Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Δεν έχουν έρθει ακόμα τα δύσκολα για την Ελλάδα!


undefined

Η Ελλάδα προωθεί τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του οικονομικού πρακτορείουBloomberg.

«Η Ελλάδα έχει κινηθεί σε μία πολύ σημαντική κατεύθυνση, υλοποιώντας αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο κ. Λιου, προσθέτοντας, όμως, ότι «(οι Έλληνες) έχουν δύσκολες αποφάσεις μπροστά τους».

Στο δρόμο όλοι μιλούν για "λαϊκή εξέγερση" αλλά κανείς δεν εξεγείρεται...

undefined
του Στρατή Μαζίδη

"Στο δρόμο από την Ηπειρο έως την Αθήνα όλοι μιλούν για λαϊκή εξέγερση" γράφει το πρωί μεταξύ άλλων στο σχόλιό του ο συγγραφέας Γιώργος Παπασωτηρίου.

Όλοι μιλούν για εξέγερση αλλά κανείς δεν εξεγείρεται.

Πόσο μάλλον τώρα που... 

ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ‏.

Η Ελλάδα σύρεται σε μια νέα εθνική περιπέτεια με συνέπειες ανυπολόγιστες - Όλα δείχνουν πως η εθνική τραγωδία της Κύπρου, θα μοιάζει με αθώο παιδικό όνειρο μπροστά στα χειρότερα που έρχονται...

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Τρία πράγματα δίνουν το στίγμα των εξελίξεων που κυοφορούνται:


Οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις στη βάση της "πολιτικής των αγωγών", έχουν ήδη δρομολογηθεί και δε θα είναι καθόλου ανώδυνες για το ήδη πληγωμένο κορμί της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. ΗΠΑ, Ρωσία αλλά και Γερμανία, στα πλαίσια των δικών τους ανταγωνιστικών προτεραιοτήτων, είναι έτοιμες να κουρελιάσουν τις σάρκες των λαών, για τον έλεγχο των δρόμων των αγωγών που είναι έτοιμες να μετατρέψουν δε διαδρομές κόλασης ποτισμένες με αίμα και με θάνατο.

Στο τιμόνι της χώρας βρίσκεται μια πολιτική ηγεσία, όχι μόνο άβουλη και φοβική, αλλά κυρίως...

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ,ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ........ ΜΕΤΑ ΜΗ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ.

Σας προωθώ μήνυμα θα φαλιρίσουν τη χώρα ολοσχερώς.

Ο κόσμος και ιδίως οι υπάλληλοι του δημοσίου νομίζουν ότι θα γλυτώσουν με το μισθό τους ή τις συντάξεις τους.


Τραγικό λάθος. Καμία εγγύηση δεν θα υπάρχει σε λίγο.


Σύντομα ακόμη και... "ιερές αγελάδες του ευρύτερου δημόσιου τομέα" όπως η Εθνική Τράπεζα θα προβούν σε απολύσεις και θα αρχίσει το ξήλωμα και του στενού δημόσιου τομέα(υπουργεία κλπ)


Για να γίνει αυτό όμως πρέπει πρώτα να εξαχρειωθούν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και να φτάσουν σε επίπεδα κάτω της Τουρκίας.


Τότε θα δημιουργηθεί τεχνητά μια αντιπαράθεση "ιδιωτικών" και εργαζόμενων στο δημόσιο.


ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ.

ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΧΡΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ !!!Θέλουν να αλλάξουν το χάρτη τής πατρίδος μας και να μάς αφαιρέσουν εδάφη και εξουσίες για να ζήσουμε τάχα χορτασμένοι και ειρηνικά!!!

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Σκλαβοπάζαρο ψυχών και ενεχυροδανειστήριο τού ενδόξου έθνους μας είναι το άθλιο ψευτορωμέϊκο που μάς διοικεί για λογαριασμό τού μισέλληνα εμπόρου των εθνών. 

Διότι δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούμε πως οι ολέθριοι εξουσιαστές «μας» δεν έχουν πάνω τους μήτε ελληνική συνείδηση μα και μήτε ατομική συνείδηση. 

Το έθνος έχει αφεθεί στα χέρια ενός ανύπαρκτου κράτους που είναι κατώτερο ακόμη και από προτεκτοράτο.

Προχωρούν λοιπόν οι γραικύλοι πολιτικάντηδες στα νομοσχέδια τής ντροπής που πετάνε στο δρόμο όνειρα και υπολήψεις ενώ την ίδια στιγμή ανοίγουν τον δρόμο στην μετεξέλιξη τής οικονομικής κατοχής σε μέσο καταλήψεως εθνικού εδάφους.

ΔΕΗ: Νέα κρυφή αύξηση στους λογαριασμούς των νοικοκυριών.

Τουλάχιστον 18 ευρώ ανά τετράμηνο η ελάχιστη επιβάρυνση για το μέσο καταναλωτή
Τις νέες τιμές για το ειδικό τέλος ΑΠΕ ανακοίνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, το οποίο επιφέρει αύξηση της τάξης του 120% στους οικιακούς καταναλωτές.

Συγκεκριμένα, για τους καταναλωτές υψηλής τάσης δηλαδή τις βιομηχανίες, το ειδικό τέλος (ΕΤΜΕΑΡ) αυξάνεται μεσοσταθμικά στα 14,96 ευρώ / MWh, από 9,3 ευρώ / MWh προηγουμένως,

Στους οικιακούς καταναλωτές, το τέλος ανεβαίνει από τα 9,53 στα 20,80 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Για έναν τυπικό οικιακό καταναλωτή (τετραμηνιαία κατανάλωση 1600 kWh), όπως επισημαίνει το ΥΠΕΚΑ, η αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ αντιστοιχεί σε περίπου 18 € (προ ΦΠΑ) επιπλέον, ανά τετράμηνο.

Όπως επισημαίνει η ΡΑΕ στην ανακοίνωσή της, οι παραπάνω τιμές προέκυψαν λαμβάνοντας υπόψιν τα ακόλουθα στοιχεία:

ΒΙΝΤΕΟ. ΝΑΟΜΙ ΚΛΑΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ...


Το δόγμα του σοκ είναι ένα ντοκιμαντέρ που μας βοηθά να καταλάβουμε το παρόν, καθώς αποτελεί μια από τις πιο ολοκληρωμένες αναλύσεις της συγκαλυμμένης ιστορίας της εποχής μας. 

Μια συναρπαστική περιγραφή της νέας παγκόσμιας τάξης, που βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ...

Η ανάλυση του καπιταλισμού της καταστροφής επιχειρείται από την Καναδή συγγραφέα Ναόμι Κλάιν με τέλεια διυλισμένη οργή, που διοχετεύεται μέσα από αδιάσειστα δεδομένα. 


Σε αυτή την πρωτοποριακή εξιστόρηση των πεπραγμένων της πλέον κυρίαρχης ιδεολογίας της εποχής μας, της οικονομικής επανάστασης των 
«ελεύθερων αγορών» του Αμερικανού οικονομολόγου Μίλτον Φρίντμαν, η Ναόμι Κλάιν αμφισβητεί ....