε όχι”.   
Τα παράπονα σχετικά με τις «ληστρικές μεθόδους» των εισπρακτικών εταιρειών στην Ελλάδα αυξάνονται – χωρίς να συνειδητοποιεί κανείς ότι, είναι το ....

THE WINNER TAKES IT ALL...

Ζούμε στη χώρα του παράλογου. Αυτό είναι γνωστό σε όλους. 

Αλήθεια και ψέμα. Αποδεχτό ίσως από λίγους, ίσως από πολλούς. 

Ίσως από εκείνους που τους βολεύει.

Ίσως κι από εκείνους που είναι αδιάφοροι για το παράλογο. 

Ίσως και από εκείνους που μάχονται ενάντια σε αυτό. 

Παράλογα όλα. Μπερδεμένα με δόσεις προπαγάνδας, αέναης βλακείας, ραθυμίας, θεωρίας, συμπόνιας, δημοσιογραφίας, δημοκρατίας, αλληλεγγύης, ταξικής πάλης, μαζικοποίησης, σύμπνοιας, γλειψίματος και άλλων ουσιαστικών, που όμως δεν είναι ουσιαστικά. 

Ωστόσο, το κερασάκι της ελληνικής τούρτας είναι οι  γερές δόσεις πολιτικής της. Κι αυτό είναι το ουσιαστικό. Ουσιαστικό για τη διαβίωση και την επιβίωσή μας.

Γιατί αυτό που δεν έλειψε ποτέ από τούτη τη χώρα είναι η πολιτική της. Άλλωστε, εμείς οι απλοί «πολίτες», είμαστε....

Άδειασε τον Ερντογάν ο Σέρβος πρόεδρος, ενώ εμείς… αγκαλιές ...!!!

Που να συγκρίνεις αντίδραση της ελληνικής και της σερβικής πλευράς. Εμείς με τις γνωστές πολιτικώς ορθές ανακοινώσεις του υπουργείου Εξωτερικών και οι Σέρβοι χωρίς πολλά λόγια περνούν στην πράξη…
Η σερβική αντίδραση στις δηλώσεις Ερντογάν ότι… όλα είναι Τουρκία στα Βαλκάνια, βάζοντας μέσα Θράκη και Κοσσυφοπέδιο, ήταν αρχικά να του ζητηθεί να ανακαλέσει.
Δεν το έκανε και αυτομάτως«πήγε περίπατο» η κοινή διάσκεψη Σερβίας – Τουρκίας και Βοσνίας – Ερζεγοβίνης.
Τι θα ήταν αντίστοιχο: Να του πει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ...

H νέα γερμανική κυβέρνηση: Σόιμπλε στο Οικονομικών-Υπερυπουργός ο Γκάμπριελ.

H νέα γερμανική κυβέρνηση: Σόιμπλε στο Οικονομικών-Υπερυπουργός ο Γκάμπριελ


Έχουν ήδη διαρρεύσει τα ονόματα των μελών της  - Το απόγευμα το αποτέλεσμα του εσωκομματικού δημοψηφίσματος των Σοσιαλδημοκρατών που θα κρίνει τη συμμετοχή τους
Πριν ακόμη ανακοινωθεί το αποτέλεσμα του εσωκομματικού δημοψηφίσματος των Σοσιαλδημοκρατών, από το οποίο θα κριθεί η συμμετοχή τους στην κυβέρνηση Μέρκελ, διέρρευσαν ήδη τα ονόματα ....

Off shore εταιρείες: 6 δισ. ευρώ το χρόνο χάνουν τα δημόσια ταμεία....

Διεθνής νομότυπη διαπλοκή με στόχο τη φοροαποφυγή και την απόκρυψη εσόδων – Αν είχε αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, η χώρα δεν θα είχε χρεοκοπήσει σε αυτό το βαθμό.

Την ώρα που η κυβέρνηση κάνει παζάρια με την τρόικα για τα «κόκκινα» δάνεια των νοικοκυριών και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και αναζητούνται πρόσθετοι πόροι για κλείσει το δημοσιονομικό κενό του 1,3 δισ. –κατά την κυβέρνηση, 2 δισ. κατά την τρόικα- μία έκθεση που δείχνει πού βρίσκονται τα λεφτά που όντως υπάρχουν, μένει αναξιοποίητη στα συρτάρια, όπως ακριβώς και η λίστα Λαγκάρντ.

Πρόκειται για την «Έκθεση πεπραγμένων 2012-2013» του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Γιώργου Σούρλα. 

Στην έκθεση αναλύονται .....

