Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Επιδημία η μεταφορά έδρας των Ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό. Θα υποστείτε μποϋκοτάζ ανθέλληνες ...

Αρκετές ελληνικές επιχειρήσεις επιθυμούν «απεγνωσμένα» να μεταφέρουν τις έδρες τους οπουδήποτε άλλου εκτός των ελληνικών συνόρων. Όπως σημειώνουν αναλυτές, αλλά και ομογενείς, τα capital controls ήταν η κορυφή του παγόβουνου.
Ακόμη και πριν όμως από την εφαρμογή των capital controls οι ελληνικές επιχειρήσεις μετέφεραν την έδρα τους στο εξωτερικό. Πλέον το φαινόμενο έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας σύμφωνα με τους ειδικούς, ενώ χαρακτηριστικό του κλίματος είναι ότι ......

Θράσος: Οι Γερμανοί θέλουν να χάσουμε την εθνική μας κυριαρχία και με νόμο!

Με τον πλέον επίσημο τρόπο επιδιώκουν οι Γερμανοί να χάσει η Ελλάδα την εθνική της κυριαρχία, αλλά και γενικότερα να υποδουλώσουν όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.
Ήδη τα» γερμανικά παπαγαλάκια» του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας (IW), προτείνουν να υπάρξει ένα νέο πτωχευτικό δίκαιο για τα κράτη αυτή τη φορά που να προβλέπει ευθέως ότι μια χώρα που πτωχεύει χάνει την εθνική της κυριαρχία.
«Χρειαζόμαστε ένα πτωχευτικό δίκαιο ειδικά για κράτη, επειδή η περίπτωση της Ελλάδας έδειξε ότι δεν υπάρχει μια αξιόπιστη διαδικασία, δηλώνει σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle o Γιούργκεν Μάτες από το Ινστιτούτο Γερμανικής Οικονομίας (IW) υπογραμμίζοντας τη σημασία μιας τέτοιας διαδικασίας:
«Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν ....

Το μεγάλο φαγοπότι: Πώς οι ξένοι εξαγοράζουν «μπιρ παρά» τράπεζες και βιομηχανίες.

Σε ένα πρωτοφανές «ριφιφί» εξελίχθηκε η υπόθεση του χρηματιστηρίου, από τη Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη. Μετά από πέντε εβδομάδες «αποχής», όπου το χρηματιστήριο παρέμενε κλειστό, το άνοιγμα του τη Δευτέρα σηματοδότησε και μια πρωτοφανή καθίζηση, η οποία συνεχίστηκε μέχρι και χτες... 
trapezites_imerodromos
Όμως, χτες, κάτι άλλαξε… Οι τραπεζικές μετοχές που είχαν κατακρυμνιστεί, άρχισαν ξαφνικά να επιστρέφουν δυναμικά. Τι συνέβη; Τι ήταν αυτό που...
άλλαξε και μέσα σε μια μόλις μέρα επανήλθε η «αισιοδοξία» στο ΧΑ; 
Αυτό που άλλαξε είναι μετοχική σύνθεση στο τραπεζικό κεφάλαιο με τη δυναμική είσοδο ξένων παιχτών. 
Συγκεκριμένα, ξένοι μεγαλοεπενδυτές και τραπεζικοί κολοσσοί, όπως η Goldman Sachs και η HSBC, μπήκαν .....

Στα κοράκια για κλιμάκωση των εκβιασμών και των ανεξέλεγκτων πλειστηριασμών.....