Καταρρέει και ο μύθος των εξαγωγών...

Του Μάκη Ντόβολου

Άλλος ένας προπαγανδιστικός μύθος, αυτός της δημιουργίας εξωστρεφούς μοντέλου ανάπτυξης μέσω της υιοθέτησης της πολιτικής της εσωτερικής υποτίμησης, καταρρέει τους τελευταίους μήνες μπροστά στα έντρομα μάτια κυβέρνησης και τρόικας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, το εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2013 η αξία των εξαγωγών αγαθών, χωρίς τα πετρελαιοειδή, παρουσίασε μείωση κατά 287,8 εκατ. ευρώ ή 2,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012. 


Αν συμπεριλάβουμε τα πετρελαιοειδή, τότε η συνολική αξία των εξαγωγών παρουσιάζει αύξηση κατά 5% αλλά είναι ιδιαίτερα εμφανής η σημαντική επιβράδυνση στους ρυθμούς ανόδου του εξαγωγικού εμπορίου της χώρας, αν υπολογίσουμε ότι το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2012 η ετήσια αύξηση των εξαγωγών είχε ανέλθει ....

Στην Καλαμάτα διώχνουν το ευρώ.. Δείτε Πως..!!



Σε ανέργους, επαγγελματίες, άπορους, οργανισμούς, εταιρείες, εθελοντές, δηλαδή στους πάντες απευθύνεται η λεγόμενηΤράπεζα Χρόνου, μια κοινωνική δομή που προωθεί τον εθελοντισμό στην Καλαμάτα.Τα μέλη της Τράπεζας Χρόνου μέσω ενός ειδικά διαμορφωμένου ιστότοπου θα μπορούν να δηλώνουν την πρόθεση τους να ανταλλάξουν μεταξύ τους υπηρεσίες και προϊόντα που μπορούν να προσφέρουν, και θα πιστώνονται με μονάδες εναλλακτικού συστήματος (μονάδα χρόνου, Τ.Ε.Μ.).

Τα Τ.Ε.Μ. (Τοπική Εναλλακτική Μονάδα) είναι ...

Οι Ισλανδοί φυλακίζουν τους τραπεζίτες τους και εμείς ενώ έχουμε το 90% των μετοχών των τραπεζών ,τους αφήνουμε ακόμα το managment....!!!

Σε ποινή φυλάκισης τριών έως πέντε ετών καταδικάστηκαν από την ισλανδική Δικαιοσύνη τέσσερις πρώην διευθυντές της τράπεζας Kaupthing, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για απόκρυψη του γεγονότος ότι επενδυτής από το Κατάρ αγόρασε μερίδιο στο ίδρυμα με χρήματα που δανείστηκε -παράνομα- από την ίδια την τράπεζα εν μέσω της οικονομικής κρίσης του 2008.

Η τράπεζα Kaupthing κατέρρευσε το ίδιο έτος υπό το βάρος τεράστιων χρεών. 


Ήταν την εποχή εκείνη η μεγαλύτερη τράπεζα της Ισλανδίας.


Οι καταδικασθέντες είναι ο πρώην γενικός διευθυντής του τραπεζικού ιδρύματος....

"Πού πας καραβάκι με τέτοιο καιρό";

Ένα καραβάκι για την Ελλαδίτσα...

Αυτό είναι το λογότυπο της ελληνικής προεδρίας τής Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014. 


Κόστισε κάτι παραπάνω από εκατόν δέκα χιλιάρικα (μαζί με τα βιντεάκια τής παρουσίασης) αλλά χαλάλι του. Γλύκα είναι.

Υποτίθεται ότι αυτό που βλέπουμε είναι ένα καραβάκι. 


Για την ακρίβεια, ένα ιστιοφόρο. Προσωπικά, κάτι σε... καρυδότσουφλο μου κάνει αλλά, βεβαίως, εγώ δεν είμαι το μέτρο, καθ' ότι άσχετος περί την τέχνη. 

Δυστυχώς, με χαρακτηρίζει πεζότητα. Τέτοια πεζότητα, ώστε σκέφτομαι πως πρόκειται για το ακριβότερο ιστιοφόρο τής αγοράς, αφού με τα μισά λεφτά βρίσκεις εκεί έξω κάτι κουκλιά που σου τρέχουνε τα σάλια.

Όπως και νά 'χει, όμως, έχω μια εύλογη απορία. 