Βορά στα κοράκια των funds θέλουν οι δανειστές τα «κόκκινα» δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων, απορρίπτοντας ακόμα και αυτήν την επιζήμια για τους φορολογούμενος πρόταση της κυβέρνησης για τη διαχείρισή των "κόκκινων" δανείων από φορέα στον οποίο θα συμμετείχαν  το δημόσιο και ιδιωτικά κεφάλαια...
Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ
Το σχέδιο για τη σύσταση εξειδικευμένης κρατικής εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων (Asset Management Company ή SPV-όχημα ειδικού σκοπού), παρ' ότι επιζήμιο για τους πολίτες,  δεν γίνεται αποδεκτό από τους "θεσμούς", οι οποίοι -κυρίως το ευρωπαϊκό τους σκέλος- επιμένουν να...
ανοίξει πλέον διάπλατα ο δρόμος για απευθείας πωλήσεις δανείων από τις τράπεζες στους περιβόητους «επενδυτές της μιζέριας» -τα λεγόμενα distress funds- που εδώ και χρόνια πολιορκούν τις τράπεζες για να αποκτήσουν έναντι πινακίου φακής σπίτια, ξενοδοχεία και επιχειρήσεις.
Παρότι η συζήτηση μεταξύ της κυβέρνησης και του κουαρτέτου των δανειστών βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και αναμένεται να κορυφωθεί την Παρασκευή (7/8), οι δανειστές δεν αναμένεται να κάνουν βήματα πίσω από την πρότασή τους να υιοθετηθεί στην Ελλάδα το μοντέλο της «εντός ισολογισμού» αντιμετώπισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Δηλαδή της ενεργητικής διαχείρισής τους από τις ίδιες τις τράπεζες, ώστε αφού γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις στο θεσμικό πλαίσιο, να μπορούν να πωλούν πακέτα μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών, καταναλωτικών ή επιχειρηματικών δανείων απευθείας σε ιδιωτικά funds με στόχο να εξυγιάνουν τους ισολογισμούς τους.
Πρόκειται λίγο-πολύ για το ίδιο μοντέλο που είχε υιοθετήσει και η προηγούμενη κυβέρνηση κατά τις διαπραγματεύσεις με την τότε τρόικα, και το οποίο εφόσον υιοθετηθεί, θα αναβιώσει προσπάθειες εμπορίας «κόκκινων» δανείων όπως αυτές που είχαν επιχειρήσει πέρυσι η Alpha Bank με την Aktua και η Πειραιώς με την KKR, και θα ανοίξει τον δρόμο σε μαζικές εκποιήσεις και πλειστηριασμούς ακινήτων.
Με βάση αυτό το μοντέλο είχε .....

Η Σαββαΐδου «Πάγωσε» φοροπρόστιμο-μαμούθ 78 εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρία κατηγορούμενη για τοκογλυφία

Αντιμέτωποι με κατηγορίες για «σύσταση συμμορίας» βρίσκονται οι εφοριακοί που διενήργησαν εξονυχιστικό φορολογικό έλεγχο και επέβαλαν πρόστιμα-μαμούθ συνολικού ύψους 78 εκατ. ευρώ για έκδοση και λήψη εικονικών τιμολογίων στην εταιρεία GENNET που εμπλέκεται σε πολύ γνωστή υπόθεση τοκογλυφίας.

Ταυτόχρονα, η διαδικασία του φορολογικού ελέγχου της συγκεκριμένης εταιρείας παραμένει ανολοκλήρωτη εδώ και 2,5 περίπου χρόνια, εξαιτίας ενεργειών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, με συνέπεια να καθίσταται προς το παρόν αδύνατη η βεβαίωση και η είσπραξη του συνόλου των προστίμων ύψους 78 εκατ. ευρώ, αλλά και να μην είναι δυνατό να προσδιοριστούν οι επιπλέον φόροι εισοδήματος και ΦΠΑ που πρέπει η εταιρεία αυτή να πληρώσει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μια κρίσιμη απόφαση επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών, από την οποία εξαρτώνται η ολοκλήρωση του φορολογικού ελέγχου στη συγκεκριμένη εταιρεία και ο καταλογισμός πρόσθετων φόρων εισοδήματος, ΦΠΑ, προσαυξήσεων και προστίμων για μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή εκκρεμεί προς έκδοση από τον Μάρτιο του 2013! Επιπλέον, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Αικ. Σαββαϊδου τον Δεκέμβριο του 2014 (και ενώ η υπόθεση εκκρεμούσε στα διοικητικά δικαστήρια μετά από προσφυγή της εταιρείας) απεδέχθη αίτημα της εταιρείας να ξαναελεγχθεί από την αρχή!
Τα εμπόδια που ......

Για γερά νεύρα!

Μη βαρέσετε το κεφάλι σας στον τοίχο !

… Κουνήστε το μόνο για να συνειδητοποιήσετε αυτά που θα ακούσετε/διαβάσετε !
Η «ενημέρωση» από τον Μάρδα για τις συμφορές που θα μας βρούν αν βγούμε από το ευρώ και πάμε σε εθνικό νόμισμα και η γελοιοποίησή του (Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και καθηγητής πανεπιστημίου, παρακαλώ !!!!) σε κείμενο από οικονομολόγο και σε βίντεοαπό μη-ειδικό – από συνειδητό πολίτη που φρόντισε να ενημερωθεί και να μάθει τι συμβαίνει αντί να επαφίεται στην προπαγάνδα των πουλημένων βρωμοκάναλων (άρα θα τον καταλάβετε χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια).

Όταν τα δείτε, παρακαλώ να μου γράψετε πώς αισθανθήκατε (κάνω στατιστική). Εγώ πάντως αισθάνθηκα ΟΡΓΗ (όχι ότι δεν είχα ιδέα για το θέμα-κάτι έχω πάρει χαμπάρι τόσον καιρό που ασχολούμαι με την κατάσταση της Ελλάδας- αλλά δεν είχα ακούσει την προπαγάνδα του, μια και έχω...

ΒΟΜΒΑ: Εγκαταλείπουν την Ελλάδα οι ακτοπλοϊκές εταιρείες…

aktoploikes
Σε αναζήτηση αγορών στο εξωτερικό βρίσκονται οι ελληνικές ακτοπλοϊκές εταιρείες. Όπως υπογραμμίζει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ναυτιλιακής χρηματοδότησης XRTC Γιώργος Ξηραδάκης, η πορεία της ελληνικής ακτοπλοΐας αυτή τη στιγμή εξαρτάται πάρα πολύ από την εξομάλυνση και σταθεροποίηση της κατάστασης στην ελληνική οικονομία.
Παράλληλα υπογραμμίζει ότι όλοι εκεί που ήλπιζαν ότι τα βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα του 2014 θα ακολουθούσαν μία καλύτερη χρονιά για την απόσβεση των ζημιών προηγούμενων ετών, αφού πλέον δεν υφίσταται ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών και οι τιμές του πετρελαίου ήταν πολύ χαμηλές, οι πολιτικές εξελίξεις, το δημοψήφισμα, τα capital controls, αλλά και οι αβέβαιες πολιτικές εξελίξεις με το ενδεχόμενο πιθανότητας εκλογών, δημιουργούν κλίμα αβεβαιότητας στον κλάδο και στροφή προς ξένες αγορές.
Οι εταιρείες

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση .....

Τέλος οι καλλιέργειες από τους αγρότες με απόφαση του Eurogroup.

Με απόφαση Eurogrop και με πρωταγωνιστές από την Ελληνική πλευρά τον σημερινό πρόεδρο της ΤτΕ και τότε υπουργό οικονομικών και τον συνήθη ύποπτο, Γερμανό Υπουργό οικονομικών και πρόεδρο της Γερμανικής τράπεζας WfW Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Σε εννέα χρόνια από τώρα θα υπάρχουν μόνο τέσσερις εταιρείες, που θα αναλαμβάνουν την καλλιέργεια, παραγωγή, επεξεργασία των αγροτικών προϊόντων, τα οποία θα διοχετεύουν σε μία μόνο εταιρεία, με σκοπό να τα εξάγει, εξουδετερώνοντας κάθε παραγωγό ή αγρότη.
Παραθέταμε τη σχετική μελέτη, που εγκρίθηκε στο Eurogroup της 5ης Μαΐου 2014, με υπουργό τον Στουρνάρα.
Για την υλοποίηση του σχεδίου, θα αντληθούν κεφάλαια από το ΕΣΠΑ, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, στο οποίο θα συμμετάσχει και η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW.
Η Γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW, με .....