Από πού κι ως πού γίνεται σήμα μιας ενωμένης Ευρώπης ένα καράβι; 

Και, μάλιστα, σε περίοδο βαθύτατης καπιταλιστικής κρίσης; Δεν φοβήθηκαν οι εμπνευστές του ότι μπορεί να εκληφθεί ως νόημά του το λαϊκό στιχάκι "πού πας καραβάκι με τέτοιο καιρό"; Νά 'ταν κανα υπερωκεάνιο, να πω καλά. 

Μα ιστιοφόρο; Ιστιοφόρο την ώρα που οι ευρωπαϊκές -όπως και οι παγκόσμιες- οικονομίες καταποντίζονται; 

Ιστιοφόρο με τους λαούς να βουλιάζουν; Μου φαίνεται ότι κάποιοι μας ειρωνεύονται χοντρά.

Προσκύνησε τον Νταβούτογλου και επιβεβαίωσε το πραγματικό του όνομα (Τούρκογλου) ο Βενιζέλος.

Ο Τούρκογλου και το συνεταιράκι του Σαμαράς τα δίνουν όλα στους τούρκους, προδίδοντας την Πατρίδα, την Ιστορία και τον Ελληνικό Λαό. 

Η Χρυσή Αυγή απαντά στους τουρκοπροσκυνημένους του μνημονίου με την αυριανή μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο παράνομο τζαμί και 
την νέα τουρκοκρατία. 


Όλοι αύριο ....

Ο Καμμένος για τις δηλώσεις Βενιζέλου-Νταβούτογλου.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση αναφορικά με τις κοινές δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου- Αχμέτ Νταβούτογλου.

Στην ανακοίνωσή του ο Πάνος Καμμένος αναφέρει:

«Η απάντηση ενός Έλληνα υπουργού Εξωτερικών θα έπρεπε ...

Μήπως είμαστε ΒΑΡΒΑΡΟΙ κατά βάθος και δεχόμαστε «δοτούς» και ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ να μας ποδηγετούν, σαν κάτι φυσικό και τελεσίδικο, άνωθεν δοσμένο;

Από τις 6-5-2010 στη χώρα έγινε πραξικόπημα !Καταλύθηκε ουσιαστικά κάθε έννομη τάξη καταλύθηκε το δίκιο! Ζούμε την απόλυτη ανομία και κατάρρευση!

Ξοδεύτηκαν αμύθητα ποσά ,για να λουφάξουμε με θεωρίες συνομωσίας, εξωπλανητικές εισβολές.


και μάχες, φωτισμένους άνωθεν σωτήρες ή αντίχριστους κι άλλα φαιδρά και παιδαριώδη! Κάτι έξω από εμάς μας «σώζει»! 


Ο τέλειος παραλογισμός, η τέλεια ανοησία κι ο αποπροσανατολισμός… Δε γίνεται λόγος πουθενά για το στοιχειώδες ,

ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΒΑΘΙΑ ΗΘΙΚΟ! 

Όποια άλλη στάση είναι στρουθοκαμηλισμός! 

ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥ!

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ή ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΣ;

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ή ΔΟΥΛΟΣ!

Ζούμε τον άκρατο φασισμό, με όλα τα κόμματα να παίζουν το ίδιο παιχνίδι της συναλλαγής και της απάτης, ψελλίζοντας μισές αλήθειες και μη προσφέροντας τίποτα στην πράξη!


 Κι όπως λέει ο λαός .....

ΟΠΩΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΤΟ 1918 ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΤΣΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ...!!!

Του Περικλή Αθανασόπουλου

(Τα στοιχεία είναι παρμένα από τον ΗΜΕΡΟΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ για την σύναψη και υπογραφή της ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΩΝ ΣΕΒΡΩΝ 1918-1922)

Ξέρετε ότι,

Τον Οκτώβριο του 1918 οι ημέτερες συμμαχικές δυνάμεις υποχρέωσαν την τότε Σοβιετική Κυβέρνηση να παραιτηθεί από τα χρέη της Ελλάδας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας προς την Τσαρική Ρωσία.

Ξέρετε ότι,

ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΚΑΘΙΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΠΡΕΣΒΗ Ο Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ.


Ο Πρόεδρος των "Ανεξαρτήτων Ελλήνων" Πάνος Καμμένος που παραβρέθηκε στις σημερινές επετειακές εκδηλώσεις των 70 χρόνων από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα εξέφρασε την άρνησή του να παρακαθίσει στο ίδιο στο ίδιο τραπέζι με τον Γερμανό Πρέσβη Βόλφγκανκ Ντολτ στη διάρκεια της δεξίωσης που ακολούθησε θέλοντας να δείξει την δυσφορία του προς την γερμανική αντιπροσωπία για το θέμα των αποζημιώσεων αλλά ...