Το μυστικό όπλο του Ελληνισμού.

Oμότιμος Kαθηγητής Ψυχιατρικής, King’s College London
Το 1995 δημοσιεύθηκε στο Κυριακάτικο Βήμα άρθρο μου με τίτλο «To Μυστικό Όπλο του Ελληνισμού» αναφερόμενο στις μεγάλες δυνατότητες συνεισφοράς που διέθεταν οι Έλληνες του εξωτερικού για το καλό της χώρας. 
Παράλληλα ανέφερα ότι « …θα πρέπει vα δεχτoύμε oτι η αρvητική αvτιμετώπιση τωv Ελληvικώv θέσεωv στo εξωτερικό δεv είvαι πρoϊόv αvθελληvικής πρoπαγάvδας και συvωμοσίας σκoτειvώv κύκλωv, αλλά απoτέλεσμα σειράς αvεπιτυχώv χειρισμώv διαφόρωv θεμάτωv από εμάς τoυς Ελληvες. 
Η σημεριvή κατάσταση αvταvακλά μία πρooδευτικά κατιoύσα πoρεία της εικόvας πoυ δείχvει η Ελλάδα στov υπόλoιπo κόσμo στη διάρκεια τωv τελευταίωv 30 χρόvωv (τότε)…».

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος η Γερμανία.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος η Γερμανία

Πάνω από 50 δισ. ευρώ το χρόνο τοποθετούν οι «καλοί πελάτες» σε τράπεζες του Βερολίνου – Έτσι εξηγούνται οι εμμονές του Σόιμπλε για υψηλούς φορολογικούς συντελεστές στην Ελλάδα – 


Όλο το βρώμικο παιχνίδι


Τα οικονομικά στοιχεία για την φοροδιαφυγή στην Ευρώπη είναι συντριπτικά κατά της Γερμανίας που φαίνεται πως αποτελεί ένα από τα βασικά «πλυντήρια» βρώμικου χρήματος γεγονός που εξηγεί απόλυτα την εμμονική της διάθεση να αυξήσει τους δείκτες φορολογίας στην Ελλάδα.
Το «παιχνίδι» του Βερολίνου που στηρίζει το ξένο και το ντόπιο κατεστημένο είναι πολύ πιο βρώμικο από όσο φαίνεται στην πραγματικότητα.
Για την Ιστορία και μόνον παραθέτουμε ένα παλίοτερο, αλλά άκρως αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γερμανικού Focus σύμφωνα με το οποίο η .....

ΠΩΣ ΟΙ ΓΥΠΕΣ ΤΩΝ HEDGE FUNDS ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΣΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΩΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΓΙΑΝΝΕΣΚΗ*
Μία στυγνή εντολή εκτοξεύτηκε πριν μερικές μέρες από τους κατόχους κυβερνητικών ομολόγων προς την κυβέρνηση που είχε εκδώσει αυτά τα ομόλογα: απολύστε και ξεπουλήστε για να μας πληρώσετε. 
Αν θυμίζει κάτι αυτή η εντολή, δεν είναι επειδή αφορά την Ελλάδα, αλλά γιατί οι στυγνοί εντολείς είναι σε μεγάλο βαθμό οι ίδιοι που εκμεταλλεύτηκαν το ελληνικό χρέοςκαι χρησιμοποίησαν απαράλλαχτες εντολές για να μεγιστοποιήσουν το κέρδος τους.
Η κυβέρνηση που δέχτηκε αυτή την εντολή είναι του Πουέρτο Ρίκο και οι κάτοχοι των ομολόγων είναι μία ομάδα hedge funds. Τα θύματά της κερδοσκοπικής απληστίας αυτής της ομάδας έχουν συμπεριλάβει στο παρελθόν την Αργεντινή, την Ελλάδα, και ακόμη και τη χρεωμένη πολιτεία του Detroit στις ΗΠΑ.
 Η μόνη ουσιαστική διαφορά μεταξύ ...

Κάλπες στις 25 Οκτωβρίου «βγάζει» η συμφωνία με τους δανειστές.

Μπορεί αυτή την περίοδο όλο το βάρος της κυβέρνησης να πέφτει στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για το κλείσιμο της συμφωνίας ώς τα τέλη Αυγούστου, όμως στο Μαξίμου βρίσκονται σε θέση μάχης για την «επόμενη ημέρα», που όπως όλα δείχνουν θα είναι η ημέρα της κρίσεως για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τις πολιτικές εξελίξεις που θα ακολουθήσουν. 

Ο πρωθυπουργός 
Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται ανυποχώρητος, επαναλαμβάνοντας.....

Κυνηγούν τους Εφοριακούς στη Ρόδο για να μη γίνει έλεγχος !

Επεισοδιακοί (!!) οι  ...(μη) έλεγχοι  της Εφορίας σε καταστήματα και άλλους  χώρους , στη Ρόδο.

Δυο περιστατικά εντός ολίγων ημερών.

Δεύτερο περιστατικό  στη Ρόδο : κάτοικοι κυνήγησαν , λοιδόρησαν  και απείλησαν  εφοριακούς  υπαλλήλους  που πήγαν για έλεγχο  στο πανηγύρι των Μαριτσών στη Ρόδο.

Όπως αναφέρει στην ιστοθέση της η Ροδιακή, τα επεισόδια άρχισαν όταν το τριμελές κλιμάκιο των εφοριακών, που είχε......

Συνταξιούχοι και ελλείμματα (η πραγματικότητα από άλλη βάση)


του Σωτήρη Γλυκοφρύδη

Λέγεται συχνά πως η αναλογία στην Ευρώπη μεταξύ εργαζόμενων και συνταξιούχων είναι 3/1, και ως εκ τούτου προκύπτουν πόροι για τα συνταξιοδοτικά Ταμεία. 


Λέγεται επίσης ότι στην Ελλάδα η αναλογία αυτή είναι 1/1, και ως εκ τούτου τα Ταμεία εδώ παραπαίουν μεταξύ ύπαρξης και καταστροφής. 

Και για την επιβίωσή τους πρέπει να αναπροσαρμοστούν προς τα κάτω οι συντάξεις.
Αλλά ας δούμε όμως αν η πραγματικότητα μόνο έτσι, όπως συνήθως λέγεται από υπεύθυνα χείλη.

Ο συνταξιούχος έχει δώσει στο Ταμείο του παροχές μιας 35 ετούς, περίπου, εργασίας.
Αν υποθέσουμε ότι.....

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 67 ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΕΙΝΑΣ: Η απάτη του χρέους και ο εργασιακός καταναγκασμός των Ελλήνων μέχρι τελικής πτώσης.

Το θέμα της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης σταδιακά μέχρι το 67ο έτος της ηλικίας με την παράλληλη περικοπή των πρόωρων συντάξεων θέτουν μετ’ επιτάσεως οι δανειστές για να προχωρήσει η συμφωνία και να πάρει η κυβέρνηση τη δόση των 25 δισ. ευρώ που έχει ζητήσει. 

Ζητούν οι δανειστές από τους Έλληνες να δουλεύουν 40 και πλέον χρόνια, όσο ζουν δηλαδή για να ξεπληρωθεί ένα χρέος που έγινε βουνό με λογιστικά τερτίπια για να εξουσιάζουν τα funds έναν ολόκληρο λαό και να κατάσχουν τη δημόσια περιουσία.

Και το ερώτημα πλέον είναι τι θα κάνει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Θα δεχθεί αυτά που οι δανειστές ζητούν από το 2010 στη λογική βρήκαμε «παπά να θάψουμε πέντε-έξι» ή θα πει πώς αυτά δεν εντάσσονται στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής του Ιουλίου άρα ....