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ-ΤΑ ΜΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ''ΑΠΟΒΑΣΗ'' ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ.

1fb3ec0e38a8b513bfa172bca5a10be8_XL

Πανηγυρίζουν οι τουρκικές εφημερίδες για την αγορά του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του ΑΣΤΕΡΑΣ στη Βουλιαγμένη από κονσόρτσιουμ στο οποίο συμμετέχουν η εταιρία Ντογούς του Τούρκου επιχειρηματία Σαχένκ μαζί με Άραβες εταίρους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιοι, όπως η εφημερίδα «Vatan» χρησιμοποιούν και την λέξη «απόβαση»:
«Δεύτερη απόβαση του Σαχένκ στην Ελλάδα»!, αφού μεταξύ άλλων....

ΓΕΡΜΑΝΙΑ:ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!!!


(του Λεωνίδα Βατικιώτη)
Τέλος καλό, όλα καλά άραγε μετά την συμφωνία των Σοσιαλδημοκρατών και της Δεξιάς επάνω στο κείμενο έκτασης 185 σελίδων με τίτλο "Διαμορφώνοντας το μέλλον της Γερμανίας", που αποτελεί την βάση για την κυβέρνηση συμμαχίας; 
Για την ίδια την Γερμανία κι ειδικότερα για τα κόμματα που θα μοιραστούν την εξουσία ναι, για την υπόλοιπη Ευρώπη όχι! 
Η νέα κυβέρνηση συνασπισμού μόνο δεινά θα προκαλέσει.
Αν και το κείμενο που αποτελεί την βάση συμφωνίας για την τρίτη θητεία της Μέρκελ στην καγκελαρία μένει να εγκριθεί από τα 475.000 μέλη του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος που θα ψηφίσουν σε εσωκομματικό δημοψήφισμα στις 15 Δεκεμβρίου, έτσι ώστε να ανοίξει και επίσημα ο δρόμος για να αναλάβει τα καθήκοντά της η Μέρκελ στις 17 Δεκεμβρίου, στην πραγματικότητα καμία έκπληξη .....

Προληπτικές κατασχέσεις κινητής-ακίνητης περιουσίας ακόμα και για μη ληξιπρόθεσμα χρέη.

Το νέο… «φρούτο» του πολυνομοσχεδίου είναι η διάταξη που προβλέπει ότι ακόμα και πριν καταστεί ληξιπρόθεσμη μια οφειλή, θα μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να προβαίνει χωρίς δικαστική απόφαση σε συντηρητική κατάσχεση κινητής και ακίνητης περιουσίας! 

Η διάταξη, που συμπεριλήφθηκε στο πολυνομοσχέδιο του Φόρου Ακινήτων, θα ενεργοποιείται σε επείγουσες περιπτώσεις για τη διασφάλιση της είσπραξης των οφειλόμενων φόρων, αν και θα πρέπει να Υπουργική Απόφαση ή εγκύκλιο να οριστεί ποιες περιπτώσεις χαρακτηρίζονται «επείγουσες». 

Πιο στενός γίνεται, επίσης, ο κλοιός για όσους εκδίδουν ή λαμβάνουν εικονικά τιμολόγια αξίας άνω των 150.000 ευρώ, καθώς το υπουργείο Οικονομικών αφενός δεν θα χορηγεί έγγραφα που απαιτούνται για τη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων, αφετέρου....

Δεν γίνεται τέτοια αθωότητα!

Δεν υπάρχει πιά καμία δικαιολογία αθωότητας! Δεν μπορούμε να είμαστε αθώοι! Δεν δικαιούμαστε!

Ούτε ως άτομα, ούτε ως λαός, ούτε ως πολιτικοί, ως τίποτα!

Δεν μπορούμε να ζούμε σε ροζ συννεφάκια. Δεν μπορούμε να μην βλέπουμε πέρα απ' την μύτη μας. Δεν μπορούμε να κρύβουμε το κεφάλι στην άμμο!


Δεν γίνεται να μην βλέπουμε τον όλεθρο. Δεν γίνεται να μην θέλουμε να τον δούμε!


Δεν γίνεται να χαζογελάμε.


Δεν είναι δυνατόν, αυτοί να συζητούν για ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ,κι εμείς να στέλνουμε χαρούμενες κάρτες ο ένας στον άλλο για ''Καλές Γιορτές'', κι ''Ευτυχισμένο το Νέο Έτος''!

Δεν μπορούμε αυτοί να μεθοδεύουν εισβολές στα σπίτια μας...